Kategoriat
Kasvatus ja opetus Koronavirus Perusopetus Varhaiskasvatus Yleinen

Maskisuositus palaa kouluihin ja varhaiskasvatukseen Ylivieskassa

Pohjois-Pohjanmaan maakunnan sekä Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueen tautitilanne on heikentynyt nopeasti. Kallion alueella on todettu viimeisen viikon aikana useita tartuntatapauksia, joista suurin osa Ylivieskassa. Laajennettu johtoryhmä on kokoontunut tänään tiistaina arvioimaan tilannetta ja sen vaikutuksia kaupungin toimintoihin.

Tartuntatautiviranomaisen suosituksesta Ylivieskan kaupunki ottaa uudelleen käyttöön seuraavat suositukset:  

Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)

  • Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita oppilaita eli 6. luokasta alkaen sekä koulujen henkilökuntaa. Yhdysluokkamuotoisissa 5.-6. luokissa maskisuositus koskee myös viidennen luokan oppilaita.
  • Maskisuositus on voimassa isompien koululaisten julkisessa koulumatkaliikenteessä.
  • Maskisuositus koskee myös Ylivieskan päiväkotien sekä ryhmäperhepäivähoitokotien henkilökuntaa sisätiloissa työskenneltäessä. Suosittelemme kaikkia varhaiskasvatuksen vanhempia käyttämään maskia tuonti- ja hakutilanteissa.
  • Aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.
  • Suositus on voimassa toistaiseksi.

Etätyö- ja etäkokoussuositus

  • Kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti
  • Suositaan mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöjä sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa.
  • Kaupungin etätyösuositus jatkuu 31.8. saakka.

Koronaepidemian nk. 4. aalto on käynnistymässä nyt myös meillä. Lievissäkin hengitysoireissa on syytä hakeutua koronatesteihin. Sairaana pitää jäädä kotiin. Jos koronarokote on vielä saamatta, Peruspalvelukuntayhtymä Kallion sivuilta voit tarkistaa ja varata sähköisesti oman rokotusaikasi. Rokotusaikoja annetaan tästä viikosta alkaen myös 12–16-vuotiaille.  Lue lisää: www.kalliopp.fi/koronarokotukset

Jos tautitilanne heikkenee entisestään, voidaan kuntakohtaisesti tehdä päätöksiä ja tiukennuksia nopeallakin aikataululla.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin