Etusivu Kaupunki-info Ajankohtaista Kirjaston omatoimilehtisali avattu

Ylivieskan kirjaston omatoimilehtisalin avajaiset ma 7.10. klo 8-15

Ylivieskan kaupunginkirjaston lehtilukusalin aukioloajat laajenevat 7.10. alkaen omatoimitekniikan avulla. Omatoimiaikoina asiakas pääsee lehtisaliin kirjautumalla sisään omalla Tiekkö-kirjastokortilla ja PIN-koodilla, joka on sama kuin Tiekkö-verkkokirjastossa. Sisään tullaan lehtisalin ulko-ovesta kirjaston takapihalta.

Lehtilukusali on asiakkaiden käytössä ma-pe klo 8-20 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä ja aattopäivinä klo 8-18. Henkilökunta on paikalla ja lehtisali käytettävissä ilman kirjautumista normaaleina aukioloaikoina ma, ti, to ja pe klo 12-20, ke klo 10-18 ja la klo 10-15. Omatoimiaikoina henkilökunta ei ole paikalla tai tekee taustatöitä.

Avajaispäivänä lehtisalissa on kahvitarjoilu klo 8-15. Henkilökunta opastaa sisäänkirjautumisessa avajaispäivänä ja muulloinkin kirjaston normaaleina aukioloaikoina.

Omatoimiaikana lehtisalissa voi lukea ja lainata lehtiä sekä muuta tarjolla olevaa aineistoa, lainata viikonloppuisin (lauantaista klo 15 sunnuntaihin klo 18) varaamaansa aineistoa, uusia lainat, lukea e-lehtiä, käyttää kirjaston langatonta verkkoa omalla laitteella, työskennellä tai opiskella.

Omatoimiaikana ei voi käyttää kirjaston palveluja, jotka edellyttävät henkilökuntaa. Tällaisia ovat esimerkiksi uuden kirjastokortin hankkiminen, kopioiminen, tulostaminen tai maksujen maksaminen. Palautukset jätetään kirjaston normaalien aukioloaikojen ulkopuolella entiseen tapaan pääoven vieressä olevaan palautusluukkuun.

Omatoimikirjaston turvallisuutta valvotaan ja ohjataan tekniikan avulla. Tilassa on tallentava kameravalvonta. Kirjasto on saanut omatoimilehtisalin tekniseen toteutukseen kehittämisavustusta Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta. Rakennustekniikasta, kuten oven sähköistämisestä, on vastannut Ylivieskan kaupungin tekniset palvelut.

Samassa yhteydessä omatoimitekniikan hankinnan kanssa myös lehtisalin sisustus uudistettiin. Koska käyttäjiä ja lukutottumuksia on monenlaisia, uudistetussa lehtisalissa on tarjolla erilaisia lukupaikkoja nojatuoleista baarijakkaroihin ja pyöreisiin pöytiin. Lehtikaappien ovet vaihtuivat helpommin käytettäviin.

Asiakkaiden toiveita omatoimilehtisalin aukioloajoista kyseltiin kesällä. Suosituimpia aikoja olivat aamut ja viikonloput. Monessa kyselyvastuksessa kommentoitiin, että ”kyllä tätä onkin jo odotettu”. Toivottavasti ylivieskalaiset löytävät uuden palvelun ja omatoiminen käyttö sujuu.


Tervetuloa lukemaan ja lainaamaan lehtiä aamusta iltaan, joka päivä!

Kirjaston omatoimilehtisalin avajaiset 7.10

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus Joki ICT | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki