Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka

KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

SYYSKAUDEN 2018 OHJELMISTO

LA 22.9. KLO 19:00

TANSSIFESTIVO
CARAS DEL FLAMENCO - FLAMENCON MONET KASVOT

Caras del Flamenco -konsertissa nähdään ja kuullaan flamencon eri tyylilajeja elävän musiikin ja kolmen tanssijan tulkitsemana. Musiikki, liikekieli ja estetiikka vievät yleisön matkalle, jossa voi kokea, nähdä ja kuulla flamencon eri muotoja sekä aistia, kuinka moninaisesta taidemuodosta flamencossa voikaan olla kyse. Nimensä mukaisesti flamencolla on monet kasvot: iloiset, surulliset, vihaiset, viekkaat, viettelevät, nuoret, vanhat... . Teos koostuu kahdeksasta eri osiosta, joista jokainen on oma maailmansa, oma pieni teoksensa. Käsiohjelma kuljettaa matkaa eteenpäin ollen samalla pieni tietopaketti konsertissa esille nostetuista tyyleistä.

Musiikista ja tanssista vastaa ryhmä suomalaisen flamencon kärkinimiä:
Tanssi, palmas, koreografiat: Anne Riikola-Sarkkila, Laura Rintamäki, Elina Robinson
Kitara, sovitus ja musiikin suunnittelu: Rodrigo Gonzaléz
Laulu ja sovitus: Anna Murtola
Perkussiot ja sovitus: Pauliina Kauppila
Puvustus: työryhmä
Taiteellinen johto ja tuotanto: Anne Riikola-Sarkkila / Tmi Vuelta
Näyttämötekniikka: Akustiikka-Sali / yhteistyössä työryhmä

Liput 20 €.
Alle 18-vuotiaat 10 €.

TO 27.9. KLO 13:00

TORSTAITUOKIO

Videodokumentti Ylivieska 150 juhlavuoden keskeisimmistä tapahtumista.

Veikko Lesell ohjaus, taltionti, leikkaus

Veli Lesell leikkaus

Liput 5 €.
Vain Akustiikasta.
Sisältää kahvitarjoilun.

PE 28.9. KLO 19:00

ULLA TAPANINEN
LAVA-AMMUNTAA V

Ulla Tapanisen monologi vierailulle Ylivieskaan Syksyllä 2017 alkanut Suomen kiertue saapuu syyskuun lopulla Akustiikka-saliin

Helsingin Kaupunginteatterissa syksyllä 2016 ensi-iltansa saanut Ulla Tapanisen uusin Lava-ammuntaa V on kiertänyt Suomea syyskuusta 2017 lähtien ja loppuunmyytyjä katsomoita kerännyt esitys jatkaa Suomen valloitustaan saapumalla Ylivieskan Akustiikka-saliin perjantaina 28. syyskuuta.

Raila Leppäkosken ja Ulla Tapanisen käsikirjoittamat yhden naisen komediaillat saivat alkunsa vuonna 1995, jolloin ensimmäinen Lava-ammuntaa –esitys sai ensi-iltansa.

Lava-ammuntaa V on rakastetun esityssarjan viides itsenäinen jatko-osa. Aikaisemmin Tapaninen on esittänyt stand up-, sit down-, stay home- ja laydown –komiikkaa, ja tällä kertaa Tapaninen tarjoilee alaotsikonsakin mukaisesti come back-komiikkaa.

Lämminhenkisessä yksinpuhelussaan Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Tapaninen pohtii muun muassa onko ihmisen aina pakko toistaa kaikki virheensä ja tekeekö elämänkokemus ihmisestä mahdollisesti ylikypsän vai löytyykö tonkan vierestä sittenkin lopullinen totuus?

Esityksen on edellisten osien tapaan ohjannut ohjaaja, käsikirjoittaja Raila Leppäkoski, joka viime vuosina ohjannut pääosin Helsingin Kaupunginteatterissa sekä sen alaisessa Lilla Teaternissa. Leppäkoski toimi myös Lilla Teaternin taiteellisena johtajana vuosina 2014-2016.

Vuonna 2016 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettänyt Ulla Tapaninen on yksi suomalaisen stand up –komiikan edelläkävijöitä ja yksi Suomen tunnetuimmista naisnäyttelijöistä. Tänä syksynä Tapanisen voi nähdä myös Kansallisteatterin musikaalissa Musta Saara. Muita viimeisimpiä Tapanisen teatteritöitä ovat olleet Vadelmavenepakolainen (Heinolan kesäteatteri, 2017), Faster och jag (Helsingin Kaupunginteatteri, 2016), Ulkomaalainen (Heinolan kesäteatteri, 2015) ja Vielä ehtii (Helsingin Kaupunginteatteri, 2013). Elokuvissa Ulla Tapaninen on nähty muun muassa Pakastaja-Elvin roolissa kolmessa Risto Räppääjä –elokuvassa sekä viimeisimpänä Yösyöttö –komediassa (2017). Ääninäyttelijänä hän on antanut äänensä muun muassa Muumimammalle ja Pienen merenneidon (1989) Ursulalle.

Kuva: Mirka Kleemola

Liput ennakkoon 20 €.
Ovelta 25 €.

SU 30.9. KLO 18:00

SYKSYISIÄ SÄVYJÄ
CHORUS VALLIS 25 VUOTTA

Alueellinen Chorus Vallis -kuoro juhlii tänä vuonna 25-vuotistaivaltaan. Viime toukokuussa kuorolla oli juhlakonsertti ’Keväisiä sävyjä’ Raudaskylän kristillisellä opistolla ja nyt syksyllä ’Syksyisiä sävyjä’ -juhlakonsertit Ylivieskan Akustiikassa ja Kalajoen uudessa kulttuurisalissa. Konsertin ohjelmisto on läpileikkaus kuoron taipaleelta uusimpina teoksinaan mm. Pekka Kostiaisen Sampo-sarja ja pelimusiikiksi sävelletty Baba Yetu (Isä meidän -rukous). Konsertissa kuullaan myös useita kuoron solisteja. Väliajalla voi nauttia kahvista/teestä ja seurata kuoron kuvakoostetta vuosien varrelta.

Kuoro on perustettu vuonna 1982 Raudaskylän kristillisen opiston suojissa johtajanaan aluksi Martta Ruotsalainen ja myöhemmin Kati Feher ja Petri Aarnio. Tällä hetkellä kuoro toimii Ylivieskan seudun ja Kalajoen kansalaisopistojen yhteisenä opintopiirinä ja laulajia on mukana Ylivieskasta, Alavieskasta, Oulaisista, Sievistä ja Kalajoelta yhteensä 37. Chorus Vallis on konsertoinut ja kilpaillut myös ulkomailla menestyksekkäästi. Viimeiset kultaiset diplomit saatiin Tsekin Olomoucin kansainvälisessä kuorokilpailussa vuonna 2015. Muita ulkomaan matkoja ovat olleet Viro, Unkari, Kreikka, Islanti ja menneenä kesänä Puola.

Kuoroa johtaa dir. cant. Soili Autio ja säestää pianisti Minna-Liisa Kaattari.

Liput 15 €.

PE 5.10. KLO 19:00

OLAVI UUSIVIRTA

Olavi Uusivirta on suomalaisen rockin kirkkaimpia tähtiä. Seitsemän studioalbumia, yhden live-levyn, ja yhden kokoelman julkaissut Uusivirta on tunnettu lukuisista hiteistään, joihin lukeutuvat muun muassa ”On niin helppoo olla onnellinen”, ”Kultaa hiuksissa”, ”Ukonlintu ja virvaliekki”, ”Nukketalo palaa”, ”Tiet etäisyyksiin”, ”Kauneus sekoittaa mun pään”, sekä Anna Järvisen kanssa levytetty ”Nuori ja kaunis” -duetto.

Levy nimeltä ”Olavi” ilmestyi 12.2.2016, ja sen ensimmäinen sinkku ”Tanssit vaikka et osaa” meni suoraan kolmen valtakunnallisen radiokanavan soittolistalle, ja olikin kevään soitetuimpia radiobiisejä. Albumi taasen meni suoraan Suomen virallisen listan ykköseksi, sekä palkittiin Rock-Emmalla vuonna 2017.

”Olavi”-levyn kiertueella useat keikat olivat jo ennakkoon loppuunmyytyjä.

Uusivirta bändeineen on tällä hetkellä Suomen halutuimpia artisteja niin festareille kuin klubeillekin, ja ”Ikuisten lasten” jälkeinen kiertue kattoi kaksi festarikesää, sekä tasan 100 keikkaa. ”Olavi”-albumin jälkeen vuodelle 2016 kertyi yli 90 keikkaa, ja kiertue jatkui myös keväälle 2017, päättyen The Circukseen Helsingissä.

Kesällä 2017 Olavi bändeineen piti taukoa, paitsi veti kaksi kertaa loppunmyydyn Huvila-teltan Helsingin Juhlaviikoilla. Syksyllä 2017 oli vuorossa Uusivirran uran ensimmäinen konserttisalikiertue. Marraskuussa 2017 julkaistiin tupla-live ”Olavi elää!”.

Vuonna 2018 Olavi & bändi tulee kiertämää klubeilla ja festareilla.
Live show ei jätä ketään kylmäksi!

Olavi Uusivirran (laulu) yhtyeen täydentävät Timo Kämäräinen (kitara), Jaakko Kämäräinen (basso), ja Olli Krogerus (rummut).

Liput ennakkoon 20 €
Ovelta 25 €

LA 6.10. KLO 19:00

PAULA KOIVUNIEMI
ROOTS & FRIENDS

Suomen iskelmägenren valovoimaisimpiin tähtiin kuuluva Paula Koivuniemi uudistuu ehtymättömällä energialla. Hänen rakastetuista hiteistään ja vanhoista kansanlauluista on nyt laadittu luihin ja ytimiin menevä konserttikokonaisuus aivan uusilla sovituksilla.

Harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara on lähestynyt kappaleita mehukkaasta näkökulmasta, joka vie Koivuniemen juurimusiikin tunnelmiin. Kansanlaulut ja iskelmät täydentävät toisiaan kuin kauan erossa olleet kaksoset. Kumpuvaaran folk-henkiset sovitukset tekevät tutuista kappaleista tuoreita, raikkaita ja rytmisesti vetovoimaisia.

Suomen kovimpien kansanmusiikki- ja folk-ammattilaisten seitsenhenkinen yhtye ja La Paula on täysin vastustamaton yhdistelmä, jonka ensiesitykset Kaustisella ja Hämeenlinnan Verkatehtaalla saivat ylitsevuotavan innostuneen vastaanoton. Konsertin koko sisältöä ei etukäteen paljasteta, mutta hiukan maistiaisia kuitenkin: ”Kun toisessa laidassa on Luullahan jotta on lysti olla, niin toista laitaa edustaa Aikuinen nainen”, Kumpuvaara paljastaa.

Folk-ammattilaisten ensemble
Koivuniemen omaan kokoonpanoon kuuluva Anssi Nykänen (rummut) on tässäkin kokoonpanossa rytminen selkäranka. Ensemblen muut jäsenet ovat nykykansanmusiikin tunnettuja ja arvostettuja nimiä: viuluvelhot Tero Hyväluoma ja Tommi Asplund, monipuolinen kitaristi ja kielisoitinvirtuoosi Jarmo Julkunen, useiden jazzyhtyeiden luottobasisti Juho Kivivuori sekä jouhikontaitajien vähälukuisen joukon ykkönen Pekko Käppi.

Niko Kumpuvaara soittaa harmonikkaa ja johtaa ensemblea. ”Paulan tyyli edellä mennään, mutta kun sovituksia sävyttävät viulut ja jouhikko, musiikissa on ihan eri klangi. ” Paula Koivuniemi, Roots & Friends lähtee kiertueelle syksyllä 2018.

Liput 30 €.
Ryhmät min.10 hlö 25 €.

MA 8.10. KLO 12:00 - 15:00

IKÄIHMISTEN ILTAPÄIVÄ

Iltapäivän ohjelmassa mukana ovat mm:

Musiikkia & päivätanssit - Reima Huhtala & Taimo Löf Trio
Liikunnallinen esitys & pieni taukojumppa - YVOLI
Sketsihetki - Tuokiotupa
Taidetyöpaja – ohjaajana taiteilija, yhteisöpedagogi Mari Heikkilä
Ikäihmisten kirjastopalveluiden esittely – Kaupungin kirjasto
Terveyskulma - JEDU:n lähihoitajaopiskelijat
Harrastustoimintojen esittelyä – Ylivieskan seudun kansalaisopisto, Ylivieskan liikuntapalvelut ja kulttuuripalvelut, Tuokiotupa

Kahvila palvelee

Valtakunnallinen vanhusten viikko toteutuu tänä vuonna 7.-14.10.2018. Ylivieskan kulttuuripalvelut yhteistyössä eri toimijoiden kanssa järjestävät Ikäihmisten iltapäivä -tapahtuman maanantaina 8.10. klo 12-15 Kulttuurikeskus Akustiikassa. Akustiikan ala-aula ja näyttelysali muuttuvat mukavaksi sisätoriksi, mistä löytyy erilaisia aktiviteettipisteitä, harrastustoimintojen esittelyitä sekä päivätanssit ja kahvila. Lämpimästi tervetuloa!

Vapaa pääsy – Tervetuloa!

TO 11.10. KLO 15:00

MY WAY
ILOLLA! MATKA KOHTI ITSESI NÄKÖISTÄ JA ONNELLISTA ELÄMÄÄ

Kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Kutsuimme jälleen 3 huippupuhujaa luennoimaan aiheista henkisen suorituskyvyn vahvistaminen, oman potentiaalin vapauttaminen ja ILO : Innostu, Luo ja Onnistu. ILOLLA! -tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan kiinnostuneet ihmiset, jotka ovat uteliaita ja avoimia elämän tarjoamille mahdollisuuksille ja muutokselle. Tapahtuman aluksi voi halutessaan nauttia Hatsolon suunnittelema salaattiaterian.

Klo 15.00 Ruokailu
Hatsolon suunnittelema salaattiateria. Ruokailu on omakustanteinen ja vapaaehtoinen. Ennakkovaraukset mywayhanke.fi

Klo 16.00 Harri Gustafsberg
Poliisin valmiusyksikkö Karhun entinen johtaja, tietokirjailija, valmentaja, tutkija, filosofian tohtori Harri Gustafsberg kertoo, kuinka kehitetään kykyä toimia paineen alla ja antaa eväitä henkisen suorituskyvyn vahvistamiseen. Harrin menetelmät ovat kokemuksellisesti happotestattuja. Kaikki on mahdollista.

Klo 17.20 Leena Vainio
Suomessa ja Italiassa hyvinvointivalmentajia kouluttava Transformative Coach, yrittäjä Leena Vainio rohkaisee oman potentiaalin vapauttamiseen HOTin ja tietoisuustaitojen kehittämisen keinoin.

Klo 18.30 Johannes "Hatsolo" Hattunen
Kovan luokan breakdance-tanssitaituri, positiivisuuden puolesta puhuja, persoona Hatsolo avaa energisessä esityksessän filosofiaansa ILO: Innostu, Luo, Onnistu! Hatsolo ihastuttaa, itkettää, naurattaa ja jää poikkeuksetta kuulijoiden mieleen.

Katso lisää ja ilmoittaudu mukaan mywayhanke.fi

Tapahtuman yhteistyökumppanit ja kahvila palvelevat Akustiikan aulassa. Varaathan käteistä mukaan.

Luennot ovat maksuttomia.

PE 12.10. KLO 20:00

JOS SULL LYSTI ON - 4 TÄHDEN STAND UP ILTA

Jos sull lysti on niin naura, taputa ja ilakoi! Neljän tähden Stand Up –ilta piristää pimeää lokakuuta, kun Ylivieskan Akustiikka-salin lavalle nousee neljä stand upin kirkasta tähteä: Iikka Kivi, Tomi Haustola, Matti Patronen sekä Ursula Herlin.

Toimittajataustaisen mutta lempeän Iikan pipon alta löytyy terävä pää, jonka oivalluksista on saatu nauttia niin Noin viikon Uutisissa kuin Stand Up –lavoillakin. Maailmaa tarkalla silmällä ja sopivalla kritiikillä seuraava Iikka osaa ja uskaltaa ottaa kantaa sekä tarjota virkistäviä näkökulmia päivänpolttaviin ja ajatuksia herättäviin aiheisiin.

Tomi Haustolan kyky saada yleisö kuumaksi nauramisesta on puolestaan ilmiömäinen. Improvisaatiokyky sekä rohkeus seikkailla yleisön kanssa tekevät jokaisesta esityksestä ainutlaatuisen. Tomin nokkeluus on tuttua myös Noin Viikon Uutisten ja Noin Viikon Studion käsikirjoituksista.

Ursula Herlin on kyselyiän ja amerikkalaisen jalkapallon runtelema perheenäiti, joka ei jätä kylmäksi ketään. Imrpoteatterilla itsensä lavakypsäksi keittänyt Ursula pärjäsi Vuoden Tulokas 2017 –kisassa loistavasti ja hänestä povataan Suomen seuraavaa suurta naiskoomikkoa.

Vuodesta 2012 lähtien, kiiltävänuppinen komiikan Midas Matti Patronen on jo vuosia muuttanut tyynellä ja absurdilla otteellaan kaiken nauruksi, mihin on koskenutkaan. Matti on voittanut kaikki komiikkakisat, mitä on voitettavissa. Tämä oululaisen herrasmiehen keikoilla on aina hytkymistakuu.

Liput 25 €.
Eläkeläiset, opiskelijat ja
työttömät 20 €.

LA 13.10. KLO 19:00

IIVANAINEN - KURKELA
GEMINI

JOHANNA IIVANAINEN & JOHANNA KURKELA YHTEISELLE KIERTUEELLE!

Kahden Johannan ystävyys sai alkunsa yhteisellä keikalla noin kymmenen vuotta sitten. Yhdistäviä tekijöitä heille löytyi nopeasti: musiikki, huumori, harrastukset sekä mm. utelias ja seikkailunhaluinen elämänasenne. Sattumoisin näillä kahdella Johannalla on yhdet Suomen rakastetuimmista lauluäänistä. Iivanainen-Kurkela "Gemini" kiertueella he laulavat ystävälle, ystäville, yhdessä, ja erikseen. Esitettävien kappaleiden luetteloon kirjautuu nuoruudet, rakkaudet, intohimot, ja myös luonnollisesti molempien omien ääniteurien kohokohdat.

Näitä ainutlaatuisia konsertteja säestävät:
Tomi Aholainen - koskettimet
Mikko Iivanainen - kitara
Juho Kanervo - basso, sello
Marko Timonen - rummut

LYHYESTI:
Johanna Iivanainen
-Suomalaisten jazz-laulajien kärkinimiin kuuluva Johanna Iivanainen on äänenä noin kolmellakymmennellä eri äänitteellä. Hänen viimeisin soolo-albumi on folk-sävytteinen Mustarastas Laulaa (2013). Suurelle yleisölle Iivanainen on tuttu SuomiLOVE televisio-ohjelman toisena pääsolistina.

Johanna Kurkela
- Johanna Kurkela nähtiin edellisen kerran konserttilavoilla vuonna 2016 menestyksekkään Ingrid -albumin (2015) jälkeen. Viime vuoden Kurkela on mm. valmistellut uuden Auri -yhtyeensä debyyttialbumia, joka julkaistiin tämän vuoden maaliskuussa. Hänen uransa tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. Rakkauslaulu, Kuolevainen, Sun särkyä anna mä en, sekä Ainutlaatuinen

Liput 35 €.

SU 14.10. KLO 13:00

BENNY TÖRNROOS JA MUUMIT
KÄY MUUMILAAKSOON-KONSERTTI

Tunnelma nousee kattoon välittömästi, kun Bennyn kanssa lavalle nousevat kaikkien rakastamat maailmantähdet, suloiset Muumit. Konsertissa kuullaan tuttuja muumilauluja, leikitään, jumpataan, lauletaan yhdessä, kuullaan satuja, tanssitaan ja jammaillaan muusikko Benny Törnroosin johdolla.

Kesto n. 60 min.

Liput 15 €.
Alle 1v. sylissä maksutta.
4 hengen perhelippu 50 €,
vain Akustiikasta.

SU 14.10. KLO 19:00

SUVI TERÄSNISKA
SINÄ OLET KAUNIS

SUVI TERÄSNISKA SYKSYLLÄ KONSERTTISALIKIERTUEELLA

Upea Suvi Teräsniska lähtee syksyllä odotetulle Sinä olet kaunis -konserttisalikiertueelle. Sillä tullaan kuulemaan paitsi hänen tuoreimman Sinä olet kaunis -albuminsa kappaleita, myös muita hittejä ja joitakin harvemmin livenä esitettyjä biisejä, joiden valintaan faneilla on mahdollisuus vaikuttaa Suvin Facebook-sivuilla toimivan äänestyksen kautta.

Suvi Teräsniskan edellisestä konserttisalikiertueesta on jo neljä vuotta aikaa, joten Suvi odottaa jo innolla konserttisaleihin pääsemistä.

- Konserttisali paikkana tarjoaa mielettömät puitteet musiikille. Se tuo lauluista esiin yksityiskohtia, joita ravintolakeikoilla ei välttämättä pysty tarjoamaan.
Konserttisaleja varten on myös mahdollista tehdä uusia sovituksia. Tällä rundilla on tarkoitus soittaa kappaleita hieman akustisemminkin, Suvi paljastaa.

Liput riveille 1-5: 36 €.
Muuten 33,50 €.

KE 17.10. KLO 13:00-16:00

PROFESSORI JUHA HAKALA LUENNOI
KOHTUUS KANNATTAA - PINNISTELEVÄ IHMINEN EI VOI HYVIN

Kaikki, jotka ovat kiinnostuneet työelämän kehittämisestä ja työhön liittyvien velvoitteiden kohtuullistamisesta.

Luennon keskeiset teemat:

  • Miksi pääni on kuin mehiläispönttö ja miksi en saa enää aikaan, kuten joskus ennen?
  • Mitä minun kannattaisi tehdä jaksamiseni eteen ja mitä ylipäätään voisin tehdä?
  • Työelämää syytetään, mutta onko se ainoa syyllinen?
  • Liiallinen velvollisuudentunto on pahasta, mutta onko se myös minun ongelmani?
  • Kohtuudesta puhutaan, mutta mitä se semmoinen on?
  • Mikä on oikea laatutaso työssä ja kotona?
  • Konsteja jaksamiseen

Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopisto Ylivieskan toimipaikka

Luento 30 €, sis. kahvitarjoilun.

Ryhmävaraukset
Anna-Liisa Pieskä
puh. 044 4294 559.
anna-liisa.pieska@ylivieska.fi

TAI ILMOITTAUDU TÄSTÄ LINKISTÄ

TO 18.10. KLO 19:00

UNTO MONOSTA MUISTELLEN-KONSERTTI

Säveltäjä, sanoittaja ja muusikko Unto Mononen kuoli vuonna 1968 nuorena, 37-vuotiaana. Vuonna 2018 nuoren somerolaisen muusikkoneron kuolemasta tulee 50 vuotta.

Liki parituntisen juonellisen konsertin aikana Unto Monosen elämää viedään kerronnallisesti eteenpäin valoineen ja varjoineen. Konsertissa kuullaan Monosen tunnetuimmat ja rakastetuimmat kappaleet. Lauluihin Satumaa, Tähdet meren yllä, Erottamattomat on helppo samaistua ja ehkä juuri siksi ne ovat jääneet elämään.

Konsertissa Unto Monosen tuotantoa tulkitsevat tangokuningas 1986 Teuvo Oinas, tangoprinssi 2015 Kalle Jussila, pitkän linjan muusikko ja vahva tulkitsija J. Eskelinen sekä tangokuningatar 2014 Maria Tyyster. Säestyksestä vastaa Legenda-orkesteri.

Tuotanto: Viihdeohjelmat

Liput 27 €.
Ryhmät, väh. 10 hlöä, 25 €.

PE 19.10. 19:00

ANSSI KELA
KONSERTTIKIERTUE

Anssi Kela julkaisee uuden studioalbuminsa syyskuun 14. päivä, ja tekee myös paluun lavoille välivuoden jälkeen. Kela suuntaa syksyllä laajalle konserttisalikiertueelle, joka käynnistyy perjantaina 28. syyskuuta Lohjan Laurentius-salista. Sen jälkeen on luvassa keikat Lahdessa, Helsingissä, Oulussa, Kajaanissa, Järvenpäässä, Tampereella, Hyvinkäällä, Turussa, Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Ylivieskassa. Kiertue huipentuu Espoon Sellosalliin lauantaina 20. lokakuuta.

Ahkerasta keikkailutahdistaan tunnettu Anssi Kela on pitänyt välivuotta keikoilta ja taukoa kestääkin syksyyn saakka. Kela kuitenkin odottaa jo lavoille palaamista, ja erityisesti konserttisaleihin palaaminen inspiroi:
”Vuoden 2016 konserttisalikiertue oli yksi pitkän urani kohokohdista. Tunnelma saleissa oli uskomaton. Tuo kiertue muutti käsitykseni siitä, millaisia konserttisalikeikat voivat oikeasti olla: illat olivat samaan aikaan käsinkosketeltavan intiimejä, sekä kohottavan riehakkaita. Olen yli kahden vuoden ajan odottanut mahdollisuutta palata takaisin saleihin, ja olenkin todella innoissani siitä, että vuoden keikkatauon jälkeen paluu lavoille tapahtuu nimenomaan konserttisalikiertueen merkeissä. Luvassa on aivan erityisiä iltoja: musiikkia koko urani varrelta maalattuna paletin kaikilla sävyillä. Nostalgiaa ja tätä päivää, meidän yhteisiä laulujamme. Elämys, jota ei voi kokea kotisohvalla”, kertoo Anssi Kela.

Viime ajat ovat kuluneet tiiviisti studion uumenissa uutta materiaalia luomassa. Vastikään saatiin ensimmäinen maistiainen uudesta musiikista ”Ilves”-singlen muodossa. Biisi on otettu lämpimästi vastaan ja ”Ilves” onkin ehtinyt kerätä jo lähes huimat 235 000 kuuntelukertaa Spotifyssä. Uusia kappaleita on luvassa varmasti myös konserttisalikiertueen settilistaan.

Liput: 43,50 €.
Opiskelijat, eläkeläiset,
työttömät 34,50 €.
S-Etukortilla 39,50 €.
Varauduthan esittämään S-Etukortin
tapahtumaan saapuessasi.

Esityksen kesto n. 2 h sisältäen väliajan.

LA 20.10. KLO 19:00

EDU KETTUNEN
TAKAPIHAN TARINOITA 2

Vuoden 2015 Takapihan Tarinoita -kiertue oli Edu Kettusen uran ensimmäinen kiertue, jolla hän esiintyi täysin yksin trubaduurina.
Tällä kertaa Takapihan Tarinoita 2 -keikoille Edun vahvistukseksi lähtee suomalaisen roots-musiikin kärkinimi Mika Kuokkanen.
Kiertueen konserteista kasvaa moniulotteinen kokemus, kun lavalle heijastetut videot ja still-kuvat kuvittavat lauluihin ja niiden tarinoihin uuden kerroksen.

Edu Kettunen -laulu, kitara, kitarasyntetisaattori
Mika Kuokkanen - kitara, laulu
Mira Vähänikkilä - projisoinnit

Liput 20 €.
KP-kortilla 18 €.

Esityksen kesto noin 2h sisältäen väliajan.

PE 26.10. KLO 19:00

JONNA TERVOMAA
TILASSA

Tervomaa tulee syksyyn riisutummalla kokoonpanolla, joka jättää tilaa niin laululle kuin lauluillekin. Viime vuonna komea, jo 20-vuotinen ura sai kehutun Ääni-albumin myötä uusia sävyjä ja uusia kuulijoita. Nyt tämä tuotteliaassa vaiheessa elävä artisti haluaa tuoda saleihin intiimimmän esityksen, jossa riisuttu, ilmaisuvoimainen kokoonpano (Jussi Jaakonaho kitarat, Niko Votkin lyömäsoittimet ym. Jonna Tervomaa, laulut) versioi Tervomaan musiikkia jälleen uudesta näkökulmasta, jättäen lauluille runsaasti elintilaa ja esitellen artistista taas uusia sävyjä.

Niko Votkin - lyömäsoittimet, kitara
Niko Votkin tunnetaan musiikillisesta laaja-alaisuudestaan. Hänellä on runsas tausta kansanmusiikin saralla esim. kokoonpanossa Stringpurée Band, toisaalta juurevan ronskissa rockmusiikissa Knucklebone Oscarin kautta. Hänen näkyvin pestinsä on ollut Ismo Alangon viime vuosien yhtyeessä.

Jussi Jaakonaho
Jussi Jaakonaho, palkittu kitaristi-tuottaja monen suomalaisen huippuartistin taustalta (mm. Ismo Alanko, Chisu, Jonna Tervomaa, Tuure Kilpeläinen), julkaisi ensimmäisen instrumentaalisen sooloalbuminsa syyskuussa 2017. Se huomioitiin laajalti kotimaisessa mediassa kuin myös vaikutusvaltaisessa yhdysvaltalaisessa Vintage Guitar -lehdessä.

Liput ennakkoon 15 €.
Ovelta 20 €.

LA 27.10. KLO 19:00

LAULUJA VIIHTEESTÄ OPERETTIIN

Sopraano Maarit Persson tunnetaan Tampereen musiikkiteatterin tuottajana sekä pääroolien solistina mm. Helsingin Savoy-teatterin,Turun Konserttisalin ja Tampere-talon opereista ja musikaaleista sekä klassisen musiikin kiertuelta.Hän johtaa perustamaansa laulukoulu IL Cantoa kotikaupungisaan Helsingissä.

Illan konsertissa kuullaan mm. "Muistathan kai", "Riemumielin rinta tahtoo", "Itke en lemmen tähden" ja duetto "Niin paljon kuuluu rakkauteen" yhdessä Jussi Kiiverin kanssa.

Jussi Kiiveri, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja, tunnetaan mm. Ylivieskan seudun monista yhtyeistä, Tango-Landola, Manolitos, Charlie Brown sekä Uolevi Nikander Group.
Jussi esittää konsertissa monia suosittuja omia sävellyksiään.

Mukana ovat myös lahjakkaat laulajattaret, Arja Löytynoja, Leila Poutiainen ja Pauliina Sormunen. He ovatkin tuttuja esiintyjiä Kalajokilaaksossa ja olivat mukana Maarit Perssonin järjestämällä laulukurssilla keväällä 2018.

Orkesterissa soittaa Jouko Kantola, piano, Mikko Kiiveri, lyömäsoittimet ja Matias Kiiveri, kitara.

Liput 20 €.

KE 31.10. KLO 19:00

SAMULI EDELMANN
50V-JUHLAKONSERTTI

Samuli Edelmann konsertoi 50v-juhlavuoden hengessä konserttisaleissa syksyllä.

Konserteissa kuullaan paitsi uusia kappaleita, niin myös vanhempia rakastettuja suosikkeja uusina sovituksina. Edelmann esiintyy yhdessä Orkestra Suora Lähetyksen kanssa, joka tuo mukanaan lavalle räiskyvää rytmiikkaa ja kaihoisaa tunteenpaloa modernin mustalaismusiikin hengessä. Yhdeksänhenkisen rytmimusiikin voimaryhmän lauluharmoniat ja virtuoosimainen soitto eivät taatusti jätä ketään kylmäksi.Samuli Edelmann konsertoi 50v-juhlavuoden hengessä konserttisaleissa syksyllä.

Liput 34,50 €.

TO 1.11. KLO 19:00


MITÄ JOS MÄ RAKASTAN

Yö-yhtye konserttisaleihin loka-joulukuussa

Olli Lindholmin luotsaama Yö-yhtye lähtee lokakuussa kahden kuukauden mittaiselle ”Mitä jos mä rakastan” -konserttisalikiertueelle. Kiertue pitää sisällään liki 20 saliaa ulottuen niin Helsinkiin, Ouluun, Jyväskylään, Kuopioon kuin muihin aktiivisiin viihde- ja kulttuurikeskuksiin.

Konserteissa kuullaan läpileikkaus Yön 37 vuotisen uran hiteistä ja muista rakastetuista lauluista. Salonkikelpoisissa olosuhteissa pääsevät oikeuksiinsa niin Tia-Maria, Vie mut minne vaan kuin Likaiset Legendat -kappaleet. Lisäksi materiaalia kuullaan syys-lokakuun taitteessa julkaistavalta uudelta levyltä, jolta esimakua on saatu jo Mitä jos mä rakastan sua -biisin muodossa. Tuorein hitti on juhlinut niin radio- kuin Spotify-listoilla.

Yö oli ensimmäisiä suomirock-yhtyeitä, joka lähti esiintymään 2000-luvun alussa myös konserttisaleihin. Syksyn kiertue on yhtyeen yhdeksäs saleihin sijoittuva kiertue.

”Konsertit ovat hienoja elämyksiä meille jokaiselle, sillä Yö on parhaimmillaan konserttisaleissa. Siellä laulut pääsevät oikeuksiinsa, pienet nyanssit ja tarinat erottuvat, tunnelma välittyy ja musiikin virtaan pääsee loikkaamaan helposti niin yleisö kuin bändikin”, sanoo Olli Lindholm.

Yön konsertit rakentuvat kahdesta setistä. Ensimmäisellä puoliajalla kuullaan akustisempi osuus ja väliajan jälkeen sähköinen setti.

Konsertteihin ei ole ikärajaa.

Liput 39,50 €.

PE 2.11. KLO 19:00

SAARA AALTO WILD WILD WONDERLAND-KIERTUE

Näyttävistä esiintymisistään tunnettu Saara Aalto tekee kattavan konserttisalikiertueen Suomessa syksyllä 2018.

Lukuisissa laulukilpailuissa hyvin pärjännyt superlahjakas tulkitsija löi itsensä läpi lopullisesti sijoittumalla toiseksi Iso-Britannian kovatasoisessa X-Factor –kilpailussa vuonna 2016 ja on Suomen Euroviisuedustaja keväällä 2018. Konserteissa kuullaan upeaäänisen laulajan tunnetuimpia kappaleita sekä uutta materiaalia tuoreelta albumilta:

”On mahtavaa päästä esittämään uuden levyn biisejä suomalaiselle yleisölle kunnon kiertueella! Tämä on Brittien X Factorin jälkeen ensimmäinen kerta, kun ehdin lähteä kiertämään Suomea. Haluan, että yleisö pääsee näkemään ja kuulemaan jotain sellaista, mitä ei ole Suomessa aiemmin kokenut!”, lupaa Aalto tulevista konserteistaan.

Keväällä uuden Wild Wild Wonderland -albuminsa julkaissut Saara Aalto lähtee ensimmäiselle Suomen kiertueelleen pitkästä aikaa. Kuusitoista keikkaa Suomessa käsittävä Wild Wild Wonderland -kiertue tarjoaa kurkistuksen Saaran Ihmemaahan missä kaikki on mahdollista. Luvassa visuaalinen pop-show, jossa päästään nauttimaan myös Saaran upeasta muusikkoudesta ja lauluäänestä. Konserteissa Saaralla on mukanaan nelihenkinen livebändi sekä ammattitanssijoita.

Liput ennakkoon 32,50 €
sis. toimitusmaksun.

SU 4.11. KLO 18:00

GABRIEL FAURÉ
REQUIEM

Yksi aikamme suosituimmista Requiem-teoksista (sielunmessuista), ranskalaisen Gabriel Faurén (1845-1924) Requiem, sai ensiesityksensä Pariisissa v. 1900. Säveltäjälle kuolema oli ystävällinen vapauttaja, jota hän halusi suorastaan ylistää lempeällä ja valoa huokuvalla messullaan. Lohduttavat, koruttoman kauniit melodiat ovat antaneet tälle Requiemille enkelimäisen luonteen. Messua on kutsuttu jopa nimellä ”kuoleman kehtolaulu”.

Nyt tämä Faurén teos kuullaan Oulaisten Musiikkiviikkojen yhteydessä sunnuntaina 4.11. klo 13.00 Oulaisten Merkuriussalissa ja samana päivänä klo 18.00 Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa. Teoksen johtaa Tapani Tirilä ja sen esittävät hänen valmentamansa kolme menestynyttä kuoroa, Oulaisten Nuorisokuoro, Naiskuoro Välke ja Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens sekä Sinikka Ala-Leppilammen valmentama, erityisesti Oulussa esitettyjen isojen teosten jousikokoonpano Oulunsalo Ensemble. Urkurina toimii urkuvirtuoosi Elias Niemelä. Solisteina laulavat Tomi Punkeri, mm. vuosi sitten menestyksellisesti Jukka Linkolan Abrahamin pidot-oopperassa esiintynyt baritoni sekä monia lyyrisiä sooloja aikojen kuluessa esittänyt sopraano Anu Mattila.

Liput 20 €.

PE 9.11. KLO 19:00

MICKE BJÖRKLÖF & BLUE STRIP
TWENTYFIVE LIVE-LEVYNJULKAISUKIERTUE

Micke Björklöf & Blue Strip on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä kotimaisista bluesartisteista.

Bändin tuore livealbumi ”Twentyfive Live At Blues Baltica" on ollut todellinen arvostelu menestys ja noussut radiosoittolistoille niin Briteissä kuin Australiassa.

Peräti 21 kappaletta sisältävä livelevy on äänitetty viime vuonna Saksassa Blues Baltica -festivaalilla, jossa yhtye esiintyi osana edellisen levynsä Ain’t Bad Yet – 25 Live -kiertuetta. Twentyfive Live at Blues Baltica edustaa 25 vuoden työrupeamaa ja sisältää tämän ajan suositummat kappaleet sekä ehdottomat keikkasuosikit.

Blue Strip on keikkaillut Suomen lisäksi ahkerasti ulkomailla, aina Huippuvuorilla, Pohjois-Norjassa ja Japanissa saakka sekä Keski-Euroopassa, muualla Pohjoismaissa ja Ranskassa. Huippuvuorilla he esiintyivät maailman pohjoisimmalla blues-festivaalilla lokakuussa 2016.

Micke Björklöf perusti Blue Strip -yhtyeen yhdessä basisti Seppo Nuolikosken kanssa vuonna 1991. Yhtyeen kokoonpano muodostui varsin pian sellaiseksi, mikä se on ollut viimeisen 20 vuoden aikana. Blue Strip aloitti akustisena blues-rock-yhtyeenä ja on kasvanut vuosien aikana täysimittaiseksi bluesyhtyeeksi, joka keskittyy pääasiassa omaan materiaaliin. Micke Björklöf & Blue Strip on palkittu Finnish Blues Awardseissa kahdesti. He saivat Vuoden yhtye -palkinnon vuonna 2014 ja Parhaan blues-biisin kappaleen vuonna 2015. Heidän levynsä on myös palkittu vuoden parhaana blues-levynä Radio Suomen Bluesministeri-ohjelmassa useita kertoja. Heidän viimeisimmän studiolevynsä Ain’t Bad Yet on tuottanut Grammy-palkittu John Porter, joka on työskennellyt yhdessä mm. legendaaristen Buddy Guyn, B.B.Kingin, Taj Mahalin, Keb Mon ja Santanan kanssa.

www.mickebjorklof.com
www.facebook.com/bluestrip
https://youtu.be/gyFXzrjHsGw

Micke Björklöf & Blue Strip
Micke Björklöf: laulu, huuliharppu, kitara
Lefty Leppänen: kitarat, taustalaulu
Timo Roiko-Jokela: perkussiot, malletkat
Seppo Nuolikoski: basso, taustalaulu
Teemu Vuorela: rummut

Liput 15 €.
Opiskelijat, työttömät
ja eläkeläiset 10 €.

TO 15.11. KLO 19:00

DIANDRA & TEEMU ROIVAINEN
SYDÄMENI OSUMAN SAI

Sydämeni osuman sai -konsertti täynnä kauniita rakkauslauluja eri vuosikymmenten varrelta. Rakkaudesta kertovia lauluja tulkitsevat valovoimaiset ja upeaääniset artistit Diandra ja Teemu Roivainen.

Kappaleiden kirjo on laaja, vanhoista suomalaisille rakkaista kappaleista uudempaan tuotantoon. Konsertin läpi soljuvat sulassa sovussa niin suomalaisen mustavalkoelokuvan ikonin Leif Wagerin Romanssi kuin 2000-luvun rakkauslaulut, mm. Johanna Kurkelan, Anna Erikssonin ja Ultra Bran tutuksi tekemää tuotantoa. Mahtuupa mukaan myös mestarisanoittaja Juicen musiikkia.

Liput 34 €.

PE 16.11. KLO 19:00

RAPARPERITAIVAS-SUOMIROCKMUSIKAALI

Hulvattoman hauska musikaali kertoo Leevistä, entisaikojen trubaduurista, joka elää tahtomattaan nykyajassa. Gösta Sundqvistia muistuttava Leevi toimii musiikkihommien lisäksi kerrostalon talonmiehenä. Hän tutustuu hyvin persoonallisiin talon asukkeihin ja saa heistä aiheita lauluihinsa.

Esityksessä nähdään koomisia ja tragikoomisia hahmoja, heidän tarinoitaan, unelmiaan ja arjen kommelluksiaan. Useimpia heistä vaivaa kaipuu vastakkaiseen sukupuoleen ja suomalaiseen luontoon.

Lavalla heräävät henkiin mm. Kyllikki, Vakosamettihousuinen mies ja Poika Nimeltä Päivi. Nähdäänpä siellä myös suomalaiset legendat Juice, Jörn Donner ja Lenita Airistokin.

Esitys perustuu pääosin Leevi And The Leavingsin tarinaan, musiikkiin ja sen hahmoihin. Oman mausteensa musikaalin tuovat Juicen ja Kirkan parhaimmat kappaleet. Esitys on kunnianosoitus suomirockin legendalle Gösta Sundqvistille, joka on myös yksi kaikkien aikojen parhaista sanoittajista.

Musikaalissa kuullaan mm. kappaleet: Mitä kuuluu Marja-Leena, Muotitietoinen, Poika nimeltä Päivi, Teuvo, Pohjois-Karjalaan,
Raparperitaivas, Onnelliset, Syksyn sävel, Paperitähdet, Rakkauden ammattilainen, Leijat, Hetki lyö, Varrella virran, Born to be wild...

Esiintyjät: A-J Keskinen (Voice of Finland finalisti), Ilari Hämäläinen (Voice of Finland finalisti) , ja Musiikkiteatterin tähdet Ari Myllyselkä, Elisa Lairikko, Christian Lairikko, Jussi Ojanen, Tero Tanhuanpää, Simo Stenman ja Juha Kinnunen.

www.musiikkiteatteri.fi

Esityksen kesto: 2,5h (sis. väliajan)

Liput 39 €.
Eläkeläiset 36 €.
Opiskelijat ja työttömät 28 €.
Ryhmät min. 20 hlöä 36 €.
Ryhmät min. 40 hlöä 34 €.
S-Etukortilla 34 €, merkitse
kortin numero tilauksen
tietoihin kohtaan etukortti.

PE 23.11. KLO 19:00

”VIIMEINEN ILTA DANNYN SEURASSA”

Dannyn mittava konserttikiertue ensi syksynä! – Yli 30 konserttia ympäri Suomea!

VUOSIKYMMENTEN VIIHDYTTÄJÄ LÄHTEE URANSA VIIMEISELLE MEGA-KIERTUEELLE!

”Viimeinen ilta Dannyn seurassa” –konserttikiertue käynnistyy Hyvinkäältä 26. päivä lokakuuta ja päättyy Helsingin jäähalliin 18.tammikuuta 2019.

Danny teki ensimmäinen konserttikiertueensa ”Timantinkova Danny Show” vuonna 1966, viisikymmentäkaksi vuotta sitten. Dannyn mukana kiertueella olivat Anki Lindqvist, Antti Einiö ja Tapio Tammilehto sekä Eero (Raittinen) & The Boys. Sen jälkeen Suomi on nähnyt useita kymmeniä muistorikkaita Danny Show –tapahtumia vuodesta toiseen.

Musiikkineuvos Ilkka Juhani Lipsanen alias Danny on syntynyt Porissa syyskuussa 1942. Hänen levyjään on myyty reilusti yli 500 000 kappaletta. Häneltä on ilmestynyt parisen kymmentä studioalbumia, satakunta singleä ja monia eri kokoelma-albumeita. Dannyn rakastetuimpia hittejä ovat muun muassa ”East Virginia”, ”Vähän ennen kyyneleitä”, ”Kesäkatu”, ”Salattu suru”, ”Tuulensuojaan”, ”Rebecca”, ”Hiljainen kitara”, ”Seitsemän kertaa seitsemän”, ”Tahdon olla sulle hellä” yhdessä Armi Aavikon kanssa ja ”Tämä taivas, tämä maa”.

”Ensimmäinen levytykseni vuodelta 1964 oli samalla myös läpimurtoni suomalaiseen musiikkimaailmaan. Kyseessä oli The Islanders –yhtyeen kanssa levytetty ’East Virginia’, joka voitti Levyraadin ja nousi Yleisradion Kahdeksan kärjessä –ohjelman ykköseksi. Se oli jo yli 50 vuotta kestäneen urani startti. Olin onnekas”, Danny muistelee.

”Laajamittaisia konserttikiertueita ei Suomessa yhden artistin nimen ympärille tuolloin vielä järjestetty. Näin ollen ’Timantinkova Danny Show’ oli historiallinen avaus, joka rohkaisi monet muutkin suomalaisartistit lähtemään kiertueille, kuten näiden kuluneiden vuosikymmenten aikana on huomattu.”

”ON TULLUT AIKA HELLITTÄÄ…”

”Olen saanut levyttää ja tehdä konserttikiertueita varsin menestyksellisesti peräti kuudella eri vuosikymmenellä, josta olen paitsi ylpeä, mutta myös onnellinen ja kiitollinen. Nyt on kuitenkin tullut aika hellittää. Sanotaan, että koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan, mutta kyllä ensi syksyn massiivinen ’Viimeinen ilta Danny seurassa’ –kiertue on urani viimeinen. Satunnaisista esiintymisistä en varmaankaan luovu koskaan, en ainakaan niin kauan kuin jalka nousee ja ääni kulkee, mutta laajat konserttikiertueet ovat tämän vuoden lopussa minun kohdaltani ohi.”

Kiertueella nähdään myös Petri Kokon johtama Juhlaorkesteri, jossa ovat mukana Eki Sutela (kitara), Matti Saari (basso), Hate Sjöblom (rummut) ja Curre Andersen (laulu & kitara) sekä Katja Lukin, Varpu Virta ja Matti Järveläinen.

Suurimmassa osassa konserttipaikoissa illan isäntänä toimii Dannyn pitkäaikainen ystävä Markku Veijalainen, joissakin paikoissa Lasse Norres.

”Kiertueella kuullaan tunnetumpia hittejä soitettuna mahdollisimman autenttisilla soundeilla juuri niin kuin ne aikoinaan levytettiin ja tietysti uusia, yllätyksellisiä kappaleita. Konsertti sisältää muutakin kuin pelkkää musiikkia, kun me käymme illan isännän kanssa kevyesti jutustellen läpi pitkää uraani, elämäni kohokohtia ja rakkaimpia muistoja. Tarinoita vuosikymmenten takaa”, Danny sanoo.

Liput riveille 1-5 49,50 €.
Muuten 42,50 €.

LA 24.11. KLO 15:00

30 VUOTTA YHTEISTÄ TAIVALTA RIITALLA JA TI-TI NALLELLA!
TI-TI NALLEN 30-VUOTISJUHLAKONSERTTI

Vuosi 2018 on yhtä juhlaa ja synttärihumua kun Ti-Ti Nalle ja Riitta juhlistavat Synttärikiertueen muodossa huikeaa, yhteistä taivaltaan! Synttärikakun palasia jaetaan ympäri Suomea pitkin poikin kylästä kylään ja kaupungista toiseen yli 100 konsertin merkeissä!
Aina on aihetta juhlaan, saatikka nyt!
Tervetuloa meidän 30v. synttäreille, jossa jokainen tuntee olevansa päivän sankari.
Kiitos teille rakkaat fanit! Nyt on aika juhlaan!

Liput 25 €.
Alle 1 v sylissä veloituksetta.

LA 1.12. KLO 19:00

PELLE MILJOONA OY
40-VUOTISJUHLAKIERTUE

LISÄKSI MUKANA TUMPPI VARONEN, ARI TASKINEN, ANDY MCCOY JA SAMI YAFFA

Pelle Miljoona Oy:n 40-vuotisjuhlakiertue ”ottaa varaslähdön” perinteisessä Fugefest-tapahtumassa, Fuengirolassa, Espanjassa 20. päivä lokakuuta. Suomen maaperällä kiertueen startti tapahtuu 14. marraskuuta Kouvolassa huipentuen Helsingin jäähallissa järjestettävään konserttiin 19. päivä tammikuuta 2019.

Mittavalla 40-vuotisjuhlakiertueella nähdään juuri se legendaarinen läpimurtokokoonpano vuosilta 1979 ja 1980, jossa olivat mukana Pelle Miljoona, laulu & rummut, Tumppi Varonen, laulu & rummut, Ari Taskinen, laulu, kosketinsoittimet & kitara, Andy McCoy, kitara & laulu ja Sami Takamäki alias Sami Yaffa, laulu & basso.

Edellä mainittu kokoonpano levytti suomipunkrockin ikivihreisiin lukeutuvan, Ari Taskisen säveltämän ja Pelle Miljoonan sanoittaman menestyskappaleen "Moottoritie on kuuma", joka löytyy Pelle Miljoona Oy:n samannimiseltä, syksyllä 1980 ilmestyneeltä klassikkoalbumilta. Samalla albumilla soivat myös sellaiset biisit kuin ”Olen kaunis”, ”Vapaus on suuri vankila”, ”Hyvää yötä maailma”, ”Älä äiti itke” ja ”Juokse villi lapsi”. Sanomattakin on selvää, että albumi nousi Suomen levymyyntilistan ykkössijalle ja myi Kultaa.
Edellä mainittu kokoonpano kuitenkin hajosi juuri ennen menestyksen kruunaavaa, jo sovittua konserttikiertuetta. Andy McCoy ja Sami Yaffa jättivät yhtyeen ja muuttivat Tukholmaan perustamaan Hanoi Rocks -yhtyettä.

Liput ennakkoon 25 €.
Ovelta 30 €.

PE 7.12. KLO 19:00

DRAGTÄHTI MARKO VAINIO
DOLLYSTA KATRI HELENAAN

DIVET SHOWN takana oleva Marko Vainio on Suomen kirkkaan eturivin dragtaiteilija. DOLLYSTA KATRI HELENAAN on suuri pikkujoulushow, jossa lavalla nähdään huikea määrä diivoja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Lähes 50 kaikkien tuntemaa parodiahahmoa Saara Aallosta Tina Turneriin sekä Antti Tuiskusta Lady Gagaan viihdyttävät täydellisesti pikkujoulujuhlijoita!

Tämä alansa palkituin show on jo 13 vuoden ajan naurattanut ja ihastuttanut kansaa niin maalla kuin merellä. Talentistakin tutut Paula Koivuniemi, alaston Katri Helena, nokkahuilua soittava Celine Dion sekä hyvin liikkuvaisella etumuksella varustettu Dolly Parton naurattavat sinua taatusti! Tule ja näe tämä yleisömenestys vihdoin Ylivieskassa!

Esityksen kesto noin 1h 40 min sisältäen väliajan.
Esitys on ikärajaton.

www.divetshow.com

Liput 28 €.
Ryhmät väh. 10 hlöä 25 €.

TO 13.12. KLO 19:00

ERJA LYYTINEN & FRIENDS
BLUE CHRISTMAS

Erja Lyytisen emännöimä riemukas Blue Christmas – kiertue starttaa jälleen joulun alla marraskuussa! Rokkaava bluesilla, soulilla ja jouluisilla lauluilla kulkeva karavaani lähtee kiertueelle mielenkiintoisten artistien voimin. Mukana läpi kiertueen ovat Erja Lyytinen, Veeti Kallio, Erika Vikman sekä valikoiduilla paikkakunnilla Pave Maijanen, Sami Saari sekä Mikko Kuustonen.
Solistit esittelevät taitojaan kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Ilta huipentuu solistien yhteismusisointiin, joten luvassa on huikea ja ikimuistoinen elämys paikan päälle saapuvalle yleisölle

Erja Lyytisen emännöimä riemukas Blue Christmas – kiertue starttaa jälleen joulun alla marraskuussa! Rokkaava bluesilla, soulilla ja jouluisilla lauluilla kulkeva karavaani lähtee kiertueelle mielenkiintoisten artistien voimin! Mukana läpi kiertueen ovat Erja Lyytinen, Veeti Kallio, Erika Vikman sekä valikoiduilla paikkakunnilla Pave Maijanen, Sami Saari sekä Mikko Kuustonen.

Veeti Kallio tuli ensi kerran tunnetuksi 1980-luvun lopussa a cappella yhtyeestä Veeti & The Velvets, jossa lauloivat myös Aki Sirkesalo, Sasu Moilanen ja Sami Saari. Muita Kallion yhtyeitä ovat olleet muun muassa Elastic Family, Leningrad Cowboys, Kallio Horns ja Veeti & The Hellvets. Karismaattinen Kallio on juonto- ja näyttelijäntöiden ohella esiintynyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa musikaalissa Les Miserables, Tampereen Työväenteatterin Peter Panissa ja Turun Kaupunginteatterin rock-musikaalissa Rock of Ages. Hän on lainannut äänensä useihin animaatioelokuviin ja on pitänyt paikkansa kiinnostavana artistipersoonana kautta vuosikymmenten.

Viihdetaiteilija Erika Vikman puskee perinteisen iskelmätaivaan rajoja monipuolisena artistina. Hänet valittiin vuonna 2016 Tangokuningattareksi Seinäjoen tangomarkkinoilla. Vikman on julkaissut useita omia levytyksiä ja kiertää ahkerasti Suomen lavoja. Vuonna 2017 Vikman osallistui MTV3:n Tähdet, Tähdet –ohjelmaan, jossa hänen tumma lauluäänensä ja esiintymistaidot hämmästyttivät myös hänen kanssakilpailijoitaan. Vikman on kysytty musikaalien ja teatterin alalla, josta kertoo hänen viimeisin kiinnityksensä Linnanmäen Peacock- teatterin revyyssä.
Brittiläisen musiikki-lehdistön slide-kitaran kuningattareksi ylistämä kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla. Kuluneen vuoden aikana Lyytinen on esiintynyt neljässätoista eri maassa ja soittanut yli 120 keikkaa. Ahkera keikkailu on tehnyt Lyytisestä lyömättömän lavaesiintyjän, jonka soitossa yhdistyy taidokkuus, soittamisen riemu sekä blues-traditio. Lyytinen on eittämättä 2010-luvun blues-buumin kirkkaimpia tähtiä, josta kertoo Vuoden Kitaristi 2017 - palkinto European Blues Awardseissa sekä 7. sija Total Guitar - lehden parhaan blueskitaristin lukijaäänestyksessä.

Konserteissa kuullaan artistien omaa tuotantoa ja mielenkiintoisia yhteisnumeroita, kun artistit sulautuvat toistensa kappaleisiin ja esittävät joulun teemaan sopivia ohjelmanumeroita. Koko illan lavalla esiintyy Erja Lyytinen komppivaljakon Iiro Laitinen (rummut) ja Tatu Back (basso) kera artistien vieraillessa eri ohjelmanumeroiden lomassa.

Luvassa on mukaansatempaava kattaus Suomen ykkösrivin esiintyjiä!

Liput 38 €.
Alle 14-vuotiaat lapset 30 €.
Opiskelijat, työttömät ja
eläkeläiset 35 €.

PE 14.12. KLO 19:00

JP LEPPÄLUOTO
JOULURAUHAA

Suuren suosion saavuttanut JP Leppäluodon Joulurauhaa-konserttikiertue palaa konserttilavoille ja kirkkoihin

Suomen karismaattisimpiin ääniin lukeutuva JP Leppäluoto tekee joulukuussa Joulurauhaa-konserttikiertueen. Charon- ja Harmaja -yhtyeistä sekä Raskasta Joulua -kiertueilta tunnettu laulaja esittää yleisön rakastamia joululauluja ympäri Suomen.

Luvassa on herkkiä ja syvällisiä tulkintoja tutuista, joulun tunnelmaan valmistavista lauluista. ”Joululauluissa ja niiden esittämisessä on jokin aivan erityinen tunnelma ja lataus. Ollaan suuren juhlan ja eräänlaisen tilinpäätöksen äärellä. Tullaan sinuiksi ja tehdään rauha eletyn vuoden kanssa, pysähdytään saman juhlan äärelle. Sovittamissamme joululauluissa soi suomalainen kaiho ja ilojemme riehakkuus!”, Leppäluoto kommentoi.

Liput 27 €.

Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka
Tapahtumien aarreaitta

Kulttuurikeskus Akustiikka
Koulukatu 2B
84100 Ylivieska
karttalinkki Akustiikkaan

Lipunmyynti
ma-pe 12-18
la 12-15
sekä tuntia ennen tapahtumaa
akustiikkainfo@ylivieska.fi
044 4294 545
Lipputoimisto palvelee 24/7

Akustiikka on Ylivieskan
tapahtuma- ja kokouskeidas

Tapahtuma-, kokous- ja koulutustiloja sekä
tarjoilua 5 - 401 hengelle.
Pyydä tarjous!

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki