Etusivu Kulttuuripalvelut Tanssi-Festivo

YLIVIESKA TANSSI-FESTIVO 14.-16.9.2017

Tanssifestivaali järjestetään yhteistyössä Ylivieskan kulttuuritoimen, liikuntatoimen sekä perusopetuksen kanssa. Mukana ovat myös Anastasia Tsekoura Tanssiopisto Uusikuusta ja Niina Koskela Rovaniemeltä. Elina Kiviojan lisäksi lavalle nousee Alpo Aaltokoski.

Taiteellinen johtaja, freelance-näyttelijä ja tanssija Elina Kivioja

Ilmoittautumiset Alpo Aaltokosken, Elina Kiviojan ja Anastasia Tsekouran työpajoihin lomakkeella

Muihin työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua.

OHJELMA

14.9. TORSTAI


KLO 12.00-13.00 Liikutellen - Akustiikan Torstaituokio - ohjaa Elina Kivioja

Tanssituokio ikäihmisille, jossa liikutellaan koko kehoa jokaisen omista lähtökohdista. Musiikin ja mielikuvien avulla ruokitaan mielikuvitusta ja etsitään jokaisen omaa tanssia. Kokonaisvaltainen taide- ja liikehetki, joka virkistää kehon ja mielen.

Liput 5 € sis.kahvitarjoilun. Liput Akustiikasta

15.9. PERJANTAI


KLO 12.30-13.15 Nuorten Afro (6-luokkalaiset) - Liikuntakeskus - ohjaa Niina Kangas - Vapaa pääsy! Os. Närhitie 2. Ei tarvitse ilmoittautua!

KLO 13.45-14.30 Erityisryhmien Afro - Akustiikassa- ohjaa Niina Kangas - Vapaa pääsy! Os. Koulukatu 2 B. Ei tarvitse ilmoittautua!

KLO 15.00-17.00 Tanssiteatteri-työpaja - Akustiikan näyttelysali- ohjaa Elina Kivioja. Kurssimaksu 20 €: Tarjoiluna kahvi + suolapala, - Pääsyliput pe ja la iltojen esityksiin. Os. Koulukatu 2 B

Ilmoittaudu: http://www.ylivieska.fi/tanssifestivo/ilmoittautuminen

KLO 19.00 Unessani näyt, osa 1 ja osa 2

Unessani näyt, osa 1." kertoo unista, unelmista ja salaisuuksista. Siitä näkymättömästä maailmasta, joka kulkee arkielämämme rinnalla. Se on yritys tavoittaa sisäisiä näkyjä ja yritys tavoittaa toinen ihminen siellä, minne sanat eivät yllä.
Ohjaus ja esiintyminen: Elina Kivioja


"Unessani näyt, osa 2." on itsenäinen jatko osalle 1.
Ohjaus: Elina Kivioja ja ryhmä
Esiintyminen: Minerva Kautto, Elina Kivioja ja Alisa Salonen

Liput 10 €

Elina Kivioja on ylivieskalaislähtöinen freelance-näyttelijä ja tanssija. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2012 ja tanssitaiteen kandidaatiksi vuonna 2010. Hän on erikoistunut fyysiseen näyttelijäntyöhön, jota hän opiskeli Madridissa. Kivioja on kiinnostunut eri taiteenalojen rajapintojen tutkimisesta ja on omien esitysten tekemisen ohella opettanut yhteistyössä Jenni Nikolajeffin kanssa kehittämäänsä Tanssiteatteri-metodia mm. Teatterikorkeakoulussa ja Sibelius Akatemiassa. Hän on työskennellyt mm. Linnateatterissa ja Turun Vartiovuoren kesäteatterissa. Viimeisimpiä töitä ovat olleet koreografi Jenni Kivelän teos "Kylli-koira ja elämisen sietämätön kepeys" sekä oma esitys "Natalia salaisuuksien talossa". Kesällä 2017 Kivioja matkaa Romaniaan kiertueelle tekemään sirkusta, tanssia, teatteria ja musiikkia yhdistävää esitystä ja työpajoja mm. SOS-lapsikylään ja maaseudun köyhille alueille."

16.9. LAUANTAI

KLO 11.00-15.00 Nykytanssin tekniikka- ja koreografiatyöpaja. Kurssi sopii myös tanssin harrastajille ja opiskelijoille, ohjaa Alpo Aaltokoski Päivärinnan koulun juhlasali. Kurssimaksu 40 €: Työpaja, lounas, päiväkahvi, pääsyliput pe ja la iltojen esityksiin. Ilmoittaudu: http://www.ylivieska.fi/tanssifestivo/ilmoittautuminen

KLO 12.30-14.00 Tanssiteatteri-työpaja teatterilaislle - Välineitä keholliseen ilmaisuun lavalla - Akustiikan näyttelysali - ohjaa Elina Kivioja. Kurssimaksu 20 €: Tarjoiluna kahvi, suolapala, pääsylippu la illan esitykseen. Ilmoittaudu: http://www.ylivieska.fi/tanssifestivo/ilmoittautuminen


KLO 15.30-16.15 Tiitiäisten tanssituokio (7-10-vuotiaille) - Päivärinnan koulun juhlasali - ohjaa Anastasia Tsekoura - Vapaa pääsy! Os. Koulukatu 2 A. Ei tarvitse ilmoittautua!

KLO 16.30 - 17.30 Jazz-funky - Päivärinnan koulun juhlasali - ohjaa Anastasia Tsekoura. Kurssimaksu:10€. Os. Koulukatu 2 A. Ilmoittaudu: http://www.ylivieska.fi/tanssifestivo/ilmoittautuminen

Anastasia Tsekoura

TANSSITAPAHTUMA


TANSSIN JUHLAA -esitys - AKUSTIIKAN PÄÄSALI

KLO 18.00 NAVIGATIO - Alpo Aaltokoski


NAVIGATIO
30-vuotistaiteilijajuhlateos tanssijalle ja kielisoittimille

Kehon muistissa kulkee koko historiamme, ainutkertainen nykyhetki ja huomisen mahdollisuus. Tanssiteos Navigatio viittaa yhteen ihmisen perustavanlaatuisimmista tarpeista: henkisen yhteenkuuluvuuden etsimiseen ja kotoisuuden kokemiseen. Tanssin voimahahmo Alpo Aaltokoski viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa ja astuu itse lavalle tunteisiin vetoavassa soolokoreografiassa.

Elävästä musiikista vastaavat kielisoitintaiturit Jussi Jaakonaho ja Joonas Widenius. Jaakonaho on mm. Ismo Alangon, Jonna Tervomaan ja Tuure Kilpeläisen yhtyeistä tuttu kitaristi, säveltäjä ja musiikin tuottaja. Widenius puolestaan lukeutuu suomalaisen flamencokitaroinnin kiistattomaan kärkeen; hänen lukuisista yhteistyökumppaneistaan mainittakoon mm. UMO, Perico Sambeat, David Dominguez, Alba Carmona, Raul Mannola ja Kaari Martin. Widenius on julkaissut kaksi soololevyä.

Teoksen kokonaisvaltaisen visuaalisuuden luovat Aaltokosken pitkäaikaiset yhteistyökumppanit: palkittu pukusuunnittelija Marja Uusitalo ja valosuunnittelija Kalle Paasonen, sekä nuori lupaus, lavastaja Anders Karls. Valokuvat ovat Stefan Bremerin.

“Aaltokoski on taiteilija jokaisella solullaan. Hänen ylväs, mystinen fyysisyytensä ja läsnäolonsa on vaikuttavaa. Miestä on pakko katsoa.” Helsingin Sanomat"

Koreografia ja tanssi: Alpo Aaltokoski
Musiikki: Jussi Jaakonaho, Joonas Widenius
Valosuunnittelu: Kalle Paasonen
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Lavastus: Anders Karls
Kuvat: Stefan Bremer

Tutustu esitykseen tästä

Lippu 10 €. Yhteislippu perjantain ja lauantain esityksiin 15 €

LEHTIJUTTUJA

KP24

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki