YLIVIESKAN KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

KULTTUURIHELMET 2018

TO 25.1. KLO 19:00

LAPIN SOITTOKUNTA - PUOLUSTUSVOIMAT 100 VUOTTA -KONSERTTI

Vuosi 2018 on puolustusvoimien juhlavuosi. Konsertissa kuulemme juhlavuoden kunniaksi sävellettyä uutta musiikkia, mm. uuden Suomalaisen alkusoiton sotilassoittokunnalle, Timo Forströmin tuoreen pasuunakonserton sekä kantaesityksenä Rolf Gustavsonin sävelrunon orkesterille. Konsertin toinen puoliaika on pyhitetty perinteiselle Suomalaiselle sotilasmusiikille.

Konsertin johtaa Lapin sotilassoittokunnan uusi kapellimestari, Tero Haikala.
Solisti, kersantti Tuomas Virkkala, pasuuna

Soittokunnan kotisivut

Liput 15 €

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

TO 1.2. KLO 13:00

SENIORIPÄIVÄ -JUONTAA PAULI YLITALO

Klo 13:00-14:00 Ohjelma pääsalissa

Klo 14:00-15:30 Päiväkahvit ja tanssit

Liput 5 € sis. kahvitarjoilun

PE 2.2. KLO 19:00

TUNTEIDEN ILTA - JOHANNA IIVANAINEN - ANTTI SARPILA - JANNE MAARALA

Janne Maarala Trio esiintyy solisteinaan laulaja Johanna Iivanainen sekä klarinetisti – saksofonisti Antti Sarpila. Tunteiden ilta -konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus tunnettuja amerikkalaisia ja kotimaisia ikivihreitä sekä jazzklassikoita. Illan tunnelmat vaihtelevat vauhdikkaista swing-numeroista herkkiin balladeihin ja brasialaisiin bossa nova -rytmeihin.

Johanna Iivanainen (s. 1976) on oululaislähtöinen nykyään Mäntsälään kotiutunut laulaja-lauluntekijä. Johannan raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion ja varsinkin hänen monipuolisuutensa on suorastaan hätkähdyttävä kattaen levytyksiä jazzin, accappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta.
Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon. Hän on ollut Jazz-Emma ehdokkaana albumeilla Suomalainen vuonna 2003 ja Johanna Iivanainen vuonna 2004.

Antti Sarpila (s. 1964) on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzmuusikoitamme, joka esiintyy jatkuvasti solistina ympäri maailmaa. Antti Sarpilan oma yhtye Antti Sarpila Swing Band vietti 30-vuotisjuhliaan vuonna 2012.Suomen Jazzliitto on myöntänyt Antti Sarpilalle arvostetun Yrjö-palkinnon (v. 1997) ja Classic Jazz ry Louis Armstrong -palkinnon (v. 1996).

Janne Maarala (s. 1971) on huipputaitava ja monipuolinen pianotaiteilija. Hän on toiminut päätoimisena ja laaja-alaisena musiikin ammattilaisena - orkesterinjohtajana, pianistina, säveltäjänä ja sovittajana – vuodesta 2000 lähtien. Hän on esiintynyt soolopianistina ja yhtyeidensä kanssa mm. monilla festivaaleilla, konserttisaleissa, kirkoissa, jazzklubeilla, laivoilla, hotelleissa, palvelutaloissa sekä lukuisissa yksityis- ja yritystilaisuuksissa. Hän toimii myös The Great Helsinki Swing Big Bandin pianistina.
Janne Maarala Triossa soittavat Jannen lisäksi rumpali Jussi Miettola sekä basisti Sampo Tiittanen.

Yhtyeen kokoonpano:

Johanna Iivanainen – laulu
Antti Sarpila – klarinetti ja saksofonit
Janne Maarala – piano
Sampo Tiittanen – basso
Jussi Miettola – rummut

Liput 20 €

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

SU 4.2. KLO 15:00

RUNOJEN JA SÄVELTEN SIIVIN - NÄYTTELIJÄ MATTI RISTINEN

Näyttelijä Matti Ristinen lausuu jousitrion sävelien siivittämänä.

Liput 15 € sis.kahvitarjoilun

Tilaisuus näyttelytilassa

TI 6.2. KLO 17.30

LASTEN JUHLAA - SATU SOPANEN & TUTTIORKESTERI

Klo 15.30 Niilo ja Nelli pellet tavattavissa aulassa. Lastenkahvila palvelee.

Liput 15 €

Perhelippu 50 € (sis. 4h henk.)

KE 7.2. KLO 18:00 BRASILIALAINEN KITARA

KITARAVIRTUOOSI ALVARO HENRIQUE

Konserttiohjelmassa mm. Calimério Soaresin säveltämä Concertino kitaralle, puhaltajien ja lyömäsoitinten kanssa sekä
Charles Gounod’n Petite Symphonie puhallinsoittimille.
Alavaro Henrique konsertoi yhdessä Kemin kaupunginorkesterin puhallin- ja lyömäsoittajien kanssa hurmaavalla konserttikokonaisuudella.

Liput 15 €

PE 9.2. KLO 19:00

JUKKA PUOTILA SHOW

Jukka Puotila Show on aina ajankohtainen ja alati sisällöltään muuttuva komiikkaan ja imitaatioon pohjautuva esitys. Siinä Puotila käsittelee huumorin sävyttämänä kaikkia ajankohtaisia tapahtumia ja ilmiöitä sekä imitoi lukuisia julkisuuden henkilöitä itseään säästelemättä ja imitoinnin kohteitaan säälimättä.

Näyttelijä Jukka Puotila tunnetaan yhtenä Suomen monipuolisimmista näyttelijöistä, koomikoista ja imitaattoreista. Hän on työskennellyt Suomen Kansallisteatterissa vuodesta 1984 lähtien, jonka rinnalla hän on samanaikaisesti esiintynyt lukuisissa tv- ja radio-ohjelmissa, elokuvissa sekä oman Jukka Puotila Shownsa puitteissa.

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

LA 10.2. KLO 11:00-15:00

KIRJAMESSUT

Mukana messuilla Finlandia-voittajat Jukka Viikilä ja Mari Manninen sekä kummituskirjailijat Aki Pulkkanen, Tiina Hautala ja Marko Hautala.

Jukka Viikilä (s. 1973) on suomalainen Finlandia-palkittu kirjailija ja dramaturgi. Viikilä on valmistunut Teatterikorkeakoulun dramaturgilinjalta teatteritaiteen kandidaatiksi, sekä opiskellut Pop & Jazz Konservatoriossa ja Kriittisessä korkeakoulussa. Hän on julkaissut kaksi runokokoelmaa, Runoja (Gummerus, 2008) ja Runoja II (Gummerus, 2010).[1] Esikoiskokoelma oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Hänen runojaan on käännetty ainakin englannin, italian ja heprean kielille. Vuonna 2011 ilmestyi Viikilän yhdessä Janne Nummelan ja Tommi Nuopposen kanssa kirjoittama laaja kaunokirjallinen tietosanakirja Ensyklopedia. Viikilän osuus teoksesta on noin 600 artikkelia. Ensyklopedia sai Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran kirjallisuuspalkinnon vuoden 2011 parhaasta proosateoksesta.Viikilän esikoisromaani, arkkitehti Carl Ludvig Engelin elämästä ja Helsingin monumentaalikeskustan synnystä kertova Akvarelleja Engelin kaupungista ilmestyi tammikuussa 2016 Gummeruksen kustantamana. Se voitti ilmestymisvuonnaan Finlandia-palkinnon.

Mari Manninen (s. 1971 Pyhäjärvi) on suomalainen toimittaja ja tietokirjailija, jonka vuonna 2016 julkaistu teos Yhden lapsen kansa voitti Tieto-Finlandia-palkinnon. Hän on työskennellyt Helsingin Sanomien toimittajana vuodesta 1997 saakka. Virkavapaalla 2012–2017 hän asui Kiinassa ja toimi vapaana toimittajana.

Aki Pulkkanen Raahelainen kummitustarinoiden kerääjä ja kirjailija. Tiina Hautala Haamu kustannus Marko Hautala Haamu kustannus

Kirjakahvila palvelee ja kirjamyyntiä.

Vapaa pääsy!

PE 16.2. KLO 19:00

JIRI NIKKINEN THE BEATLES TRIBUTE BAND

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band on erikoistunut The Beatlesin ja muun sixties-musiikin esittämiseen.

Ohjelmisto on yhtä ilotulitusta hiteistä harvinaisuuksiin...She Loves You, Help!, A Hard Days Night, All You Need Is Love, Drive My Car, I Want To Hold Your Hand, I Saw Her Standing There, Kansas City, A Day In The Life, Something, Yesterday, Back In The U.S.S.R, Savoy Truffle, No Reply, I´m Down, While My Guitar Gently Weeps, Twist & Shout, Money, Wait, Penny Lane, Hello Goodbye,Lady Madonna, All My Loving, Golden Slumbers-Carry That Weight-The End jne...

• Jiri Nikkinen laulu, kitarat
• Jiri Bertula viulubasso, taustalaulu
• Jarkko Rantanen rummut
• Juha Heikkilä koskettimet, taustalaulu

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

KE 21.2. KLO 18:00

KAMARIMUSIIKIN HEHKUA - TERO LATVALA, VIULU - MARKO YLÖNEN, SELLO - RISTO LAURIALA, PIANO

Loistavat solistit konsertoivat triona yhdessä illan seuraavalla ohjelmalla:

Ludwig van Beethoven: Pianotrio B- duuri WoO 39 Allegretto
Maurice Ravel : Trio viululle,sellolle ja pianolle a-molli
Modere
Pantoum
Passacaille
Final
VÄLIAIKA
Toivo Kuula: Pianotrio A-duuri op.7
Moderato assai
Scherzo ( Allegro con brio)
Andante elegico
Finale

Liput 15 €

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

PE 23.2. KLO 19:00

EINI 40 VUOTTA JUHLAKIERTUE

Eini juhlii 40-vuotista artistiuraa uudella musiikilla ja kiertueella.

Syksyllä uudistetun bändin kanssa starttaavalla juhlakiertueella tullaan kuulemaan parhaita hittejä vuosien varrelta uutta musiikkia unohtamatta. Suomen valovoimaisimpiin artisteihin lukeutuva Eini viettää tänä syksynä artistijuhlavuotta, kun 1977 ilmestyneen ensisinglen ”Yes sir, alkaa polttaa” julkaisusta tulee marraskuussa kuluneeksi huikeat 40 vuotta. Vain 17-vuotiaana yleisön suosioon ponnahtanut laulajatar tietää edelleen reseptin yleisön hurmaamiseen, ja siitä esimakua saadaantänään perjantaina julkaistavan diskokappaleen ”Iho iholla” muodossa. Heidi Maria Paalasen sanoittamassa kappaleessa Eini tykästyi välittömästi tarttuvaan kertosäkeeseen: "Huomioni kiinnitti heti erittäin tarttuva hokema IHO IHOLLA, joka toimi lähes korvamatona kertsin melodiassa. Muutoinkin teksti tuntui raikkaalta ja kokonaisuus istuu tähän päivään." Viime vuonna Uuden Musiikin Kilpailussa ”Draamaa”-hitillään valloittaneen Einin uraan mahtuu 13 studioalbumin, lähes 40 singlen sekä useiden kokoelmalevyjen lisäksi tuhansia keikkoja ympäri Suomea.

Myöhemmin syksyllä starttaavalla Yes sir 40v –juhlakiertueella tullaan tuttuun tapaan näkemään energinen show, jossa ei hittejä säästellä. ”Odotan jo kovasti keikkojen alkamista. Uusi, nuorista loistavista muusikoista koostuva bändi tuo tarvittavan lisäenergian esiintymislavalle. Uudet raikkaat sovitukset tekevät vanhoista hiteistäni moderneja ja popahtavia. Olen innoissani kaikesta tästä” Eini kommentoi tulevaa. Uuden musiikin työstämisen lisäksi Einin kuluneeseen kesään on mahtunut paljon keikkailua sekä esiintyminen Hitti soikoon –revyyssä yhdessä muiden suurimpien Finnhits-tähtien kanssa. Nyt on kuitenkin aika suunnata kohti uusia tuulia: ”Odotan syksyltä huikeita keikkaelämyksiä, kun niin paljon on mennyt uusiksi. Jännittän jo tulevien sinkkujen julkaisuja, sillä itselläni on niin vahva tunne että nyt on oikeat ihmiset tekemässä musiikkia juuri minulle. Toivon, että yleisöni tulee pitämään kuulemastaan.

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

TO 1.3. KLO 19:00

ELASTINEN

Elastinen (Kimmo Laiho, s. 1981) on musiikki- ja viihdealan moniottelija, joka oman musiikillisen uransa ohella tuottaa musiikkia muille artisteille sekä toimi Rähinä Records levy-yhtiön toimitusjohtajana vuoteen 2015.

Nuorisolippu 15 € alle 18v.

KP-Etukorttietu Marraskuussa
liput 20€ Muutoin 25 €

PE 2.3. KLO 19:00

SILVENNOINEN, FÖRSTI & HELA BAND

Suomalainen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin näyttelijänäkin. Silvennoinen keikkailee ahkerasti usean kokoonpanon kanssa, viimeisimpänä Silvennoinen & Maijanen Band ja SF-Blues. Kunnioitettavan työn bluesin saralla tehnyt Silvennoinen valmistelee keikkailun ohella myös uutta soololevyään.

Lukuisissa tv-ohjelmissa ja yhtyeissä esiintynyt Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea räväkkänä Jo Stance -yhtyeen solistina, sekä Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana. Suomeen ykköslaulajiin lukeutuva Försti nousi koko kansan tietoisuuteen viimeistään Tähdet Tähdet -tv-ohjelmasta.

Heikki Hela tunnetaan muun muassa legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä. Hänen laulajauransa alkoi 1980-luvulla ja tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Uneton yö ja Hillitön hopeinen kuu. Vuonna 1994 Hela palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana. Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä kuusi albumia, joista uusin, Yhdessä & Erikseen, julkaistiin marraskuussa 2017. Albumilta on lohkaistu Saaren taa, Maanantaikappale ja Kuubalainen mies -singlet.

Nyt nämä ”nuoret” lahjakkaat muusikkokonkarit lähtevät yhteiselle kiertueelle keväällä 2018. Artistien mukaan konserteissa kuullaan bluesia, soulia ja poppia. Orkesteriin kuuluu myös muita pitkän linjan muusikoita: Anssi Nykänen (rummut) ja Harri Rantanen (basso).

Liput ennakkoon 25 € ja ovelta 30 €

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

LA 10.3. KLO 19:00

VESTERINEN YHTYEINEEN - KOKOELMALEVY JA KIERTUE 2017-2018

Tero Vesterisen luotsaama Vesterinen Yhtyeineen julkaisi syyskuussa uransa ensimmäisen kokoelmalevyn, joka nivoo yhteen orkesterin uran vuosilta 2009-2017. Paviaani-nimeä kantavan kokoelman kappaleet on valittu fanien kanssa järjestetyssä äänestyksessä. Ja on levyllä tietenkin uusiakin biisejä. Konsertissa kokoelmalevyn kappaleet kuullaan erikoissovituksina laajennetulla bändillä, ja sekaan mahtuu myös muitakin yhtyeen keskeisiä kappaleita.
Kovana livebändinä tutuksi tullut Vesterinen Yhtyeineen tunnetaan parhaiten hiteistään Nuoriherra, Siinä kävi niin, Onnellinen mies, Kiljut riemusta, Kukaan ei koskaan, Suurenmoinen elämä, Intiaanit ja Mitä tapahtui Hokkasen Timolle?

Vesterinen Yhtyeineen:
Mikko Enqvist - Kitara
Teemu Jokinen - Rummut
Petri Kivimäki - Kitara
Markus Piha - Basso ja sello
Iikka Kotaja - Flyygeli
Tero Vesterinen - Laulu
Vahvistuksina mm.
Janne Riionheimo - koskettimet
Leo Kylätasku - puhaltimet
Heini Ikonen - laulu
Jepa Lambert - laulu

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

PE 16.3. KLO 19:00

JP LEPPÄLUOTO – NETTA SKOG

Upean tummaäänisen tulkitsijan, JP Leppäluodon ja digihaitaristi Netta skogin kombo saa sovituksillaan biisit taipumaan aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Liput ennakkoon 20 €, ovelta 25 €.

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

LA 17.3. KLO 18:00

JUHLAKONSERTTI! ”KEIKALLA VUODESTA 1958 - JOUKO HIETALA 75V!"

Solisteina Jouko Hietalan lisäksi mm. Pentti Kumpulainen, Tapani Hakala, Aarre Huttunen, Aki Hietala, Helmi Hietala & Harmonikkamestari Heimo Mäntynen. Solisteja säestää juhlaorkesteri.

Jouko Hietalan yhtyeen 1960-luvun tallenteesta tehdyn cd:n julkaisutilaisuus.

Liput 20 €

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

PE 23.3. KLO 19:00

GOLDEN ABBA -SHOW

Koe Abban tarina uudelleen! Ikimuistettava tarina, upeat laulajat, tanssia, sirkusta ka live-bändi.
Abba-nelikkona Capri Selo (Amberian Dawn), Piritta Lumous (Manzana), Olli Kärki ja tangokuninkaanakin tuttu Marko Lämsä.
Esityksessä loistavat Suomen eturivin esiintyjät. He tykittävät Abban hittejä sellaisella energialla, ettei se jätä ketään kylmäksi. Show sisältää upeita Abba-tyylisiä pukuja ja koreografiaa. Huikeista sirkusnumeroista vastaa Jenni Pylkkänen. Golden Abba Show on henkeäsalpaava ja kokonaisvaltainen elämys, varsinainen Abba-spektaakkeli. Tule nauttimaan!

Esityksessä kuullaan mm. kappaleet: Mamma Mia, Dancing Queen, Fernando, Waterloo, Summer Night City, Voulez Vous, When I Kiss The Teacher, Tiger ja monia muita...

Liput 39 €
36€ eläkeläiset
Ryhmät yli 20 henk. liput 36 €
Ryhmät yli 40 henk. liput 34 €
26 € lapset, opiskelijat, varusmiehet

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

TO 29.3. KLO 19:00

TANGON TAIKAA - GUARDIA NUEVA ORKESTERI & TEEMU ROIVAINEN
Kapellimestarina Raimo Vertainen

Guardia Nuevan solistina laulaa tangokuningas Teemu Roivainen.
Guardia Nueva on suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä. Orkesteri perustettiin Kokkolassa vuonna 2001. Heti alusta alkaen orkesteri päätti tulisieluisen kapellimestarinsa Raimo Vertaisen johdolla tehdä töitä pitkäjänteisesti, tosissaan ja rohkeasti. Työ on tuottanut hedelmää, joten ei ole vahinko eikä sattumaa, että kuudestatoista taitavasta muusikosta koottu kokkolalaisorkesteri on noussut huimaa vauhtia kohti suomalaisen orkesteritaivaan tähdistöä.
Guardia Nuevan musiikillisena runkona on ollut tunteikas tango- ja viihdemusiikki. Argentiinalaisen säveltäjän, Astor Piazzollan, merkitys orkesterille on suuri. Orkesterin repertuaari on vuosien saatossa kasvanut argentiinalaisesta tangosta suomalaiseen viihdemusiikkiin, elektrotangoon, kirkko- ja joulumusiikkiin. Kappaleet sovitetaan Guardia Nuevalle mittatilaustyönä ja sovituksissa orkesterin harmonikat, bandoneonit, jousisoittimet sekä rytmiryhmä soivat raikkaalla ja ennakkoluulottomalla otteella. Tänä päivänä viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nueva on musiikillinen runsaudensarvi, jolla ei ole tarvetta puristua yhteen muottiin.
Guardia Nueva on kerännyt paljon kiitosta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Orkesteri on esiintynyt kapellimestari Raimo Vertaisen johdolla ympäri Suomea, ulkomaita myöten. Orkesteria on kuultu ja ihailtu jo Argentiinassa, Turkissa ja Saksassa. Orkesterin valovoimainen esiintyminen, rytmisesti ja soinnillisesti kekseliäät sovitukset, jousisoittimien ja harmonikkojen dramaattiset soinnut yhdistettynä lahjakkaiden solistien tulkintoihin, takaavat intohimoisen konsertti-illan. Guardia Nuevan solisteina ovatkin olleet kaikki Suomen keskeisimmän alan artistit.

Teemun yksi rajapyykki urallaan oli Tangomarkkinat -laulukilpailun voitto (Tangokuningas 2014). Kruunaus avasi uusia polkuja jo pitkään musiikkialalla olleelle Teemulle.

Liput ennakkoon 25 €, ovelta 30 €.

Kahvila ja ravintola palvelevat
tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

ANNA LAHJAKSI IKIMUISTOINEN HETKI LAHJAKORTIN MUODOSSA!

Tiedustelut Akustiikan lipunmyynnistä ma-pe 12-18 ja la 12-15. Koulukatu 2 B.Puh. 044 4294 545

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki