Etusivu Kirjasto E-aineistot

E-aineistot

E-kirjat

Ylivieskan kirjastolla on käytössä Ellibsin e-kirjapalvelu. Tiekkö-kirjastojen kokoelmissa on tietokirjoja, matkakirjoja ja kaunokirjallisuutta. Kaikki e-kirjat löytyvät Tiekkö-kirjastojen verkkokirjastosta. Jos teosta on Tiekkö-kirjastoissa sähköisenä, hakutuloksessa teoksen kohdalla lukee Verkkoaineisto. Kohdasta Linkki e-kirjaan pääsee Ellibsin sivuille, josta kirjan voi lainata.

Voit myös selata kokoelmaa Tiekön Ellibs-verkkopalvelussa.

Tarvitset lainaamiseen kirjastokortin sekä tunnusluvun, jonka saat kirjastosta.

Voit lainata kirjan selaimessa luettavaksi tai ladata sen omalle laitteellesi, jolloin tarvitset lukuohjelman.

Lukuohjelmat

Windows-laitteissa käytössä on Adobe Digital Editions -lukuohjelma. Jos sinulla ei ole vielä Adobe-käyttäjätunnusta, voit sen luoda lukuohjelman latauksen yhteydessä. Käyttäjätunnuksen avulla pystyt siirtämään e-kirjoja eri laitteiden välillä. E-kirjoja voi lukea myös iPadillä, iPhonella sekä laitteilla, joissa on Android-käyttöjärjestelmä. Nämä laitteet vaativat Bluefire Reader -lukuohjelman sekä Apple -käyttäjätunnuksen.

Lukuohjelmien latausohjeet löydät Ellibsin sivulta kohdasta Lukuohjelmat.

E-kirjojen laina-aika on 1 päivä tai 14 päivää.

Laina palautuu automaattisesti
laina-ajan päätyttyä.

Lainassa olevaan teokseen voi jättää varauksen. Kirjan saa automaattisesti käyttöön omalla vuorollaan ja siitä tulee ilmoitus sähköpostiin.

E-äänikirjat

Tiekkö kirjastojen kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Kokoelmassamme on yli 70 suomenkielistä äänikirjaa niin aikuisille, nuorillekin kuin lapsillekin.
Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Kuuntelu on tehty helpoksi.
Verkkokirjastomme kautta löydät Ellibs -palvelun.
Klikkaa valitsemasi äänikirja ja kirjaudu sisälle palveluun kirjastokortillasi ja salasanalla. Sitten voit aloittaa äänikirjan kuuntelun. Näin helppoa se on!

E-lehdet

emagzeMagz
Suosittuja, kotimaisia aikakauslehtiä. Tarjolla esimerkiksi Iltasanomat, Iltalehti, kauppalehti, Demi, Image, Suomen kuvalehti, Kotiliesi ja Tekniikan maailma.

Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa.

ePress
Paikallis- ja maakuntalehtiä digitaalisina näköispainoksina. Palvelun kautta luettavissa esimerkiksi Helsingin sanomat, Kaleva ja Aamulehti sekä hyvä valikoima paikallislehtiä. Arkiston kautta mahdollisuus lukea myös vanhempia lehtiä.

Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa.


Flipster
Englanninkielisiä aikakauslehtiä eri aiheista.Tarjolla esimekiksi Elle (UK edition), Knitscene käsityön ystäville ja Livingetc sisustamisesta kiinnostuneille . Aloitussivulla voi valita haluamansa kategorian.

Myös etäkäyttö on mahdollista. Kirjaudu palveluun Ylivieskan kaupunginkirjaston kirjastokortin numerolla.


PressReader
Yli 6000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 maasta ja noin 60 eri kielellä. Valitse vasemmassa yläkulmassa kuvake, josssa kolme viivaa, valitse Publications. Täältä voit valita lehden maan, kielen, kategorian ja julkaisutyypin (aikakauslehti, sanomalehti) mukaan.

Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja PressReader-mobiilisovelluksella kirjaston langattomassa asiakasverkossa. Kirjaston langattoman verkon ulkopuolella palvelua voi käyttää omalla laitteella myös kaksi vuorokautta verkosta poistumisen jälkeen.

Mobiilisovelluksen voi ladata osoitteesta https://care.pressreader.com/hc/en-us/articles/204520009-Download-the-Latest-App


Musiikkia verkossa

Naxos Music Library
Klassisen musiikin kuuntelupalvelu, josta löytyy yli 130 000 cd-levyllistä musiikkia. Kuuntelusession maksimipituus on kaksi tuntia.

Käytettävissä missä tahansa Tiekkö-kirjastojen kirjastokortilla.

Naxos Music Library Jazz
Jazzmusiikin kuuntelupalvelu. Musiikkia 10 000 CD-levyn verran (noin 185 000 kappaletta yli 32 000 esittäjältä).

Käytettävissä missä tahansa Ylivieskan kaupunginkirjaston kirjastokortilla.


Rockway
Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on 50 erilaista kurssia aloittelijoista edistyneisiin. Suosituimmista kursseista on hankittu kaksi tai kolme lisenssiä.

Käytössä on myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää omaa harjoittelua. Kurssien opettajat ovat kotimaisia huippunimiä. Kurssien tarkemman sisällön näet palvelussa.

Videokursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, cajón, koskettimet, ukulele, blues-harppu ja laulu.

Käytettävissä Ylivieskan kaupunginkirjaston kirjastokortilla missä tahansa. Kirjoita kirjastokortin tunnuksessa mahdollisesti olevat kirjaimet isolla.

Kurssin laina-aika on 14 vuorokautta. Jos kurssi on jo lainassa, voit varata sen Liity jonoon -painikkeesta.

Ensimmäisellä lainaus- tai varauskerralla sinua pyydetään antamaan yhteystietosi.

Jos et tarvitse kurssia koko laina-aikaa, voit palauttaa sen Peruuta lainaus -painikkeesta.

Muut e-aineistot


RedFox Sanakirja
Monikielinen sanakirja, joka kääntää 41 kielelle ja sisältää sekä yleiskielen että erikoisalojen sanastoa. Myös etäkäyttö mahdollista. RedFoxin sivulla valitse ylhäältä Kirjaudu sisään.

Kirjautumiseen vaadittavat käyttäjätunnuksen ja salasanan saat kirjastosta.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki