Kategoriat
Liikuntapalvelut Yleinen

Kohti kansainvälisiä altaita – Ylivieskan kaupunki tukee nuorten kilpauimareiden harjoittelua

Nuoren urheilijan uralla tärkeitä lähtökohtia ovat innostus ja halu kehittyä sekä vanhempien, valmentajien ja seuran tuki. Kun menestystä tavoitellaan, tarvitaan myös kunnolliset olosuhteet harjoittelulle ja rahallista satsausta.

Vieskan Uimareiden Malla Hämäläinen ja Riialiina Kiljala kuuluvat oman ikäluokkansa kärkijoukkoon kotimaassa. Molempien tavoitteena on päästä pitkän radan arvokisoihin ja edustamaan Suomea myös ulkomailla.

Malla ja Riialiina käyvät Taanilan koulussa kahdeksatta luokkaa. Arkisin he harjoittelevat Ylivieskan uimahallissa ja kerran viikossa myös Oulaisissa. Ohjelmassa ovat myös nuorten maajoukkueleirit pari kertaa vuodessa, ja lisäksi oma seura järjestää kilparyhmilleen leirejä.

Ylivieskan kaupunki on myöntänyt Mallalle ja Riialiinalle sponsorirahaa harjoittelun tueksi. Sen avulla saatiin toteutettua yksi talven leirimatkoista.

– Sponsoroinnista on ollut iso apu, sillä leirien kustannukset ovat suuret, Malla sanoo.

Huhtikuun alussa Malla ja Riialiina suuntaavat Serbiaan, jonne heidät valittiin nyt jo toistamiseen edustamaan Suomea Multination-tapahtumaan. Kesän tavoitteena molemmilla on Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit EYOF-kisat, jotka järjestetään heinäkuussa Sloveniassa. Vaadittavan aikarajan molemmat ovat jo alittaneet, mutta lopulliset valinnat tekee Olympiakomitea.

Mallalla ja Riialiinalla on takanaan 7–8 vuotta harrastamista, ja siitä viitisen vuotta he ovat kilpailleet. Tähän saakka molemmilla on kertynyt menestystä nuorten sarjoista yhteensä kymmenien ikäkausimitalien verran. Viime joulukuussa Malla ylsi vapaauinnissa lyhyen radan SM-hopealle (800 m) ja -pronssille (1500 m) sekä aikuisten että 17-vuotiaiden sarjoissa. Riialiina puolestaan nappasi 50 metrin rintauinnin pronssia 17-vuotiaiden sarjassa.

Valmennuksesta huolehtivat Riialiinalla Jani Ojakippola ja Mallalla oma isä Sami Hämäläinen, jotka vetävät myös Vieskan Uimareiden kilparyhmiä. Vaikka uinti on yksilölaji, harjoittelu ei ole yksinäistä puuhaa.

– Meillä on paras ryhmä mikä voi olla. Sieltä on tullut tosi paljon tärkeitä ystäviä, Riialiina toteaa.

Ylivieskan kaupungin sponsorituki

Kesälajien sponsorirahan haku on parhaillaan käynnissä. Tukea voi hakea 15.4. saakka kaupungin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella:

https://www.ylivieska.fi/ylivieskan-kaupungin-sponsorointituki-haettavana-30-9-22-saakka/

  • Ylivieskan kaupunki tekee sponsorointiyhteistyötä paikallisten urheilijoiden, seurojen, joukkueiden ja ryhmien kanssa. 
  • Sponsoroitava taho voi olla esimerkiksi valtakunnan tasolla menestyvä urheilujoukkue tai yksilöurheilija.
  • Sponsorointiyhteistyökumppani sitoutuu sopimuksessa tuomaan esille Ylivieskan kaupungin brändiä. Tämän lisäksi sponsoriyhteistyökumppanilta edellytetään tapauskohtaisesti määritettyä yhteistyötä.
Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin