Etusivu Tekniset palvelut Kouluhankkeet Ajankohtaista Kouluhankkeen kuulumisia elokuussa 2018

Ajankohtaista

Syyslukukausi on alkanut Ylivieskassa. Jokirannan koulu on saanut kesän aikana lisää väistötiloja ja myös vanhan koulun purkutöissä on päästy alkuun. Purkutyöt on nyt tehty vanhan kädentaitotalon osalta.

(Kuva: Tsuumiputki)

Koulun elinkaarihanke on nyt neuvotteluvaiheessa ja kaksi neuvottelukierrosta on käyty. Hanke sisältää kaksi erillistä koulurakennusta. Jokirannan yläkoulu korvataan pääosin uudisrakennuksella noin 500 oppilaan yläkoululla. Taanilan alueen yhtenäiskoulu käsittää esikoululuokan, yksisarjaisen alakoulun (oppilasmäärä noin 150) ja neljäsarjaisen yläkoulun (oppilasmäärä noin 250). Hankesuunnittelussa ollaan vaiheessa jossa massoittelua, tilaohjelmaa ja toimivia sisätilaratkaisuja mietitään.

Jokirannan koululta oli alun perin tarkoitus säilyttää vanhaa rakennuskantaa erillisen kädentaitotalon lisäksi liikuntasali ja valmistuskeittiö. Purkusuunnittelussa keittiön säilyttäminen nykyisellä paikallaan todettiin mahdottomaksi ja siitä luovuttiin. Käydyissä neuvotteluissa palveluntuottajaehdokkaat pitävät hintariskinä liikuntasalin ottamista elinkaarihankkeeseen. Mikäli sali säilytetään, se on jätettävä erillisrakennukseksi eikä sitä voitaisi liittää uudisrakennukseen. Kahden erillisen (liikuntasali ja kädentaitotalo) rakennuksen yhdistäminen uudisrakennukseen toiminnallisesti on haastavaa. Palveluntuottajaehdokkaat yleisesti esittävät liikuntasalin purkamista. Purkamista puoltaa myös se, että uusi liikuntasali saadaan paremmin integroitua uusiin koulutiloihin ja tilat tehokkaampaan käyttöön, esimerkiksi iso tila koulun yhteisiin tilaisuuksiin. Liikuntasaliosa sisältää myös 84 m2:n väestönsuojan, joka on tarkoitus säilyttää ja hyödyntää uudisrakentamisessa.

20.8.2018 pitämässään kokouksessa Ylivieskan kaupungin kaupunginhallitus päätti muuttaa kouluhankkeen toiminnallisia vaatimuksia ja tavoitteista sekä tilaohjelmaa Jokirannan koulun osalta siten, että

  • Jokirannan liikuntasali puretaan, väestönsuoja säilytetään ja hyödynnetään uudisrakentamisessa
  • uudisrakennukseen sisällytetään uusi noin 600 m2:n liikuntasali, joka on jaettavissa kahteen osaan.

Koulun elinkaarihankkeen neuvotteluvaihe jatkuu aina marraskuuhun 2018 asti.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus Joki ICT | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki