Päivärinnan koulun tapahtumakalenteri

Tervetuloa Päivärinnan koulun sivuille!

Eskareiden ja ekaluokkalaisten kouluuntutustuminen on Päivärinnan koululla 3.5. 2017 klo 8.30. Kokoonnumme koulun musiikkiluokkaan, missä pienen yhteisen aloituksen jälkeen oppilaat lähtevät luokkiinsa. Tutustumisen aikana ekaluokkalaiset syövät koulun ruokalassa. Vanhemmille on yhteinen lyhyt tuokio. Lapset saa hakea tutustumispäivän jälkeen klo 10.30 koulusta. Tervetuloa!!

Vappunaamiaiset
, talenttiesityksiä, herkkukioski 28.4. 2017

Päivärinnan lapsikuoron kevätkonsertti on Akustiikassa 2.5. klo 18.00. Kuoroa johtaa Sanna Hilonen.

Musiikkiopiston pop/jazz konsertti 2-3-luokkalaisille Akustiikassa 18.4. 2017
Pääsiäisen laulut ja tapahtumat - kaikki yhdessä 13.4. 2017
Kirjailijavierailu Hannele Lampela muutamalle luokalle 12.4. 2017
Ensiapukoulutusta 5-6-luokkalaisille oppilaille 7.4. 2017 vakuutusyhtiö IF
Digikoulua koodausta Elisa Oyj kouluttaa 5B luokkaa 30.-31.3. 2017
6-luokkalaiset Oulussa Yrityskyläpäivä 30.3. 2017
Liikkuva koulu ulkoilupäivä Huhmarissa 29.3. 2017
Taikuriesitys 0-1-luokkalaisille Akustiikassa 24.3. 2017
Runoin, sävelin ja kuvin koululaisesitys Akustiikassa 16.2. 2017.
Tulevien eskarien huoltajille ilta Akustiikassa 7.2. 2017 klo 18.30.
Otökkä musikaali koululaisesitys oppilaille Akustiikassa 6.2. 2017.
3-4-luokkalaisten lumipäivät Rannan koululla 31.1. 2017.
Kinkerit Marian srk-salissa 30.1. 2017. Pappina Anne Sumela ja kanttorina Teija Siirtola.


Uusi opetussuunnitelma on tullut käyttöön elokuussa 2016. Kaikki 6-luokkalaiset opiskelevat ruotsin kieltä. Osa heistä on aloittanut A2-kielen opiskelun vapaaehtoisena kielenä jo 4-luokalla, ja kaikille muille oppilaille kielen opiskelu on alkanut tänä syksynä. Samoin englannin opiskelu alkoi kaikilla oppilailla jo kakkosluokalla. Meidän koululla on opiskeltu englantia vapaaehtoisesti jo useiden vuosien ajan aina kakkosluokalta lähtien. Päivärinnan koululla on ollut taidepainotteinen valinnaisuus aina 80-luvulta lähtien. Oppilas saa valita 4-luokalta alkaen aina 6-luokalle asti oman taidesuuntauksen aineista: kuvaamataito, musiikki, liikunta.

Wilma on käytössä koulun ja kodin välisessä yhteydenpidossa. Pyydämme huoltajia seuraamaan päivittäin wilmaa. Poissaolot ja myöhästymiset kirjataan wilmaan. Huoltaja voi wilman kautta ilmoittaa luokanopettajalle lapsen sairastumisesta johtuvasta poissaolosta tai soittamalla asiasta saman päivän aikana. Muihin poissaoloihin täytyy hyvissa ajoin kysyä lupa opettajalta. Yli kolmen päivän poissaoloihin koulusta anotaan lupa rehtorilta. Koulusta saa pyytää etukäteen lomakkeen kotiin täytettäväksi. Toivomme, että mahdolliset poissaolot ajoittuisivat mahdollisuuksien mukaan koulujen loma-ajoille.

Päivärinnan koulun tiloissa toimii iltapäivätoiminta 1-2-luokkalaisille oppilaille.
Alakoulujen koulukuraattori on Mervi Perttula. Tarkemmat yhteystiedot iltapäivätoiminnan ohjaajista yms. löytyvät koulun henkilökuntasivuilta.

Päivärinnan koulu on liikkuva koulu - meillä on jo toista vuotta koulun pitkällä välitunnilla ohjaaja yhteistyössä Ypa / Futsal / Kuula. Samoin koulun iltapäivätoiminnassa oleville oppilaille on liikuntaohjausta viikottain. Pitkällä välitunnilla toimii välituntikioski, josta luokkien on vuorollaan mahdollista lainata liikuntavälineitä välituntileikkiehin. Liikkuvan koulun merkeissä koulutettiin syksyllä 20 oppilasta 4-5-6-luokilta toimimaan koulussa muutamilla välitunneilla välkkäliikuttajina muille oppilaille.

Päivärinnan koulun Suuret Joulumyyjäiset koulun musiikkiluokassa 1.12. 2016 klo 17-19. Makoisia leivonnaisia, käsitöitä ja askarteluja. Lisäksi torttuja, pipareita ja kahvia. Tervetuloa jouluisille ostoksille!!
Luokat kartuttavat myyjäistuotolla luokkaretkirahastoa.

Päivärinnan lapsikuoron Joulukonsertti Akustiikassa 4.12.2016 klo 15.00.
Kuoroa johtaa Sanna Hilonen, säestää Saija Pesola. Ohjelma 8€/aikuiset 4€/lapset.
Lämpimästi tervetuloa!

Syksyllä 2016 on perusopetuksen lisäksi ollut useita mielenkiintoisia tapahtumia. Koulun- ja kodin valtakunnallista teemapäivää olemme viettäneet koulussa jo viitenä vuonna peräkkäin. Tänä vuonna meidän koulun- ja kodin päivä oli 30.9. 2016. Kotiväki sai mahdollisuuden käydä avoimien ovien päivänä lapsensa luokassa seuraamassa tavallista koulupäivää. Vanhempia ja isovanhempia kävi todella paljon koululla vierailulla. Kiitos teille aktiivisuudesta!!

Viikolla 41 meillä oli 9-luokan oppilasTET-harjoittelussa.

Syksyllä on jälleen ajankohtaista keskustella kotona liikenneturvallisuudesta. Pienten oppilaiden kanssa täytyy harjoitella koulumatkan turvallista kulkemista. Olisi hyvä, jos pienet mahdollisuuksien mukaan kulkisivat alkusyksystä kävellen kouluun. Polkupyörällä kuljettaessa täytyy muistaa varoa koulun porteista tultaessa ohikulkevaa liikennettä. Huoltajien velvollisuus on huolehtia oppilaan pyöräilykypärän käytöstä. Oppilaita ei saa tuoda tai hakea Koulukadulta. Akustiikan takaa kiertävä katu on hakuliikennettä varten. Tällöin lapsi voi siirtyä koulun pihan läpi turvallisesti. Taksiliikenne on ohjattu Akustiikan lastauslaiturin lähelle.
AIKAISEMPIA TAPAHTUMIA PÄIVÄRINNAN KOULUSSA:

Eskareiden ja ekaluokkalaisten tutustumispäivä Päivärinnan koululla 4.5. klo 8.30. Kokoonnumme koulun musiikkiluokkaan, missä pienen yhteisen aloituksen jälkeen oppilaat lähtevät luokkiinsa. Vanhemmille on yhteinen lyhyt tuokio. Lapset saa hakea tutustumispäivän jälkeen klo 10.30 koulusta. Tervetuloa!!

Vapputapahtuma - naamiaiset - talent esityksiä 29.4.
koulupäivän aikana ks wilma

Kevätjuhlat Akustiikassa 26.5. klo 18.30 1,3,4-luokat ja 31.5. klo 18.30 0,2,5,6-luokat.

Eläinten viikon teemaviikoilla saimme seurata luokittain Karoliina-opettajan koirakoulutusesitystä yhdessä Nara-koiransa kanssa. Esitys sai koulun pihalla suuren suosion katsojien keskuudessa.
Päivärinnan koulun vanhempainryhmä ja koulun oppilaskunta ovat kokoontuneet kuluneen syyslukukauden aikana. 6AB-luokat ovat olleet opettajiensa johdolla mukavalla leirikoulumatkallaan viikon Pohjois-Lapissa aina Norjan puolella saakka.

6-luokkien oppilaiden yrityskylävierailu Oulun yrityskylässä 22.4. Jokainen oppilas sai tehdä töitä päivän ajan toimien ja työskennellen ikään kuin oikeassa työssä.

Koululaisten hiihtokilpailut Huhmarissa tiistaina 24.2. klo 11.30. 3-6-luokkalaiset oppilaat kisaavat perinteisellä tyylillä 2 km matkan. Koululta on linja-autokyyditys kilpailijoille Huhmariin ja takaisin koululle.
1-2-luokkalaisten hiihtokisat Huhmarissa on hiihtoloman jälkeen keskiviikkona 11.3. klo 11.30. Silloin on myös hiihtotapa perinteinen ja matka on 1 km. Linja-autokyyditys Huhmariin kisailijoille. Tervetuloa kotiväki kannustamaan lapsia molempiin kilpailuihin!

Päivärinnan koulun kevätjuhla pidettiin 30.5.2014 Akustiikassa.

.

Kevätjuhlassa oli lasten esittämää ohjelmaa ja perinteiseen tapaan laulettiin yhdessä Suvivirsi.
Koulun 6-luokkalaiset saivat ruusut ja heille toivotettiin Pekka Simojoen säveltämän laulun myötä: "Turvallista matkaa me toivotamme näin, on aika purjeet nostaa ylöspäin. Turvallista matkaa aalloilla elämän, kanssa hyvän ystävän."

Päivärinnan lapsikuoron 30-vuotisjuhlakonsertti oli 27.4. 2014 klo 14
Ylivieskatalo Akustiikassa.
. . .

Kuoronjohto: Sanna Hilonen ja Kaisa Haapakoski
Säestys: Saija Pesola ja Jouko Kantola
Konsertissa oli mukana laulamassa entisiä kuorolaisia vuosikymmenten varrelta. Konsertin jälkeen oli kahvitarjoilu Päivärinnan koulun ravintola TRIOLISSA.
Valokuvanäyttelyyn Akustiikan aulassa tutustuttiin ennen ja jälkeen konsertin.

KiVa = Kiusaamisen Vastainen, Kiusaamista Vastustava,
valtakunnallisesti käytettävä ohjelma kouluissa. Päivärinnan koulu on mukana hankkeessa syksystä 2009 alkaen. Lukuvuoden aikana kiusaamista vastustavia teemoja käsitellään kaikissa koulumme luokissa. Erityisesti KiVa- teemaa painotetaan vuosittain 1. ja 4. ja 7.luokilla. Edelleen luokanopettajat ja kouluavustajat käsittelevät oppilaiden välisiä tilanteita esim. välitunneilla. Tavoitteena on ennaltaehkäistä kiusaamista ja vahvistaa hyvää kaveruutta ja toisten hyväksymistä. Lisää infoa www.kivakoulu.fi

Päivärinnan koulun monitoimikentän avajaistilaisuus Päivärinnan koulussa:
TÄHTIKENTTÄ 4.10. 2012

Kentän nimikilpailun tuloksen julkistaminen & oppilaat lukevat kentälle itse laatimansa säännöt.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki