Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka

AKUSTIIKAN LIPUNMYYNTI

avoinna ma-pe 12-18 ja la 12-15, sekä tuntia ennen tapahtumia.
044 429 4545 | akustiikkainfo@ylivieska.fi

Lipunvarauskäytäntömme uudistuu lipunmyyntijärjestelmän vaihdoksen myötä ja käytännöt yhtenäistyvät.

Lippuvaraukset säilyvät järjestelmässämme voimassa kaksi viikkoa, jonka jälkeen ne palautuvat takaisin myyntiin.
Lippuvaraukset ainoastaan Akustiikan lipunmyynnin kautta aukioloaikoina.
Jos tapahtumaan on aikaa kaksi viikkoa tai alle, emme valitettavasti voi ottaa vastaan varauksia.

Mikäli lipussa on ennakkohinta, on se lunastettava viimeistään tuntia ennen tapahtuman alkua, saadakseen lipun edullisemmalla ennakohinnalla. Käytäntö koskee myös lippuvarauksia.


KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

SYYSKAUDEN 2018 OHJELMISTOKE 12.12. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO - JOULUNODOTUSTA

Vapaa pääsy.

Ylivieskan Seudun Musiikkiopiston nuoret soittajat konsertoimassa.


TO 13.12. KLO 19:00

ERJA LYYTINEN & FRIENDS - BLUE CHRISTMAS

Liput 38 €. Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 35 €. 14-vuotiaat ja alle 30 €.

Erja Lyytisen emännöimä riemukas Blue Christmas – kiertue starttaa jälleen joulun alla marraskuussa! Rokkaava bluesilla, soulilla ja jouluisilla lauluilla kulkeva karavaani lähtee kiertueelle mielenkiintoisten artistien voimin. Mukana läpi kiertueen ovat Erja Lyytinen, Veeti Kallio, Erika Vikman sekä valikoiduilla paikkakunnilla Pave Maijanen, Sami Saari sekä Mikko Kuustonen.
Solistit esittelevät taitojaan kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Ilta huipentuu solistien yhteismusisointiin, joten luvassa on huikea ja ikimuistoinen elämys paikan päälle saapuvalle yleisölle

Veeti Kallio tuli ensi kerran tunnetuksi 1980-luvun lopussa a cappella yhtyeestä Veeti & The Velvets, jossa lauloivat myös Aki Sirkesalo, Sasu Moilanen ja Sami Saari. Muita Kallion yhtyeitä ovat olleet muun muassa Elastic Family, Leningrad Cowboys, Kallio Horns ja Veeti & The Hellvets. Karismaattinen Kallio on juonto- ja näyttelijäntöiden ohella esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa musikaalissa Les Miserables, Tampereen Työväenteatterin Peter Panissa ja Turun Kaupunginteatterin rock-musikaalissa Rock of Ages. Hän on lainannut äänensä useihin animaatioelokuviin ja on pitänyt paikkansa kiinnostavana artistipersoonana kautta vuosikymmenten.

Viihdetaiteilija Erika Vikman puskee perinteisen iskelmätaivaan rajoja monipuolisena artistina. Hänet valittiin vuonna 2016 Tangokuningattareksi Seinäjoen tangomarkkinoilla. Vikman on julkaissut useita omia levytyksiä ja kiertää ahkerasti Suomen lavoja. Vuonna 2017 Vikman osallistui MTV3:n Tähdet, Tähdet –ohjelmaan, jossa hänen tumma lauluäänensä ja esiintymistaidot hämmästyttivät myös hänen kanssakilpailijoitaan. Vikman on kysytty musikaalien ja teatterin alalla, josta kertoo hänen viimeisin kiinnityksensä Linnanmäen Peacock- teatterin revyyssä.
Brittiläisen musiikki-lehdistön slide-kitaran kuningattareksi ylistämä kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla. Kuluneen vuoden aikana Lyytinen on esiintynyt neljässätoista eri maassa ja soittanut yli 120 keikkaa. Ahkera keikkailu on tehnyt Lyytisestä lyömättömän lavaesiintyjän, jonka soitossa yhdistyy taidokkuus, soittamisen riemu sekä blues-traditio. Lyytinen on eittämättä 2010-luvun blues-buumin kirkkaimpia tähtiä, josta kertoo Vuoden Kitaristi 2017 - palkinto European Blues Awardseissa sekä 7. sija Total Guitar - lehden parhaan blueskitaristin lukijaäänestyksessä.

Konserteissa kuullaan artistien omaa tuotantoa ja mielenkiintoisia yhteisnumeroita, kun artistit sulautuvat toistensa kappaleisiin ja esittävät joulun teemaan sopivia ohjelmanumeroita. Koko illan lavalla esiintyy Erja Lyytinen komppivaljakon Iiro Laitinen (rummut) ja Tatu Back (basso) kera artistien vieraillessa eri ohjelmanumeroiden lomassa.

Luvassa on mukaansatempaava kattaus Suomen ykkösrivin esiintyjiä!


PE 14.12. KLO 19:00

JP LEPPÄLUOTO - JOULURAUHAA

Liput 24 €.

Charon-, Harmaja- ja Raskasta Joulua -kokoonpanoista tunnettu tummaääninen laulaja JP Leppäluoto jatkaa viime vuoden Joulurauhaa-menestyskiertuettaan. Tämän vuotinen konserttisarja ulottuu Helsingistä Ouluun ja mukaan mahtuu niin kirkkoja kuin konserttisaleja. Matkaan hän starttaa 30.11. Iisalmen ravintolamiljööstä päätyen 22.12. Hämeenlinnan Vanajan kirkkoon.

Jokainen konsertti on uniikki
Kiertue on tuotettu pieteetillä. Mukana kulkee kaksi eri kokoonpanoa, joten konsertteihin valmistaudutaan treenaamalla kahdet eri sovitukset tutuista joululauluista. Sellisti Elias Kahilanja kitaristi Samuli Erkkilän kanssa Leppäluoto sovittaa tutut kappaleet sello-kitara-laulu -pohjalta ohjelmistoon. Kahilan ja Erkkilän ohella edelliseltä kiertueelta tuttu kokoonpano Erik Valkama (kitara), Netta Skog (hanuri), Jani Auvinen (rummut) on matkassa mukana tänäkin vuonna. Vaihtuvat kokoonpanot ilmoitetaan myöhemmin.

Ohjelmisto rakentuu tunnetuista joululauluista, jotka ovat saaneet uudet, nimenomaan sali- ja kirkko-olosuhteissa oikeuksiinsa pääsevät sovitukset.

”Konsertteja voi tulla katsomaan vaikka useamman, sillä jokainen niistä on omalla tavallaan uniikki”, Leppäluoto kommentoi.

Viime vuoden kiertue oli monella tapaa menestys. Yleisömäärät, tunnelma ja palaute olivat positiivisia, joten päätös tämän vuoden konserttisarjan toteutuksesta oli helppo tehdä. ”Konserteista jäi aivan huikea fiilis niin allekirjoittaneelle kuin koko orkesterille ja työryhmälle. Tunnelma oli käsin kosketeltavaa ja näin laulajana on ihan parasta päästä ammentamaan sitä omaan tulkintaansa. Tuntui kuin yleisö ja orkesteri olisivat olleet yhtä, kun matkasimme liikutuksesta riemuun!”.

Nykyajan jouluperinteet
Leppäluoto toteaa suomalaisen kaipaavan joululta edelleen hiljentymistä, mutta myös vanhojen joulunviettotapojen tuulettamista. ”Näyttää siltä, että vastapainoa vanhalle haetaan konserteista. Siksi kirkot ovat mahtavan juhlavia ’areenoita’ tähän tarkoitukseen ja ihmiset ovatkin alkaneet löytää nuo huoneet myös varteenotettavina konserttipaikkoina, joissa hiljentyminen jouluun hoituu niin sanotusti samaan hintaan. Joulu on edelleen pyhä, jos niin haluaa, mutta sitä uskalletaan juhlia nykyään myös hieman rennommalla otteella”, JP sanoo.

Kiertueen alla JP Leppäluoto on työstänyt myös uutta materiaalia. ”Kellojen joulu” -kappale on kuunneltavissa https://youtu.be/JrzVOME1Pk4

Kappale on mukana Joulurauhaa-kiertueen ohjelmistossa.


SU 16.12. KLO 14:00

GOSPEL CHRISTMAS

Vapaa pääsy.

Joululauluja suomeksi ja englanniksi.

Säestyksestä ja esilaulusta vastaavat Gospelkuoro Riemu, Lauluyhtye Roots ja Yolux –band.

Tilaisuuden järjestää Ylivieskan seurakunta.

Tilaisuus streamataan ravintola- ja näyttelysaliin.


SU 16.12. KLO 18:00

KAUNEIMMAT JOULULAULUT

Vapaa pääsy.

Säestyksestä ja esilaulusta vastaavat Ylivieskan seurakunnan lapsi- ja kirkkokuoro, sekä kanttorit Eeva Korhonen ja Teija Siirtola.

Tilaisuuden järjestää Ylivieskan seurakunta.

Tilaisuus streamataan ravintola- ja näyttelysaliin.


KEVÄTKAUDEN 2019 OHJELMISTO

SU 13.1. KLO 14:00

RISTO LAURIALA - PIANOKONSERTTI

Liput 10 €.

J.S.Bach: Aria - 30 Muunnelmaa ja Aria da Capo BWV 988

Tässä Goldberg-variaatioina tunnetun neljännen Clavier-Ûbung-teoksen syntyvaiheisiin liittyvä tarina Johann Nicolaus Forkelin kirjasta: Tämä hämmästyttävä teos koostuu 30 muunnelmasta, joiden joukossa on kaanoneita kaikissa intervalleissa ja liikkeissä, priimistä nooniin. Sävelkulut ovat mitä luontevimpia ja sulavimpia. Mukana on myös neliääninen fuuga sekä muiden, mitä loistokkaimpien kahdelle sormiolle kirjoitettujen muunnelmien päätteeksi ns. quodlibet, joka jo yksinään nostaa tekijän kuolemattomien joukkoon. Tästä esikuvasta,jonka mukaan kaikki muunnelmasarjat tulisi tehdä- saamme kiittää kreivi Keyserlingkiä. Hän oli aiemmin Venäjän lähettiläs Saksan vaaliruhtinaan hovissa. Hän viipyi usein Leipzigissa ja toi mukanaan Goldbergin, niin että tämä saisi opiskella Bachin johdolla. Kreivi sairasteli tämän tästä ja vietti sitten unettomia öitä. Tällaisina aikoina Goldbergin, joka asui samassa talossa kreivin kanssa, täytyi viettää yönsä viereisessä huoneessa ja soittaa jotakin. Erään kerran kreivi sanoi Bachille haluavansa joitakin klaveerikappaleita Goldbergilleen.

Kappaleita, jotka olisivat suloisia ja kuitenkin eloisia luonteeltaan, niin että ne ilahduttaisivat häntä unettomina öinä. Bach ajatteli, että parhaiten hän täyttäisi kreivin toiveen muunnelmasarjalla, joka harmonian jatkuvan samankaltaisuuden vuoksi oli hänestä tuntunut epäkiitolliselta tehtävältä. Tähän aikaan kaikki Bachin säveltämä oli esimerkillistä taidetta ,ja sellaista jälleen näistä muunnelmista hänen käsissään tuli. Kreivi puhui myöhemmin teoksesta pelkästään "omina muunnelminaan" eikä koskaan väsynyt kuulemaan niitä. Unettomain öiden koittaessa hänellä oli tapana sanoa: " Parahin Goldberg, soittakaapa minulle joku muunnelmistani".

Risto Lauriala aloitti musiikkiopintonsa Oulussa yksityisesti Helge Lückin johdolla, myöhemmin Oulun Musiikkiopistossa Jussi Törnwallin oppilaana, myöhemmin Sibelius-Akatemiassa prof. Timo Mikkilän luokalla. Jatko-opinnot Lontoossa ja Wienissä, jonka Mus.korkeakoulussa prof.Dieter Weberin luokalla.

Ensikonsertti 1973 ja sen jälkeen konsertoinut omin konsertein, ork.solistina , kamarimuusikkona, liedpianistina useimmissa Euroopan maissa, Japanissa, Yhdysvalloissa ja entisen Neuvostoliiton alueella sekä viimeksi Etelä-Amerikan Chilessä. Levytyksiä useita suomalaiselle Alba-. ja kansainväliselle Naxos-levymerkeille. Sibeius-Akatemian lehtorina vuodesta 1981. I palkinto Maj Lind-pianokilpailussa 1970 ja Wienin Mus.korkeakoulun Stepanov-kilpailussa 1974


LA 26.1. KLO 19:00

HYVÄNTEKEVÄISYYSJUHLAKONSERTTI SATUMAA

Liput 20 €.

Tervetuloa Satumaahan – hyväntekeväisyyskonsertti lasten diabeteksen ehkäisemiseksi

Paikalliset muusikot NOORA, Pauliina Sormunen, Pekka Roiko ja Arto Lukkari esiintyvät ainutkertaisessa Satumaa-hyväntekeväisyyskonsertissa, jonka tuotto ohjataan lasten diabeteksen tutkimukseen.

Konsertilla kerätään varoja Oulun yliopiston professori Riitta Veijolan tutkimusryhmälle, joka pyrkii selvittämään lasten 1-tyypin diabeteksen syntymekanismeja.

Satumaisen hyvän juhlaorkesterin muodostavat kapellimestari Jouko Kantola sekä trumpetisti Janne Nietula, kitaristi Petri Ylitalo, basisti Juha Ylikotila ja rumpali Hannu Puomio.

Illan aikana kuulemme ikivihreitä iskelmiä vuosikymmenten varrelta – aina tähän päivään saakka.

Konsertin suojelija on eduskunnan puhemies Paula Risikko, ja hän on paikalla konsertissa..


TI 5.2. KLO 13:00 - 15:00

SENIORIPÄIVÄ RUNEBERG

Liput 5 €, sisältää kahvin.

Virpi Hämeenanttilan esitelmä vanhana vitsa väännettävä.

Ohjelmaa ja päivätanssit.

Yhteistyössä Ylivieskan seudun kansalaisopisto ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto.


TO 7.2. KLO 19:00

JAAKKO SAARILUOMA STAND UP SHOW - POHJANMAAN KAUTTA

Liput 25 €. Ovelta 26 €.

Jaakko Saariluoma: Pohjanmaan kautta –kiertue saapuu Ylivieskaan.

Jaakko ”Jaska” Saariluoma lähtee alkuvuodesta 5 paikkakunnan Pohjanmaan kiertueelle, joka kantaa nimeä Pohjanmaan kautta. Luvassa on naurua mahan täydeltä. Illan aikana kuullaan runsaasti uutta materiaalia, sekä myös parhaita paloja vuosien varrelta.

Ovet auki klo 17.30, showtime klo 18.00

Suositusikäraja: 15-vuotta


PE 8.2. KLO 19:00

VIITASEN PIIA

Liput 15 €.

Akustiikan näyttelysalissa.

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa luomufolkia soittava yhtye, joka on hurmannut kolmella albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja tuonut Viitasen maamme uusien tarinankertojien eturiviin.

Syksyllä 2012 julkaistu debyyttialbumi Viitasen Piia keräsi lukuisia loistoarvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Texicalli Recordsin julkaisema toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden ja paikan Helsingin Sanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukossa.

Yhtyeen marraskuussa 2016 julkaistu kolmas albumi Laulumaa on jatkanut nousujohteista kulkua, ja kerännyt täydet viisi tähteä niin Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta kuin myös Ilkalta ja Pohjalaiselta. MTV.fi valitsi Laulumaan vuoden kotimaiseksi albumiksi.

Viitasen Piia keikkailee soolona, triona sekä koko viisihenkisen yhtyeensä kanssa tai tarvittaessa harpulla, kanteleella tai jousilla vahvistetulla erikoiskokoonpanolla.

”Viitasella on harvinainen taito laulaa itsensä suoraan kuulijan syliin ja ihon alle. Hänessä on myös jotain hyvin luonnollista ja pakotonta. Ehkä selitys on siinä, että hän alkoi näppäillä kitaraa ja tehdä omia lauluja vasta muutama vuosi sitten Nepalissa.” — HS, Mari Koppinen

BÄNDI:
Piia Viitanen (laulu&kitara)
Mikko Malmivaara (kitara)
Matias Tyni (koskettimet)
Juho Niemelä (basso)
Oskari Lehtonen (rummut)


LA 9.2. KLO 12:00 - 16:00

KIRJAMESSUT

Liput 10 €. Messualeelle vapaa pääsy.

Baba Lybeck - Kirja vieköön klo 13-15.

Uusimmat kirjat, kiinnostavimmat kirjailijat.

Yhteistyössä Ylivieskan Kirjastopalvelut.

Kirjamyyntipöytävaraukset kulttuuri@ylivieska.fi

Tervetuloa!


LA 9.2. KLO 18:00

PULKKINEN LIVE

Liput 25 €.

Esityksen kesto: 1h 30min, sisältäen väliajan.

Hyvät naiset ja herrat!

Pulkkinen Live tömäyttää klassikkosarjan hahmot elävänä koko komeudessaan kulttuurikeskus Akustiikan lavalle. Uunituoreissa sketseissä mm. radiotoimittaja Osmo, nyrkkeilijä, kopiovastaava, äänimies Esko ja Sauli. Koe lähietäisyydeltä sumeilematta ovellaan seisova Pulkkinen sekä hänen ylväs paljashipiäinen vulkaaninen alkuvoimainen olemuksensa, ilman ainuttakaan harha-askelta poispäin miehisyyden lähteiltä. Pulkkiseen ei ajanhammas iske. Nyt ollaan asian ytimessä!

Heitä vapaalle ja anna tyrän rytkyä. Nauti Pulkkisesta livenä!

"Kato Sauli terve! Nyt on pikapalaverin paikka. No wittu tämmöstä amatööritouhua taas. Pistä Elvistä tulemaan ja kovaa."

Ohjaus & käsikirjoitus: Jari Salmi
Lavastus: Oskari Löytönen
Puvustus: Kaisa Loponen
Rooleissa: Jari Salmi & Teemu Koskinen


SU 10.2. KLO 17:00

JOHNNY LOGAN

Liput 30 €. Ovelta 35 €. Loppuvuoden huipputarjous! 22.12. saakka 2 lippua 50 €.

Kesto n. 2h 30min, sisältäen väliajan.

Euroviisujen historian menestynein laulaja-lauluntekijä Johnny Logan Suomen kiertueelle helmikuussa

Euroviisut kaksi kertaa laulajana ja kerran säveltäjä-sanoittajan voittanut irlantilainen Johnny Logan tulee Suomen-kiertueelle helmikuussa. Yhä aktiivisesti keikkaileva Logan on julkaissut urallaan liki kaksikymmentä studioalbumia, joista viimeisimpänä julkaistu The Irish Connetion (2007) on myynyt platinaa Tanskassa, tuplaplatinaa Norjassa ja kultaa Ruotsissa.

Varsinkin Pohjoismaissa suurta suosiota nauttiva Logan aloittaa Suomen-kiertueensa Torniosta helmikuun 8. päivä ja vierailee kahdeksan konserttia käsittävällä kiertueellaan myös Oulussa, Ylivieskassa, Mikkelissä, Hyvinkäällä, Kuusamossa, Turussa ja Porissa. Konsertin kesto 2,5h sisältäen väliajan.


TO 14.2. KLO 18:00

JOKERI POKERI BOX - ILOPILLERI!

Liput 14 €. Perheet (4 hlö) 50 €.

Ei väliaikaa.

Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja Pikku Kakkosesta tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto tarjoilee Taika-Ilopillerin yhdessä avustajavaimonsa Kirstin kanssa.

Uudessa Iloisessa showssa nähdään maailman parhaita taikatemppuja ryyditettynä hyväntuulisella lavashowlla. Simo johdolla kaikenikäiset katsojat pääsevät tunnin matkalle taikamaailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta.

Mukana seikkailevat Simon ja Kirstin eläinkaverit Erkki-kani ja Paloma kyyhky ja uusina tuttavuuksina rokkaava Omenamato sekä ajatuksia lukeva Eino-papukaija. Ja toki lapset pääsevät auttamaan taikuria lavalle asti!

Simon mukaansatempaava esiintyminen takaa, että Taika- Ilopillerin vaikutus säilyy pitkään, vmieli virkistyy ja arjen pyöritys unohtuu. Sanalla sanoen luvassa on laadukasta estradiviihdettä! Simon omin sanoin: ”Pitkän urani aikana on jo yksi sukupolvi, ysärilapset, kasvanut aikuisiksi ja he tulevat nyt omien lastensa kanssa katsomaan lapsuutensa idolia, siksi haluan tarjota iloa ja ihmetystä kaikenikäisille".


LA 16.2. KLO 19:00

LAULUYHTYE RAJATON

Liput 30 €. Syyskauden tarjous! 22.12. saakka liput 25 €.

On vaikea kuvitella yleisöä, jolle Rajaton ei voisi laulaa, tai musiikkityyliä, jota se ei voisi tehdä omakseen. 20-vuotisjuhlavuottaan viettävään yhtyeeseen kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Aili Ikonen (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Vaikutteiden laaja kirjo luo pohjan Rajattoman soinnin monimuotoisuudelle.
Laaja skaala ei kuitenkaan ole itseisarvo, sillä musiikillinen sisältö on yhtyeelle aina tärkempää kuin muoto.

Aivan omanlaisensa yhtye Rajaton onkin ennen kaikkea omien laulujensa ansiosta.
Rajaton on julkaissut yhteensä kuusitoista albumia, joista yhtye on saanut Suomessa yhden tuplaplatina-, kaksi platina- ja kahdeksan kultalevyä; maailmanlaajuisesti Rajattoman yhteenlaskettu levymyynti ylittää 400.000 kappaletta. Kaikki albumit ovat, yhtyeen tyylin mukaisesti, keskenään hyvin erilaisia - yhdistävänä tekijänä on se, että materiaali on suurimmalta osin Rajattomalle sävellettyä ja sovitettua ja esitetään a cappella, ilman instrumenttisäestystä. Ainoat poikkeukset tähän ovat Sinfonia Lahden kanssa tehdyt ABBA-, Queen- ja Beatles-teemalevyt ja vuonna 2014 toteutettu yhteistyöprojekti Jaakko ja Pekka Kuusiston kanssa.

Ääni on rajaton.


TO 21.2. KLO 19:00

KESKI-POHJANMAAN KAMARIORKESTERI, SOLISTINA BARITONI AARNE PELKONEN

Liput 25 €. Eläkeläiset 20 €. Opiskelijat, työttömät ja koululaiset 10 €.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on Kokkolassa kotiansa pitävä 20 soittajan kamariorkesteri, jonka juuret ovat tukevasti pohjalaisessa maaperässä. Musiikkia taas eivät koordinaatit sido. Se kantaa maasta ja maanosasta toiseen ja luo yhteyden keskipohjalaiselta kylätalolta miljoonakaupunkien saleihin.

Baritoni Aarne Pelkonen on monipuolinen ooppera- ja konserttilaulaja. Hänet muistetaan vuoden 2015 kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun ja vuoden 2013 Lappeenraanan laulukilpailujen voitoista. Aarne on ’hienoimpia baritonilahjakkuuksia, jota Suomessa on kuultu’
(Helsingin Sanomat).

'Pelkosen ääneen on tullut kalskahtelevaa voimaa, joka täytti Järvenpää-talon pakottomasti. Jykevyys syntyy kuitenkin vaaleuden ja hivelevän legaton kautta, ja baritonin entistä suvereenimmat ylä-äänet ihastuttivat.'
(Rondo Classic 9.12.2017)'


LA 23.2. KLO 19:00

BLUESROCK MEETS BIG BAND

Liput 12 € ennakkoon, opiskelijat. Ovelta 15 €.

St. Marcus Blues Band jatkaa hyvää palautetta saanutta ”Bluesrock meets Big Band” konserttien sarjaa . Yhtyettä vahvistaa Anders Sjölindin johtama Jakob Big Bandin koko puhallinsektiota (13 puhaltajaa) ja perkussionisti. Suurin osa esittävästä musiikista on StMBB:n laulaja ja kitaristi Hannu Lindblomin käsialaa ja Anders Sjölind on tehnyt varta vasten tätä konserttikiertuetta varten uudet sovitukset Jakob Big Bandille.

StMBB:n kotipaikka on Pietarsaari ja on yksi Suomen vanhimmista ja vielä aktiivisesti toimiva bluesbändi. StMBB:n juuret ulottuvat aina 60-luvun alkuun. 1967 otettiin nimeksi St. Marcus Bluesband. 1972-1979 bändin nimi muutettiin Fantasiaksi ja musiikki vaihtui proge vaikutteiseen musiikkiin. Bändi teki kiertueen mm. silloisessa Neuvostoliitossa. Vuonna 1980 StMBB palasi juurilleen eli bluesrokkiin ja se tavaramerkki on säilynyt tähän päivään asti. Hannu Lindblom on alusta alkaen ollut StMBB:n ”tulisielu”. Perustajajäsenistä Hannu Lindblomin lisäksi on Markku ”Löke” Lönngren edelleen mukana. Bändin kokoonpano on vuosien varrella vaihdellut mutta 2000-luvun alusta bändi koostuu kahdesta kitarististä, basistista, kosketinsoittajasta, rumpalista ja kolmen miehen puhallinsektiosta. StMBB:n musiikin tunnusmerkkinä on aika raskas mutta svengavaa bluesrock, mukana mausteena hieman progevaikutteita.

Konsertit ovat varmasti Pohjanmaalla ainutlaatuisia, ensimmäistä kertaa yhdessä soittavat sekä bluesrockyhtye ja big band ja konsertin nimeksi sopiikin ytimekkäästi BLUESROCK MEETS BIG BAND. Lavalla tulee olemaan 20 muusikkoa.

Täydellinen historiikki + lisäinfoa löytyy St. Marcus Bluesbandin kotisivuilta
www.stmbb.net
https://www.facebook.com/stmarcusbluesband/

Jakob Big Band, jonka kotipaikkana on Pietarsaari, on täyskokoinen bigbändi .Jakob Big Band perustettiin 90-luvulla mutta juuret ulottuvat jo 70-luvun Jakobstads Storbandetiin.

St. Marcus Bluesband:
Hannu Lindblom laulu ja kitara, Markku Lönngren basso, Göran Fellman kitara, Sven Wannäs koskettimet, Thomas Lindström rummut, Sebastian Back tenorisaksofoni, Torvald Lund vetopasuuna, Jan-Anders Fagerhed trumpetti.

Jakob Big Band:
Trumpetit: Sami Ihajoki, Jan-Anders Fagerhed, Peter Hauptmann, Ilkka Ekdahl (varalla: Matias Långbacka)
Saksofonit: Jonas Rintala, Robin Käldström, Erica Ivars, Håkan Ahlvik, Sebastian Back (varalla: Markus Kaikkonen, Benji Westerlund)
Vetopasuunat: Gustav Nyström, Mari Kaasinen-Annanperä, Torvald Lund, Esa Fagerholm (varalla: Martin Enroth)
Percussion: Michele Uccheddu
Kapellimestari: Anders Sjölind


TO 28.2. KLO 19:00

KARI TAPIO - 15 KESÄÄ-LAULUNÄYTELMÄ

Liput 35 €.

Marita Taavitsainen
Tiina Räsänen
Markku Uhlbäck
Juse Venäläinen
Onnentähti orkesteri

Suuren suosion kesällä 2018 Ränssin kievarin kesäteatterissa saanut kari Tapio 15 kesää -laulunäytelmä valloittaa nyt konserttisaleja eri puolilla Suomea. Rooleissa nähdään tangokuningattaret Marita Taavitsainen ja Tiina Räsänen sekä tangoprinssi Markku Uhlbäck ja Juse Venäläinen. Kari Tapion tunnetuksi tekemät laulut säestää Onnentähti orkesteri. Kari Tapion laulut, esiintymiset tanssipaikoilla ja konserteissa ovat useimmille suomalaisille käyneet tutuiksi vuosien varrella.

Mutta mitä tapahtui kulissien takana! Millaista oli Kari Tapion ja hänen vaimonsa Piian arki? Mitä salaisuuksia oli, joista ei puhuttu! Tämä laulunäytelmä avaa ovia sinne, mihin aikaisemmin ei ole ketään päästetty, Kari Tapion kotiin ja arkipäivään. Värikkäät tapahtumat seuraavat toisiaan.

"15 kesää mä salaa rakastin,
mut tunteitani käsitteli hän kuin pakastin.
Mä kun melkein rakentamaan aloin lemmenpesää!"


PE 1.3. KLO 19:00

TJANGO! - SVINGATEN JA SVENGATEN!

Liput 20 €.

Helsinkiläinen folkjazz-yhtye Tjango! julkaisi toisen albuminsa toukokuussa 2017. Alun perin klassisen musiikin soittajien Tjango!-sivuprojektista on kasvanut hyvinkin vakavasti otettava ja samalla poikkeuksellisen monipuolinen yhtye.

Uuden levyn nimi "Greens and Blues" viittaa paitsi Suomen kesän väreihin, myös bluegrass-musiikkiin, jonka vaikutteet kuuluvat aiempaa selvemmin Tjango!n musiikissa. Tjango!n musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa. Suurimmat innoittajat ovat olleet mustalaisjazzin mestari Django Reinhardt sekä Astor Piazzollan tango nuevo, joiden yhdistelmästä juontuu myös yhtyeen nimi Tjango!. Esikuvien katveesta yhtyeen tie on kuitenkin vienyt hyvin omaperäiseen sekoitukseen. Se on vahvasti kansanmusiikillinen, yhtä voimakkaasti rytmimusiikillinen, ja myös klassisen musiikin klangia on edelleen mukana.

Vuonna 2010 perustettu Tjango! uudistui alkuvuodesta 2016, kun useista kansanmusiikkiyhtyeistä tutut viulisti Tero Hyväluoma ja kontrabasisti Tarmo Anttila liittyivät yhtyeeseen alkuperäisjäsenten kitaristi Otto Tolosen ja haitaristi Antti Leinosen rinnalle.

Tjango! - kokoonpano:
Antti Leinonen, harmonikka
Otto Tolonen, kitara
Tero Hyväluoma, viulu
Tarmo Anttila, kontrabasso.


LA 2.3. KLO 18:00

RITVA OKSANEN JA PEDRO HIETANEN - ÄLÄ JÄTÄ SINUA YKSIN

Liput 20 €. Joulukuun KP-etukorttietu: 22.12. saakka liput 15 €.

Ritva Oksasen hurmaava konsertti, jonka teemoina ovat ystävyys, toisen huomioonottaminen, lämpö sekä rakkaus. Esityksessä kuullaan rakastettuja kappaleita ja koskettavia runoja Oksasen tulkitsemana ja Pedro Hietasen säestämänä.

”Vahva tai hauras, älä jätä sinua yksin.
Ole hyvä ja armollinen itseäsi kohtaan,
äläkä sulje ovia toisiltakaan.”
Eva Kleman: Omin silmin (Suom. Mirja Sevon, Päivä Osakeyhtiö 2014)

Laulut ja tekstien tulkinta Ritva Oksanen
dramaturgia Ritva Oksanen, Matti Kuikkaniemi
näyttämöohjaus Osku Heiskanen
Tekstit Aino Suhola ja Eva Kleman
Kapellimestari ja sovitukset Pedro Hietanen

Ritva Oksanen tunnetaan erityisesti Elämänmenon Eila Niemisenä, mutta 1939 syntynyt näyttelijä on ehtinyt olla mukana monessa muussakin. Ensimmäisen teatteriroolinsa Ritva teki Jyväskylän Huoneteatterissa 1957. Oksanen on nähty myös muun muassa Marlene Dietrichin roolissa, sekä Emilia Viléninä menestystelevisiosarjasta Tankki täyteen sovitetussa kesäteatterinäytelmässä.

Ritva Oksanen on tunnettu myös omista teatteriteoksistaan, joissa hän yhdistää laulua, runonlausuntaa ja proosaa. Tällaisia ovat esimerkiksi juhlavuosinäytelmät Elämän sirkus vuodelta 2003 sekä Näyttelijätär vuodelta 2014. Näyttelijättärestä kriitikko Lauri Meri kirjoitti Helsingin Sanomissa näin: ” Ritva Oksanen juhlii kuin pyörremyrsky. Esitys rakentuu laulavan näyttelijän työnäytteiden varaan. Mistään muisteluillasta ei ole kysymys. Oksaska on näyttämöllä läsnä tässä ja nyt, vaikuttavampana kuin koskaan." (HS 13.4.2014).

Tällä hetkellä Ritva kiertää ympäri Suomea omalla esityksellään Älä jätä sinua yksin. Esitys on konsertti-ja lausuntaesitys, jonka teemoina ovat rakkaus ja toisista välittäminen. Esitys on koostettu erilaisista tunnetuista kappaleista ja runoista, sekä Aino Suholan teksteistä – ja mukana lavalla on myös Ritvan luottopianisti, Pedro Hietanen.

Elokuvien ja teatterin lisäksi Ritva on myös levyttänyt musiikkia, ja ollut mukana Eurovision laulukilpailun Suomen karsinnoissa sekä osallistunut Syksyn Säveleen. Monipuolinen ja äärimmäisen lahjakas taiteilija ei ole hidastanut tahtia ikääntyessään. Keväällä on tulossa jälleen uusia projekteja ja esitystä Älä jätä sinua yksin Ritva suunnittelee esittävänsä seuraavat kaksi vuotta.


PE 8.3. KLO 19:00

KOTIPELTO, HEINO, LIIMATAINEN, SKOG - AN EVENING OF ROCK CLASSICS

Liput 29 €. Ryhmät min. 20 hlöä 26 €.

Kesto n. 2 h, sisältäen väliajan.

Stratovariuksen laulajana tunnettu Timo Kotipelto ja Brother Firetriben solisti Pekka Heinonähdään yhteisellä kiertueella helmi-maaliskuussa. An Evening of Rock Classics -konsertti-illat koostuvat molempien edustamien yhtyeiden materiaalista, mutta myös tunnetuista lainabiiseistä. Hardrock-iltojen säestyksestä vastaavat Kotipellon kanssa satoja duo-keikkoja ympäri maailmaa tehnyt kitaristi Jani Liimatainen sekä virtuoosimainen harmonikan soittaja Netta Skog.

”Hyvillä mielin ja innostuneesti lähdetään näitä tekemään. Pekan kanssa on lavaa jaettu aiemminkin muun muassa Rock & Roll Sensationin tiimoilta. Netta puolestaan on vieraillut minun ja Janin duokeikalla. Kaikki ovat siis entuudestaan tuttuja tyyppejä. Tästä tulee hauskaa!”, Kotipelto kommentoi Saksasta, jossa Stratovarius kiertää parhaillaan.

Yhtä odottavin mielin on myös kiertueen toinen solisti Heino: ”Ollaan muutamaan otteeseen tosiaan esiinnytty Timon kanssa kimpassa ja homma toiminut aina kaikilla oletetuilla tasoilla, on ja off stage!”.

Konsertti-illoissa solistit esiintyvät vuoroillaan. Lopussa heidät nähdään lavalla myös yhtä aikaa. ”Odotan täysiveristä hauskanpitoa laatumusasta tinkimättä, tulee todella hauska rundi”, Heino kuittaa.

”Odotettavissa on täyslaidallinen tunnettuja hardrock-hittejä, joten luvassa on takuulla tuhti rokki-ilta salonkikelpoisissa olosuhteissa. Saa laulaa mukana!”, vinkkaa kiertueen toinen tuottaja Minni Kumpuvuori.


TO 14.3. KLO 18:00

MILJOONASADE - UNPLUGGED

Liput 25 €.

Miljoonasade konserttisalikiertueelle

Klassikkoyhtye kohtaa Suomen maaliskuussa 2019.

Vuonna 1985 perustettu Miljoonasade tekee kevättalvella 2019 konserttisalikiertueen. Helmikuun 2019 alussa ilmestyvän Karkumorsian-albumin mukaan nimetty rundi alkaa 9. maaliskuuta Espoosta ja päättyy kuusi esiintymistä myöhemmin Hämeenlinnaan. Karkumorsian vie Miljoonasateen tässä vaiheessa yhteensä kahdeksalle paikkakunnalle. Vuoden 2016 Sähköinen Rouva Maa -levyn jälkeen ahkerasti keikkaillut Miljoonasade elää hyvin aktiivista kautta urallaan. Jo ennen Karkumorsian-pitkäsoittoa Like-kustannus julkaisee tammikuussa 2019 historian ensimmäisen Miljoonasade-historiikin, jonka on koostanut Keskisuomalaisen toimittaja Mikko Lundell. Karkumorsian-levyllä kuullaan viisi vanhempaa Miljoonasade-biisiä uusina versioina ja kahdeksan tuoretta kappaletta. Levyllä vierailevat Paleface, Värttinä-yhtye ja haitaristi Matti Kallio, joka on mukana koko maaliskuisella kiertueella.

– Meillä on ilo ja kunnia esitellä teille toisenlainen Miljoonasade. Uusi ja yllättävä, herkkä ja voimakas yhtye, jonka soitinrepertuaari ulottuu lusikoista irkkupilleihin. Uusien biisien lisäksi ohjelmistoon on otettu ne vanhemmat laulut, joihin löysimme täysin uudet sovitukset, Miljoonasateen laulaja ja sanoittaja Heikko Salo kertoo.


PE 15.3. KLO 19:00

JUHA VAINIO - 80V. JUHLAKONSERTTI

Liput 25 €.

Rakastetun Juha Vainion ja Ilkka Vainion lauluja ja tarinoita.

Klassikoita ja yllätyksiä, sekä vierailijoita.

Ilkka Vainio
Janus Hanski
Jani Jalkanen
Legenda Ilkka "Luumu" Kaikkonen
Sami Heinonen
Marja Pisilä
Tapani Laastola
Ylivieskan Albatrossit
Viihteen Kenttämiehet


LA 16.3. KLO 19:00

SUTELA JA SALMINEN - STAND UPPIA!

Liput 25 €.

Hauskuus on taattua, vaikka blondit Krisse Salminen ja Heli Sutela ovatkin lavalla pääasiassa peräjälkeen.

Heli ja Krisse hauskuuttavat yleisöä vuorotellen suosikkijutuillaan. Esitys tarjoaa ihania kuteita ja kenkiä, naurua ja tunteita.

Lavalla: Krisse Salminen ja Heli Sutela

Heli Sutela on käynyt Teatterikorkean viime vuosituhannella ja näytellyt monissa teattereissa, elokuvissa ja tv-sarjoissa, joista tunnetuin on Kumman kaa, jonka hän on myös kirjoittanut yhdessä Minna Koskelan kanssa. "Kumman kaa ja mukana myös Vesa" kiersi ympäri Suomen ja sai ennätykselliset yli 135.000 katsojaa. Heli on tehnyt myös sarjakuvakirjan ”Anne ja Ellu lomamatkalla”. Hän aloitti stand upin 2001 ja tehnyt sitä näyttelemisen ohella kokopäiväisesti.

Krisse Salminen lanseerasi lapsekkaan ja salaa fiksun prinsessahahmonsa vuonna 2001. Sen jälkeen hän on hurmannut omissa viihdeohjelmissaan, vakuuttanut Tanssii Tähtien kanssa- ohjelman tähtioppilaana ja tuomarina, tehnyt hulvatonta sketsisarjaa Siskonpeti sekä johtanut puhetta YleLeaksissä. Krisse on myös tehnyt kokopäiväisesti stand uppia vuodesta 2001.


LA 23.3. KLO 19:00

JARKKO AHOLA - PIANO FORTE

Liput 32 €.

Ahola tunnetaan parhaiten vokalistina, bassokitaran soittajana ja yhtenä kolmesta Teräsbetonin laulunkirjoittajasta. Jarkon syvä intohimo musiikkia kohtaan on johtanut hänen osallistumiseensa muissa onnistuneissa projekteissa kuten Northern Kings ja Raskasta Joulua, muiden muassa. Teräsbetonin jäätyä pitkälle tauolle, Jarkko on keskittynyt uuteen hard rock bandiinsa AHOLAan, jossa hän soittaa kitaraa ja laulaa englanniksi. Sen lisäksi hän nauttii pienillä akustisilla keikoilla esiintymisestä.


TO 21.3.

MICHAEL MONROE

Liput 28 €.

Michael Monroe on yksi rockin historian menestyneimmistä suomalaismuusikoista.

Hanoi Rocks -yhtyeen laulajanakin tunnettu Monroe on jatkanut menestyksekästä soolouraansa läpi 2010-luvun.

Monille suomalaisille Monroe on tuttu myös tuomarinpenkiltä Voice of Finland ja X Factor -ohjelmista.


KE 27.3. KLO 18:00

PIANISTI RISTO-MATTI MARIN - ROMANTIIKAN KUOHUJA

Liput 10 €.

Kesto n. 1h. Ei väliaikaa.

Richard Faltin: Muunnelmia omasta teemasta (1861)
Johann Sebastian Bach – Alexander Siloti: osa Air orkesterisarjasta nro 3
Ilmari Hannikainen: Pianosonaatti c-molli, op. 1 (1912)
I Introduzione. Maestoso e molto rubato - Allegro appassionato ma non troppo
II Andante cantabile
III Scherzo. Vivace alla burlesca
IV Finale. Moderato distinctamente - Allegro con fuoco e molto energico
Richard Wagner – Franz Liszt: Isoldes Liebestod
Alexandr Borodin – Alexander Kamensky: Polovetsilaistanssit


SU 31.3. KLO 18:00

LAURI TÄHKÄ - PALAVAA VETTÄ 2019

Liput 39,50 €.
Suuren suosion vuoksi esitys on varauksineen täynnä.

Lauri Tähkä -yksi suomen valovoimaisimmista tähdistä lähtee mittavalle konserttisalikiertueelle keväällä 2019 uuden albumin myötä.

Palavaa Vettä -kiertue on länsäolevaa ja intensiivistä Tähkää:
Rujoa ja kaunista, herkkää ja karua, sydämen tyyntä ja myrskyä -sitä mitä meidän jokaisen sisällä palaa. Jokainen konsertti on ainutlaatuinen, erilainen ja pysäyttävä. AIna yhdessä yleisön kanssa hetkessä elämistä ja vahvasti tuntemista. Palavaa Vettä on pala kokonaista elämää.

Väkevänä kuin metsä, pauhaavana kuin sydän, pehmeänä kuin veden paino, mattolaitureilta Napolin moottoriteille, yön pimeästä kevään valoon.

¨Olen pitkään kirjoittanut näitä lauluja ja malttamattomana odotan, että sinä pääset kuulemaan niitä. Toivon näkeväni sinut keväällä konserteissa. Unohdetaan yhdessä maalliset murheet ja annetaan palaa -Palavaa Vettä 2019 kiertueella¨.-


TO 4.4. KLO 19:00

MUSIIKKINÄYTELMÄ: UNTO MONONEN - LAULUT JA ELÄMÄ

Liput 25 €. Ryhmät min 10 hlöä 23 €.

Kesto n. 2h, sisältäen väliajan.

Unto Mononen - laulut ja elämä sisältää rakastetun taiteilijan ikimuistoisimmat kappaleet Satumaa, Tähdet meren yllä, Lapin tango, Erottamattomat... Laulujen muodostamaa punaista lankaa värittävät pienet näytelmäosuudet. Monosen elämän aallokot loivat pohjan suomalaisten iskusävelten kaiholle.

Musiikkinäytelmää tähdittävät Kalle Jussila sekä iskelmätaivaan nousevat tähdet.

Rooleissa: Aki Mäki, Marja Pisilä ja Mari Viljanen

Säestys: Monoset orkesteri, harmonikka Anna-Liisa Väkeväinen

Käsikirjoitus: Marja Pisilä ja Onerva Aikio

Tuotanto: Viihdeohjelmat


PE 5.4. KLO 19:00

JESSE KAIKURANTA JA TALLARI - LAULUNI

Liput 25 €. KP-etukortilla marraskuussa 22 €. Opiskelijat, työttömät, varusmiehet ja eläkeläiset 20 €.

Jesse Kaikuranta laulaa kansanmusiikkiyhtye Tallarin kanssa mielikansanlaulujaan.

Jesse Kaikuranta on luokiteltu debyytistään lähtien pop-genreen, mutta monipuolinen laulaja on myös kouluttautunut laulunopettaja, joka pystyy ottamaan eri genret haltuun varmalla tyylitajullaan. Kansanlaulu on ollut aina Jessen sydäntä lähellä, ja kansanmusiikki tuli laajemmin tutuksi jo opiskellessa Kaustisen musiikkilukiossa. Siellä Jesselle tuli tutuksi myös kansanmusiikin ammattiyhtye Tallari, josta Jesse saa seurakseen Tallarin Ritva Talvitien viulun ja 2-rivisen haitarin, Katri Haukilahden viulun ja avainviulun, Sampo Korvan kitarat ja harmoonin sekä Arto Anttilan pystybasson. Herkät ja ilmavat sovitukset ovat Tallarin käsialaa ja antavat hienosti tilaa Jessen pysäyttävälle äänelle.

Jessen ja Tallarin varsinainen yhteistyö alkoi Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 2016, jonne heiltä tilattiin yhteinen konsertti. Niin kuulijat kuin esiintyjät nauttivat suuresti ja yhteistyö toimi moitteettomasti, joten sitä päätettiin jatkaa.


PE 12.4. KLO 19:00

VESTERINEN YHTYEINEEN - FAARAOIDEN AIKA

Liput 30 €.

Faaraoiden aika saapuu - Vesterinen Yhtyeineen julkaisee keväällä uuden albumin ja lähtee sen myötä konserttikiertueelle

Hurjaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen julkaisee kuudennen albuminsa 1. maaliskuuta 2019. Yhtye lähtee Faaraoiden aika -nimeä kantavan levyn myötä parikymmentä keikkaa kattavalle konserttikiertueelle. Bändi on työstänyt uutta albumia pop-tuottaja Jonas Olssonin kanssa tavoitteenaan yhdistää iso vanhojen aikojen rock-bändi moderniin poppiin. Levyn kappaleiden tekoon on osallistunut ennätysmäärä bändin jäsenistä, mikä on rikastanut yhtyeen sointia entisestään. Bändi on kasvanut viime kevään konserttisalikiertueen ja uuden levyn myötä kymmenhenkiseksi. Sama iso kokoonpano tullaan näkemään myös kevään levynjulkaisukonserteissa. Faaraoiden aika -kiertue kattaa sekä konserttisaleja että perinteisiä rock-klubeja. Yhtyeen mielestä keikoilla ei juuri eroja ole, bändi osaa taikoa yhteisöllisen ja riehakkaan klubitunnelman konserttisaliin ja samalla herkistää kappaleillaan myös rock-klubien yleisön.

-Faarao -teema syntyi viime keväänä orkesterimme keskuudessa ja siitä tuli ikään kuin oma salaseuramme. Faarao on symboli vähään tyytyvälle ja rakastettavalle "kylähullulle", joka loistaa ilman kultaisia vaatteita. Faaraoiden aika -nimi tarkoittaa meille erityisesti yhteisöllisyyden ja välittämisen lisääntymistä, Tero Vesterinen valottaa albumin nimeä.

Vesterinen Yhtyeineen:
Tero Vesterinen - Laulu
Teemu Jokinen - Rummut
Markus Piha - Basso
Petri Kivimäki - Kitara
Mikko Enqvist - Kitara
Iikka Kotaja - Koskettimet
Janne Riionheimo - Koskettimet
Leo Kylätasku - Puhaltimet
Heini Ikonen - Taustalaulu
Jepa Lambert - Taustalaulu

Teknikot:
Ilkka Riihikallio - Saliääni
Petri Andersen - Lavatekniikka ja monitorit

Vesterinen Yhtyeineen
Facebookissa
Instagramissa
Spotifyssa
bändin kotisivut


TO 18.4. KLO 19:00

SILVENNOINEN, FÖRSTI, HELA & BAND

Liput 25 €.

Suomalainen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin näyttelijänäkin. Silvennoinen keikkailee ahkerasti usean kokoonpanon kanssa, viimeisimpänä Silvennoinen & Maijanen Band ja SF-Blues. Kunnioitettavan työn bluesin saralla tehnyt Silvennoinen valmistelee keikkailun ohella myös uutta soololevyään.

Lukuisissa tv-ohjelmissa ja yhtyeissä esiintynyt Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea räväkkänä Jo Stance -yhtyeen solistina, sekä Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana. Suomeen ykköslaulajiin lukeutuva Försti nousi koko kansan tietoisuuteen viimeistään Tähdet Tähdet -tv-ohjelmasta.

Heikki Hela tunnetaan muun muassa legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä. Hänen laulajauransa alkoi 1980-luvulla ja tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Uneton yö ja Hillitön hopeinen kuu. Vuonna 1994 Hela palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana. Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä kuusi albumia, joista uusin, Yhdessä & Erikseen, julkaistiin marraskuussa 2017. Albumilta on lohkaistu Saaren taa, Maanantaikappale ja Kuubalainen mies -singlet.

Nyt nämä ”nuoret” lahjakkaat muusikkokonkarit lähtevät jo toiselle kiertueelleen helmikuussa 2019. Tarkoituksenaan tehdä vappuun mennessä 15-20 konsertti- tai klubi -esiintymistä ympäri suomen ja jatkaa kiertuetta 15.7-31.8 välisen ajan.

Artistien mukaan konserteissa kuullaan bluesia, soulia ja poppia. Orkesteriin kuuluu myös muita pitkän linjan muusikoita: Anssi Nykänen (rummut), Harri Rantanen (basso) ja Matti Paatelma (koskettimet).


PE 26.4. KLO 19:00

KIRKA-MUSIKAALI HETKI LYÖ

Liput 39 €. Eläkeläiset 36 €. Opiskelijat ja työttömät 28 €. Ryhmät min 20 hlöä 36 €. Ryhmät min 40 hlöä 34 €.
S-Etukortilla 34 €, merkitse kortin numero tilauksen tietoihin kohtaan etukortti.

Musikaali kaikkien suomalaisten rakastamasta laulajasta ja musiikkimaailman ikonista.

Kirka Kirill Babitzin on yksi Suomen menestyneimmistä artisteista. Hän oli maamme ensimmäinen oikea rocktähti, joka sai peräänsä villisti kirkuvat fanilaumat. Kirka oli venäläisen emigranttitaustansa vuoksi eksoottinen ilmestys tummine hiuksineen ja sinisine silmineen, hän oli täynnä karismaa ja kuin luotu tähdeksi. Oma suku ja perhe sisaruksineen olivat Kirkalle aina tärkeitä. Kirka lauloi persoonallisella äänellään tiensä suomalaisten sydämiin monipuolisesti rockilla, iskelmillä ja balladeilla heavyrockiakaan unohtamatta.

Musikaali on matka Kirkan vanavedessä 60-luvulta lähtien aina 2000-luvulle asti. Kirkan ohella tapaamme suomalaisen kevyen musiikin merkkihenkilöitä kuten Sammyn, Muskan, Dannyn, Katri Helenan, Kassu Halosen, Hectorin ja Pave Maijasen. Koemme esityksessä laulajan pitkän uran eri vaiheita, Euroviisujen ja Syksyn sävelten huumaa, menestystä, rakkautta ja suuria suruja.

Kirkaa esittää Voice of Finland -kisastakin tuttu valovoimainen tähti Ilari Hämäläinen. Musikaalissa kuullaan suuri joukko ikimuistoisia kappaleita, kuten Hetki lyö, Leijat, Hengaillaan, Surun pyyhit silmistäni, Kahden hullun matka, Daada Daada, Yli synkän virran, Puhelinlangat laulaa, Lumi teki enkelin eteiseen, Krokotiilirock ja Kirjoita Postikorttiin.

Esiintyjät
Kirka Babitzin: Ilari Hämäläinen
Sammy Babitzin: Matthau Mikojan
Muska: Piritta Lumous
Kirkan isä: Petri Lairikko
Kirkan äiti: Piritta Lumous
Kirsti Mikkola, Paula Nummela: Elisa Lairikko
Kassu Halonen, Danny: Petri Lairikko
Remu Aaltonen: Juha Kinnunen
Katri Helena: Elisa Lairikko
Anna Babitzin: Isabella Lairikko

Muita rooleja mm. Hector, Pave Maijanen, yhtyeiden jäsenet, tanssijat, taustalaulajat.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki