Kategoriat
Yleinen

Kuulattarien ykköspesisjoukkue on yksi Ylivieskan kaupungin sponsorituen saajista.

Joukkuehenki kantaa kohti uusia tavoitteita
– Ylivieskan kaupunki tukee Kuulattarien valmentautumista

Ylivieskan Kuulan nuori joukkue taisteli kaksi vuotta sitten tiensä naisten Ykköspesikseen. Kuluneella kaudella Kuulattaret ylsivät viime vuoden tapaan runkosarjassa pohjoislohkon kärkikolmikkoon. Tie kohti nousukarsintoja päättyi kuitenkin puolivälierissä.

Nyt katseet suunnataan jo ensi kauteen. Talvikaudella Kuulattarien ydinporukka treenaa lähes päivittäin yhdessä, ja muualla asuvat liittyvät mukaan viikonloppuisin. Harjoittelun satoa korjataan kesällä, jolloin pelitahti on tiivis.

– Koko kauden kannalta tärkeä merkitys oli sillä, että viime huhtikuussa vietettiin yhdessä viikko treenileirillä Espanjassa. Se hitsasi joukkuetta yhteen ja kasvatti yhteishenkeä, kapteeni Lilian Koskela kertoo.

Ykköspesis on toiseksi korkein sarjataso Superpesiksen jälkeen. Menestyminen vaatii pelaajilta pitkälti pesäpallon ehdoilla elämistä. Koskela toteaa, että työn, opiskelun ja urheilemisen yhteensovittaminen on joskus haastavaa.

– Tämä on kuitenkin joukkuepeli, joka vaatii sitoutumista treenaamiseen. Eikä pelkästään treenaamiseen, vaan täytyy elää niin kuin urheilija.

Huipputasolla pelaaminen edellyttää myös taloudellisia resursseja, eli käytännössä paljon talkootyötä ja hyviä yhteistyökumppaneita. Kuluja kertyy kauden mittaan muun muassa kenttä- ja hallimaksuista ja kotiotteluiden järjestämisestä, puhumattakaan vieraspelireissuista matkoineen ja majoituksineen.

Ylivieskan kaupunki tekee Kuulattarien kanssa sponsorointiyhteistyötä ja tukee joukkueen toimintaa. Ykköspesistä pelataan ympäri Suomea, joten joukkue tuo omalta osaltaan tunnettuutta ja näkyvyyttä kaupungille.

– Tässä lajissa yleisö tietää ja tuntee hyvin ne paikkakunnat, joilla pelataan, Koskela toteaa.

Joukkueurheilussa parhaita hetkiä ovat yhteiset onnistumiset ja yhdessä jaetut kokemukset. Koskelan mukaan ne antavat myös Kuulattarien joukkueelle kipinää jatkaa kohti isompia tavoitteita. 

– Meillä on tasainen porukka, jossa tuetaan toinen toista. Kaikki koetaan yhdessä, ja kenenkään ei tarvitse miettiä, mitä muut ajattelevat omasta epäonnistumisesta. Suorituksen kannalta se on tärkeää. Kun jokainen voi olla oma itsensä, se antaa mahdollisuuden pelata hyviä pelejä.

Iso osa Kuulattarien joukkueesta pelaa myös tyttöjen Superpesisjoukkueessa, joka voitti historiallisesti SM-kultaa tänä vuonna.

Joukkueen pelaajat 2023:

Pinja Salmela, Fiona Soini, Jenna Ahlholm, Saaga Rautionaho, Lilian Koskela, Odessa Tiitto, Laura Puurula, Nea Tuikka, Vilma Järvinen, Nina Jutila, Sofia Huusko, Kiia Jauhiainen, Pinja Karttunen, Selina Saarenpää, Kerttu Siipola, Jenni Siltakoski, Carita Tunkkari, Eerika Vierimaa, Meeri Seppälä.

Mikä on sponsorointituki?

Ylivieskan kaupunki tekee sponsorointiyhteistyötä paikallisten urheilijoiden, seurojen, joukkueiden ja ryhmien kanssa. Sponsoroinnin lähtökohtana on yhteistyökumppanin tuoma valtakunnallinen positiivinen julkisuus Ylivieskan kaupungille.

Sponsoroitava taho voi olla esimerkiksi valtakunnan tasolla menestyvä urheilujoukkue tai yksilöurheilija. Ylivieskan kaupungin voimassa olevat sponsorointisopimukset tuodaan esille Ylivieskan kaupungin internetsivuilla. Sponsorointiyhteistyökumppani sitoutuu sopimuksessa tuomaan esille Ylivieskan kaupungin brändiä. Tämän lisäksi sponsoriyhteistyökumppanilta edellytetään tapauskohtaisesti määritettyä yhteistyötä.

Ylivieskan kaupungin sponsorointitukihaku on auki 15.1.2024 saakka Kunta-akkunassa.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare