Etusivu Nuorisopalvelut

NUORISOTOIMISTOSSA JA SPUTNIKISSA KESÄSULKU 2.8. ASTI.

OHJAAMO, LIIKENNEPUISTO JA MINIGOLF AUKI.


YLIVIESKAN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT

Ylivieskan kaupungin nuorisopalvelujen tavoitteena on, että nuorista kasvaa yhteiskuntakelpoisia lähimmäisistään välittäviä EU-kansalaisia. Toimintoja löytyy laajalle ikäryhmälle, alkaen 3-luokkalaisista päättyen yli 18-vuotiaiden iltoihin.

Nuorten omaa aktiivisuutta tukee nuorisotilatoiminta, nuorisoryhmien ja -järjestöjen yhteistyö. Kansainvälinen toiminta on laajentunut nuorisovierailujen sekä evs-vapaaehtoisten kautta. Nuorisojärjestöjen ja toimivien nuorisoryhmien kanssa tehdään yhteistyötä. Vuosittain myönnetään avustuksia nuorisotoiminnan tukemiseen sekä tarjotaan tiloja kokoontumispaikoiksi.

Kokoontumispaikkoina ovat nuorisotila Sputnik 2022 sekä Kekan retkeilymaja ja alue uintimahdollisuuksineen. Liikennepuisto toimii kesäaikana 4-10-vuotiaiden liikennekäyttäytymisen opetuspaikkana. Liikennepuisto on avoinna kesällä koulujen loma-aikana. Liikennepuiston yhteydessä on minigolfrata, avoinna kesäaikaan.

Nuorten vaikuttaminen toteutuu tällä hetkellä www.nuortenideat.fi -palvelun kautta sekä vaikuttajaryhmänä toimii Ylivieskan nuorisovaltuusto.

Päihteetön Porukka - PP toimii Jokirannan koululla koulun, vanhempainyhdistyksen sekä nuorisotoimen yhteistyönä. PP-ohjaajalta voit kysyä lisätietoja. PP:n tavoitteena on varhaisten päihdekokeilujen ehkäisy sekä muun muassa päihdevalistus.

YHTEYSTIEDOT: HUOM! KESÄLOMA 2.8.20 ASTI, SINUA PALVELEE LIIKENNEPUISTO AUKIOLOAIKOINA!

Nuorisotalo Sputnik 2022, Virastokatu 6, 84100 Ylivieska, puh 044 4294327 (huom vastaa vain aukioloaikoina).

TOIMISTOT RAUTATIEKATU 13 as 1. Halpa-Hallin vaatepuolen yläkerrassa. HUOM! TOIMISTO SULJETTU KESÄLOMIEN VUOKSI.


Nuorisopalvelujohtaja Elisa Männistö puh 044 4294355

Nuorisonohjaaja 044 4294352

Nuorisonohjaaja Niina Himanka puh 044 4294220, vastuualue ehkäisevä päihdetyö

sähköpostit kaikille: etunimi.sukunimi@ylivieska.fiETSIVÄ TYÖ JA YKSILÖVALMENNUS, JELPPIVERKKO

Tarvitsetko apua? Onko suunta hukassa? Tarvitsetko kuuntelevaa aikuista? Koulukuviot sotkussa?

Arkiasiat solmussa? Tuntuuko, ettet pärjää yksin?

Jelppiverkko on nuorten aktivointipalvelu, jonka tarkoituksena on yhdessä nuoren kanssa löytää ratkaisuja elämän solmukohtiin. Jelppiverkon kohderyhmänä ovat 15-28 -vuotiaat. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta.

Etsivää työtä ja yksilövalmennusta toteutetaan Ylivieskassa yhdessä Jelppiverkon kanssa.


Ylivieskan Jelppiverkon yksilövalmentajat ovat Merja Järvinen puh 044 4294211 (ma ja ti) ja Anu Junno (ke-pe) puh 044 4294284, etunimi.sukunimi@jelppiverkko.fi.


Etsivän nuorisotyön yhdyshenkilö on nuorisopalvelujohtaja.

Ylivieskan etsivät ovat:

Mari Rättyä puh 044 4294283

2,5 päivää viikossa Kirsi Rättyä puh 040 5786979

sähköposti etunimi.sukunimi@jelppiverkko.fi

Ylivieskan Jelppitoimisto sijaitsee osoitteessa Juurikoskenkatu 6, POP-pankin vieressä. HUOM! TÄLLÄ HETKELLÄ OHJAAMOTILA SULJETTU, YHTEYS PUHELIMELLA, SÄHKÖPOSTILLA YM.

OHJAAMO YLIVIESKA

Sijaitsee osoitteessa Juurikoskenkatu 6, Ylivieska, POP-pankin vieressä. Avoinna ma-ke klo 13-16 muulloin ajanvarauksella, tervetuloa!

Mikä Ohjaamo on?
Ohjaamo on 15-29-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelupaikka, jonka toimintamalli rakentuu monialaisesti henkilökohtaista ohjausta, tietoa ja tukea tarjoavasta Ohjaamosta, eri hallinnonalojen peruspalveluista ja laajasta yhteistyöverkostosta. Toimintamalli on valtakunnallinen, ja Ohjaamo Ylivieska on yksi viidestäkymmenestä Ohjaamosta Suomessa.
Ohjaamo tukee erityisesti erilaisissa nivelvaiheissa olevia nuoria ja edistää koulutukseen ja työelämään kiinnittymistä. Nuorten yksilölliset tilanteet huomioiden Ohjaamon tarjoama ohjaus ja tuki voi sisältää monia eri vaiheita. Ohjaamon ydintoimintaan kuuluu henkilökohtainen neuvonta ja ohjaus, tuki elämänhallintaan, urasuunnitteluun, sosiaalisten taitojen ja valmiuksien kehittämiseen sekä kouluttautumisen ja työllistymisen tukeminen.
Toimintamallin tavoitteena on, että Ohjaamo toimii nuoren tukena, kunnes tilanteeseen löydetään pidempikestoinen ratkaisu esimerkiksi yhteistyöverkoston tarjoamien palveluiden kautta tai nuoren siirtyessä opintoihin tai työelämään.
Ylivieskan Ohjaamossa toimii tällä hetkellä asiantuntijoita TE-palveluista, Kelasta, Sosiaalipalveluista ja Nuorisopalveluista. Lisäksi verkostoa on luotu moniin muihin nuorten kanssa toimiviin tahoihin, joiden kanssa tehdään tarvittaessa yhteistyötä. Nuori voi siis tulla Ohjaamoon selvittelemään mitä tahansa asiaa ja näin edistämään omaa elämäntilannettaan. Palvelu on kaikille avointa ja maksutonta, Ohjaamomme saa rahoituksen Euroopan Sosiaalirahastolta sekä Ylivieskan kaupungilta. Ohjaamo Ylivieska on auki ilman ajanvarausta ma-ke klo 13-16 osoitteessa Torikatu 3, lh 11, Ylivieska. Lisätietoa Ohjaamoista löytyy www.ohjaamot.fi

Satu Heinonen 1.3.20 alkaen 040 681 0570. Anu Junno (ma-ti/ke Ohjaamo, ke/to-pe Jelppiverkko) 044 4294284


sähköposti: ohjaamo(at)ylivieska.fi, etunimi.sukunimi@ylivieska.fi

HUOM! OHJAAMOTILA SULJETTU TÄLLÄ HETKELLÄ, YHTEYS PUHELIMELLA, SÄHKÖPOSTILLA YM.


KERHOTOIMINTA


Kysy lisää kerhotoiminnasta, järjestämme mm. kädentaitokerhon ja tyttökerhon. Lisäksi koordinoimme ja avustamme kerhotoimintaa mm. sivukylillä. Tästä lisätietoja ohjaajilta.
NUORISOJÄRJESTÖJEN AVUSTUKSETNuorisotoimi jakaa keväällä yleisavustuksia toimiville nuorisojärjestöille, haku on päättynyt. Uusi hakuaika ilmoitetaan Ylivieskan kaupungin sivuilla loppuvuodesta. Lisätietoja antaa nuorisopalvelujohtaja, puh 044 4294355.


NUORTEN IDEAT

Ylivieskan nuorisopalveluilla on nuorten ideat-kanava, jota kautta nuoret voivat tehdä aloitteita. Tutustu kanavaan osoitteessa www.nuortenideat.fi Ylivieskan kaupunki

Sputnik 2022:n löydät Facebookin lisäksi Instagramista sekä Blogspotista, Sputnikilla on myös oma Youtube-kanava.

Instagram: sputnik2022 Blogi: http://sputnik2022.blogspot.fi/ Facebook: Sputnik 2022

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus Joki ICT | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki