KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

SYYSKAUDEN 2018 OHJELMISTO

Katso loppukesän tapahtumia täältä!


Poikkeuksia Akustiikan lipunmyynnin aukioloajoissa
21.8. lipunmyynti suljettu henkilökunnan koulutuksen vuoksi

Lipputoimisto palvelee 24 / 7

SU 26.8. KLO 14:30

NUOREN TANSSIN ILOA AKUSTIIKASSA
TANSSIPÄIVITYSLEIRIN PÄÄTÖS

Alueen edistyneitten tanssinuorten omia tansseja & työpajapyrähdyksiä.
Nuori vierailija balettilahjakkuus Raumalta ALEKSANDRA RÄISÄNEN.
Kouluttaja-esiintyjät UNNA KITTI, Helsinki - MIRO PURANEN, Reisjärvi/Tampere - HELI-MARIA LATOLA, Oulu.
Tuotanto Kurjenpolvet ry & Tanssiaitat.
Järjestelyt Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka & Ylivieskan Nuori Tanssi-tiimi.
Tuki SKR Keski-Pohjanmaan rahasto -TAIKE Pohjois-Pohjanmaa -Opintokeskus Kansalaisfoorumi.

JAETAAN ILO YHDESSÄ - LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Liput 10 €.

Lapset ja koululaiset vapaa pääsy.

LA 1.9. KLO 18:00

TIMO VÄÄNÄNEN
KANTELEEN KIELIN

Matka kantelekansojen musiikkiin!

Timo Väänänen on monipuolinen suomalainen kanteletaiteilija. Hän esiintyy soolotaiteilijana erikokoisilla perinteisillä kanteleilla ja sähkökanteleella sekä on mukana useissa yhtyeissä.

Väänänen soittaa sekä perinteistä että uutta kantelemusiikkia. Perinteisistä kanteleista hän käyttää lähinnä pienkanteleita (10-kielinen kantele, 15-kielinen kantele, latvialainen kokles, venäläinen gusli), Ilari Ikävalkon ja Jyrki Pölkin suunnittelemaa Kirjokansi-kanteletta, kotikanteletta sekä konserttikanteletta. Musiikissa on mukana šamanistisen ja minimalistisen karjalaisen kanteleensoiton tyylipiirteitä, pelimannimusiikkia sekä uusia sävellyksiä. Uudet sävellykset ja sovitukset hän tekee pääasiassa itse, mutta hän soittaa myös muiden säveltäjien musiikkia.

Liput 10 €.

Koko perhe 15 €.
Perheliput Akustiikan lipunmyynnistä.

Musiikkiopiston oppilaat ilmaiseksi.

Osta lippu

TO 6.9. KLO 19:00

KRAKOVAN KAMARIORKESTERI
(KRAKÓW CHAMBER ORCHESTRA)

Krakovan kamariorkesteri vierailee ensimmäisen kerran Suomessa. Puolalaisen Wladislaw Zelenski State Secondary Music School- oppilaitoksen edistyneimmistä oppilaista koostuva orkesteri on perustettu vuonna 1953. Siitä lähtien vuosien myötä vaihtuvin kokoonpanoin työskennellyt orkesteri on osallistunut lukuisiin niin Krakovassa Kraków Philharmonic -konserttitalossa järjestettyihin konsertteihin kuin muualla Puolassa eri konserttitaloissa.

Kamariorkesteri on myös tehnyt kiertueita Tanskaan, Saksaan, Ruotsiin, Norjaan, Islantiin, Yhdysvaltoihin sekä viimeisimpänä Israeliin ja Ukrainaan. Orkesterin ohjelmisto koostuu laajasti klassisen ja romantiikan aikakauden teoksista mutta myös uudemmasta puolalaisesta taidemusiikista.

Orkesteria johtaa professori Stanisław Krawczyński, joka on Kraków Music Academyn rehtori.

Liput 10 €.
18-vuotiaat ja alle ilmaiseksi.

PE 7.9. KLO 19:00

KIRKAA SIMONA

Ainutkertainen tilaisuus kuulla jälleen Kirkan parhaimmat ja toivotuimmat kappaleet live-esityksenä.

Solistina Simo-Pekka Kivioja, joka toteuttaa vuosien unelmansa ja tuo yleisön eteen Kirkan oman keikkayhtyeen K-Ryhmän. Kari Vehkaluoto, basso, Tapani Laastola, rummut, Marko Karhu, kitara, Petri Haapasalo, kosketinsoittimet ja kapellimestari, kosketinsoittaja Pekka Kuorikoski.

Tästä konsertista ei tunnetta puutu.

Liput 20 €.
Yhteislippu J. Kantola Band 8.9.
konsertin kanssa 25 €.
Myynti Akustiikasta.

LA 8.9. KLO 19:00

J. KANTOLA BAND
HELLAAKOSKEN LYRIIKKAA JA MELODISTA FUUSIOVOIMAA

Jouko ”Jocke” Kantola tuo syyskuussa Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikan lavalle torvisektiolla vahvistetun huippukokoonpanonsa. Tällä kertaa Jocke sovitti yhdeksi kokonaisuudeksi levyttämiään Aaro Hellaakosken runoja, joita on säveltänyt 1980-luvulla. Mukana on myös aiemmin julkaisemattomia lauluja.

J. Kantola Bandissa soittavat kitaristi Valtteri Huovinen ja rumpali Mikko Kiiveri Oulusta, Pietarsaaresta basisti Egon Veevo, Kokkolasta saksofonisti Jonas Rintala ja trumpetisti Petri Jämsä sekä Ylivieskan miehet, trumpetisti Janne Nietula ja pasunisti Teemu Pengerkoski sekä Hannu Puomio, lyömäsoittimet. Ohjelman täydentää tutut melodiset instrumentaalikappaleet JockeKantola Bandin levyltä RePro, joten tiedossa on iso keikka väliaikoineen.

Liput 15 €.
Eläkeläiset ja opiskelijat 10 €.
Yhteislippu Kirkaa Simona 7.9.
konsertin kanssa 25 €.
Myynti Akustiikasta.
Musiikkiopiston oppilaille
vapaa pääsy.

SU 9.9. KLO 15:00

JUKKA KUOPPAMÄKI
"ELÄMÄNI LAULUT" SAA LAULAA!

Rakkaus, Suomi ja kaipaus. Näitä elämän isoja aiheita koskettelevat monet Jukka Kuoppamäen tekemistä kuolemattomista lauluista – laulut kuten Anna mulle tähtitaivas, Satulinna, Sininen ja valkoinen ja Kiskot vievät etelään.

75 vuoden ikään ehtinyt ja 50-vuotistaiteilijajuhliaan jo viettänyt Kuoppamäki kiertää ja konsertoi täydellä sydämellä. Kaiken aikaa hän on laulanut rauhan, rakkauden ja rehellisyyden puolesta sotaa, väkivaltaa ja petollisuutta vastaan.

Kuoppamäki on laatinut itselleen sekä muille artisteille noin 1500 laulua. Jatkuvasti syntyy uusia, eikä luomisvoima osoita ehtymisen merkkejä. "Jos osaisi kirjoittaa vain joka sadannen, säästyisi paljon paperia ja mustetta. Mutta mehän tiedämme, ettei elämä niin mene. Jos jokainen laulu olisi hitti, ei niistä osaisi niin iloitakaan", Kuoppamäki sanoo.

Konsertin toisella puoliskolla Jukka Kuoppamäki laulattaa yleisöä yhteislaulun merkeissä, jolloin myös yleisö pääsee osallistumaan Jukan rakkaimpien ja suosituimpien laulujen tulkintaan.

Jukka Kuoppamäki, laulu ja kitara
Jukka Ruusumaa, koskettimet ja laulu

Liput ennakkoon 20 €.
Ovelta 25 €.

PE 14.9. KLO 18:30

PARK 7
10V KLUBIKIERTUE

Park 7 täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Näiden vuosien aikana yhtye on soittanut yli 200 konserttia. Matkan varrella on koettu mm. keikka Maata Näkyvissä –festareiden pääkonsertissa, festarikeikat Saksassa ja Iso-Britanniassa sekä vierailut Venäjällä ja Virossa.

Nyt, kun yhtye täyttää kymmenen vuotta, on aika tehdä jotain täysin uudenlaista. Park 7 ja Puisto Live järjestävät Park 7:n 10v klubikiertueen, joka ulottuu Helsingistä Pohjois-Pohjanmaalle.

Park 7:n laulajakitaristi Miika Lamminmäki kommentoi:

”Muistan, kun haaveiltiin bändiä perustettaessa, että jos joskus saatais yks keikka, niin se olis todella kova juttu. Tässä sitä nyt ollaan, sama huikee porukka kasassa ja Luoja tietää millanen tulevaisuus edessä. Ollaan aina haluttu jätkien kanssa kulkee omia reittejä, uudistaa skeneä ja tehä mahollisimman uskottavalla tavalla tätä duunia. Näistä syistä päätettiin järkätä 10v klubikiertue. Lupaan, että Park 7 on syyskuussa kovemmassa livekunnossa kun koskaan, ja näistä tulee ihan älyttömän kovat bileet.”

Liput 12 €.
Ryhmät väh. 10 henk. 10 €.

Konsertissa ei ole väliaikaa.

LA 15.9. KLO 19:00

KARAOKEKONSERTTI

Järjestää Ylivieskan Karaokekerho

Liput 15 €.

SU 16.9. KLO 16:00

TAPANI KANSA
50 VUOTTA LAULAJAN TAIVALTA
TUHANSIEN TUNTEIDEN ILTA-JUHLAKONSERTTIKIERTUE

Tuhansien tunteiden ilta -konserteissa kuullaan Tapani Kansan rakastettuja hittejä, kuten Delilah, Käymme yhdessä ain, R-A-K-A-S, Tulkaa tytöt takaisin ja Äidin pikkupoika, jotka soivat suomalaisten mielessä – niin myös tässä konsertissa elämää kerraten ja uusia elämyksiä luoden. Luvassa on myös juhlavuoden kunniaksi julkaistavaa uutta musiikkia.

Tapani Kansa lunasti paikkansa suomalaisten sydämissä vuonna 1968 Delilah-hitin tuoman menestyksen myötä. Nyt jo 50 vuotta jatkuneen Kansan uran kunniaksi on luvassa koko Suomen käsittävä 17 viihdekonsertin kiertue. Kansa kuuluu menestyneimpiin suomalaislaulajiin. Hän on saavuttanut 16 kultalevyä ja lähes miljoona myytyä äänitettä. Kansan rakastetuimmat hitit ovat pysyneet suosiossa ja säilyneet myös uusien sukupolvien musiikkimuistissa. Spotify-musiikkipalvelussa ja YouTube-kanavalla Kansan suurimpia hittejä on striimattu miljoonia kertoja.

Tapani Kansa on ollut monessa ensimmäinen. Hänelle myönnettiin Suomen ensimmäinen pitkäsoitto eli LP-kultalevy vuonna 1971. Let the good times roll -Tupla-LP (1979) oli puolestaan ensimmäinen Suomessa julkaistu livelevy. Ansioistaan levylaulajana Tapani Kansalle myönnettiin Erikois-Emma vuonna 1987.

”Laulu se on ollut minun iltojeni ilo, ilo ihana kuin unennäky-yöni. Tervetuloa Tuhansien tunteiden -iltaan!” –Tapani Kansa

Liput 36 €.

TO 20.9. KLO 19:00

VUODENAJAT JA MUITA TARINOITA
KEMIN KAUPUNGINORKESTERIN VIERAILU

Kokoonpano: Antti Tikkanen + kvartetti + cembalo + luuttu + kontrabasso

OHJELMA:
Alkusoittosinfonia oopperaan Dorilla in Tempe RV 709
Kevät
Konsertto jousille ”Conca” RV 163
Kesä
********
Syksy
Konsertto jousille RV 114
Talvi

Leader ja solisti, Antti Tikkanen.

Viuluvirtuoosi Antti Tikkanen on tuttu muun muassa Meta4 -jousikvartetin primaksena. Tällä kertaa Antin viulu laulaa tarinoita Vivaldin Vuodenajoista sekä muista Vivaldin teoksista.

Liput 15 €.
Alle 18-vuotiaat 5 €.

PE 21.-23.9.

TANSSIFESTIVO

PE 21.9. KLO 19:00

FROM THE GRAMMAR OF DREAMS

Poikkitaiteellinen konsertti tuo yhtyeen kolme ansioitunutta taitelijaa: Saariahon vokaalimusiikin tulkkina tunnetuksi tullut Sopraano Pia Freundin, kamarimuusikko ja maamme kansainvälisesti menestyneimmän jousikvartetin Meta4:n jäsen Minna Pensolan, sekä tähtitanssija Minna Tervamäen.

Illan avaavassa Kaija Saariahon ”From the Grammar of Dreams” -teoksessa käytettävät sanoitukset ovat poimittuja Sylvia Plathin teoksista. Kerronta on vahvaa ja käsittelee niin elämää kuin kuolemaa, pakenemista hulluuteen sekä itsetuhoisuuteen ja sitä vastaan taistelemista. Tästä huolimatta teoksen loppukaneetissa kivulias painajainen päättyy päivänvaloon ja elämään.

Saariahon toinen teos “Lonh” puolestaan kertoo ihmisyyden ikiaikaisista perusteemoista; rakkaudesta, kuolemasta, lähtemisestä, kaipaamisesta. Virallisesti teos seuraa löysästi runomittaa ja on näin ollen jaettu yhdeksään osaan. Elektronisessa osassa, tekstin voi kuulla kolmella kielellä: oksitaani (provensaali), ranska ja englanti.

Kokonaisuuden täydentää Gustav Holstin ”Neljä laulua sopraanolle ja viululle” sekä Arvo Pärtin ”En sang vor langen Jahren”.

”Illan teokset ovat voimakkaita sekä tunnelmaltaan, että sisällöltään. Ne vaikuttivat suoraan tunteisiini ja teokset lähtivät syntymään kuin itsestään. Erityistä on se, että Pian ja minun ideat olivat usein aivan yhteneväisiä, vaikka emme olleet vielä edes kertoneet niistä toisillemme”. – Minna Tervamäki

Lavalla:
Pia Freund sopraano
Minna Tervamäki tanssija, koreografi
Minna Pensola, viulu

Ohjelma:
Kaija Saariaho (1952- ):
Unien kieliopista (From The Grammar Of Dreams) (1988)

Gustav Holst (1874-1934):
Neljä laulua sopraanolle ja viululle op. 35 (1917)

Arvo Pärt: (1935):
”Es sang vor langen Jahren” (1984)

Kaija Saariaho (1952- ):
Lonh sopraanolle ja elektroniikalle (1996)

Liput 20 €.

Alle 18-vuotiaat 10 €.

LA 22.9. KLO 19:00

CARAS DEL FLAMENCO - FLAMENCON MONET KASVOT

Tanssijat Anne Riikola-Sarkkila, Laura Rintamäki ja Elina Robinson.

Rodrigo González- kitara
Anna Murtola - laulu
Pauliina Kauppila - perkussiot.

Liput 20 €.
Alle 18-vuotiaat 10 €.

Elokuun KP-Etukorttietu: liput 15 €.

SU 23.9. KLO 14:00

KYLLI-KOIRA JA ELÄMISEN SIETÄMÄTÖN KEPEYS

Elina Kivioja, Jenni Kivelä ja Eira Virekoski koko perheen tanssinäytelmässä.

Liput 10 €.
Alle 12-vuotiaat 5 €.

PE 28.9. KLO 19:00

ULLA TAPANINEN
LAVA-AMMUNTAA V

Ulla Tapanisen uusin monologi Lava-ammuntaa V tarjoilee come back -komiikkaa kaikilla mausteilla.
Hervottoman hauskassa esityksessään Tapaninen käsittelee tuttuun tyyliin kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä.

"Ulla Tapaninen ei petä katsojaa, paranee vanhetessaan kuin hyvä viini!” -katsojapalaute
”Nauraa sai niin paljon kuin huvitti. Ihana irtiotto arjesta!” -katsojapalaute
”Hervottoman hauska, mutta myös koskettava!” –katsojapalaute

Lavalla Ulla Tapaninen
Käsikirjoitus Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen
Ohjaus Raila Leppäkoski

Esityksen kesto noin 1 h 45 minuuttia sisältäen väliajan.

Kuva: Mirka Kleemola

Liput ennakkoon 20 €.
Ovelta 25 €.

SU 30.9. KLO 18:00

SYKSYISIÄ SÄVYJÄ
CHORUS VALLIS 25 VUOTTA

Liput 15 €.

PE 5.10. KLO 19:00

OLAVI UUSIVIRTA

Olavi Uusivirta on suomalaisen rockin kirkkaimpia tähtiä. Seitsemän studioalbumia, yhden live-levyn, ja yhden kokoelman julkaissut Uusivirta on tunnettu lukuisista hiteistään, joihin lukeutuvat muun muassa ”On niin helppoo olla onnellinen”, ”Kultaa hiuksissa”, ”Ukonlintu ja virvaliekki”, ”Nukketalo palaa”, ”Tiet etäisyyksiin”, ”Kauneus sekoittaa mun pään”, sekä Anna Järvisen kanssa levytetty ”Nuori ja kaunis” -duetto.

Levy nimeltä ”Olavi” ilmestyi 12.2.2016, ja sen ensimmäinen sinkku ”Tanssit vaikka et osaa” meni suoraan kolmen valtakunnallisen radiokanavan soittolistalle, ja olikin kevään soitetuimpia radiobiisejä. Albumi taasen meni suoraan Suomen virallisen listan ykköseksi, sekä palkittiin Rock-Emmalla vuonna 2017.

”Olavi”-levyn kiertueella useat keikat olivat jo ennakkoon loppuunmyytyjä.

Uusivirta bändeineen on tällä hetkellä Suomen halutuimpia artisteja niin festareille kuin klubeillekin, ja ”Ikuisten lasten” jälkeinen kiertue kattoi kaksi festarikesää, sekä tasan 100 keikkaa. ”Olavi”-albumin jälkeen vuodelle 2016 kertyi yli 90 keikkaa, ja kiertue jatkui myös keväälle 2017, päättyen The Circukseen Helsingissä.

Kesällä 2017 Olavi bändeineen piti taukoa, paitsi veti kaksi kertaa loppunmyydyn Huvila-teltan Helsingin Juhlaviikoilla. Syksyllä 2017 oli vuorossa Uusivirran uran ensimmäinen konserttisalikiertue. Marraskuussa 2017 julkaistiin tupla-live ”Olavi elää!”.

Vuonna 2018 Olavi & bändi tulee kiertämää klubeilla ja festareilla.
Live show ei jätä ketään kylmäksi!

Olavi Uusivirran (laulu) yhtyeen täydentävät Timo Kämäräinen (kitara), Jaakko Kämäräinen (basso), ja Olli Krogerus (rummut).

Liput ennakkoon 20 €
Ovelta 25 €

LA 6.10. KLO 19:00

PAULA KOIVUNIEMI
ROOTS & FRIENDS

Suomen iskelmägenren valovoimaisimpiin tähtiin kuuluva Paula Koivuniemi uudistuu ehtymättömällä energialla. Hänen rakastetuista hiteistään ja vanhoista kansanlauluista on nyt laadittu luihin ja ytimiin menevä konserttikokonaisuus aivan uusilla sovituksilla.

Harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara on lähestynyt kappaleita mehukkaasta näkökulmasta, joka vie Koivuniemen juurimusiikin tunnelmiin. Kansanlaulut ja iskelmät täydentävät toisiaan kuin kauan erossa olleet kaksoset. Kumpuvaaran folk-henkiset sovitukset tekevät tutuista kappaleista tuoreita, raikkaita ja rytmisesti vetovoimaisia.

Suomen kovimpien kansanmusiikki- ja folk-ammattilaisten seitsenhenkinen yhtye ja La Paula on täysin vastustamaton yhdistelmä, jonka ensiesitykset Kaustisella ja Hämeenlinnan Verkatehtaalla saivat ylitsevuotavan innostuneen vastaanoton. Konsertin koko sisältöä ei etukäteen paljasteta, mutta hiukan maistiaisia kuitenkin: ”Kun toisessa laidassa on Luullahan jotta on lysti olla, niin toista laitaa edustaa Aikuinen nainen”, Kumpuvaara paljastaa.

Folk-ammattilaisten ensemble
Koivuniemen omaan kokoonpanoon kuuluva Anssi Nykänen (rummut) on tässäkin kokoonpanossa rytminen selkäranka. Ensemblen muut jäsenet ovat nykykansanmusiikin tunnettuja ja arvostettuja nimiä: viuluvelhot Tero Hyväluoma ja Tommi Asplund, monipuolinen kitaristi ja kielisoitinvirtuoosi Jarmo Julkunen, useiden jazzyhtyeiden luottobasisti Juho Kivivuori sekä jouhikontaitajien vähälukuisen joukon ykkönen Pekko Käppi.

Niko Kumpuvaara soittaa harmonikkaa ja johtaa ensemblea. ”Paulan tyyli edellä mennään, mutta kun sovituksia sävyttävät viulut ja jouhikko, musiikissa on ihan eri klangi. ” Paula Koivuniemi, Roots & Friends lähtee kiertueelle syksyllä 2018.

Liput 30 €.
Ryhmät min.10 hlö 25 €.

PE 12.10. KLO 20:00

JOS SULL LYSTI ON - 4 TÄHDEN STAND UP ILTA

Iikka Kivi, Matti Patronen, Tomi Haustola ja Ursula Herlin.

Liput 25 €.
Eläkeläiset, opiskelijat ja
työttömät 20 €.

LA 13.10. KLO 19:00

IIVANAINEN - KURKELA
GEMINI

JOHANNA IIVANAINEN & JOHANNA KURKELA YHTEISELLE KIERTUEELLE!

Kahden Johannan ystävyys sai alkunsa yhteisellä keikalla noin kymmenen vuotta sitten. Yhdistäviä tekijöitä heille löytyi nopeasti: musiikki, huumori, harrastukset sekä mm. utelias ja seikkailunhaluinen elämänasenne. Sattumoisin näillä kahdella Johannalla on yhdet Suomen rakastetuimmista lauluäänistä. Iivanainen-Kurkela "Gemini" kiertueella he laulavat ystävälle, ystäville, yhdessä, ja erikseen. Esitettävien kappaleiden luetteloon kirjautuu nuoruudet, rakkaudet, intohimot, ja myös luonnollisesti molempien omien ääniteurien kohokohdat.

Näitä ainutlaatuisia konsertteja säestävät:
Tomi Aholainen - koskettimet
Mikko Iivanainen - kitara
Juho Kanervo - basso, sello
Marko Timonen - rummut

LYHYESTI:
Johanna Iivanainen
-Suomalaisten jazz-laulajien kärkinimiin kuuluva Johanna Iivanainen on äänenä noin kolmellakymmennellä eri äänitteellä. Hänen viimeisin soolo-albumi on folk-sävytteinen Mustarastas Laulaa (2013). Suurelle yleisölle Iivanainen on tuttu SuomiLOVE televisio-ohjelman toisena pääsolistina.

Johanna Kurkela
- Johanna Kurkela nähtiin edellisen kerran konserttilavoilla vuonna 2016 menestyksekkään Ingrid -albumin (2015) jälkeen. Viime vuoden Kurkela on mm. valmistellut uuden Auri -yhtyeensä debyyttialbumia, joka julkaistiin tämän vuoden maaliskuussa. Hänen uransa tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. Rakkauslaulu, Kuolevainen, Sun särkyä anna mä en, sekä Ainutlaatuinen

Liput 35 €.

SU 14.10. KLO 13:00

BENNY TÖRNROOS JA MUUMIT
KÄY MUUMILAAKSOON-KONSERTTI

Tunnelma nousee kattoon välittömästi, kun Bennyn kanssa lavalle nousevat kaikkien rakastamat maailmantähdet, suloiset Muumit. Konsertissa kuullaan tuttuja muumilauluja, leikitään, jumpataan, lauletaan yhdessä, kuullaan satuja, tanssitaan ja jammaillaan muusikko Benny Törnroosin johdolla.

Kesto n. 60 min.

Liput 15 €.
Alle 1v. sylissä maksutta.
4 hengen perhelippu 50 €,
vain Akustiikasta.

SU 14.10. KLO 19:00

SUVI TERÄSNISKA
SINÄ OLET KAUNIS

SUVI TERÄSNISKA SYKSYLLÄ KONSERTTISALIKIERTUEELLA

Upea Suvi Teräsniska lähtee syksyllä odotetulle Sinä olet kaunis -konserttisalikiertueelle. Sillä tullaan kuulemaan paitsi hänen tuoreimman Sinä olet kaunis -albuminsa kappaleita, myös muita hittejä ja joitakin harvemmin livenä esitettyjä biisejä, joiden valintaan faneilla on mahdollisuus vaikuttaa Suvin Facebook-sivuilla toimivan äänestyksen kautta.

Suvi Teräsniskan edellisestä konserttisalikiertueesta on jo neljä vuotta aikaa, joten Suvi odottaa jo innolla konserttisaleihin pääsemistä.

- Konserttisali paikkana tarjoaa mielettömät puitteet musiikille. Se tuo lauluista esiin yksityiskohtia, joita ravintolakeikoilla ei välttämättä pysty tarjoamaan.
Konserttisaleja varten on myös mahdollista tehdä uusia sovituksia. Tällä rundilla on tarkoitus soittaa kappaleita hieman akustisemminkin, Suvi paljastaa.

Liput riveille 1-5: 36 €.
Muuten 33,50 €.

KE 17.10. KLO 13:00-16:00

PROFESSORI JUHA HAKALA LUENNOI
KOHTUUS KANNATTAA - PINNISTELEVÄ IHMINEN EI VOI HYVIN

Kaikki, jotka ovat kiinnostuneet työelämän kehittämisestä ja työhön liittyvien velvoitteiden kohtuullistamisesta.

Luennon keskeiset teemat:

  • Miksi pääni on kuin mehiläispönttö ja miksi en saa enää aikaan, kuten joskus ennen?
  • Mitä minun kannattaisi tehdä jaksamiseni eteen ja mitä ylipäätään voisin tehdä?
  • Työelämää syytetään, mutta onko se ainoa syyllinen?
  • Liiallinen velvollisuudentunto on pahasta, mutta onko se myös minun ongelmani?
  • Kohtuudesta puhutaan, mutta mitä se semmoinen on?
  • Mikä on oikea laatutaso työssä ja kotona?
  • Konsteja jaksamiseen

Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopisto Ylivieskan toimipaikka

Luento 30 €, sis. kahvitarjoilun.

Ryhmävaraukset
Anna-Liisa Pieskä
puh. 044 4294 559.
anna-liisa.pieska@ylivieska.fi

TAI ILMOITTAUDU TÄSTÄ LINKISTÄ

TO 18.10. KLO 19:00

UNTO MONOSTA MUISTELLEN-KONSERTTI

Säveltäjä, sanoittaja ja muusikko Unto Mononen kuoli vuonna 1968 nuorena, 37-vuotiaana. Vuonna 2018 nuoren somerolaisen muusikkoneron kuolemasta tulee 50 vuotta.

Liki parituntisen juonellisen konsertin aikana Unto Monosen elämää viedään kerronnallisesti eteenpäin valoineen ja varjoineen. Konsertissa kuullaan Monosen tunnetuimmat ja rakastetuimmat kappaleet. Lauluihin Satumaa, Tähdet meren yllä, Erottamattomat on helppo samaistua ja ehkä juuri siksi ne ovat jääneet elämään.

Konsertissa Unto Monosen tuotantoa tulkitsevat tangokuningas 1986 Teuvo Oinas, tangoprinssi 2015 Kalle Jussila, pitkän linjan muusikko ja vahva tulkitsija J. Eskelinen sekä tangokuningatar 2014 Maria Tyyster. Säestyksestä vastaa Legenda-orkesteri.

Tuotanto: Viihdeohjelmat

Liput 27 €.
Ryhmät, väh. 10 hlöä, 25 €.

PE 19.10. 19:00

ANSSI KELA
KONSERTTIKIERTUE

Anssi Kela julkaisee uuden studioalbuminsa syyskuun 14. päivä, ja tekee myös paluun lavoille välivuoden jälkeen. Kela suuntaa syksyllä laajalle konserttisalikiertueelle, joka käynnistyy perjantaina 28. syyskuuta Lohjan Laurentius-salista. Sen jälkeen on luvassa keikat Lahdessa, Helsingissä, Oulussa, Kajaanissa, Järvenpäässä, Tampereella, Hyvinkäällä, Turussa, Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Ylivieskassa. Kiertue huipentuu Espoon Sellosalliin lauantaina 20. lokakuuta.

Ahkerasta keikkailutahdistaan tunnettu Anssi Kela on pitänyt välivuotta keikoilta ja taukoa kestääkin syksyyn saakka. Kela kuitenkin odottaa jo lavoille palaamista, ja erityisesti konserttisaleihin palaaminen inspiroi:
”Vuoden 2016 konserttisalikiertue oli yksi pitkän urani kohokohdista. Tunnelma saleissa oli uskomaton. Tuo kiertue muutti käsitykseni siitä, millaisia konserttisalikeikat voivat oikeasti olla: illat olivat samaan aikaan käsinkosketeltavan intiimejä, sekä kohottavan riehakkaita. Olen yli kahden vuoden ajan odottanut mahdollisuutta palata takaisin saleihin, ja olenkin todella innoissani siitä, että vuoden keikkatauon jälkeen paluu lavoille tapahtuu nimenomaan konserttisalikiertueen merkeissä. Luvassa on aivan erityisiä iltoja: musiikkia koko urani varrelta maalattuna paletin kaikilla sävyillä. Nostalgiaa ja tätä päivää, meidän yhteisiä laulujamme. Elämys, jota ei voi kokea kotisohvalla”, kertoo Anssi Kela.

Viime ajat ovat kuluneet tiiviisti studion uumenissa uutta materiaalia luomassa. Vastikään saatiin ensimmäinen maistiainen uudesta musiikista ”Ilves”-singlen muodossa. Biisi on otettu lämpimästi vastaan ja ”Ilves” onkin ehtinyt kerätä jo lähes huimat 235 000 kuuntelukertaa Spotifyssä. Uusia kappaleita on luvassa varmasti myös konserttisalikiertueen settilistaan.

Liput: 43,50 €.
Opiskelijat, eläkeläiset,
työttömät 34,50 €.
S-Etukortilla 39,50 €.
Varauduthan esittämään S-Etukortin
tapahtumaan saapuessasi.

Esityksen kesto n. 2 h sisältäen väliajan.

LA 20.10. KLO 19:00

EDU KETTUNEN
TAKAPIHAN TARINOITA 2

Vuoden 2015 Takapihan Tarinoita -kiertue oli Edu Kettusen uran ensimmäinen kiertue, jolla hän esiintyi täysin yksin trubaduurina.
Tällä kertaa Takapihan Tarinoita 2 -keikoille Edun vahvistukseksi lähtee suomalaisen roots-musiikin kärkinimi Mika Kuokkanen.
Kiertueen konserteista kasvaa moniulotteinen kokemus, kun lavalle heijastetut videot ja still-kuvat kuvittavat lauluihin ja niiden tarinoihin uuden kerroksen.

Edu Kettunen -laulu, kitara, kitarasyntetisaattori
Mika Kuokkanen - kitara, laulu
Mira Vähänikkilä - projisoinnit

Liput 20 €.
KP-kortilla 18 €.

Esityksen kesto noin 2h sisältäen väliajan.

PE 26.10. KLO 19:00

JONNA TERVOMAA

Ääni kuuluu ja kantaa kauniisti

Jonna Tervomaan Ääni-albumi ilmestyi 1. syyskuuta. Tervomaa on tehnyt seitsemännelle albumilleen ensimmäistä kertaa sanoitusten lisäksi myös sävellykset itse. Musiikki soi nyt vapaampana ja omaperäisempänä kuin koskaan.

Ääni on saanut ylistäviä arviota niin musiikkimedioissa kuin maakuntalehdissäkin. Syyskuinen, yhden albumin avainkappaleen mukaan nimetty Disco Melancholia -kiertue vei Tervomaan uuden bändin (Eeva Koivusalo, Tuomo Prättälä, Juho Viljanen, Markus Nordenstreng) uusiin tiloihin ja maisemiin ja jo näillä ensimmäisillä keikoilla tunnelma oli intensiivisen ainutlaatuinen.

Jonna Tervomaa bändeineen jatkaa keikkailua loppuvuoden ympäri Suomen ja vyöryttää uudistuneella voimalla uusia ja vanhoja lauluja. Sävykäs kokoonpano ja Jonnan lämmin läsnäolo saa otteen paatuneimmastakin.

Tervomaa valloittaa uusia kuulijoita, uskollisia fanejaan unohtamatta.

Liput ennakkoon 15 €.
Ovelta 20 €.

LA 27.10. KLO 19:00

LAULUJA VIIHTEESTÄ OPERETTIIN

Sopraano Maarit Persson tunnetaan Tampereen musiikkiteatterin tuottajana sekä pääroolien solistina mm. Helsingin Savoy-teatterin,Turun Konserttisalin ja Tampere-talon opereista ja musikaaleista sekä klassisen musiikin kiertuelta.Hän johtaa perustamaansa laulukoulu IL Cantoa kotikaupungisaan Helsingissä.

Illan konsertissa kuullaan mm. "Muistathan kai", "Riemumielin rinta tahtoo", "Itke en lemmen tähden" ja duetto "Niin paljon kuuluu rakkauteen" yhdessä Jussi Kiiverin kanssa.

Jussi Kiiveri, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja, tunnetaan mm. Ylivieskan seudun monista yhtyeistä, Tango-Landola, Manolitos, Charlie Brown sekä Uolevi Nikander Group.
Jussi esittää konsertissa monia suosittuja omia sävellyksiään.

Mukana ovat myös lahjakkaat laulajattaret, Arja Löytynoja, Leila Poutiainen ja Pauliina Sormunen. He ovatkin tuttuja esiintyjiä Kalajokilaaksossa ja olivat mukana Maarit Perssonin järjestämällä laulukurssilla keväällä 2018.

Orkesterissa soittaa Jouko Kantola, piano, Mikko Kiiveri, lyömäsoittimet ja Matias Kiiveri, kitara.

Liput 20 €.

KE 31.10. KLO 19:00

SAMULI EDELMANN
50V-JUHLAKONSERTTI

Samuli Edelmann konsertoi 50v-juhlavuoden hengessä konserttisaleissa syksyllä.

Konserteissa kuullaan paitsi uusia kappaleita, niin myös vanhempia rakastettuja suosikkeja uusina sovituksina. Edelmann esiintyy yhdessä Orkestra Suora Lähetyksen kanssa, joka tuo mukanaan lavalle räiskyvää rytmiikkaa ja kaihoisaa tunteenpaloa modernin mustalaismusiikin hengessä. Yhdeksänhenkisen rytmimusiikin voimaryhmän lauluharmoniat ja virtuoosimainen soitto eivät taatusti jätä ketään kylmäksi.Samuli Edelmann konsertoi 50v-juhlavuoden hengessä konserttisaleissa syksyllä.

Liput 34,50 €.

TO 1.11. KLO 19:00


MITÄ JOS MÄ RAKASTAN

Yö-yhtye konserttisaleihin loka-joulukuussa

Olli Lindholmin luotsaama Yö-yhtye lähtee lokakuussa kahden kuukauden mittaiselle ”Mitä jos mä rakastan” -konserttisalikiertueelle. Kiertue pitää sisällään liki 20 saliaa ulottuen niin Helsinkiin, Ouluun, Jyväskylään, Kuopioon kuin muihin aktiivisiin viihde- ja kulttuurikeskuksiin.

Konserteissa kuullaan läpileikkaus Yön 37 vuotisen uran hiteistä ja muista rakastetuista lauluista. Salonkikelpoisissa olosuhteissa pääsevät oikeuksiinsa niin Tia-Maria, Vie mut minne vaan kuin Likaiset Legendat -kappaleet. Lisäksi materiaalia kuullaan syys-lokakuun taitteessa julkaistavalta uudelta levyltä, jolta esimakua on saatu jo Mitä jos mä rakastan sua -biisin muodossa. Tuorein hitti on juhlinut niin radio- kuin Spotify-listoilla.

Yö oli ensimmäisiä suomirock-yhtyeitä, joka lähti esiintymään 2000-luvun alussa myös konserttisaleihin. Syksyn kiertue on yhtyeen yhdeksäs saleihin sijoittuva kiertue.

”Konsertit ovat hienoja elämyksiä meille jokaiselle, sillä Yö on parhaimmillaan konserttisaleissa. Siellä laulut pääsevät oikeuksiinsa, pienet nyanssit ja tarinat erottuvat, tunnelma välittyy ja musiikin virtaan pääsee loikkaamaan helposti niin yleisö kuin bändikin”, sanoo Olli Lindholm.

Yön konsertit rakentuvat kahdesta setistä. Ensimmäisellä puoliajalla kuullaan akustisempi osuus ja väliajan jälkeen sähköinen setti.

Konsertteihin ei ole ikärajaa.

Liput 39,50 €.

PE 2.11. KLO 19:00

SAARA AALTO

Näyttävistä esiintymisistään tunnettu Saara Aalto tekee kattavan konserttisalikiertueen Suomessa syksyllä 2018.

Lukuisissa laulukilpailuissa hyvin pärjännyt superlahjakas tulkitsija löi itsensä läpi lopullisesti sijoittumalla toiseksi Iso-Britannian kovatasoisessa X-Factor –kilpailussa vuonna 2016 ja on Suomen Euroviisuedustaja keväällä 2018. Konserteissa kuullaan upeaäänisen laulajan tunnetuimpia kappaleita sekä uutta materiaalia tuoreelta albumilta:
”On mahtavaa päästä esittämään uuden levyn biisejä suomalaiselle yleisölle kunnon kiertueella! Tämä on Brittien X Factorin jälkeen ensimmäinen kerta, kun ehdin lähteä kiertämään Suomea. Haluan, että yleisö pääsee näkemään ja kuulemaan jotain sellaista, mitä ei ole Suomessa aiemmin kokenut!”, lupaa Aalto tulevista konserteistaan.Liput ennakkoon 32,50 €
sis. toimitusmaksun.

SU 4.11. KLO 18:00

GABRIEL FAURÉ
REQUIEM

Yksi aikamme suosituimmista Requiem-teoksista (sielunmessuista), ranskalaisen Gabriel Faurén (1845-1924) Requiem, sai ensiesityksensä Pariisissa v. 1900. Säveltäjälle kuolema oli ystävällinen vapauttaja, jota hän halusi suorastaan ylistää lempeällä ja valoa huokuvalla messullaan. Lohduttavat, koruttoman kauniit melodiat ovat antaneet tälle Requiemille enkelimäisen luonteen. Messua on kutsuttu jopa nimellä ”kuoleman kehtolaulu”.

Nyt tämä Faurén teos kuullaan Oulaisten Musiikkiviikkojen yhteydessä sunnuntaina 4.11. klo 13.00 Oulaisten Merkuriussalissa ja samana päivänä klo 18.00 Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa. Teoksen johtaa Tapani Tirilä ja sen esittävät hänen valmentamansa kolme menestynyttä kuoroa, Oulaisten Nuorisokuoro, Naiskuoro Välke ja Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens sekä Sinikka Ala-Leppilammen valmentama, erityisesti Oulussa esitettyjen isojen teosten jousikokoonpano Oulunsalo Ensemble. Urkurina toimii urkuvirtuoosi Elias Niemelä. Solisteina laulavat Tomi Punkeri, mm. vuosi sitten menestyksellisesti Jukka Linkolan Abrahamin pidot-oopperassa esiintynyt baritoni sekä monia lyyrisiä sooloja aikojen kuluessa esittänyt sopraano Anu Mattila.

Liput 20 €.

PE 9.11. KLO 19:00

MICKE BJÖRKLÖF & BLUE STRIP
TWENTYFIVE LIVE-LEVYNJULKAISUKIERTUE

Micke Björklöf & Blue Strip on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä kotimaisista bluesartisteista.

Bändin tuore livealbumi ”Twentyfive Live At Blues Baltica" on ollut todellinen arvostelu menestys ja noussut radiosoittolistoille niin Briteissä kuin Australiassa.

Peräti 21 kappaletta sisältävä livelevy on äänitetty viime vuonna Saksassa Blues Baltica -festivaalilla, jossa yhtye esiintyi osana edellisen levynsä Ain’t Bad Yet – 25 Live -kiertuetta. Twentyfive Live at Blues Baltica edustaa 25 vuoden työrupeamaa ja sisältää tämän ajan suositummat kappaleet sekä ehdottomat keikkasuosikit.

Blue Strip on keikkaillut Suomen lisäksi ahkerasti ulkomailla, aina Huippuvuorilla, Pohjois-Norjassa ja Japanissa saakka sekä Keski-Euroopassa, muualla Pohjoismaissa ja Ranskassa. Huippuvuorilla he esiintyivät maailman pohjoisimmalla blues-festivaalilla lokakuussa 2016.

Micke Björklöf perusti Blue Strip -yhtyeen yhdessä basisti Seppo Nuolikosken kanssa vuonna 1991. Yhtyeen kokoonpano muodostui varsin pian sellaiseksi, mikä se on ollut viimeisen 20 vuoden aikana. Blue Strip aloitti akustisena blues-rock-yhtyeenä ja on kasvanut vuosien aikana täysimittaiseksi bluesyhtyeeksi, joka keskittyy pääasiassa omaan materiaaliin. Micke Björklöf & Blue Strip on palkittu Finnish Blues Awardseissa kahdesti. He saivat Vuoden yhtye -palkinnon vuonna 2014 ja Parhaan blues-biisin kappaleen vuonna 2015. Heidän levynsä on myös palkittu vuoden parhaana blues-levynä Radio Suomen Bluesministeri-ohjelmassa useita kertoja. Heidän viimeisimmän studiolevynsä Ain’t Bad Yet on tuottanut Grammy-palkittu John Porter, joka on työskennellyt yhdessä mm. legendaaristen Buddy Guyn, B.B.Kingin, Taj Mahalin, Keb Mon ja Santanan kanssa.

www.mickebjorklof.com
www.facebook.com/bluestrip
https://youtu.be/gyFXzrjHsGw

Micke Björklöf & Blue Strip
Micke Björklöf: laulu, huuliharppu, kitara
Lefty Leppänen: kitarat, taustalaulu
Timo Roiko-Jokela: perkussiot, malletkat
Seppo Nuolikoski: basso, taustalaulu
Teemu Vuorela: rummut

Liput 15 €.
Opiskelijat, työttömät
ja eläkeläiset 10 €.

TO 15.11. KLO 19:00

DIANDRA & TEEMU ROIVAINEN
SYDÄMENI OSUMAN SAI

Sydämeni osuman sai -konsertti täynnä kauniita rakkauslauluja eri vuosikymmenten varrelta. Rakkaudesta kertovia lauluja tulkitsevat valovoimaiset ja upeaääniset artistit Diandra ja Teemu Roivainen.

Kappaleiden kirjo on laaja, vanhoista suomalaisille rakkaista kappaleista uudempaan tuotantoon. Konsertin läpi soljuvat sulassa sovussa niin suomalaisen mustavalkoelokuvan ikonin Leif Wagerin Romanssi kuin 2000-luvun rakkauslaulut, mm. Johanna Kurkelan, Anna Erikssonin ja Ultra Bran tutuksi tekemää tuotantoa. Mahtuupa mukaan myös mestarisanoittaja Juicen musiikkia.

Liput 34 €.

PE 16.11. KLO 19:00

RAPARPERITAIVAS-SUOMIROCKMUSIKAALI

Hulvattoman hauska musikaali kertoo Leevistä, entisaikojen trubaduurista, joka elää tahtomattaan nykyajassa. Gösta Sundqvistia muistuttava Leevi toimii musiikkihommien lisäksi kerrostalon talonmiehenä. Hän tutustuu hyvin persoonallisiin talon asukkeihin ja saa heistä aiheita lauluihinsa.

Esityksessä nähdään koomisia ja tragikoomisia hahmoja, heidän tarinoitaan, unelmiaan ja arjen kommelluksiaan. Useimpia heistä vaivaa kaipuu vastakkaiseen sukupuoleen ja suomalaiseen luontoon.

Lavalla heräävät henkiin mm. Kyllikki, Vakosamettihousuinen mies ja Poika Nimeltä Päivi. Nähdäänpä siellä myös suomalaiset legendat Juice, Jörn Donner ja Lenita Airistokin.

Esitys perustuu pääosin Leevi And The Leavingsin tarinaan, musiikkiin ja sen hahmoihin. Oman mausteensa musikaalin tuovat Juicen ja Kirkan parhaimmat kappaleet. Esitys on kunnianosoitus suomirockin legendalle Gösta Sundqvistille, joka on myös yksi kaikkien aikojen parhaista sanoittajista.

Musikaalissa kuullaan mm. kappaleet: Mitä kuuluu Marja-Leena, Muotitietoinen, Poika nimeltä Päivi, Teuvo, Pohjois-Karjalaan,
Raparperitaivas, Onnelliset, Syksyn sävel, Paperitähdet, Rakkauden ammattilainen, Leijat, Hetki lyö, Varrella virran, Born to be wild...

Esiintyjät: A-J Keskinen (Voice of Finland finalisti), Ilari Hämäläinen (Voice of Finland finalisti) , ja Musiikkiteatterin tähdet Ari Myllyselkä, Elisa Lairikko, Christian Lairikko, Jussi Ojanen, Tero Tanhuanpää, Simo Stenman ja Juha Kinnunen.

www.musiikkiteatteri.fi

Esityksen kesto: 2,5h (sis. väliajan)

Liput 39 €.
Eläkeläiset 36 €.
Opiskelijat ja työttömät 28 €.
Ryhmät min. 20 hlöä 36 €.
Ryhmät min. 40 hlöä 34 €.
S-Etukortilla 34 €, merkitse
kortin numero tilauksen
tietoihin kohtaan etukortti.

PE 23.11. KLO 19:00

”VIIMEINEN ILTA DANNYN SEURASSA”

Dannyn mittava konserttikiertue ensi syksynä! – Yli 30 konserttia ympäri Suomea!

VUOSIKYMMENTEN VIIHDYTTÄJÄ LÄHTEE URANSA VIIMEISELLE MEGA-KIERTUEELLE!

”Viimeinen ilta Dannyn seurassa” –konserttikiertue käynnistyy Hyvinkäältä 26. päivä lokakuuta ja päättyy Helsingin jäähalliin 18.tammikuuta 2019.

Danny teki ensimmäinen konserttikiertueensa ”Timantinkova Danny Show” vuonna 1966, viisikymmentäkaksi vuotta sitten. Dannyn mukana kiertueella olivat Anki Lindqvist, Antti Einiö ja Tapio Tammilehto sekä Eero (Raittinen) & The Boys. Sen jälkeen Suomi on nähnyt useita kymmeniä muistorikkaita Danny Show –tapahtumia vuodesta toiseen.

Musiikkineuvos Ilkka Juhani Lipsanen alias Danny on syntynyt Porissa syyskuussa 1942. Hänen levyjään on myyty reilusti yli 500 000 kappaletta. Häneltä on ilmestynyt parisen kymmentä studioalbumia, satakunta singleä ja monia eri kokoelma-albumeita. Dannyn rakastetuimpia hittejä ovat muun muassa ”East Virginia”, ”Vähän ennen kyyneleitä”, ”Kesäkatu”, ”Salattu suru”, ”Tuulensuojaan”, ”Rebecca”, ”Hiljainen kitara”, ”Seitsemän kertaa seitsemän”, ”Tahdon olla sulle hellä” yhdessä Armi Aavikon kanssa ja ”Tämä taivas, tämä maa”.

”Ensimmäinen levytykseni vuodelta 1964 oli samalla myös läpimurtoni suomalaiseen musiikkimaailmaan. Kyseessä oli The Islanders –yhtyeen kanssa levytetty ’East Virginia’, joka voitti Levyraadin ja nousi Yleisradion Kahdeksan kärjessä –ohjelman ykköseksi. Se oli jo yli 50 vuotta kestäneen urani startti. Olin onnekas”, Danny muistelee.

”Laajamittaisia konserttikiertueita ei Suomessa yhden artistin nimen ympärille tuolloin vielä järjestetty. Näin ollen ’Timantinkova Danny Show’ oli historiallinen avaus, joka rohkaisi monet muutkin suomalaisartistit lähtemään kiertueille, kuten näiden kuluneiden vuosikymmenten aikana on huomattu.”

”ON TULLUT AIKA HELLITTÄÄ…”

”Olen saanut levyttää ja tehdä konserttikiertueita varsin menestyksellisesti peräti kuudella eri vuosikymmenellä, josta olen paitsi ylpeä, mutta myös onnellinen ja kiitollinen. Nyt on kuitenkin tullut aika hellittää. Sanotaan, että koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan, mutta kyllä ensi syksyn massiivinen ’Viimeinen ilta Danny seurassa’ –kiertue on urani viimeinen. Satunnaisista esiintymisistä en varmaankaan luovu koskaan, en ainakaan niin kauan kuin jalka nousee ja ääni kulkee, mutta laajat konserttikiertueet ovat tämän vuoden lopussa minun kohdaltani ohi.”

Kiertueella nähdään myös Petri Kokon johtama Juhlaorkesteri, jossa ovat mukana Eki Sutela (kitara), Matti Saari (basso), Hate Sjöblom (rummut) ja Curre Andersen (laulu & kitara) sekä Katja Lukin, Varpu Virta ja Matti Järveläinen.

Suurimmassa osassa konserttipaikoissa illan isäntänä toimii Dannyn pitkäaikainen ystävä Markku Veijalainen, joissakin paikoissa Lasse Norres.

”Kiertueella kuullaan tunnetumpia hittejä soitettuna mahdollisimman autenttisilla soundeilla juuri niin kuin ne aikoinaan levytettiin ja tietysti uusia, yllätyksellisiä kappaleita. Konsertti sisältää muutakin kuin pelkkää musiikkia, kun me käymme illan isännän kanssa kevyesti jutustellen läpi pitkää uraani, elämäni kohokohtia ja rakkaimpia muistoja. Tarinoita vuosikymmenten takaa”, Danny sanoo.

Liput riveille 1-5 49,50 €.
Muuten 42,50 €.

LA 24.11. KLO 15:00

30 VUOTTA YHTEISTÄ TAIVALTA RIITALLA JA TI-TI NALLELLA!
TI-TI NALLEN 30-VUOTISJUHLAKONSERTTI

Vuosi 2018 on yhtä juhlaa ja synttärihumua kun Ti-Ti Nalle ja Riitta juhlistavat Synttärikiertueen muodossa huikeaa, yhteistä taivaltaan! Synttärikakun palasia jaetaan ympäri Suomea pitkin poikin kylästä kylään ja kaupungista toiseen yli 100 konsertin merkeissä!
Aina on aihetta juhlaan, saatikka nyt!
Tervetuloa meidän 30v. synttäreille, jossa jokainen tuntee olevansa päivän sankari.
Kiitos teille rakkaat fanit! Nyt on aika juhlaan!

Liput 25 €.
Alle 1 v sylissä veloituksetta.

LA 1.12. KLO 19:00

PELLE MILJOONA OY
40-VUOTISJUHLAKIERTUE

LISÄKSI MUKANA TUMPPI VARONEN, ARI TASKINEN, ANDY MCCOY JA SAMI YAFFA

Pelle Miljoona Oy:n 40-vuotisjuhlakiertue ”ottaa varaslähdön” perinteisessä Fugefest-tapahtumassa, Fuengirolassa, Espanjassa 20. päivä lokakuuta. Suomen maaperällä kiertueen startti tapahtuu 14. marraskuuta Kouvolassa huipentuen Helsingin jäähallissa järjestettävään konserttiin 19. päivä tammikuuta 2019.

Mittavalla 40-vuotisjuhlakiertueella nähdään juuri se legendaarinen läpimurtokokoonpano vuosilta 1979 ja 1980, jossa olivat mukana Pelle Miljoona, laulu & rummut, Tumppi Varonen, laulu & rummut, Ari Taskinen, laulu, kosketinsoittimet & kitara, Andy McCoy, kitara & laulu ja Sami Takamäki alias Sami Yaffa, laulu & basso.

Edellä mainittu kokoonpano levytti suomipunkrockin ikivihreisiin lukeutuvan, Ari Taskisen säveltämän ja Pelle Miljoonan sanoittaman menestyskappaleen "Moottoritie on kuuma", joka löytyy Pelle Miljoona Oy:n samannimiseltä, syksyllä 1980 ilmestyneeltä klassikkoalbumilta. Samalla albumilla soivat myös sellaiset biisit kuin ”Olen kaunis”, ”Vapaus on suuri vankila”, ”Hyvää yötä maailma”, ”Älä äiti itke” ja ”Juokse villi lapsi”. Sanomattakin on selvää, että albumi nousi Suomen levymyyntilistan ykkössijalle ja myi Kultaa.
Edellä mainittu kokoonpano kuitenkin hajosi juuri ennen menestyksen kruunaavaa, jo sovittua konserttikiertuetta. Andy McCoy ja Sami Yaffa jättivät yhtyeen ja muuttivat Tukholmaan perustamaan Hanoi Rocks -yhtyettä.

Liput ennakkoon 25 €.
Ovelta 30 €.

PE 7.12. KLO 19:00

DRAGTÄHTI MARKO VAINIO
DOLLYSTA KATRI HELENAAN

DIVET SHOWN takana oleva Marko Vainio on Suomen kirkkaan eturivin dragtaiteilija. DOLLYSTA KATRI HELENAAN on suuri pikkujoulushow, jossa lavalla nähdään huikea määrä diivoja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Lähes 50 kaikkien tuntemaa parodiahahmoa Saara Aallosta Tina Turneriin sekä Antti Tuiskusta Lady Gagaan viihdyttävät täydellisesti pikkujoulujuhlijoita!

Tämä alansa palkituin show on jo 13 vuoden ajan naurattanut ja ihastuttanut kansaa niin maalla kuin merellä. Talentistakin tutut Paula Koivuniemi, alaston Katri Helena, nokkahuilua soittava Celine Dion sekä hyvin liikkuvaisella etumuksella varustettu Dolly Parton naurattavat sinua taatusti! Tule ja näe tämä yleisömenestys vihdoin Ylivieskassa!

Esityksen kesto noin 1h 40 min sisältäen väliajan.
Esitys on ikärajaton.

www.divetshow.com

Liput 28 €.
Ryhmät väh. 10 hlöä 25 €.

TO 13.12. KLO 19:00

ERJA LYYTINEN & FRIENDS
BLUE CHRISTMAS

Erja Lyytisen emännöimä riemukas Blue Christmas – kiertue starttaa jälleen joulun alla marraskuussa! Rokkaava bluesilla, soulilla ja jouluisilla lauluilla kulkeva karavaani lähtee kiertueelle mielenkiintoisten artistien voimin. Mukana läpi kiertueen ovat Erja Lyytinen, Veeti Kallio, Erika Vikman sekä valikoiduilla paikkakunnilla Pave Maijanen, Sami Saari sekä Mikko Kuustonen.
Solistit esittelevät taitojaan kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Ilta huipentuu solistien yhteismusisointiin, joten luvassa on huikea ja ikimuistoinen elämys paikan päälle saapuvalle yleisölle

Erja Lyytisen emännöimä riemukas Blue Christmas – kiertue starttaa jälleen joulun alla marraskuussa! Rokkaava bluesilla, soulilla ja jouluisilla lauluilla kulkeva karavaani lähtee kiertueelle mielenkiintoisten artistien voimin! Mukana läpi kiertueen ovat Erja Lyytinen, Veeti Kallio, Erika Vikman sekä valikoiduilla paikkakunnilla Pave Maijanen, Sami Saari sekä Mikko Kuustonen.

Veeti Kallio tuli ensi kerran tunnetuksi 1980-luvun lopussa a cappella yhtyeestä Veeti & The Velvets, jossa lauloivat myös Aki Sirkesalo, Sasu Moilanen ja Sami Saari. Muita Kallion yhtyeitä ovat olleet muun muassa Elastic Family, Leningrad Cowboys, Kallio Horns ja Veeti & The Hellvets. Karismaattinen Kallio on juonto- ja näyttelijäntöiden ohella esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa musikaalissa Les Miserables, Tampereen Työväenteatterin Peter Panissa ja Turun Kaupunginteatterin rock-musikaalissa Rock of Ages. Hän on lainannut äänensä useihin animaatioelokuviin ja on pitänyt paikkansa kiinnostavana artistipersoonana kautta vuosikymmenten.

Viihdetaiteilija Erika Vikman puskee perinteisen iskelmätaivaan rajoja monipuolisena artistina. Hänet valittiin vuonna 2016 Tangokuningattareksi Seinäjoen tangomarkkinoilla. Vikman on julkaissut useita omia levytyksiä ja kiertää ahkerasti Suomen lavoja. Vuonna 2017 Vikman osallistui MTV3:n Tähdet, Tähdet –ohjelmaan, jossa hänen tumma lauluäänensä ja esiintymistaidot hämmästyttivät myös hänen kanssakilpailijoitaan. Vikman on kysytty musikaalien ja teatterin alalla, josta kertoo hänen viimeisin kiinnityksensä Linnanmäen Peacock- teatterin revyyssä.
Brittiläisen musiikki-lehdistön slide-kitaran kuningattareksi ylistämä kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla. Kuluneen vuoden aikana Lyytinen on esiintynyt neljässätoista eri maassa ja soittanut yli 120 keikkaa. Ahkera keikkailu on tehnyt Lyytisestä lyömättömän lavaesiintyjän, jonka soitossa yhdistyy taidokkuus, soittamisen riemu sekä blues-traditio. Lyytinen on eittämättä 2010-luvun blues-buumin kirkkaimpia tähtiä, josta kertoo Vuoden Kitaristi 2017 - palkinto European Blues Awardseissa sekä 7. sija Total Guitar - lehden parhaan blueskitaristin lukijaäänestyksessä.

Konserteissa kuullaan artistien omaa tuotantoa ja mielenkiintoisia yhteisnumeroita, kun artistit sulautuvat toistensa kappaleisiin ja esittävät joulun teemaan sopivia ohjelmanumeroita. Koko illan lavalla esiintyy Erja Lyytinen komppivaljakon Iiro Laitinen (rummut) ja Tatu Back (basso) kera artistien vieraillessa eri ohjelmanumeroiden lomassa.

Luvassa on mukaansatempaava kattaus Suomen ykkösrivin esiintyjiä!

Liput 38 €.
Alle 14-vuotiaat lapset 30 €.
Opiskelijat, työttömät ja
eläkeläiset 35 €.

PE 14.12. KLO 19:00

JP LEPPÄLUOTO
JOULURAUHAA

Suuren suosion saavuttanut JP Leppäluodon Joulurauhaa-konserttikiertue palaa konserttilavoille ja kirkkoihin

Suomen karismaattisimpiin ääniin lukeutuva JP Leppäluoto tekee joulukuussa Joulurauhaa-konserttikiertueen. Charon- ja Harmaja -yhtyeistä sekä Raskasta Joulua -kiertueilta tunnettu laulaja esittää yleisön rakastamia joululauluja ympäri Suomen.

Luvassa on herkkiä ja syvällisiä tulkintoja tutuista, joulun tunnelmaan valmistavista lauluista. ”Joululauluissa ja niiden esittämisessä on jokin aivan erityinen tunnelma ja lataus. Ollaan suuren juhlan ja eräänlaisen tilinpäätöksen äärellä. Tullaan sinuiksi ja tehdään rauha eletyn vuoden kanssa, pysähdytään saman juhlan äärelle. Sovittamissamme joululauluissa soi suomalainen kaiho ja ilojemme riehakkuus!”, Leppäluoto kommentoi.

Liput 27 €.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki