Kategoriat
Kirjasto

Lasten ja nuorten kesälukukampanjat

Lumotun puiston salaisuus – alakoululaisten lukukampanja

Lumotun puiston salaisuus on pelillinen lukukampanja, jota voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Tarinassa päähenkilö ja hänen lemmikkinsä kohtaavat retkillään hauskoja hahmoja ja erikoisia tilanteita. Kukin peliruutu sisältää kirjavinkkejä, kirjaan liittyviä tehtäviä ja ekstrasisältöä. Peliin pääsee osoitteessa www.lumotunpuistonsalaisuus.com. Saatavilla myös paperiversiona Ylivieskan kirjastosta.

Luettu maa – yläkoululaisten lukukampanja

Luetussa maassa matkustetaan ympäri maailman erilaisten ilmiöiden pariin. Pelillinen lukukampanja toimii kännykällä, tabletilla ja tietokoneella. Jokainen kohde kartalla sisältää lukuvinkkejä, kirjoihin liittyvää sisältöä sekä somehaasteen. Luetulla maalla on omat kanavansa sekä Instagramista että TikTokissa. Peliin pääsee osoitteessa www.luettumaa.com Saatavilla myös paperiversiona Ylivieskan kirjastosta.

Valtakunnalliset lasten ja nuorten lukukampanjat ovat digitaalisia ja ne on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi. Täysin ääneen perustuva versio on myös saatavilla Celian sivustolla. Lukukampanjat ovat voimassa 1.6.-31.8.2021.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare