Kulttuurikummitoiminta

Tällä uudella toiminnalla tuotetaan kulttuurillista hyvinvointia ympärivuorokautisessa hoidossa oleville vanhuksille ja vammaispalvelulle sekä päiväkeskuksille. Lisäksi toiminnasta pääsevät osallisiksi paikkojen lähiympäristöissä kotona asuvat ikääntyneet vanhukset sekä vammaiset. Tällä kulttuurilla tuetaan myös henkilökunnan jaksamista ja yhteisöllistä arkea.

Kulttuurikummitoiminnan peruslähtökohtana on sosiaali- ja terveysministeriön ikäihmisten palvelujen laatusuositus ja visiona on turvata aktiivinen ja elämän makuinen vanhuus niille ikäihmisille ja vammaisille, joiden omat mahdollisuudet päästä kulttuurin pariin ovat heikot.
Esittävän taiteen, musiikin ja muun kulttuurituotannon yhdistykset ja oppilaitokset sekä yksityiset henkilöt voivat ottaa palvelutalon, vanhainkodin tai terveyskeskuksen sairaalan vuodeosaston kummikohteekseen ja vierailla siellä säännöllisesti muutaman kerran vuodessa. Kummitoiminta on täydentävää kulttuuripalvelua.

Kummiyhteisöt- ja henkilöt saavat vapaaehtoisesta työstään hyvää mieltä, hyvän foorumin esiintymisille ja kiitollisen yleisön. Toimintaa on tarkoitus kehittää niin, että kaikissa kaupungin vanhusten hoitopaikoissa sekä vammaisten palvelutaloissa olisi ainakin yksi kummiyhteisö- tai henkilö.

Kulttuuritoimi haastaa kulttuuritoimijat ja muut harrastajaryhmät sekä yksityiset henkilöt mukaan kulttuuripalveluiden rikastuttamiseen. Ota rohkeasti yhteyttä ja lähde tekemään hyvää.

Tämän toiminnan kautta on mahdollista tehdä paljon hyvää. Tässä yhteistyökumppaneiden toiveita: runous, musiikki, käsityöt, lemmikkieläimet, perinnenäytökset, jumppatuokiot, askartelut, bingo, tietokilpailu, näytelmät, ikäsirkus, kirjan lukeminen, luennot jne. Tarvitsemme myös kulttuurikummeja konsertti- tai tapahtumakaveriksi. Avustajille on maksuton sisäänpääsy.

Ollaan pian yhteyksissä

Kulttuuritoimi: Marita Öljymäki-Maarala. Markkinointipäällikkö, Seniorivalmentaja. marita.oljymaki-maarala@ylivieska.fi Puhelin: 044 4294 543

KULTTUURIKUMMIT

Tilanne 14.3.2017
TERVEYSKESKUS, HOIVAOSASTO 1

Jouko.S Niemi

Haitarimusiikkia ja yhteislaulua

Susu-Klovni

Ikäsirkusta

TOIMINTAKESKUS KIPINÄ
KOSKITUPA
NIVALAN TERVEYSKESKUS, HOIVAOSASTO
SIPILÄN PALVELUKESKUS
KOTIKARTANO
Seniorivalmentaja-koulutuksen päättötyö 11.6.2016. Koulutuksen järjestäjä Kohtaava, Jokiedu Oy ja YSO. 

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki