SIIRRETTY SYKSYYN 2021 Harri Ahonen ja Pyhän Olavin retkeilyreitit

ke 02.12.2020 • 18:30 - 20:00

SIIRRETTY SYKSYYN 2021 Harri Ahonen ja Pyhän Olavin retkeilyreitit

Tapahtuman kuvaus:

SIIRRETTY SYKSYYN 2021

Koe Etelä-Suomen merkittävimmät kulttuurihistorialliset kohteet ja luontonähtävyydet Olavinlinnasta Saaristomerelle hurjan viikinkikuninkaan jalanjäljissä.

Tuhat vuotta sitten viikinkikuningas Olav Haraldsson tekiviimeisen matkansa läpi nykyisen Etelä-Suomen. Hän kulki Holmgårdin viikinkikaupungista Etelä-Suomen ja Keski-Ruotsin poikki ja lopulta Norjan Stiklestadiin. Siellä hän osallistui taisteluun, jossa hän kuoli.

Keskiajalla kirkko julisti hänet pyhimykseksi. Nyt Pyhän Olavin jalanjäljissä voi kulkea läpi Etelä-Suomen yhtenäistä reittiverkostoa pitkin. Olavinlinnasta alkava matka päättyy Saaristomeren aavoihin maisemiin. Patikoidessa ja pyöräillessä vastaan tulevat niin aurinkoiset rantakalliot ja järvenselät kuin jylhät linnanmuurit ja keskiaikaiset Pyhän Olavin kirkot.

Suosittujen retkeilykirjojen kirjoittajalta Harri Ahoselta on tänä vuonna ilmestynyt kirja Pyhän Olavin retkeilyreiteistä.

Ylivieskan kirjastossa Ahonen näyttää kuvia ja kertoo kokemuksia sekä tarinoita reitin varrelta.

Hurjan viikinkikuninkaan matkassa on turvallista kulkea. Mukaan pääsee koronan edellyttämin turvavälein 30 nopeinta. Maskisuositus!

Tervetuloa!

Tapahtuman tiedot


Liput:

Järjestäjä:

Linkit:

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare