Kategoriat
Liikuntapalvelut Vapaa-ajan palvelut Yleinen

Tiimissä on voimaa – Ylivieskan kaupunki tukee Kuula Ski Teamin nuorten valmentautumista

Hiihto on perinteisesti yksilölaji, mutta tänä päivänä moni kilpahiihtäjä harjoittelee ja valmentautuu osana tiimiä. Yhdessä harjoittelu tarjoaa etenkin nuorille mielekkään tavan kehittyä omalla urheilu-uralla.  

Kuula Ski Team on vuodesta 2020 toiminut osana Ylivieskan Kuulan hiihtojaostoa. Nuorista hiihtäjistä koostuva ryhmä harjoittelee, leireilee ja kilpailee yhdessä. Tavoitteena on nousta yhdeksi merkittävimmistä hiihtojoukkueista Suomessa.

Kuluneella kaudella tiimiin on kuulunut kymmenen hiihtäjää: Enni-Sofia Saari, Anna-Kaisa Saari, Amanda Yli-Futka, Aada Peltola, Jenni Kukkola, Jarkko Reijonen, Atte Huhtanen, Jimi Leppälä, Mikko Pietarila ja Aapo Taipale.

Valmentaja Maija Järvelän mukaan tiimin valttina on hyvä yhteishenki, jota yhteinen tekeminen vahvistaa. Tärkeitä ryhmäytymisen paikkoja ovat leirit, jolloin on aikaa tehdä yhdessä muutakin kuin hiihtää.

– Leirit mahdollistavat myös harjoittelun riittävän vaativassa ympäristössä. Se on tarpeen, kun tavoitellaan laadukasta toimintaa ja menestystä, Järvelä toteaa.  

Kuula Ski Team leireilee useimmiten Vuokatissa, ja välillä käydään pohjoisemmassa, Syötteellä ja Ylläksellä. Näissä paikoissa päästään hyödyntämään esimerkiksi pitkiä rullahiihtonousuja ja sauvarinteitä, joita ei löydy kotiolosuhteissa.

Kilpatasolla hiihdettäessä leirit, kisamatkat ja välineet vaativat merkittävää taloudellista panostusta. Leirityksen järjestämisessä yhtenä apuna on ollut Ylivieskan kaupungin myöntämä sponsorituki, jota on kohdistettu Kuula Ski Teamin harjoitteluun ja valmentautumiseen.

Tärkeä osuus on myös taustajoukoilla. Valmentajan lisäksi niihin kuuluvat voitelutiimi, lihashuoltajat sekä varainhankinnasta vastaavat. Vanhempiakin tarvitaan huolto- ja kuljetustehtäviin.

Kuluneen kauden pääkisoissa sairastelut veivät tiimiläisiltä parhaan terän, mutta aiemmilta kausilta menestystä on kertynyt jo mukavasti. Saaren sisarukset ja Aapo Taipale ovat nuorten SM-mitalisteja, ja myös Reijonen on yltänyt kymmenen parhaan joukkoon. Enni-Sofia Saari ja Jarkko Reijonen ovat mukana Hiihtoliiton U20-Haastajaryhmässä, ja Amanda Yli-Futka edusti Suomea helmikuussa hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kisoissa.

Nuoret itse mainitsevat kilpahiihdon parhaiksi puoliksi itsensä haastamisen sekä yhteiset leirit ja kisamatkat, joilla pääsee näkemään monenlaisia uusia paikkoja. Kuula Ski Team on parantanut mahdollisuuksia panostaa omaan lajiin ja tavoitella menestystä yhdessä.  

– Tiimissä on voimaa, kiteyttää joukon nuorin, Atte Huhtanen (15).

Katso tiimiläisten videohaastattelu täältä

Ylivieskan kaupungin sponsorituki

Kesälajien sponsorirahan haku on parhaillaan käynnissä. Tukea voi hakea 15.4. saakka kaupungin verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella:
https://www.ylivieska.fi/ylivieskan-kaupungin-sponsorointituki-haettavana-30-9-22-saakka/

  • Ylivieskan kaupunki tekee sponsorointiyhteistyötä paikallisten urheilijoiden, seurojen, joukkueiden ja ryhmien kanssa. 
  • Sponsoroitava taho voi olla esimerkiksi valtakunnan tasolla menestyvä urheilujoukkue tai yksilöurheilija.
  • Sponsorointiyhteistyökumppani sitoutuu sopimuksessa tuomaan esille Ylivieskan kaupungin brändiä. Tämän lisäksi sponsoriyhteistyökumppanilta edellytetään tapauskohtaisesti määritettyä yhteistyötä.
  • Sponsorointia tehtäessä kaupunki arvottaa sponsoritarjoukset suhteessa kaupungin markkinoinnin ja muihin tarpeisiin. Koska kyseessä on kahdenvälinen yhteistyö, on sponsoroitavan tarjottava kaupungille vastinetta suhteessa myönnettävään tukeen.
  • Kaupungin kannalta tärkeitä tekijöitä voivat olla: mm. sponsoroitavan näkyvyys, ammatilliset kyvyt ja tuki, verkostot ja suhdetoiminta.
  • Hakijoiden arviointi tapahtuu hakulomakkeen sekä liitteenä toimitettavan vapaamuotoisen hakemuksen pohjalta.
  • Kesälajien sponsorihaku avataan kevään aikana.
  • Ylivieskan kaupungin voimassa olevat sponsorointisopimukset tuodaan esille Ylivieskan kaupungin internetsivuilla.
Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare