Alankomaiden Kamariorkesteri solistinaan Virpi Räisänen

Tilaisuuden nimi: Alankomaiden Kamariorkesteri solistinaan Virpi Räisänen
Tilaisuustyyppi: Pelkkä ilmoitus
Alkaa: 20.8.2017 18.00

Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka, Koulukatu 2B

Alankomaiden Kamariorkesteri solistinaan Virpi Räisänen, mezzosopraano
Gordan Nikolic, konserttimestari

Alankomaiden Kamariorkesteri maailman pitkäikäisin ja arvostetuin kamariorkesteri saapuu ensivierailulle Suomeen.

Oulunsalo Soi yhteistyössä Ylivieskan kulttuuritoimen kanssa tuo sykähdyttävän konsertin Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikkaan, kun Alankomaiden Kamariorkesteri Amsterdamista tulee konsertoimaan yhdessä mezzosopraano Virpi Räisäsen kanssa.

Vuonna 1955 perustettu orkesteri konsertoi kerrasta toiseen loppuunmyydyille yleisöille kotisalissaan, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, ja soittaa säännöllisesti oopperaproduktioissa yhdessä maailman tunnetuimmista oopperataloista, De Nederlandse Operassa.

Kansainväliset kärkifestivaalit, esimerkiksi Edinburgh Festival, Wiener Festwochen ja La Folle Journeé in Nates, ovat niin ikään saaneet kokoonpanon vieraakseen. Lisäksi orkesteri on tehnyt valtavan määrän levytyksiä, joista vanhimpiakin esimerkiksi Yleisradio käyttää edelleen.

Orkesterin taiteellisena johtajana ja konserttimestarina on toiminut serbialaissyntyinen viulisti Gordan Nikolic vuodesta 2004 alkaen. Nikolicin intohimo ja sitoutuneisuus on nostanut orkesterin taiteellisiin korkeuksiin.

Marraskuussa 2016 Milanon La Scalassa debytoinut Virpi Räisänen on tunnettu erityisesti musiikillisesta laaja-alaisuudestaan sekä vanhan että uuden musiikin tulkitsijana

Virpi Räisänen debytoi Salzburgin musiikkijuhlilla kesällä 2009 Luigi Nonon oopperassa Al gran sole carico d’amore Wienin filharmonikkojen kanssa. Kesällä 2010 hänet kutsuttiin uudelleen Salzburgin musiikkijuhlille Wolfgang Rihmin oopperan ”Dionysos” maailman kantaesitykseen.

Räisäsellä on ollut kiinnityksiä Berliinin valtionoopperaan kaudesta 2011 lähtien. Lisäksi hän on laulanut oopperarooleja mm. Alankomaiden oopperassa, Suomen Kansallisoopperassa, Schwetzingenin oopperajuhlilla, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Aix-En-Provencen musiikkijuhlilla. Euroopan maiden lisäksi Räisänen on konsertoinut Japanissa, Hong Kongissa ja Yhdysvalloissa useiden tämän hetken tunnetuimpien orkestereiden solistina.

Maailmanlaajuisesti noteerattu Legacy of Mahler -debyyttilevy yhdessä pianisti Marita Viitasalon kanssa ilmestyi vuonna 2012. Kaksi vuotta myöhemmin Räisänen lauloi Calmo-teoksen solistina Radion sinfoniaorkesterin Berio-levyllä, joka nimettiin vuoden 2015 The Gramophone -palkintoehdokkaaksi. Räisänen on kantaesittänyt lukuisia teoksia, joista useat on sävelletty ja omistettu hänelle. Vuonna 2010 hänelle myönnettiin Osuuspankin Taitaja-stipendi ja vuonna 2015 valtion taiteilija-apuraha.

Liput 25e ennakko
30e ovelta
22e ryhmät, väh. 10 henkilöä

http://www.lipputoimisto.fi/TilaisuusPublic.aspx?id=15394


Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki