Kategoriat
Kirjasto Vapaa-ajan palvelut Yleinen

Vuoden 2021 lainatuimmat

Vuonna 2021 kudottiin urakalla sukkia ja islantilaisia neuleita

Ainakin päätellen lainatuimmista tietokirjoista, sillä kärkijoukossa on useita villasukka- ja neulekirjoja – nämä olivatkin syksyn varatuimpia tietokirjoja.

Lainatuimpia aikuisten tietokirjoja.

Henkilöhistorioista kiinnostivat lukijoita eniten Vera Miettisen teos kaltoinkohdellusta Eerikasta, Antti Heikkisen Ponssen perustajasta Einari Vidgrénistä kertova teos sekä Ulla-Maija Paavilaisen kirjoittama Kirsti Paakkasen tarina. Natsi-Saksaa ja erityisesti Auschwitzia käsitteleviä teoksia ilmestyy yhä runsaasti. Viidestä kolmenkymmenen lainatuimman joukossa olevasta nostettakoon esiin satavuotiaan holokaustiselviytyjän Eddie Jakun muistelmat Maailman onnellisin mies.

Henkilöhistorioiden kolme lainatuinta.


Kertomakirjallisuuden kärjessä ovat tutut nimet: Enni Mustonen ja Lucinda Riley. Mustosen Syrjästäkatsojan tarina on edennyt yhdeksänteen osaan, ja nyt oli Näkijän vuoro napata kärkisija. Riley on noussut päätähuimaavaan suosioon Seitsemän sisarta -sarjallaan: listalla on peräti kahdeksan hänen romaaniaan.

Kolme lainatuinta aikuisten romaania.

Suomalaiset elokuvat ovat menestyneet maailmalla, ja suosio näkyy myös lainatuimpien listalla, sillä kärjessä ovat Tove ja Metsäjätti.

Ennätysten tehtailua ja maailmojen rakentamista

Nuorten lainatuimpien tietokirjojen joukosta erottuvat Guinnessin ennätystenkirjat ja Minecraft-oppaat. Kolmanneksi suosituimpia ovat Fortnite-pelikirjat. Kertomakirjallisuuden listalla on yksi ylitse muiden: Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirjat: kolmenkymmenen lainatuimman joukossa on seitsemäntoista Kinneyn kirjoittamaa teosta. J. K. Rowling jää auttamatta toiseksi seitsemällä Harry Potter -teoksellaan. Suosittu tubettaja Miklu on listalla kahdella teoksellaan.

Nuorten lainatuimmat kirjat.

Tatu ja Patu, Vallu sekä villit Virtaset

Lasten kuvakirjojen lainatuimpien listaa hallitsee entiseen tapaan Aino Havukaisen ja Sami Toivosen aikuisetkin hurmanneet Tatu ja Patu, jotka seikkailevat niin avaruudessa kuin supersankareina ja ihmettelevät outoja unia, aakkosia ja paljon muuta. Tatua ja Patua listalta löytyy peräti 13 kappaletta, mutta Martin Hanfordin Missä Vallu? -piilokuvakirjoja ”vain” kuusi. Anneli Kanto on tuttu historiallisista romaaneistaan, mutta nyt hän näyttää hurmanneen myös lapset, sillä Viisi villiä Virtasta -sarjan kirjoja on listalla yhdeksän. Lasten kertomakirjallisuuden listalla on enemmän vaihtelua. Joukosta erottuvat kuitenkin Paula Noronen Yökoulu-sarjallaan ja Sinikka ja Tiina Nopola Risto Räppääjä -teoksillaan.

Lasten lainatuimmat kirjat.


Katso mitä muuta viime vuonna luettiin alla olevista tiedostoista.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare