Kategoriat
Kasvatus ja opetus Koronavirus Musiikkiopisto Vapaa-ajan palvelut

Opetuksen jatkuminen Ysmo:ssa

Mupe-opetus jatkuu lähiopetuksena 26.1. alkaen. Olemme jakaneet isoja ryhmiä kahteen osaan kokoontumisrajoituksia noudattaen. Kellonajat pysyvät kuitenkin samoina. THL:n suosittelee maskin käyttöä 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille oppilaille, noudatamme suositusta. Sivun alareunassa kootut ohjeistukset.

Muskarit siirtyvät 26.1. alkaen vaiheittain lähiopetukseen niiden ryhmien osalta, joissa ei ole vanhempia mukana. Siirtymävaiheesta tiedotetaan ryhmäkohtaisesti tekstiviestein. Lapsi-vanhempi –ryhmille julkaistaan tämän viikon videot 25.1. Näiden ryhmien jatkojärjestelyistä tiedotetaan loppuviikon aikana.

Lasta ei tuoda muskariin pienissäkään flunssan oireissa. Huoltajat käyttävät maskia tullessaan musiikkiopiston tiloihin, noudattavat turvavälejä sekä hygieniaohjeistuksia ja välttävät tarpeetonta oleskelua tiloissamme.

Muskarin facebook-sivuilta ja Eepoksen tiedotteista löytyy tarkempaa tietoa. On ensisijaisen tärkeää, että noudatamme vastuullisesti ohjeita ja näin yhdessä pyrimme ehkäisemään viruksen leviämistä. 

Kiitos yhteistyöstä! 

Seija-Leena Latvakoski 
rehtori 044 4294 322 

– yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena; yhtyetoiminnan suhteen noudatetaan erityistä varovaisuutta ja harkitaan tapauskohtaisesti kokoontumista; alle 10 hengen kokoonpanot voivat kokoontua, jos turvaväli toteutuvat

– mupe-opetus jatkuu 26.1. alkaen lähiopetuksena 

– isot alueelliset kokoonpanot eivät toistaiseksi kokoonnu yhteen vaan stemmoja harjoitellaan toimipisteissä 

– musiikkiopiston toimintaan ei osallistuta sairaana, ei edes pienissä flunssan oireissa tai vatsaoireissa 

– huolehdimme turvaetäisyyksistä ja vältämme tilanteita, joissa ollaan suorassa kosketuksessa muiden kanssa 

– kädet pestään aina tunnille tullessa; opetustiloissa on saatavilla myös käsidesiä; opettajilla on käytössään desinfioivia puhdistuspyyhkeitä koskettimien yms. puhdistamista varten sekä tarvittaessa kertakäyttöhanskoja 

– käytämme maskeja vahvan suosituksen perusteella opetuksessamme ja toimitiloissamme aina, kun se on mahdollista (opet tunneilla, yli 12-vuotiaat oppilaat ja huoltajat tiloissa käydessään) 

– halutessaan perheet voivat matalalla kynnyksellä keskustella etäopetusmahdollisuudesta opettajan kanssa 

– konsertit järjestetään talon sisäisinä soittajaisina kokoontumisrajoituksia noudattaen, joissa pääsääntöisesti vain oppilaat ja opettajat ovat läsnä; näin saamme valmistellut taidonnäytteet turvallisesti toteutettua 

– toimistomme palvelee tällä hetkellä vain puhelimitse ja sähköpostitse 

Seuraamme terveysviranomaisten kanssa epidemiatilannetta. Erityisjärjestelyiden tarpeellisuutta arvioidaan jatkuvasti ja tarvittaessa ohjeita päivitetään epidemiatilanteen mukaan. 

Taiteen perusopetuksen järjestämisessä lähiopetuksena noudatetaan soveltuvilta osiltaan opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) turvallisiin järjestelyihin muille koulutusmuodoille antamia ohjeita. Asiassa ohjeita ovat antaneet mm. Työterveyslaitos (TTL) ja työmarkkinalaitokset.