Kategoriat
Kansalaisopisto Koronavirus Yleinen

Kansalaisopiston koronaohjeet opiskelijoillemme

 Ylivieskan seudun kansalaisopistossa noudatamme THL:n, OPH:n, AVI:n ja alueellisten viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia koronatartuntojen leviämisen estämiseksi. Opiskelijoidemme terveys on meille erityisen tärkeää ja mikäli tilanne muuttuu tai opetusjärjestelyissä on tarpeen toteuttaa poikkeustoimia, niihin ryhdytään tartuntatautien torjunnasta vastaavan viranomaisen niin määrätessä.

Pese tai desinfioi kätesi, kun tulet opetustilaan ja kun lähdet opetustilasta.

Olemme pienentäneet ryhmäkokoja, jotta voimme ottaa huomioon turvavälit opetustiloissamme. Muistathan huolehtia turvaväleistä myös tullessasi oppitunneille ja pois lähtiessäsi. THL:n turvavälisuositus on nyt 2 metriä!

Maskisuositus jokaiselle yli 12-vuotiaalle ja suosittelemme käyttämään maskia erityisesti silloin, jos turvaväleistä huolehtiminen ei ole mahdollista.

Huolehdithan turvallisen oppimisympäristön luomisesta ja yhteiskäytössä olevien opetusvälineiden hygieniasta opettajan antaman ohjeistuksen mukaisesti.

Yski ja aivasta paperinenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Pese kädet. Hätätilanteessa aivasta hihaan. Ethän aivasta tai yski käsiisi.

Suosittelemme välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille. Suositus koskee erityisesti maita, joiden osalta on maahantulon rajoituksia.

Jos Sinulla on flunssaoireita, olet altistunut koronavirukselle tai matkustanut ulkomailla, älä tule kurssille. Sairaana et saa tulla oppitunneille.

Oppilaiden vanhemmat tai saattajat eivät saa tulla opetustilojen auloihin tai luokkiin.

MIKÄLI SAIRASTUT KORONAINFEKTIOON

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla yskä, hengenahdistus, kuume, flunssa, kurkkukipu, lihaskivut, pahoinvointi tai ripuli. Lisäksi osalla on haju- ja makuaistin heikkenemistä. Koronavirusinfektiot voivat aiheuttaa sekä lieviä että kohtalaisia ylähengitystieinfektioita.

Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla opistomme oppitunneille, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisten tulee olla yhteydessä omaan terveyskeskukseen ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti mahdolliseen koronavirustestiin. Oireileva on poissa siihen saakka, kunnes koronavirustestin tulos on selvinnyt tai kunnes hän on oireistaan tervehtynyt. Jos koronavirustesti osoittautuu positiiviseksi, Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tartuntatautivastaavan johdolla käynnistetään mahdollisten lähialtistujien selvittäminen ja karanteeniaikojen määrittäminen.

Opettaja voi lähettää kurssilaisen kotiin, mikäli havaitsee hengitystieinfektion oireita. Ryhmä voi jatkaa kurssia opettajan harkinnan mukaan.

Muista tarkistaa yhteystietosi, sillä ilmoitamme opiskelijoillemme opetukseen liittyvistä mahdollisista muutoksista välittömästi.

SUOJAA ITSESI JA LÄHIMMÄISESI, KIITOS!

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare