SIIRTYY 24.9.2022 – Kansallispukunäytös

la 29.01.2022 • 12:00 - 15:00

SIIRTYY 24.9.2022 - Kansallispukunäytös

Tapahtuman kuvaus:

Kansallispukunäytös 29.1.2022 Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa on siirretty vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Uusi esityspäivä on 24.9.2022. Aiemman esityksen liput käyvät uudella päivämärällä ilman toimenpiteitä. Jos uusi päivämäärä ei sovi, lipuista voi vaatia hyvitystä 5.3.2022 mennessä.

Hyvitykseen liittyvät tiedot ja ohjeet löytyvät osoitteesta https://www.ylivieska.fi/vapaa-ajan-palvelut/akustiikka/akustiikan-lipunmyynti/#peruuntuvat

Olemme järjestäneet kansallispuvun syntymäpäivänä 5.8. tai sen lähettyvillä vietettävää jo perinteeksi muodostunutta, valtakunnallista konseptia noudattelevaa kansallispukutuuletusta Ylivieskassa nyt jo neljänä vuotena peräkkäin. Tänä vuonna yhteistyössä Suomen kansallispukukeskuksen ja Ylivieskan kaupungin kanssa järjestettävä kansallispukunäytös poikkeaa tuuletuksesta tarkoituksensa ja ohjelmallisuutensa myötä. Näytöksen järjestämisen mahdollistaa myös Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahaston myöntämä avustus.

Matalan kynnyksen näytökseen toivotetaan tervetulleiksi osallistumaan kansallispukujen omistajia ja heitä pyydetään ilmoittautumaan elokuun loppuun mennessä Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura ry:n nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta tai olemalla yhteydessä yhdistyksen kansallispukuvastaavaan Seija Mattilaan p. 044 5005 500, seija.mattila@kotinet.com. Esiteltävään kansallispukuunsa voi sonnustautua joko itse puvun omistaja tai kuka tahansa siihen sopiva ja halukas henkilö.

Suomen käsityön museon alaisuudessa toimivan Suomen kansallispukukeskuksen konsultti Tanja Kangas Jyväskylästä saapuu esittelemään ja kertomaan näytökseen ilmoittautuvien kansalaisten puvuista. Kolmituntinen näytös tulee sisältämään myös muuta ohjelmaa, kuten työnäytöksiä pitsinnypläyksestä ja tykkimyssyn valmistuksesta.

Näytöksen väliajalla on tarjolla ruokailumahdollisuus, mikä tulee huomioida lippuja varattaessa Lippu.fi -palvelun kautta. Sen sijaan paikanpäällä ostettavat liput sisältävät ainoastaan näytöksen sisäänpääsyn, mutta myynnissä on myös kahvia ja leivonnaista. Näytös on oivallinen mahdollisuus tulla tutustumaan ja ihastumaan kansallispukuihin, mutta myös oppimaan ja saamaan tietoa niiden valmistuksesta ja historiasta.

Tapahtuman tiedot


Liput:

Järjestäjä:

Linkit:
Uuteen tapahtumaan

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare