Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka

AKUSTIIKAN LIPUNMYYNTI

Avoinna ti-pe klo 12-18 ja tunti ennen tapahtumia.
044 429 4545 | akustiikkainfo@ylivieska.fi

Liput ostettavissa myös www.ticketmaster.fi


KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

SYYSKAUDEN 2019 OHJELMISTO

KE 23.10. KLO 19:00

JAMPPA TUOMINEN
KUUMAT KYYNELEET

Liput 35 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa).

70 vuotta legendan syntymästä!

Rakastetun laulajan hittejä ja elämän makuisia tarinoita matkan varrelta.

Solisteina: Eija Kantola, Aki Hietala, Teijo Lindström, Jaana Soronen.

Konsertissa on väliaika.


TO 24.10. KLO 19:00

ILARI JOHANSSON
STAND UP SHOW

Liput 24 €. Ovelta 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Esityksessä on väliaika.

Johansson on suomalainen freelance-näyttelijä ja stand up -koomikko.

Stand up -lavojen lisäksi Johansson on esiintynyt myös televisiossa. Vuonna 2008 hän toimi vakiopanelistina MTV3:n humoristisessa keskusteluohjelmassa Hyvät naiset ja herrat. Syksyllä 2009 Johansson juonsi visailu-viihdeohjelmaa Totuuden hetki. Sittemmin hän on myös toiminut tuomarina Naurun tasapaino -ohjelmassa.


PE 25.10. KLO 18:00

RAKKAUDEN RIKKAUS
UNOHTUMATON TAISTO TAMMI

Liput 29,50 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Rakastetun laulajan unohtumattomia lauluja.

Illan isäntänä toimii Tangokuningas Marco Lundberg.

Konsertissa esiintyvät artistit: Tangokuninkaat Marco Lundberg, Teuvo Oinas ja Petri Hervanto

Upeita muistoja herättäviä lauluja ja hetkiä. Taisto Tammen musiikkia kunnioittava Rakkauden rikkaus kiertue nähdään syksyllä 2019.

Rakkauden rikkaus -konsertti kertoo rakastetun Taisto Tammenliian lyhyeksi jääneestä elämästä unohtumattomien laulujen siivin. Taisto Tammi oli 1960-luvulla suosituimpia tangolaulajia. Hän oli myös ensimmäinen suomalainen romaniartisti, joka pääsi levylaulajaksi. Taisto Tammen kuolemasta tuli tänä vuonna 40 vuotta.

Rakkauden rikkaus -konsertin keskeinen artisti on Taisto Tammen veljenpoika, tangon perinteitä jatkava Marco Lundberg, joka muistetaan myös vuoden 2016 Tangokuninkaana. Konsertissa vierailevat Tangokuninkaat Teuvo Oinas sekä Petri Hervanto.

Pääosin tangoista koostuvassa konsertissa kuullaan Toivo Kärjensäveltämiä kappaleita ja vähän tuntemattomampiakin Taiston tutuksi tekemiä iskelmiä, mm. Tango merellä soi ja Tangotyttö.Näitä kappaleita voi kuulla myösMarcon 1.2.2019 julkaistulta albumilta Rakkauden rikkaus.”Rantatie, Yksi ainoa katse vain, Ei erossa yhtään iltaa, Ruhtinaan viulu, Tango mandolino, Muistojeni ruusut, Tämä ilta aikaa on, Sua vailla…” Konsertissa nähdään myös ennen näkemättömiä kuvia ja muistoja Taisto Tammen elämän varrelta, jotka ovat löytyneet perheen ja suvun kätköistä.

Juontajana toimii Jaana Lundberg, joka kuljettaa meidät syvemmälle Taiston elämän polkuihin ja laulujen saloihin. Säestyksessä vastaa Kultaisen harmonikan -voittaja Jani Helenius sekä Roulette orkesteri juhlakokoonpanossa.


KE 30.10. KLO 14:00

POHJOIS-POHJANMAAN KESÄYLIOPISTO
IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO

Ikäihmistä huimaa! Huimauksen syyt ja hoidot

- Yleislääketieteen erikoislääkäri, LL Jaakko Halonen, Terveystalo


PE 1.11. KLO 19:00

MARKKU ARO
70 VUOTTA JUHLAKIERTUE

Liput riviltä 1-5 39,50 €. Riviltä 6-14 34,50 €. Parvelta 29,50 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa on väliaika.

Vaikea uskoa, että nuorekkaana säilynyt Markku Aro teki läpimurtonsa jo vuonna 1968 hittisinglellä ”Käyn uudelleen eiliseen” ja että hän täyttää 70 vuotta helmikuussa 2020.

- Aika kuluu nopeasti! Ensi syksyn 22 konserttia käsittävällä juhlakiertueella yhdistyvät uran 50-vuotistaiteilijajuhla ja henkilökohtainen 70-vuotisjuhla, mutta moniin kollegoihini verrattuna minähän olen vielä ihan poikanen, Markko Aro kertoo hymyillen.

Poikkeuksellisen pitkän tien suomalaisessa musiikkielämässä taivaltanut sympaattinen Markku Aro nauttii siitä, että hänen ikäisilleen artistikonkareille riittää vielä kysyntää. Hän kertoo sen johtuvan siitä, että monien menestyksensä jo 1960- ja 1970-luvuilla vakiinnuttaneiden artistien hitit elävät yhä edelleen yleisön muistoissa.

Fyysisestä kunnostaan muun muassa golfaamalla hyvää huolta pitävä Markku Aro kiertää Diesel-yhtyeensä säestämänä ympäri Suomea esiintymässä noin sadan viidenkymmenen keikan hurjaa vuositahtia.

- Yleisö haluaa viihtyä ja kuunnella vanhoja tuttuja hittejä ja tanssia niiden tahtiin. Ja ainakin meille vähän varttuneemmille elämä on muutakin kuin pelkkää somettamista. Meille sosiaalisuus on myös henkilökohtaista, kasvokkain tapahtuvaa kommunikointia ja yhteydenpitoa, hän toteaa.

Markku Aron suosittujen hittien määrä on huikea: ”Käyn uudelleen eiliseen”, ”Hyvännäköinen”, ”Moskiitto”, ”Jestas sentään”, ”Oma kultasein”, ”Anna kaikkien kukkien kukkia”, ”Etsin kunnes löydän sun”, ”Pois sun vien”, ”Kun sä vierelläin sateessa oot” ja ”Loit elämälle pohjaa” sekä sen jälkeen yhteistyössä tuottaja Veikko Samulin kanssa muun muassa ”Keskiyön aikaan” ja ”Ollaan lähekkäin”.

Aron levyttämien lähes kolmenkymmenen albumin joukosta suosituin oli vuonna 1976 julkaistu ”Etsin kunnes löydän sun”, joka myi Kultaa. Uran alkuaikoina, vuodesta 1969 aina 1980-luvun puoliväliin asti Aro julkaisi albumin per vuosi, mutta myöhemmin tahti hieman laantui. Viimeisin Markku Aron albumi on vuonna 2003 ilmestynyt ”Anna tulta”.

Uran lopettamista juhlavuoden jälkeen Aro ei ole harkinnut.

- Näillä näkymin se tulisi olemaan ylivoimaisen vaikea päätös. Minä nautin esiintymisestä ja keikoilla käymisestä. Keikkailusta on tullut niin oleellinen osa elämääni näiden 50 vuoden aikana. Miten siitä voisi ainakaan kokonaan luopua? Ehkä sitten jossain vaiheessa myöhemmin voisi harkita keikkatahdin hidastamista, mutta ei missään nimessä vielä, Markku Aro sanoo topakasti.


LA 2.11. KLO 19:00

ERIN
AKUSTISESTI

Liput 32,90 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

UPEA ERIN ODOTETUILLE KEIKOILLE SYKSYLLÄ!

Persoonallisesta äänestään ja koskettavista tulkinnoistaan tunnettu Erin kiertää syksyllä Suomea. Luvassa on sekä bändikeikkoja että akustisempaa tunnelmointia.

-Ihanaa päästä taas kunnolla keikoille! Edellinen akustinen kiertueeni tuntui jäävän ihan kesken eivätkä kaikki halukkaat päässeet loppuunmyytyihin konsertteihin, joten toivottavasti tilanne korjaantuu nyt, Erin sanoo.

Erin – syksy 2019
La 31.8. TURKU, Baltic Princess
To 5.9. HELSINKI, Viking Gabriella
Ti 24.9. HELSINKI, G Livelab
Pe 4.10. TURKU, Viking Grace
Pe 18.10. ESPOO, Sellosali (AKUSTISESTI)
La 2.11. YLIVIESKA, Akustiikka (AKUSTISESTI)
Su 3.11. ROVANIEMI, Korundi (AKUSTISESTI)
To 7.11. TUUSULA, Krapin Paja (AKUSTISESTI)
Pe 15.11. PORI, Kehräämö (AKUSTISESTI)
Su 17.11. HELSINKI, Savoy-teatteri (AKUSTISESTI)
Pe 22.11. LAPPEENRANTA, Meidän Pikkujoulut
La 23.11. LEVI, Hullu Poro Areena
Su 24.11. HYVINKÄÄ, Hyvinkääsali (AKUSTISESTI)

Katso paikkakuntakohtaiset lipunmyyntitiedot osoitteesta warnermusiclive.fi.

Erin on yksi maamme suosituimpia ja valovoimaisimpia artisteja. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Hunningolla julkaistiin 2011 ja siitä tuli jymymenestys: levy on ylittänyt moninkertaisen platinan rajan yli 80 000 kappaleen myynnillä. Albumilta jäivät elämään jättihitit Vanha nainen hunningolla, Popeda, Vanha sydän ja On elämä laina. Erinin toiselta pitkäsoitolta, tuplaplatinarajan ylittäneeltä levyltä Sä osaat! muistetaan muun muassa hittisinkku Ei taida tietää tyttö, joka valittiin vuonna 2014 Suomen musiikkikustantajat ry:n vuoden biisiksi. Erinin tuorein pitkäsoitto, muun muassa singlen Kohta hänen sisältänyt Seliseli ilmestyi 2016. Syksyllä 2019 Erin on toista kertaa mukana supersuositussa Vain Elämää -ohjelmassa.

www.instagram.com/_erinofficial_/

www.facebook.com/erinofficial


PE 8.11. KLO 18:00

STAND UP MAFIA JÄRJESTÄÄ
AKUSTIIKAN STAND UP SHOW!

Liput 27 €. Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta), varusmiehet 25 €.

(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Heli Sutela, Jape Grönroos, Peter Sapiano ja Mikko Kauppila tarjoilevat pimeän marraskuun hauskimman illan Ylivieskassa!

Heli Sutela
Heli Sutela on Suomen valovoimaisin koomikko, joka on tullut tutuksi myös teatterista ja televisiosta. Tule katsomaan miksi Heli valloittaa ihmisten sydämet kerta toisensa jälkeen.

Peter Sapiano
Kanadan-suomalainen pitkä hurmuri, joka kertoo kokemuksistaan tässä karussa maassa ja miksi jääkiekko on niin kiva laji. Kaikki tämä tavalla, joka pistää naurattamaan. Tukkaa riittää vaikka amerikkaan annettavaksi.

Mikko Kauppinen
Mikko aloitti stand upin tekemisen vuonna 2013. Hän on keikkaillut ympäri Suomea ja esiintynyt suurimmilla komediafestivaaleilla, kuten Helsinki Comedy Festival ja Kuopion komediafestivaali. Kauppinen on voittanut arvostetun Vuoden stand up -tulokaskilpailun vuonna 2016 ja esiintynyt Nelosen Stand Up! -ohjelman kolmannella kaudella.

Jape Grönroos
Teeveestä ja sadoilta keikkalavoilta tuttu stand upin kolmivuorotyöläinen, joka tulee ja syö evääsi ennen iltavuoroa. Jape on yksinkertaisesti &/%&(€ hauska mies!


LA 9.11. KLO 19:00

QUEEN-MUSIKAALI
SHOW MUST GO ON

Liput 42 €. Eläkeläiset 39 €. Opiskelijat 29 €. Vähintään 20 hengen ryhmät 39 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Show Must Go On on Queen-yhtyeen tarinaan perustuva spektaakkeli huippulaulajineen, bändin tyylille uskollisine pukuineen ja valoineen. Esitys on samalla kunnianosoitus kaikkien aikojen karismaattisimman laulajan, Freddie Mercuryn muistolle.

Mercuryä esittää Mikael Saari, jonka hurmaavaa Queen-tulkintaa on kuultu aiemmin muun muassa Tähdet Tähdet -laulukilpailussa. Suuri yleisö muistaa Mikaelin myös UMK-kilpailun finaalista, jossa hän on ollut mukana jo peräti kaksi kertaa. Lisäksi Mikael on tullut katsojille tutuksi Suomen isoimpien teatterien lavoilla esiintyen ja useita musikaalirooleja tehden.

Queen-yhtyeen tarinan rinnalla kulkee myös toinen tarina, suomalaisen Bohemians-yhtyeen hullunhauska retki maailmanvalloitukseen. Bohemians tulkitsee upeasti Queenin musiikkia, mutta muutoin ei Lontoon matkalta kommelluksia puutu.

Mukana on Queenin värikylläiseen soundimaailmaan ammattimaisesti heittäytyvä yhtye. Mitkään sanat eivät riitä kuvaamaan tätä esitystä, joten paras vaihtoehtosi on saapua paikalle ja kokea se itse! Esityksen on nähnyt jo 100.000 katsojaa!

Musikaalissa kuullaan Queenin elämää suuremmat hitit kuten I Want It All, Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Show Must Go On, Under Pressure, ja monta muuta.


TI 12.11. KLO 18:00

TI-TI NALLE
RAKETILLA KUUHUN! -KONSERTTI

Liput 25 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Ti-Ti Nallen ja Riitan uusi, syksyn 2019 konserttikiertue vie meidät tutusta ja turvallisesta Hirsimetsästä aivan uudenlaisiin seikkailuihin, mitä ei ennen ole nalleperheessä koettu!

Tämä musiikkiteatterimainen konsertti pitää sisällään lapsiperheille tuttuja Ti-Ti Nallen lauluja mutta myös ihan uusia kiertueelle tehtyjä kappaleita, mukaan lukien Riitan tekemän, ihan ensimmäinen kappaleen 80-luvulta; ”Lähdetään retkelle pilven päälle”, joka toimii konsertin nimikkokappaleena.

Yli tunnin kestävässä esityksessä saavat kaikki halukkaat olla vahvasti mukana sekä Riitalle ominaiseen tapaan, konsertin sisällöstä löytyy myös pedagoginen puoli, missä nallet toimivat hienosti näiden tärkeiden asioiden kommunikointivälineinä.

Tämä kiertue on myös järjestyksessä 20. pitkä kiertue!

Nallet ja Riitta lähtevät huiman hauskalle seikkailulle Tähtitaivaan ja Kuu-Ukon valtakuntaan!

Pilkistää sieltä pilvihattaroiden takaa myös Aurinkotar kultaisessa hameessaan säteillen.

Isänalle on yllättänyt nalleperheen rakentamalla mitä ihmeellisemmän härvelin nikkarointipajassaan. Ensi silmäyksellä ei voisi kyllä ymmärtää, että sillä voi peräti lentää! Onneksi ollaan ihanassa satumaailmassa, missä kaikki on mahdollista…

Lähde riemastuttavalle musiikkimatkalle ja nouse rakettiin nallejen kanssa kohti avaruutta ja sen mielikuvitusrikasta maailmaa!

Kesto noin 1 tunti 15 min (ei väliaikaa).


KE 13.11. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
TALVI-ILLAN TUNNELMIA


TO 14.11. KLO 19:00

PARISUHDEKOMEDIA
MARS VS VENUS

Liput 29,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Esityksessä on väliaika.

”Parisuhdekomedia iskee aivan suoraan nauruhermoon”
-Tamperelainen

'Tästä tulee hitti'
- Aamulehti

'On kuin suosikkinäytelmäni Luolamies olisi saanut jatko-osan!'
- katsojan palaute

Onko naisella helpompaa miehen kanssa vai miehellä naisen kanssa, kun miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta? Selvää on, että helppoa ei ole kummallakaan. Hulvaton parisuhdekomedia Mars vs. venus on täynnä piinaavan tunnistettavia ja sanoinkuvaamattoman hauskoja tilanteita. Välillä stereotypiat pöllyävät, välillä ne ovat taivahan tosia! Tässä esityksessä jokainen jolla on parisuhteesta kokemusta löytää ärsyttävän tuttuja piirteitä niin itsestään kuin kumppanistaankin.

Toistensa ja parisuhteensa raivostuttavimpia ja rakastettavimpia puolia ruotivat Johanna Tohni ja Riku Suokas – stand up -koomikot, jotka ovat pariskunta paitsi lavalla, myös tosielämässä. He pistävät itsensä likoon kaulaa myöten: esityksen aikana ryöpytetään niin seurustelun alkuvaihe, uusioperheen haasteet, lapsiperheen vanhempien seksielämä kuin miesten ja naisten erotkin.

Esiintyjät:

Riku Suokas on suomalaisen stand upin isähahmona tunnettu koomikko, näyttelijä ja esittävän taiteen moniottelija: hän on mm. johtanut Tampereen Työväen Teatteria ja Hämeenlinnan Kaupungin Teatteria sekä perustanut Tomaatteja! Tomaatteja! -stand up -festivaalin. Perussuomalaisesta ulkomuodostaan huolimatta Rikussa asuu hieman runoilijaa. Hänessä yhdistyvät suuri sydän ja suomalaisen, keski-ikäisen miehen alemmuudentunne.

Johanna Tohni on stand up -koomikko, improvisaationäyttelijä ja monialainen teatterintekijä. Vaikka hän aloitti stand up -lavoilla keikkailun vasta 2014, on hän monelle suomalaiselle komiikan ystävälle tuttu klubeilta, festivaaleilta ja Nelosen Stand Up! -ohjelmasta. Johanna on omien sanojensa mukaan suorapuheinen, nelikymppinen äiti-ihminen, johon monet (hänet itsensä mukaan lukien) liittävät sanan ”härski”..


PE 15.11. KLO 19:00

TEATTERI PUOLANGAN PESSIMISTIT
PESSIMISMIMUSIKAALI

Liput 20 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Näytelmä on osa Pohjoisen Pöllyytys 2019 harrastajateatterikatselmuksen ohjelmistoa.

PESSIMISMIMUSIKAALI
Ohjaus: Anne Ålander
Käsikirjoitus: Kimmo Kristian Rajala ja Tommi Rajala
Sävellys: Laura Tykkyläinen, Katja Kemppainen ja Oskari Haapalainen
Tuotanto: Puolangan pessimistit ry / Tommi Rajala
Ensiesitys: Askanmäen kesäteatterissa Puolangalla 4.7.-4.8.2019

Puolangan pessimistien suurtuotanto, omaperäisesti nimetty Pessimismimusikaali on ainutlaatuinen esitys siitä, kuinka pessimismi näkyy viimeisten puolankalaisten arjessa. Katsojat pääsevät kokemaan puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen, ja tarinan lopuksi saa lähteä kotiin.

Musikaalia varten on sävelletty ennenkuulumattomia musiikkikappaleita, kuten lempeä balladi "Ostakaa kunnan tyhjiksi jääneitä kiinteistöjä" ja kansanperinnettä edustava "Negatiiviset ihmiset ovat roskaa".


LA 16.11. KLO 18:00

RAAHEN TEATTERI
KEKKONEN - SYNTYMÄSTÄ KUOLEMATTOMUUTEEN

Liput 20 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Näytelmä on osa Pohjoisen Pöllyytys 2019 harrastajateatterikatselmuksen ohjelmistoa.

KEKKONEN - SYNTYMÄSTÄ KUOLEMATTOMUUTEEN
Ohjaus: Saija Jäntti
Käsikirjoitus: Tuomas Parkkinen
Tuotanto: Raahen teatteri
Ensiesitys: Raahen kesäteatteripihalla 26.6.2019

Komedia on tarina pojasta, joka syntyy Lepikon torppaan, oppii kolmivuotiaana lukemaan ja väittelee seitsenvuotiaana tohtoriksi. Urho rakastaa kilvoittelua ja voittamista ja inhoaa kaljuuntumista ja kommunisteja. Poliitikkona mies jakaa mielipiteitä, myös niille, jotka eivät halua kuulla, kamppailee puolivuosisadan päästäkseen valtaan, ja loppujen lopuksi tuo kansansuosiossa kylpevä diktaattori valitaan niin monta kertaa tasavallan kekkoseksi, ettei hän enää itse muista olevansa Kekkonen.

Tämä kuningaskomedia on takuuhauskaa suomalaista kesäteatteria, jossa saunotaan, kirmataan hameväen perässä, nautitaan väkijuomia ja kiroillaan. Se on läpeensä romanttinen komedia, jonka päähenkilö kirjoittaa rakkauskirjeitä milloin kenenkin vaimolle. Ja onpa kekkoskomedia myös kesän kohunäytelmä, koska siinä kaksi miestä, Hrustsov ja Kekkonen, kielisuutelevat aina kun he tapaavat toisensa.


KE 20.11. KLO 14:00

POHJOIS-POHJANMAAN KESÄYLIOPISTO
IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO

Mitä koraanissa opetetaan, mitä arvoihin ja elämä-tapoihin liittyviä ohjeita siellä on?

- Islamin ja arabian kielen yliopistonlehtori Sylvia Akar, Helsingin yliopisto


TO 21.11. KLO 19:00

KOLMAS NAINEN

Liput 33 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kolmas Nainen aktiivisena: luvassa albumi ja kiertue

Kolmas Nainen on vaikuttanut suomirockin kartalla vuodesta 1982. Yhtye on julkaissut uransa aikana useita kaikkien tuntemia klassikoita, kuten Tästä asti aikaa, Elämän tarkoitus, Valehtelisin jos väittäisin, Äiti pojastaan pappia toivoi ja Lautalla.

Syksyllä 2019 ilmestyvä levy on Kolmas Nainen -yhtyeen kymmenes studioalbumi, jonka myötä yhtye tekee kattavan kiertueen Suomessa.

Kolmas Nainen aloittaa rundaamisen Tampereelta 18. lokakuuta ja päättää kiertueen Helsinkiin 14. joulukuuta. Bändi nousee lauteille yhteensä 18 kertaa.


PE 22.11. KLO 19:00

TRIBUTE TO THE EAGLES

Liput 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kriitikoiden ylistämä ja valtavan yleisösuosion saanut konserttikiertue saapuu Ylivieskaan. Ryhmä pohjalaismuusikoita päätti syksyllä 2017 tehdä kunnianosoituksen The Eagles-yhtyeelle. Yhtye on jopa valittu maailman parhaaksi ”of all time”. Tarkoitus oli tehdä lyhyempi konserttikiertue Pohjanmaalla syksyllä 2018. Yleisön vastaanotto ja palaute oli kuitenkin niin huikea että ryhmä päätti jatkaa konserttikiertuetta myös tänä vuonna. Bändissä Dollan & Friends soittaa useita kokeneita muusikkoa. Tunnetuin ehkä pääsolisti ja keulakuva Patrick Linman. Konsertissa saa kuulla kaikki Eaglesin suuret hitit kuten ” Hotel California”, ”Take it to the limit”, ”Desperado” ja monta muuta.

Tervetuloa aivan unohtumattomaan nostalgiailtaan!

Konsertissa on väliaika.


LA 23.11. KLO 19:00

ELLIPS

Liput 34,90 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Ellips konserttisalikiertueelle marraskuussa 2019

Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloon sooloprojekti Ellips nähdään Konserttisalikiertueella ensi syksynä seuraavilla paikkakunnilla: 08.11. Espoo Sellosali, 09.11. Hämeenlinna Verkatehdas, 14.11. Hyvinkää Hyvinkääsali, 15.11. Imatra Kulttuuritalo Virta, 16.11. Helsinki Peacock, 20.11. Tampere Tampere-talo, 22.11. Raahe Raahesali, 23.11. Ylivieska Akustiikka, 24.11. Vaasa Kaupunginteatteri, 30.11. Lahti Sibeliustalo ja 01.12 Turku Logomo

Ellips rundi on lähtenyt käyntiin rakkauden liittävällä voimalla ja tuntuu mahtavalta vetää ”Yhden naisen hautajaiset”-levyn biisejä ihan uusille korville! Konserttisalirundiin kun on vielä aikaa, niin levy ehtii leijailla rauhassa ääniaalloilla, ja ehkä jotkut biisit saavat sitten vähän uusia sävyjä syksyyn mennessä!!;) Innolla odotan mitä keksitään! Nähdään syksyllä <3 - Elli toteaa

Ellips:n albumin ”Yhden naisen hautajaiset” julkaistiin perjantaina 12. huhtikuuta ja se nousi suoraan Suomen Virallisen listan sijalla #1. Albumi sisältää singlet ”Maailma on rikki” ja "Kolera-allas". Elli vastaa albumin sävellyksistä ja sanoituksista ja albumin on tuottanut Matti Mikkola.

Albumi julkaistaan ja keikat myydään musiikkituotantoyhtiö Vallila Music House Oy:n kautta.

Konsertissa ei väliaikaa.


MA 25.11. KLO 18:30

ANTTI KETONEN
JOULULAULUNI

Liput 34,50 €. Ovelta 39,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Valtavaan suosioon noussut Antti Ketonen mittavalle joulukiertueelle!

Koko Suomen käsittävän Joululauluni-kiertueen liput tulevat myyntiin tänään. Konserteissa kuullaan niin kaikille tuttuja joululauluja kuin aivan uusiakin kappaleita.

Hiljattain Olisitpa sylissäni -debyyttialbumillaan kultaa myynyt Antti Ketonen lähtee marraskuun alussa kaksikymmentäviisi paikkakuntaa käsittävälle joulukiertueelle. Kemin kirkosta torstaina 7. marraskuuta käynnistyvä Joululauluni-kiertue vie soolourallaan suursuosioon nousseen Ketosen kirkkoihin ja konserttisaleihin ympäri Suomen. Kyseessä on karismaattisena esiintyjänä tunnetun Ketosen soolouran toistaiseksi mittavin kiertue. Konserttien liput tulevat myyntiin tänään klo 12.00.

Viime vuoden soitetuimmasta radiobiisistä vastaava Antti Ketonen lähtee Joululauluni-kiertueelle nelihenkisen bändinsä kanssa. Kuluneena kesänä kolmisenkymmentä festarikeikkaa yhtyeensä kanssa heittänyt Ketonen on tulevasta kiertueesta innoissaan.

- Artistina olen aina haaveillut mahdollisuudesta tehdä isoja kiertueita ja nyt kävi niin, että kun lähdimme suunnittelemaan joulukiertuetta, se vain lähti paisumaan. On tosi mahtavaa päästä kiertämään koko Suomi oman bändin kanssa. Kiertueella on mukana myös sellaisia paikkakuntia, joilla en ole aiemmin vieraillut. Olemme koko porukka todella innoissamme, Antti kertoo.

Konserteissa tullaan kuulemaan kappaleita Ketosen vuonna 2015 julkaistulta joulualbumilta, artistin omia suosikkijoululauluja sekä aivan uusia kappaleita. Yksi uusista kappaleista tulee olemaan mukana Ylen Anna laulu lahjaksi -konsertissa, mutta luvassa on myös Antin omiin joulumuistoihin pohjautuvia lauluja.

- Minulla on muutamakin uusi joululaulu tekeillä. Joulu on minulle rakasta aikaa ja siihen liittyy paljon muistoja. Olen muun muassa aikoinaan kiertänyt isäni kanssa joulupukkina ja tonttuna, ja juuri niistä muistoista on syntymässä joululaulu. Itseltäni nämä tällaiset kiertueet viime aikoina jääneet väliin, mutta on upeaa päästä nyt jakamaan tarinoita omissa konserteissani. Toivotan kaikki tervetulleeksi Joululauluni-konsertteihin, Antti sanoo.


KE 27.11. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
TALVI-ILLAN TUNNELMIA


TO 28.11. KLO 19:00

JORMA KÄÄRIÄINEN
NYT TAI EI KOSKAAN

Liput riviltä 1-4 39,50 €. Riviltä 6-14 34,50 €. Parvelta 29,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

www.gramofoni.fi/jorma-kaariainen/

”Olen pohjimmiltani ikuinen rokkari”

Samettiääninen keikkakonkari Jorma Kääriäinen lähtee ensi syksynä mittavalle ”Nyt tai ei koskaan” –konserttikiertueelle juhlistaakseen 40 vuotta kestänyttä muusikonuraansa. Kaksikymmentäkolme konserttia ympäri Suomea käsittävä kiertue starttaa Hyvinkäältä 25. päivä lokakuuta ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle 5. päivä joulukuuta.
- Kiertueen nimi ”Nyt tai ei koskaan” viittaa siihen, että jokaisen ihmisen pitäisi mielestäni tarttua hetkeen ja elää elämäänsä nyt ja tässä. Huomenna saattaa olla liian myöhäistä. Koskaan ei tiedä, milloin elämä ratkaisevasti muuttuu tai loppuu. Omalla kohdallani vakavat välilevyvaivat pakottivat minut pitkälle keikkatauolle viitisen vuotta sitten. Silloin oli epävarmaa pystyisinkö enää lainkaan palaamaan keikkalavoille. Viime aikaiset uutiset tuttujen kollegoiden kuolemantapauksista ovat niin ikään koskettaneet minua syvästi, Jorma kertoo.

Syksyn konserteissa Jorma esittää tuttuja kappaleita niin soololevyiltään kuin Jorma Kääriäisen ja Agentsin yhteistuotannosta. Jorman ja häntä säestävän Yhden tähden orkesteri -kokoonpanon melodiseen ohjelmistoon sisältyy rutkasti muistoja ja tunteita.
- Se on oikeastaan ihan sama, mitä musiikkia minä esitän, niin rokkarihan minä pohjimmiltani olen ja sellaisena pysyn. Kyllä se äänessä kuuluu ja tyylissä näkyy”, Jorma sanoo.

Las Vegasin kautta kohti Agentsia

Jorma Kääriäisen ura musiikin ammattilaisena alkoi Freddie Falcon -taiteilijanimen turvin. Freddie Falcon ja V8-yhtye levytti albumillisen musiikkia ja keikkaili ahkerasti 1970-luvun lopulla. Hurja suosio näkyi muun muassa sijoituksena kymmenen parhaan joukossa Suosikki-lehden Top Ten -listalla.
- Eihän se sitten lopulta mennyt niin kuin Strömsössä. Falconin taru loppui lyhyeen! Hatutti koko kuvio sen verran, että päätin ostaa menolipun Jenkkeihin. Kiertelin New Yorkissa, Indianapolisissa, Memphisissä, Los Angelesissa ja Las Vegasissa, jonne asetuin asumaan ja jossa pääsin sitten esiintymäänkin. Esiinnyin ja viihdyin Vegasissa kunnes tuli puhelu Suomesta saapua suorittamaan asepalvelus. Eihän siinä mikään auttanut: Las Vegasin El Jardin –ravintola vaihtui Hyrylän varuskuntaan”, Jorma muistelee.

Siviilin pääsyn jälkeen Jorma keikkaili useissa eri kokoonpanoissa kunnes kitaristi Esa Pulliainen elokuussa 1992 soitti tärkeän puhelun.
- Esa soitti, pyysi palaveriin ja tarjosi solistin paikkaa Topi Sorsakosken seuraajana Agents-yhtyeen riveissä. Olihan se kova juttu! Ei siinä paljon tarvinnut asiaa miettiä, Jorma muistelee.

Agents & Jorma Kääriäisen ensimmäinen yhteinen albumi oli vuonna 1995 julkaistu ”Agents forever”. Ensimmäinen kultalevy tuli albumilla ”Agents is more!” kolmisen vuotta myöhemmin. Yhteisistä hiteistä muistetaan muun muassa ”Antaudun”, ”Pikku Mona”, ”Moskovan valot”, ”Salainen rakkaus”, ”Päivin öin”, ”Sinä vain”, ”Valot”, ”Muistan kesän” ja ”Olen syytön”.

Keikoilla kuultiin myös Agentsin edellisten solistien Rauli ”Badding” Somerjoen ja Topi Sorsakosken tunnetuksi tekemiä levytyksiä kuten ”Valot” ja ”Paratiisi” sekä ”Salattu suru” ja ”Kauan”.

Vuonna 2006 Agentsin ja Jorman lähes 15 vuotta kestänyt yhteistyö kuitenkin päättyi, jonka jälkeen Kääriäinen lauloi arvostetun Riku Niemi Orchestra – RNO:n vakituisena solistina vuosina 2006 – 2013..

Vuoden 2015 jälkeen Jorma on keikkaillut kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterin kanssa. Kääriäisen viimeisin julkaisu on albumi nimeltä ”Jorma” maaliskuulta 2018. Uutta levytysmateriaalia on odotettavissa ensi syksyksi.

Konsertin kesto on noin 2,5 tuntia.

Konserteissa on väliaika.


TI 3.12. KLO 19:00

ERJA LYYTINEN & FRIENDS
BLUE CHRISTMAS

Liput 38 €. Vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta), opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 35 €. Alle 14-vuotiaat 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Vuoden 2019 Blue Christmas - kiertueen tähdet ovat Marjo Leinonen, Micke Björklöf ja Erja Lyytinen!

Rokkaavan riemukas Blue Christmas – konsertti on kitaristi Erja Lyytisen emännöimä kiertue, joka rokkaa jo kolmatta joulua pitkin Suomen konserttisaleja!

Konsertissa kuullaan Erja Lyytisen ja solistivieraiden omaa materiaalia sekä blues, rock ja soul – henkisiä kappaleita ja tietenkin myös jouluisia lauluja, joita huikean lahjakkaat solistivieraat esittävät kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Luvassa on ikimuistoinen elämys sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville!

Suomalaisen blues-rockin komeetta Erja Lyytinen on tehnyt mittavan uran nuoresta iästään huolimatta. Lyytisen saavutuksiin kuuluu tusinan verran levytyksiä Brittejä ja USA:ta myöten, erilaisia palkintoja sekä maailmantähtien kanssa tehdyt yhteiskeikat, joista helsinkiläinen yleisö muistaa ehkä parhaiten Lyytisen jammailun Kaisaniemessä vuonna 2018 Carlos Santanan maailmankiertueella 20 000 ihmisen edessä.

Huhtikuussa 2019 julkaistu Another World - albumi on saanut mairittelevia arvioita ympäri Eurooppaa ja nostanut Lyytisen ilmaisun uudelle tasolle. European Blues Awards valitsi Lyytisen vuoden 2017 parhaimmaksi kitaristiksi, eikä suotta, sillä taidokkuus ja soittamisen riemu ovat asioita, jotka jaksavat ihastuttaa yleisöjä ympäri maailman.

Laulaja-huuliharpisti Micke Björklöf on viihdyttänyt yleisöjä ympäri Euroopan jo 25 vuotta yhtyeensä Micke Björklöf & Blue Strip - keulahahmona. Sympaattinen ja energinen lavapersoona on saanut koulutuksen Complete Vocal Instituutista Kööpenhaminasta. Hänet valittiin Suomen edustajaksi European Blues Challenge - kilpailuun vuonna 2011 sekä Yhdysvalloissa vuonna 2015 järjestettyyn maailman suurimpaan blues-tapahtumaan International Blues Challenge trionsa Micke & Lefty feat. Chef kanssa. Björklöf on tehnyt yhteistyötä mm. Grammy palkitun tuottaja John Porterin kanssa ja on tehnyt levytyksiä Iso-Britanniassa ja USA:ssa. Björklöf osaakin ottaa yleisön kansainvälisen tason antaumuksella!

Marjo Leinonen tuli tunnetuksi koko Suomelle Balls - yhtyeen riveistä jo 80-luvulla. Leinonen on tunnistettavimpia suomalaisia rhythm´n blues laulajia, jolla on oman karhean laulusoundin lisäksi hallussa genren traditio, eleet ja pukeutuminen. Vuonna 2008 Leinonen esitti pääosaa Janis Joplinista kertovassa musiikkinäytelmässä Janis – eräs rocklegenda. Monipuolisista musiikkitaidoista kertovat myös useat äänitykset eri yhtyeiden solistina ja yhteistyöt mm. J. Karjalaisen, Maija Vilkkumaan ja Ismo Alangon kanssa. Leinosen äänessä yhdistyy soul, rhythm´n blues ja rock´n roll ja hän elääkin jokaisen laulamansa kappaleen ladattuna täyteen syvää tunnetta..


KE 4.12. KLO 14:00

POHJOIS-POHJANMAAN KESÄYLIOPISTO
IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO

Voiko menneisyydestä oppia? Rikoshistorian kummallisuuksia ja niiden vaikutus Suomen rikoslainsäädäntöön

- Historioitsija, kirjailija Teemu Keskisarja


KE 4.12. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
ILOA JA ODOTUSTA


TO 5.12. KLO 19:00

TARJA LUNNAS
30 V JUHLAKONSERTTI

Liput 29,50 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 27 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tarja Lunnas viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa, sillä hänet valittiin vuonna 1989 Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangoprinsessaksi.

- Siitä se lähti silloin ja minä jätin päätyöni ATK-suunnittelijana, kertooTarja. Hän on osallistunut Eurovision laulukilpailujen Suomen karsintoihin kaksi kertaa. Esimmäisellä kerralla karsintakappale oli "Naurus sun ja katseesi sun" vuoden 1990 karsinnassa ja toisella kerralla kappale "Kuka tykkää suukoista" vuoden 1994 karsinnassa. Syksyn sävel -kilpailuun Tarja osallistui kolme kertaa. Hänen kilpailukappaleensa "Seine" hylättiin kilpailusta vuonna 1997 ennenaikaisen mainostamisen vuoksi. Kaksi vuotta myöhemmin hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi kappaleella "Lemmenpölyä" ja vuonna 2000 "Paratiisisaari" toi sekin kolmannen sijan.

Tarjan uralle on kertynyt listahittejä, mm."Seine", "Pariisin kuu" ja "Pohjantähti", useita albumeja, kultalevy ja Iskelmä Finlandia-ehdokkuus. Tarja Lunnas julhii 30 v. juhlavuottain konserttikiertueella ja häntä säestää Rosso juhlaorkesteri. Mukana kiertueella on muun muassa huilisti Katri Rehnström. Vierailevaksi solistiksi Tarja on valinnut upeaäänisen J.Eskelisen.

Konsertin kesto 2 tuntia sisältäen väliajan.


LA 7.12. KLO 19:00

JP LEPPÄLUOTO
SIELULINTU-JOULUKONSERTTI

Liput 35 €..
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

JP Leppäluoto: Sielulintu-joulukonserttikiertue

Suomen eturivin tummaäänisimpänä tulkitsijana tunnettu JP Leppäluoto lähtee Sielulintu-joulukonserttikiertueelle marraskuussa. Kiertue kattaa 14 kirkkoa sekä salia ympäri maan. Viime joulun kiertue oli loppuunmyyty. Orkesterin muodostavat sellisti Elias Kahila, kitaristi Samuli Erkkilä ja rumpali Jani Auvinen. Tutut ja tuntemattomat joululaulut saavat kokoonpanon käsittelyssä maanläheisen kaiun ja tunteiden spektri tulee olemaan kirjava, aina riehakkuudesta rauhaan. Yhtye on uniikin soundin alkulähteillä.

Tervetuloa valmistautumaan ja hiljentymään joulunaikaan, kokemaan musiikillisia ikimuistoisia elämyksiä!


SU 8.12. KLO 14:00

PÄIVÄRINNAN LAPSIKUORON JOULUKONSERTTI

Liput 8 €. 12-vuotiaat ja alle 5€.
Liput vain Akustiikasta.


SU 8.12. KLO 18:00

KAUNEIMMAT JOULULAULUT

Vapaa pääsy!

Kauneimmat joululaulut yhteislaulutilaisuudessa säestää Quattro di Bothnia ja mukana Ylivieskan seudun musiikkiopisto. Johtaja Tomi Luimula.

Kauneimmat joululaulut streamataan ravintola- ja näyttelysaliin.


KE 11.12. KLO 19:00

ARJA KORISEVA
RAKKAUDESTA JOULUUN

Liput 28 €. Ovelta 30 €. Syyskuussa KP-etukortilla 27 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Pianistina Minna Lintukangas. Lavalla on Arjan kanssa myös muita soittajia.

Konsertissa kuullaan tuttuja, rakastettuja joululauluja sekä uudempia joululauluja Arjan omasta tuotannosta.


TO 12.12. KLO 18:00

ESA RUUTTUNEN JA CELLO SPIRITUALS
KANSSA TIETÄJÄIN

Liput 15 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Esa Ruuttunen ja Cello Spirituals –yhtye ovat esiintyneet yli sadassa konsertissa niin koti- kuin ulkomailla. Ensimmäisen kerran he esiintyivät yhdessä Espoon Herättäjäjuhlilla 2008. Ruuttunen ja Cello Spirituals julkaisivat ensimmäisen yhteisen levyn ”Matkavirsiä” 2010. Kokoonpanon seuraava virsilevy ”Kaunis synnyinmaamme” julkaistiin 2013, ja sillä kuullaan suomalaisia virsiä ennen ja jälkeen Suomen itsenäisyysvaiheen sekä uudempaa virsi- ja laulutuotantoa. Kokoonpanon joululevy ”Mökit nukkuu lumiset” julkaistiin niin ikään 2013 ja 2015 julkaistiin kokoonpanon ”Paaterin joulu” DVD, joka juhlisti 2015 vietettyjä juhlavuosia ”Eeva Ryynänen 100” ja ”Heikki Turunen 70”. 2014 selloyhtye julkaisi oman afrikkalaisia spirituaaleja sisältävän ”Cello Spirituals” –levyn, jolla solistina vierailee Johanna Rusanen-Kartano. Ruuttusen ja selloyhtyeen ensimmäinen musiikkivideo julkaistiin Toivo Kuulan virrestä ”On kaunis synnyinmaamme”, ja videon voi katsoa: www.youtube.com/esaruuttunen4cellos.

Kokoonpanon facebook-sivut löytyvät osoitteesta www.facebook.com/esaruuttunen4cellos.

Kokoonpanon sovitukset on tehnyt Cello Spirituals –yhtyeen taiteellinen johtaja Matti Makkonen. Cello Spirituals: Seeli Toivio, Ilkka Vesioja ja Matti Makkonen.

Esa Ruuttunen toimi ennen ammattilaulajan uraansa papin virassa Helsingissä Temppeliaukoin kirkossa. Työn ohessa hän suoritti yksinlaulun diplomin Sibelius-Akatemiassa opettajanaan professori Matti Lehtinen.

Hän oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistina vuosina 1987-2005 sekä lauloi lähes vuosittain Savonlinnan Oopperajuhlilla yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuodesta 1996 lähtien hän on tehnyt laajan kansainvälisen uran oopperalaulajana, mm. Berliinissä, Münchenissä, Stuttgartissa, Wienissä, Lontoossa, Bregenzin ja Kanariansaarten musiikkijuhlilla sekä Buenos Airesissa. Konserttilaulajana hän on esiintynyt mm. Euroopassa, USA:ssa Kanadassa, Japanissa ja Venäjällä.

Esa Ruuttunen esiintyy edelleen vierailijana useissa oopperaproduktioissa kotimaassa, mm. lokakuussa 2019 Jyrki Linjaman kirkko-oopperan Kolme kirjettä Lestadiukselle nimiroolissa Oulun tuomiokirkossa, tammikuussa 2020 Tauno Pylkkäsen oopperassa Mare ja hänen poikansa sekä huhtikuussa Kari Tikan uutuusoopperassa Rakkaus on väkevä kuin kuolema, molemmat Helsingissä Aleksanterin teatterissa. Hän konsertoi myös säännöllisesti mm. kirkko- ja muun hengellisen musiikin esittäjänä.

Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden taitelijaksi Esa Ruuttunen nimettiin kesällä 2000. Hän sai samana vuonna rovastin arvon, v. 2001 Pro Finlandia–mitalin, v. 2004 Romanian valtion musiikkikomentajan arvon sekä v. 2012 Mikael Agricolan ristin. V. 2007 hänestä ilmestyi musiikkitietokirjailija Pekka Hakon kirjoittama henkilökuvateos Oopperapappi.

Konsertissa ei ole väliaikaa.

PE 13.12. KLO 19:00

DIVET AND THE DREAMGIRLS

Liput 32 €. Vähintään 15 hengen ryhmät 30 € (vain Akustiikasta). Opiskelijat ja eläkeläiset 28 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Suomen yksi suosituin drag-artisti Marko Vainio kiertää syksyllä Suomea uuden shown kanssa, jossa mukana ovat ihastuttavat ja räiskyvät Kinky Boots -musikaalistakin tutut drag-tanssijat Jero Mäkeläinen ja Henri Sarajärvi!

Showssa nähdään paljon uusia hahmoja ja yllättäviä käänteitä, kun nämä sulosääriset daamit värisevine twerkkipeppuineen lataavat lavalle maailman kuumimmat tähdet ja ikimuistoisimmat tyttöbändit! Tuttuja maailmantähtiä satelee lavalle tuutin täydeltä, mutta vähintään yhtä paljon nähdään rakkaita kotimaisia staroja!

Shown kesto noin 2 h väliaikoineen.

Tuotanto: Divet Productions & W&T Comedy.


KE 18.12. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
ILOA JA ODOTUSTA


TO 19.12. KLO 19:00

TOMMI SOIDINMÄKI & SANI
JOULUN TÄHDET

Liput 28 €. Ovelta 30 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Sani ja Tommi Soidinmäki yhteiselle joulukiertueelle

Joulun Tähdet -konserttisarja vie ystävykset kirkkoihin ympäri Suomen

Tommi Soidinmäki ja Sani nähdään tänä jouluna yhteisellä Joulun Tähdet -kiertueella. Jo pitkään toisensa tunteneet ystävykset ovat jo aiemmin yhdistäneet voimansa kaksi vuotta sitten julkaistulla ensimmäisellä yhteissingellä Ensilunta, joka kuuluu luonnollisesti tulevan kiertueen ohjelmistoon. Myös muita unohtumattomia duettoja on Tommin mukaan luvassa, yhtenä näistä alun perin Aikakoneen tutuksi tekemä Hiljaisuus-biisi, jonka myös Tommi on levyttänyt vuonna 2012.

”Odotan tulevaa kiertuetta innolla; olen tuntenut Sanin jo toistakymmentä vuotta, ja meillä on aina ollut hyvä yhteinen energia – mitä projekteja olemmekaan saaneet yhdessä tehdä”, Soidinmäki kertoo ja kehuu Sanin vahvaa tulkintaa.

Kaksikon kiertue alkaa 9. joulukuuta Pirkkalan kirkosta ja jatkuu Seinäjoen Törnävän kirkkoon, Viitasaaren kirkkoon, Ylivieskan Akustiikkaan, Tyrnävän kirkkoon ja Vanajan kirkkoon Hämeenlinnassa. Kirkot rakennuksina ovat kummallekin erityislaatuisia esiintymispaikkoja.

”Musiikkiluokalta lähtien olen rakastanut laulamista kirkoissa. Olen ollut monissa Sulasolin kuoroissa mukana lapsesta asti, ja kirkko on ollut minulle rauhoittumisen paikka näiden hektisten keikkojen lomassa”, myös Savonlinnan Oopperajuhlakuoron riveissä nuorempana loistanut Sani luonnehtii.

Soidinmäelle joulukiertueiden tekeminen on aina erityislaatuinen mahdollisuus, joka tuo oman uuden näkökulmansa artistin työhön. Tommin tekemät Joulun hiljaisuus -kiertueet ovat keränneet tuhansia kuulijoita vuosien mittaan, ja hänen ensimmäinen joululevynsä Joulun hiljaisuus (2012) valittiin radiotoimittajien äänestyksessä Vuoden joululevyksi ilmestymisvuonnaan.

”Joulukonserteista on tullut minulle yksi tärkeä osa keikkavuotta, ja on ollut ilo tehdä joulukonserttikiertueita jo vuodesta 2006 eri kokoonpanojen kanssa.”

Konserttikiertueella kaksikkoa säestää Tommin bändi Vastakaiku: Lasse Asu – puhaltimet, Joona Lehto – kitarat, Topias Lehtola – lyömäsoittimet ja viulu, Tapio Leppänen – miksaus sekä Jenni Kupari-Soidinmäki – piano.

”Kun konserteissa saa laulaa loistavan kokoonpanon kanssa, on se itsellekin merkki joulunvieton lähestymisestä, Se on se lämmin hetki, jonka saan viettää omien läheisten kesken kerran vuodessa. Toivon sydämestäni, että ihmiset tulisivat tänä vuonna Joulun Tähdet -konsertteihin, sillä uskon että hieno kemia Tommi Soidinmäen kanssa ei jätä kylmäksi”, Sani kertoo.

Kiertueen taiteilijoiden kemia on toiminut niin hyvin, että Tommi uskoo yhteiskiertueesta tulevan perinteen.

”Hienoa lähteä kiertämään ympäri Suomea jälleen uudenlaisen kokoonpanon kanssa! Tästä tulee huippujuttu!”

Tommi Soidinmäki & Sani: Joulun Tähdet -konserttikiertue:
09.12 Pirkkalan kirkko, Pirkkala
10.12 Törnävän kirkko, Seinäjoki
16.12 Viitasaaren kirkko, Viitasaari
19.12 Akustiikka, Ylivieska
21.12. Tyrnävän kirkko, Tyrnävä
22.12 Vanajan kirkko, Hämeenlinna

Liput kaikkiin konsertteihin ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa.

www.dragonwhite.com/yleinen/sani-ja-tommi-soidinmaki-yhteiselle-joulukiertueelle

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätiedot konserteista, isoresoluutioiset kuvat ja artistien haastattelupyynnöt liittyen Joulun Tähdet -kiertueeseen:
Minni Kumpuvuori
Ohjelmapalvelu Dragonwhite Oy
050 517 1671
minni@dragonwhite.com
www.dragonwhite.com


KEVÄTKAUDEN 2020 OHJELMISTO

PE 17.1. KLO 19:00

SATUKUVIA PIANOLLE
TOIVO KUULAN PIANOTUOTANTO

Liput 10 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Esityksessä on väliaika.

Kansalaissodan aikana väkivaltaisesti kuolleen Toivo Kuulan (1883–1918) pianomusiikki altistaa ihmisen itsetutkiskelulle, riipaisee syvältä, eikä jätä ketään kylmäksi. Se herättää meissä suuria tunteita ja kysymyksiä niin elämästä kuin kuolemasta.

Pianotaiteilija Janne Oksanen esittää konsertissaan Kuulan pianoteoksia, jotka löytyvät myös hänen tulevalta levyltään. Oksasen debyyttialbumi Kuula: The Piano Works julkaistaan 20.9.2019, jonka jälkeen hän kiertää ympäri Suomea konsertoiden yli 30 kaupungissa.

www.janneoksanen.com

www.facebook.com/JanneOksanenMusic


PE 31.1. KLO 18:00

JOKERI POKERI BOX!
SIMON SUURI SYNTTÄRISHOW

Liput 14 €. Perhelippu 4 hengelle 50 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Mestaritaikuri, suomalaisten rakastama ikisuosikki Simo ”Jokeri Pokeri Box” Aalto täyttää pyöreitä vuosia ja juhlii 6 (0v.) -synttäreitään koko vuoden.

Synttärijuhliin on kutsuttu ihan kaikenikäiset ja juhlia vietetään isoilla ja pienillä paikkakunnilla ympäri Suomea. Luvassa on superhauska, yllätyksiä täynnä oleva synttärishow, jossa kaikki menee vähän nurinkurin. Simon synttärikakusta pomppaa jättiylläri, joka saa Simonkin sanattomaksi!

Mukana kekkereissä on tietysti Kirsti-vaimo, jonka yllätyslahja jännittää Simoa erityisesti!

Showssa nähdään ihan uusia huipputaikoja unohtamatta lasten suosikkitemppuja eläinkavereiden Erkki-pupun ja Paloma-kyyhkyn kera. Esitys on suunnattu koko perheelle vauvasta vaariin ja se tarjoilee unohtumattomia elämyksiä ja ratkiriemukkaita hetkiä, jotka saavat nauramaan maha kippurassa ja hämmästelemään silmät selällään maailmanmestarin näppäriä sormia.

Suositellaan lämpimästi Vain Lapsille. Ja Aikuisille!

Esityksen kesto n. 1h

Esityksen jälkeen Simo ja Kirsti jakavat kaikille synttärikortit!


PE 7.2. KLO 18:00

KUUMAT SUUDELMAT
OPERETTIGAALA

Liput 44,50 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 38 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tenori Jyrki Anttila tuo huumaavan operettigaalan ympäri Suomea talvella 2020.

Luvassa mm. Franz Léharin upeimpia sävellyksiä teoksista: Mustalaisruhtinatar, Paganini & Iloinen Leski.

Ohjelmistossa myös makupaloja Lintukauppiaasta ja joitakin harvinaisempia kappaleita.

Anttila ja Rusanen ovat konsertoineet yhdessä lukuisia kertoja ja operetit ovatkin ominaisia heidän temperamenttisille äänilleen.


TO 13.2. KLO 18:00

TUOMO RANNANKARI JA HIEKKAKAKKUORKESTERI
LEIKKI ON LASTEN TYÖTÄ -LEVYNJULKAISUKONSERTTI

Liput 12 €. Perhelippu (4 hlöä) 40 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tuomo Rannankarin koko perheen konsertissa soivat vastaleivotut ja hyväntuuliset lastenlaulut sekä TV:n lastenohjelmista tutut suosikkikappaleet. Tuomoa säestää konsertissa Hiekkakakkuorkesteri!


PE 14.2. KLO 19:00

LAVA-AMMUNTAA VI

Liput 20 €. Ovelta 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Käsikirjoitus Raila Leppäkoski & Ulla Tapaninen
Ohjaus Raila Leppäkoski
Lavalla Ulla Tapaninen

”Aina sanotaan, että taiteilijan pitäisi uudistua. Minä en uudistu! Vanhassa vara parempi!”

Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa VI on näyttelijän rakastetun esityssarjan kuudes itsenäinen jatko-osa, joka sai ensi-iltansa Ryhmäteatterissa syksyllä 2019. Keväällä 2020 ympäri Suomea kiertävässä esityksessä Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Luvassa on hillitöntä six pack-komiikkaa ja teräviä huomioita jo yli 40 vuotta suomalaisia viihdyttäneen taiteilijan näkökulmasta.

Tämä on nähtävä!


LA 22.2. KLO 19:00

LASSE HOIKKA JA SOUVARIT
MATKA JATKUU

Liput 35 €. Ovelta 40 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Souvarit on rovaniemeläinen iskelmäyhtye, jonka kokoonpanoon kuuluvat Lasse Hoikka (laulu), Pasi Alakurtti (rummut), Marko Jolkkonen (harmonikka, laulu, koskettimet), Jouni Ruokamo (koskettimet, laulu) sekä Pauli Ruuskanen (basso, kitara, laulu). Orkesteri on perustettu vuonna 1978 ja nykyisellä kokoonpanolla Souvarit-yhtye on soittanut vuodesta 2019.

Yhtye on tuttu esimerkiksi iskelmähitistään "Kuin Havajilla", "Sinisenä lintuna" ja Pariiseja sekä "Sininen huivi"-nimisestä valssista. Yhtye on myös saanut vuosien varrella esimerkiksi Kullervo Linna -palkinnon, parhaan tanssiorkesterin tittelin Suomen parhaat-ohjelmassa ja saanut oman nimilaatan Rovaniemelle.


LA 29.2. KLO 18:00

MARION RUNG & MATTI "FREDI" SIITONEN
KULKURI JA KAUNOTAR

Liput 30 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 28 € (vain Akustiikasta). Lokakuussa KP-etukortilla 28 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

He ovat aloittaneet uransa 1960 luvulla. Kulkuri ja Kaunotar ovat saavuttaneet sen, mistä moni aloittava artisti osaa vain unelmoida. Kiitos siitä kuuluu juuri teille - Kuulijoille, hyvän musiikin ystäville. Pyörät ovat pyörineet, molemmilla yli 50. vuotta - Yhteensä yli 100 vuotta! Arvoisat, ihanat kuulijat, nyt on takaisin maksun aika: Me olemme tämän teille velkaa - Tule ja koe Suomi-iskelmämme suurimmat hitit! Tarjoamme teille nyt hetken sydämestä sydämeen!

Konsertissa on väliaika.


LA 4.4. KLO 19:00

IMAGINE
THE JOHN LENNON SONGBOOK

Liput 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Upea, muistorikas ristiretki legendaarisen John Lennonin ja The Beatles –yhtyeen ihmeelliseen musiikkimaailmaan.

Konsertin solistina Jimmy Coburn, Liverpool.

* ”Imagine” * ”Jealous Guy” * ”Give Peace A Chance” * ”(Just Like) Starting Over” * ”Come Together” * ”Strawberry Fields Forever” * ”All You Need Is Love” * etc.

”IMAGINE – The John Lennon Songbook” -konserttikiertue on nimensä mukaisesti upea musiikillinen ristiretki legendaarisen John Lennonin (9.10.1940, Liverpool – 8.12.1980, New York) tekemien tiedostavien tekstien ja koskettavien sävellysten, ikivihreitten laulujen ihmeelliseen maailmaan.

KONSERTTIKIERTUE
Suomeen, viidelle eri paikkakunnalle tämä ylistäviä arvosteluja ympäri maailmaa kerännyt ainutlaatuinen konserttikiertue saapuu huhtikuussa 2020.
Ke 1.4. Kuusankoskitalo, Kouvola
To 2.4. Hyvinkääsali, Hyvinkää
Pe 3.4. Kuusamotalo, Kuusamo
La 4.4. Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
Su 5.4. Madetojasali, Oulu

JIMMY COBURN

”IMAGINE” –konserttien solistina toimii Liverpoolista kotoisin oleva Jimmy Coburn, jonka sielukkaissa tulkinnoissa kuuluu syvä arvostus ja suuri kunnioitus The Beatles –yhtyeen entisen keulakuvan John Lennonin muistorikkaita lauluja kohtaan. Kaiken lisäksi Jimmy Coburnin lauluääni muistuttaa ällistyttävästi Lennonin persoonallista ja helposti tunnistettavaa ääntä, ja hänen ulkoinen habituksensakin on hämmästyttävästi esikuvan oloinen.

- Liverpoolissa syntyneenä minä kasvoin John Lennonin musiikin ympäröimänä. The Beatles elää yhä edelleen vahvasti jokaisen liverpoolilaisen sydämessä. Muusikkona olen aina tähdännyt siihen samaan musiikilliseen tasoon kuin The Beatles –yhtyeen jäsenet aikoinaan, mutta kun täydellisyydestä ei voi enää panna paremmaksi niin olen keskittynyt vain esittämään Lennonin musiikkia parhaan kykyni mukaan. Imagine-konserteissa haluan esitellä John Lennonin musiikillisen perinnön. Ja syntyperäisenä liverpoolilaisena, muusikkona ja ikuisena John Lennonin ihailijana olen äärettömän ylpeä saadessani matkata tämän konserttikiertueen solistina kaikkialle maailmaan, Jimmy Coburn kertoo.

”IMAGINE – The John Lennon Songbook” –konserttia ovat kiitelleet paitsi kriitikot niin myös John Lennonin henkilökohtaisesti tunteneet ihmiset kuten The Beatles –yhtyeen ääniteknikko Geoff Emerick, John Lennonin sisko Julia Baird ja Oasis-muusikko Lian Gallagher.
”Jimmy kuulostaa täsmälleen samalta kuin John Lennon. Kymmenen pistettä kymmenestä mahdollisesta!” – Geoff Emerick
”Jimmy kuulostaa niin paljon Johnilta, että se on melkein pelottavaa.” – Julia Baird
”Maailmankaikkeuden paras ’John Lennon sound alike’.” – Liam Gallagher

KONSERTIN OHJELMISTO

Konsertin ohjelmisto on odotetun mukainen. Aitoa nostalgiaa, ikimuistoisia lauluja, maailmanlaajuisia hittejä niin The Beatles –yhtyeen uran kuin John Lennonin soolourankin varrelta. The Beatles –yhtyeen debyyttialbumi ”Please Please Me” julkaistiin helmikuussa 1963 ja viimeisin ”Let It Be” toukokuussa 1970. John Lennonin soolotuotannon esikoinen on joulukuussa 1970 julkaistu ”John Lennon/Plastic Ono Band” ja viimeisin postuumisti neljä vuotta Lennonin kuoleman jälkeen, tammikuussa 1984 ilmestynyt ”Milk and Honey”.

Runsaat kaksi tuntia kestävän konsertin aikana Jimmy Coburn yhtyeineen esittää muun muassa sellaiset ikimuistettavat kappaleet kuin ”Imagine” ja ”Jealous Guy” (alun perin lokakuulta 1971), ”Give Peace A Chance” (heinäkuulta 1969), ”(Just Like) Starting Over” (lokakuulta 1980), ”Come Together” (lokakuulta 1969), ”Strawberry Fields Forever” (helmikuulta 1967) ja ”All You Need Is Love” (heinäkuulta 1967) vain muutama mainitaksemme.

Katso ”IMAGINE – The John Lennon Songbook” esittelyvideo: www.youtube.com/watch?v=Edg5r5qCnxc


TO 16.4. KLO 19:00

JANNE HURME
TUHKAA JA TIMANTTEJA

Liput 29 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 27 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Kattavan ja monipuolisen uran tehnyt Janne Hurme julkaisi vuonna 1995 Kirje-albuminsa, jonka nimibiisiräjäytti Hurmeen uran rakettimaisen nousuun. Ensi vuonna on ansaitun 25-vuotisjuhlavuoden aika, ja se kruunautuu kattavalla juhlakiertueella, joka alkaa 20. maaliskuuta Äänekoskelta ja jatkuu aina Logomon keikkaan 25. huhtikuuta. Liput kaikkiin tapahtumiin ovat tulleet myyntiin tänä aamuna. Artisti itse toteaa 25-vuotisjuhlakiertueen olevan harvinaisen kutkuttava juttu. Jo neljännesvuosisadan mittainen ura on tuntuu myös jopa hämmästyttävältä. "Kun ensimmäistä kertaa tehdään näin isoa juhlakiertuetta, ovat fiilikset jännittyneen odottavat", Janne tunnustaa ja jatkaa: "Ohjelmisto tulee koostumaan tietenkin tunnetuimmista kappaleista, mutta joukossa myös sellaisia helmiä, joita ei välttämättä koskaan ole esitetty livenä. Juhlakiertue antaa hienon mahdollisuuden esittää myös harvinaisempia biisejä." Janne Hurmeen uraan on mahtunut Kirje-jättihitin lisäksi unohtumattomia kappaleita aina Tinasormuksesta Postikorttiin, eikä myöskään miehen hard rock -puolta esimerkiksi jo kuopatun Dream Asylum -yhtyeen ja viime vuonna upeat 20 vuotta täyttäneen Human Temple -kokoonpanon vokalistinakaan ole syytä unohtaa.


Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki