Etusivu Kulttuuritoimi Ylivieskatalo Akustiikka

YLIVIESKAN KULTTUURIKESKUS

AKUSTIIKAN

SYYSKAUDEN OHJELMISTO


KE 28.9. klo 14.00-16.00 MUOVIT, HORMONIT JA MUUT IHMISJÄTTEET VESISTÖISSÄMME

Etäluento. Luennoi Professori Jussi Kukkonen JY.

Ilmoittautumiset Kesäyliopistoon anna-liisa.pieska@ylivieska.fi tai puh. 044 4294 559.

Luennot ovat ikäihmisille maksuttomia. Muille 20€ sarja/syksy.TO 29.9. KLO 15.30-17.00 AKUSTIIKAN TORSTAITUOKIO - AJOTERVEYDEN VAALIMINEN

Tule kuuntelemaan geriatrian ylilääkäri Marja-Liisa Karjulan luentoa Ajoterveyden vaalimisesta: Miten sydän- ja verisuonitaudit vaikuttavat ajoterveyteen? Entä diabetes tai tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet? Kunka voin pitää ajoterveyttä yllä ja mihin asioihin tulisi kiinnittää huomiota? Miten erilaiset sairaudet vaikuttavat liikenteessä liikkumiseen paitsi autolla, myös jalan ja pyörällä? Liikenteen vilkastumen ja reaktioiden hidastumien syystä tai toisesta ovat yhtälö, joka voi poikia ongelmia. Viisas ikäkuljettaja kompensoi tätä elämänkokemusellaan.

Luento järjestetään yhteistyössä Ylivieskan seudun kansalaisopiston, Liikenneturvan, Liikenneturvallisuustyöryhmän ja Ylivieskan kulttuuritoimen kanssa.


Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu!
LA 1.10. KLO 18:00 KUOROLAULUN ILOA - NUORTEN KUOROLIITON YHTEISKONSERTTI

Kuorolaulun iloa - Nuorten kuoroliiton yhteiskonsertti

Konsertissa esiintyy mm. Nuortenkuoro Allegro Iisalmesta, Raahen Nuorisokuoro, Kalajoen Nuorisokuoro Fermaatti ja Päivärinnan Lapsikuoro Ylivieskasta
Kuorolaiset johtajineen ovat osallistuneet Olli Moilasen Äänimaisema- ja improvisaatiokoulutukseen. Koulutus huipentuu tähän konserttiin.

Järjestää Ylivieskan kaupungin kulttuuritoimi


Liput 5 €TI 4.10. KLO 19:00 BRYSSELIN KAALI - Yhden miehen komedia

Brysselin kaali on hullunkurinen yhden miehen komedia, jossa esiintyy kuuluisa virolainen näyttelijä Jan Uuspõld.
Esitys on ollut erittäin suosittu Virossa. Syksyllä monologi lähtee testaamaan suomalaisten nauruhermojen kestävyyttä kiertueen merkeissä.

Suomeksi käännetty esitys kertoo virolaisen naisen näkökulman maailman asioihin. Pikkiriikkisestä Virosta maailmalle ponnistanut säpäkkä ja teräväkielinen aikuinen nainen kehtaa kysyä itseltään, kuka minä olen. Vastaus on armottoman suora, rönsyilevä ja yllättävä seikkailu – ja varoitus kaikille ulkomaalaisille miehille. Nainen on vahva ja hänen mielipiteensä väkeviä kuin virolainen sinappi! Euroopan pääkaupungissa Brysselissä asuva, elämää nähnyt kosmopoliitti, joka on naimissa EU-virkamiehen kanssa, on juuri oikea ihminen kommentoimaan maailman nykytilannetta. Hänellä on mielipide kulttuurien ja uskontojen sekoittumisesta sekä siitä, mitä on olla pienen kansan edustaja suuren Euroopan turuilla ja toreilla. “Se Eurooppa, johon olemme nyt loppujen lopuksi päätyneet, on kuin ravintola, johon ehdimme paikalle juuri sopivasti laskujen maksamisen ajaksi. Ruoat on syöty, juomat juotu ja tanssit tanssittu, mutta saamme maksaa laskun yhdessä. Sinänsä kivaa sekin – yhdessä. ”

Näyttelijä: Jan Uuspõld
Ohjaus: Rein Pakk
Suomennos: Veera MarjamaaLiput 20 €. Eläk.Opisk. 18 €, ryhmä min. 10 hlöä 18 €

Esityksessä ei väliaikaa
Ravintolapalvelut palvelevat tuntia ennen esitystäTO 6.10. KLO 19:00 KIVI, VESTERINEN & SAKSET Terävästi leikkaava stand up -show

On aika uskaltaa syvään päähän.
Teemu Vesterisen ja Iikka Kiven stand up -komiikkakiertue Kivi, Vesterinen & Sakset syyssiivoaa kansakunnan komerot turhasta kuonasta ja roudaa möröt päivänvaloon naurun alle.

Mukavat miehet vievät sinut epämukavuusalueelle. Loppusummerin soidessa olo saattaa olla kuin domina-tädin piiskaussession
jälkeen: vähän paikkoja kivistää, mutta oikealla tavalla.

Tule keikalle ja tunne kotimaisen komiikan terä. Puhdistut, liikutut. Ja osaat sitten ottaa vähän rennommin, kun muut aikuiset pönöttävät itsenäisyyden juhlavuotta 2017.

Mukana lavalla myös satunnaisia vierailijoita.
Liput ja lisätiedot osoitteesta www.standuplappi.fi ja fb:
kivivesterinensakset"

Kesto 1h. 40 min.
sis.väliajan 20 min

Arctic Live Oy

Liput 22 €, opiskelijat ja eläkeläiset 17 €

Kahvila - ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

LA 8.10. KLO 14:00 RAKKAUDENTUNNUSTUS ISÄNMAALLE

Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset. Käsikirjoitus Minna Vikholm

Olet lämpimästi tervetullut tähän koskettavaan teatteriesitykseen, joka soi kiitoksena sotavuodet kokeneille naisille. Esitys sisältää lauluja, runoja, kirjeitä ja tarinoita suomussalmelaisten ja suomalaisten naisten elämästä sota-aikana. Kertomukset puhuttelevat aitoudellaan.

Liput 17€ ennakko, ovelta 20€
15€ eläkeläiset ja isot ryhmät. Väh. 10 henk

Kahvila avoinna tuntia ennen konserttia

LA 8.10. KLO 19:00 SAMULI EDELMANN

Konserttikiertue 2016

Suomalaisten rakastama laulaja-näyttelijä Samuli Edelmann tekee syksyllä 2016 konserttisalikiertueen, joka vierailee loka-marraskuussa viidellätoista paikkakunnalla ympäri maata. Illan aikana konsertissa kuullaan koskettavia lauluja Vaiheet –albumilta, Samulin isoimmat pop-hitit lähes 25 vuoden ajalta sekä myös tuoretta materiaalia loppuvuodesta julkaistavalta uudelta albumilta. Samulin jäljittelemätön tulkinta ja voimakas läsnäolo lavalla luovat konsertteihin ainutlaatuisen tunnelman.

Warner Music Live /Warner Music Finland Oy

Liput 35 €

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

KE 12.10. KLO 19.00 MUSIIKIN VALOA LOKAKUUN ILTAAN

Ylivieskan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertti

Vapaa pääsy!

TO 13.10. KLO 19:00 ERIN

Erin julkaisee muutaman vuoden tauon jälkeen odotettua uutta musiikkia. Sydäntä särkee -kappale kuvaa tunnetilaa, josta ei pääse ravistelemallakaan eroon. Biisin on tuottanut Jurek (mm. Antti Tuiskun menestysalbumi En kommentoi). Sydäntä särkee on Erinin oma sävellys ja sanoitus. - Edellisen levyni kolme sinkkubiisiä tehtiin pilke silmäkulmassa, joten minulle tuli kaipuu ja halu tehdä pitkästä aikaa haikeampi kappale. On ihan mahtavaa saada valmiiksi biisi, joka on muhinut tosi kauan. Ja tuntuu hyvältä että se onnistui näin hyvin, Erin sanoo.

Persoonallisesta äänestään ja koskettavista tulkinnoistaan tunnettu Erin on yksi maamme suosituimpia ja valovoimaisimpia artisteja, jolla on takanaan vuosikausien menestyksekäs ura. Hänen kolmas pitkäsoittonsa julkaistaan syksyllä. Erinin ensimmäinen sooloalbumi Hunningolla julkaistiin 2011 ja siitä tuli menestys. Albumi on myynyt kolminkertaista platinaa eli yli 60 000 kappaletta. Levyltä jäivät elämään jättihitit Vanha nainen hunningolla, Popeda, Vanha sydän ja On elämä laina. Kolme vuotta sitten ilmestyneeltä Erinin toiselta albumilta, platinaa myyneeltä Sä osaat! -levyltä muistetaan muun muassa hittisingle Ei taida tietää tyttö.

Liput 32€
eläkel., työttömät, opiskelijat, lapset alle 16v. 28€

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

TO 20.10. KLO 19:00 JÄTTIPOTTI -musiikkikomediaa tähdittää Juha Veijonen

Leksan ja Raakelin rantaloma Rivieralla saa äkkikäänteen, kun koto-Suomessa ennen matkaa täytetty lottorivi paljastuu täysosumaksi. Kumpikin salaa toiseltaan tietävänsä jättipotista, kunnes totuus paljastuu. Parikymmenvuotinen liitto alkaa rakoilla, kun miljoonat saavat kummankin haaveilemaan uudesta kumppanista ja makeasta elämästä. Soppaa hämmentää vielä entisestään Alfredo, rantakahvilan valkohampainen gigolo, joka uskoo löytäneensä Raksusta elämänsä naisen. Leksa puolestaan päättää näyttää, että rahalla saa ja hevosella pääsee.

Mutta rahan villiinnyttämä aviopari joutuu pian toteamaan, ettei kaikki ole kultaa, mikä kiiltää. Loppumetreillä Leksan ja Raksun avioliittokin kohenee, piristysruiske on tullut tarpeeseen!
Viime vuosien hittisävelmien siivittämä Jättipotti tarjoaa katsojalle ratkiriemukkaita naurunpaikkoja ja viihdyttäviä hetkiä. Näyttelijät ovat kaikki kokeneita musiikkiteatterin saralla, tähtenä mm. Häjyt- sekä Vares –elokuvista tunnetuksi tullut Juha Veijonen. Pohjanmaa-elokuvasta ja tv-sarjasta Blondi tuli taloon tuttu Eeva Eloranta kutkuttaa nauruhermoja Raksuna ja mukana velmuilee myös Olli-Matti ”Opa” McLees.

Tuottaja www.proevents.org
KÄSIKIRJOITUS Eeva-Kaarina Kolsi
OHJAUS Eeva Eloranta
LAVASTUS ja PUVUSTUS Proevents Team

NÄYTTELIJÄT
Juha Veijonen
Eeva Eloranta
Olli—Matti ”Opa” McLees

Liput: peruslippu 26,00€+mahd. toim.kulut/ eläkeläiset, opisk., varusmiehet, työttömät, lapset 24,00€+mahd. toim.kulut/ ryhmälippu 23€ (min. 10hlöä)+mahd. toim.kulut.

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

PE 21.10. KLO 19:00 NAURU RAIKAA - SUURI PIKKUJOULU STAND UP - SHOW

Jack Björklund, Tomi Haustola, Heli Sutela

Nauru Raikaa – Suuri Pikkujoulu stand up –show
K-15

Bluesland Productions OyLiput 27€
25€ opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

SU 23.10. KLO 18:00 HONEY B & T-BONES

Tässäpä huumaava cocktail, jolla 1960-luvun parhaat psykedeliaelementit kohtaavat deltabluesin autotallissa, tositarkoituksella. Paksut bassolinjat ja funky rumputyöskentely luovat pohjan, jonka päällä operoiva kiihkeä ja maanläheinen slidekitarointi ei ota vankeja. Homman kruunaa Honey B:n laulu. Kuvittele ajanmukaistettu Memphis Minnie ja olet lähellä.

Honey B & T-Bones on hankkinut kannuksensa usein kaikkialle Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan suuntautuneen laajamittaisen kiertämisen kautta. Bändin tyyli on kypsynyt kolmentoista albumin myötä juurevasta bluesista rokkaavan R&B:n ja psykedelian myötä nykyiseen kaleidoskooppisuuteensa, joka välittyy uuden Easy Baby -singlejulkaisun jokaisesta sekunnista.

USA:ssa Memphisin SUN-studiossa taltioitu ja Suomessa James Spectrumin miksaamana päivänvaloon saatettu kappale hypnotisoi kuulijansa.

www.hbtb.net
www.facebook.com/honeybtbones
Liput 20 €
opiskelijat 15 €

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

PE 28.10. KLO 19:00 JAMPPA TUOMINEN - AAMU TOI, ILTA VEI - Viihdekonsertti

Esiintyy: Eija Kantola, Teemu Roivainen , Aki Hietala ja Jaana Raivio.

Suurien tunteiden tulkin, edesmenneen Jamppa Tuomisen iskelmäura starttasi 40 vuotta sitten iki-ihanalla laululla Aamu toi, ilta vei. Tämän päivän iskelmätähdet haluavat kunnioittaa rakastettua artistia ja hänen laulujaan muistoja herättävässä konsertissa. Mukana kiertueella ovat Eija Kantola, Teemu Roivainen, Aki Hietala ja Jaana Raivio.
Konsertissa, joka kantaa nimeä ”Jamppa Tuominen - Aamu toi, ilta vei”, kuullaan tarinoita ja muistoja Jamppa Tuomisen elämästä ja hänen suosituimmat hittinsä, nimikkokappaleen lisäksi mm. Kevään ensi kukkanen, Vesipisaroiden laulu ja Kuumat kyyneleet. Kiertue järjestetään yhteistyössä Jamppa Tuomisen omaisten kanssa.

Kiertueorkesterina toimii Omega.
Kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan
Magnumlive Oy

Liput 34 €

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajallaSU 30.10. KLO 18:00 ISMO LEIKOLA - HYVÄT NAISET JA HERRAT

Oivallusten mestari ja stand upin maailman lähettiläs Ismo Leikola saapuu piipahtamaan kotikamaralle, mutta vain hetkeksi. Syyskiertueella on luvassa täysin uusi show, jossa Ismo tarjoilee tuoreimmat Amerikan maan tuliaiset ja uudet terävät havaintonsa elämästä ja ihmisyydestä. Leikolan käsittelyssä "Nauru vapauttaa" pitää kirjaimellisesti paikkansa. Liput ovat tunnetusti loppuneet kesken, joten kannattaa olla pikapikaa liikkeellä. Tarkoittaa siis nyt. Tervetuloa!

K-15
Esityksen kesto n. 2h sis. väliajan 20 min.
Tuotan niin Tuotanto Oy

Liput 29,50 €
25,50 € opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ja työttömät

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

TO 3.11. KLO 19:00 INA FORSMAN - PRETTY MESSED UP -TOUR 2016

Bändi: Ina Forsman (laulu), Robbie Hill (kitara), Samuli Rautiainen (koskettimet), Jarkko Rantanen (rummut), Iiro Kautto (basso)
"Ina Forsmanista on kuoriutunut omaperäinen artisti, joka ei kumartele massamedian musiikkitrendeille, vaan tekee rohkeasti omaa juttuaan, jolla erottua joukosta. Inan voimakas, savuinen ja mehukas lauluääni hivelee kuulijan korvia, ja vahvatunteisissa lauluissa näkyy myös tekijöiden oma leima, joka linkittää musiikin tähän päivään. Showssa yhdistyvät blues ja soul, johon yhdistyy Inan laulu, jossa on kypsyyttä ja eläneisyyttä paljon enemmän kuin hänen ikänsä antaa olettaa. Fraseeraus on luontevaa ja yllättävän raa'assa äänessä on voimaa ja seksiä.
Ahkerasti ulkomailla yhdessä Helge Tallqvistin ja nyt vuonna 2016 Ruf Recordsin Blues Caravanin kanssa kiertänyt Ina nähdäänkin nyt vihdoin kotimaassaan kiertueella."

Bluesland Productions OyLiput 20€
Eläkeläiset, Opiskelijat 15€

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla


PE 4.11. KLO 19:00 JOONAS WIDENIUS TRIO

Joonas Widenius Trio esittelee toisen täyspitkän albuminsa syyskuussa 2016. Levyn julkaisee Rockadillo records. Trio tekee kattavan levynjulkaisukiertueen Suomessa loka-marraskuun vaihteessa.
Joonas Widenius Trio on suomalaisen modernin flamencon ja world jazz -musiikin kärkeä. Yhtye on matkannut triona vasta neljä vuotta, mutta matkan varrelle mahtuu paljon; kaksi levytystä, kymmeniä keikkoja, festivaaleja kuten Pori Jazz, Etnosoi ja Tampere Guitar Festival, haastatteluja, laajasti mediahuomiota, showcase-esiintymisiä sekä näiden lisäksi alati kasvava huomio ja kiinnostus ulkomailla. Kesällä 2016 yhtye vieraili Ruotsissa pariinkin otteeseen.
Virtuoottinen soitanta, trion jäsenten välinen yhteys, lavashow ja musiikillisesti moniulotteiset keikat ovat olleet avainasemassa yleisön ja median palautteessa. Trio vie kuulijansa musiikilliselle matkalle, jolle ei helposti löydy vertaista. Andalusian auringon lämmöstä siirrytään hetkessä urbaanin ympäristön metrokiskoille.

Trion kokoonpano
Joonas Widenius, flamencokitara
Hannu Rantanen, basso
Karo Sampela, rummut ja perkussiot

YouTube
www.youtube.com/watch?v=_XllqyeezUs
www.youtube.com/watch?v=JUUwF7IISBM
Facebook
www.facebook.com/joonaswidenius

Kuva: Kimmo Tähtinen

Liput 15 €

Ravintolapalvelut palvelevat tuntia ennen konserttia

SU 6.11. KLO 19:00 ANNELI SARI - GLAMOUR JUHLAKONSERTTI

Anneli Sari esiintyy jälleen suomalaisyleisölle, mukanaan hänellä on maailmanluokan ranskalaismuusikoista koottu yhtye. Konsertissa kuullaan yleisön suosikki sävelmiä. Tiedossa on monipuolinen kattaus, ikivihreitä , tangoa, hansonia… Upean uran ja kansainvälisillä estraadeilla esiintynyt Anneli Sari tunnetaan vahvana tulkitsijana , jonka konsertit eivät jätä ketään kylmäksi.

Odotettavissa ikimuistoinen ilta täynnä pukuloistoa, glamouria ,musiikillisia elämyksiä.
Randez-vous – iloinen jälleennäkeminen
Kesto n. 2h, sisältää väliajan.
Järj. Bravo tuotanto

Liput 25 €
Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

LA 12.11. KLO 19:00 MIELENKÄÄNTÄJÄ PETE POSKIPARTA - Mentalisti 2.0

Mentalisti Pete Poskiparran sooloesitys edustaa interaktiivista teatteria parhaimmillaan pitäen yleisön otteessaan alusta loppuun.
Uusi kokonaisuus tarjoaa parhaat palat Mielenkääntäjä sekä Mies, mikrofoni ja mieli esityksistä sekä joukon uusia entistäkin hämmästyttävämpi ja hauskempia osuuksia.

Vuoden taikuriksikin valittu Pete Poskiparta heittää show´ssa kaikki ässät pöytään. Lopputuloksena näet ja koet ajatustenlukua, ohjattua intuitiota ja muita mielenihmeitä. Koko kakku kuorrutetaan huumorilla sekä uskomattomalla muistiesityksellä, jossa mentalisti näyttää mihin aivomme todella pystyvät! Tätä ei voi selittää, tämä pitää kokea!

K 10
Pete Poskiparta Ky

Liput 24 € aikuiset
22 € lapset, työttömät, eläkeläiset sekä varusmiehet.

Ryhmät väh. 10 henk. liput 22€ ja väh. 50 henk. liput 20€

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

SU 13.11. KLO 17:00 ISÄNPÄIVÄN ILTAMAT

Savelan Nuorisoseuralla
Iltamaosuudessa mukana YTY-teatterin Impro-ryhmä Matti Juntusen johdolla.
Estradilla YTY-teatterin tuttuja näyttelijöitä. Musiikkia ja iloista ohjelmaa.
Tansseista vastaa JP-viihde ja kahvitarjoilusta Ylivieskan Kotiseutuyhdistys ry.

KE 16.11. KLO 19:00 OPPILASKONSERTTI

Ylivieskan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertti

Liput 10€. Liput ovelta tuntia ennen tapahtumaa.
Os. Veitsimäentie 1, Ylivieska

Vapaa pääsy!

PE 18.11. KLO 19:00 JOHANNA KURKELA - INGRID

Johanna Kurkelan ”Ingrid” on kaksituntinen väliajallinen konsertti, joka kutsuu kuulijansa matkalle Ingridin maailmaan. Konsertti on jatkoa levyn viimevuotiselle julkaisukiertueelle.

Johanna Kurkela - laulu
Tomi Aholainen - koskettimet, laulu
Antti PItkäjärvi - koskettimet, laulu
Ville Nurmi - kitara
Marko Timonen - rummut
Juho Kanervo - basso, sello
Ismo Oikarinen - äänitekniikka
Teemu Lehtonen - valotekniikka

Järjestää Kaiku Agency Oy
www.kaikuentertainment.fi

Liput 38 €, eläkel., opisk., koulul., työttömät, varusm. 35 €
Ryhmät väh. 20 henk. 35 €

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajallaSU 20.11. KLO 15:00 VIESKA SINFONIETTA 10 VUOTTA JUHLAKONSERTTI

Kapellimestarina Gabor Fodor ja vierailevana kapellimestarina Timo Hannula
Liput 7€ aikuiset, 4€ lapset ja 14€ perhelippu

TO 24.11. KLO 19:00 PUSI, PUSI -komediaa tähdittää Hannele Lauri

Hannele Laurin tähdittämässä musiikkikomediassa topakka maatalon emäntä, Eila, päättää pelastaa hiipuvan elinkeinonsa ryhtymällä uudelle toimialalle, hyvinvointibisnekseen. Avukseen hän pestaa TE-keskuksesta Ahmedin, turkkilaistaustaisen velikullan, jolla on paljon hyvää tahtoa, mutta vähänlaisesti taitoa ja osaamista. Kun ensimmäisenä asiakkaana Tyrskylän hyvinvointikeskuksen pihaan karauttaa bemarillaan Sani, stressaantunut bisnesnainen, on kolmiodraama valmis. Lemmenkipeitten naisten ja Ahmedin piirileikkiä siivittävät ikivihreät iskelmät.

Käsikirjoitus Reijo Honkonen
Ohjaus Eeva Eloranta
Rooleissa Hannele Lauri, Opa McLees ja Annikki Saha
Kesto 1h 45min, sisältäen väliajan
Tuottaja www.proevents.org

Liput 27 €, + mahd. toim. kulut, eläkel., opisk., varusmiehet, työttömät, lapset 25 € + mahd. toim. kulut. Ryhmät min 10 henk. 24 € + mahd. toim. kulut

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla


PE 25.11. KLO 19:00 SILVENNOINEN & MAIJANEN BAND

SMB:n ohjelmisto koostuu sekä molempien omista kappaleista että yhteisistä suosikeista. ”-Keikan ensimmäisellä puoliskolla soitamme akustisesti omia, suomenkielisiä kappaleitamme, ja loppupuoliskolla 1960–1970 -lukujen brittiläistä ja kotimaista rock´n´rollia, kuten Creamin, Royalsin ja Rock’n’Roll Bandin kappaleita. Sekä tietysti bluesia, Heikkihän on yksi merkittävimmistä suomalaisista blueskitaristeista”, Maijanen kertoo. Silvennoinen & Maijanen Bandissa soittavat myös Jani Auvinen rummuissa ja Janne Rajala bassossa, molemmat mukana SMB-kokoonpanossa alusta lähtien. ”-On hienoa soittaa yhdessä, kun homma toimii vuosi toisensa jälkeen vaikka keikkoja ei koko ajan tahkotakaan”, Maijanen ja Silvennoinen toteavat.

Dex Viihde Oy

Liput 28 € ennakko, 30 € ovelta
Ryhmät väh. 10 henk. liput 25 €, Akustiikka

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

LA 26.11. KLO 19:00 ILOINEN JOULUKONSERTTI. FINLANDERS JA 7 SEINÄHULLUA VELJESTÄ

Iloinen Joulukonsertti tulee antamaan hilpeää helpotusta joulujännitykseen jo kahdennentoista kerran.

Perinteisellä kuivanmaanristeilyllä on taas luvassa otsaryppyjen silityspalvelua, hymykuoppien syvennyshoitoa ja tietenkin täyslaidallinen jouluista musiikkia. Kansipaikoilla ovat mukana myös Santaset, Näsä, Paavo ja Tienaa -pojat, sekä parvi ei niin pieniä joutsenia. Näitä iloisia joulutunnelmia teille julkituo Jussi Lammela, Aarne Hartelin, Kari Lehtomäki, Lasse Pasaikko, Timo Pelander, Pasi Ketola, Risto Purhonen, Raimo Smedberg, Seppo Korjus, Reijo Ylinen ja Arto Hyötyläinen. Unohda siis huoli, ja tilaa tuoli... Iloiseen joulukonserttiin!

Liput 41€, S-Etukortilla liput 36,50€

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

SU 27.11. KLO 15:00 JOULUTUNNELMAA

Oopperalaulaja, bassobaritoni Esa Ruuttunen konsertoi jouluisissa tunnelmissa.
Konserttiohjelma sisältää perinteisiä joululauluja kuin uudempia joulusäveliä. Mukana Ruuttusen kanssa konsertoimassa ovat Raahen Nuorisokuoro johtajanaan Pauli Ylitalo.
Säestyksestä vastaa jousitrio Annastiina Leskinen (viulu), Ellinoora Leskinen (sello) ja Kristina Leskinen (piano).

Lipun hinta sisältää kahvi/tee/mehu ja joulutortun.
LIPUT: 15,- €, 16-vuotiaat ja alle 7,- €

RASKASTA JOULUA 2016

30.11. KLO 18.00 LOPPUUNMYYTY!
Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

30.11. KLO 21.15 Marco Hietala, JP Leppäluoto, Elize Ryd, Antti Railio
Esityksessä ei väliaikaa, ravintolapalvelut palvelevat tuntia ennen konserttia

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ

Huom, lippuja ei ole myytävänä Akustiikassa

LIPUT: 39 €

KE 7.12. KLO 19:00 ILOA JOULUKUUN ILTAAN

Ylivieskan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertti


Vapaa pääsy!

TO 8.12. KLO 19:00 NAURUKULKUSET- PIENET JOULUT, SUURET NAURUT

Ilari Johansson & Niko Kivelä

Naurukulkuset - pienet joulut, suuret naurut
Työtahti kiristyy ja pikkujoulukausi lähestyy. Tämä tietää vain yhtä asiaa. Pian on aika löysätä kravattia tai nutturaa ja antautua juhlahumulle. Mikäpä sen parempi tapa rentoutua kuin nauraa kulkuset kilisten.
Naurukulkuset -pikkujoulukiertue tarjoilee pikkujoulukauden makeimmat naurut, sillä lavan valtaavat verbaalisen akrobatian taitavat stand up -konkarit Ilari Johansson ja Niko Kivelä. Tämän kaksikon hauskuutta voisi ylistää loputtomasti mutta se ei siltikään tekisi heille oikeutta. Parempi, että tulet sen itse paikan päälle toteamaan.
Saavu siis paikalle joko yksin tai yhdessä tai vaikka koko työporukalla!

K-15
Hedberg Entertainment OyPeruslippu 22,50 €
Opisk., Eläk., Varusm., Tyött. 19,50 €
Ryhmät (väh. 10 hlöä) 20,50 €
S-etu (1 lippu/kortti) 20,50 €

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

TI 13.12. KLO 19:00 NYKYTANSSITEOS - MARIEL

- Kertomus tytöstä, joka ymmärsi veden kieltä

Mariel on lapsille suunnattu nykytanssiteos. Teos käsittelee luonnon ja ihmisen suhdetta sekä erilaisuuden sietämistä lapselle sopivin, mielikuvituksellisin keinoin. Teos on valittu vuoden 2014 ITU- esitykseksi. Tanssijoina Jonna Eiskonen ja Tanja Illukka sekä tanssija-koreografi Virva Talonen. Heidi Masalin on teoksen koreografi ja ohjaaja.

Teoksen päähenkilö on tyttö, Mariel, joka ymmärtää veden kieltä. Hän asuu Veden maassa, jota hallitsee salaperäinen Luonnotar. Teoksen kolmas hahmo on Kärpänen, jonka paikalle saapuminen aiheuttaa sekä iloa että Veden maan tasapainon järkkymisen. Teoksessa kertojan roolissa toimivat pienet paristolla toimivat kalat, jotka uivat näyttämöllä suurissa lasipullossa.
Mariel on kasvukertomus, jossa jokainen joutuu antamaan tilaa myös muiden olemiselle ja ominaisuuksille yhteisessä maailmassa. Hahmojen toisistaan poikkeavat tavat olla ja liikkua tekevät liikekielestä ja tapahtumista mielenkiintoisa. Katsojalle avautuu mahdollisuus kokea maailma toisen näkökulmasta. Luonnon, ja tässä tapauksessa vesiluonnon, haavoittuvuus käsitellään teoksessa konkreettisin ja nuorillekin katsojille ymmärrettävin keinoin. Mariel on vahvan visuaalinen ja juonellinen tanssiteos, jonka toivomme pian puhuttelevan ja tuovan iloa myös katsojille muualla Suomessa.
Liput 10 € aikuiset, 5 € lapset

KE 14.12. KLO 19:00 ILOA JOULUKUUN ILTAAN

Ylivieskan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertti

Vapaa pääsy!

PE 16.12. KLO 19:00 JARKKO MARTIKAINEN

Jarkko Martikainen on monien kulttuurialojen mies, mutta tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys. Vuosien varrella hän on ehtinyt moneen; tekemisten laajuus käy parhaiten ilmi hänen kotisivujensa CV:sta. (www.jarkkomartikainen.fi)

”Parin työvuoden, puolensadan keikan ja säännöllisen treenauksen myötä meistä on tullut sanan varsinaisessa mielessä bändi. Se tuntuu erinomaiselta. Kuten sekin, että levyn demotyö jaksaa innostaa jopa vielä näin studioon menon kynnyspuulla.” Tähänastisista töistään pitkäkestoisimman Martikainen teki YUP:n säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina. YUP julkaisi yhteensä 11 albumia. Vuosina 1987 – 2008 toimineen yhtyeen aikana Martikaista kuvailtiin usein absurdistiksi ja satiirikoksi. Kun singlelevyjenkin nimet olivat usein mallia Meitä odotellaan mullan alla, Jos helvetti on täynnä ja Tavaroiden taikamaailma, siihen löytyi hyvä syy. 2004 alkaneen soolouran (ja etenkin 2006 ilmestyneen Rakkaus –albumin) myötä määritelmät ovat laajentuneet, tekemisiin on tullut mukaan myös pohdiskelevampia sävyjä, ja seuraavalta levyltä sopii odottaa niin sellaisia kuin myös äänekkäämpää ja kiivailevaa bändisoittoa.

IKÄIHMISTEN YLIOPISTO (etäluennot)

Luennot ovat ikäihmisille maksuttomia.

KE 14.9. KLO 14.00 VIINA ON VIISASTEN JUOMA. ALKOHOLI - HAASTE MYÖS IKÄÄNTYVILLE. Luennoi THL:n johtava asiantuntija Esko Österberg. Ilmoittaudu Ylivieskan seudun kansalaisopistoon puh. 044 4294 319 tai 044 4294 321.

KE 28.9. klo 14.00-16.00 MUOVIT, HORMONIT JA MUUT IHMISJÄTTEET VESISTÖISSÄMME. Luennoi Professori Jussi Kukkonen JY. Ilmoittautumiset Kesäyliopistoon anna-liisa.pieska@ylivieska.fi tai puh. 044 4294 559. Luennot ovat ikäihmisille maksuttomia. Muille 20€ sarja/syksy.

KE 12.10. klo 14.00-16.00 HOITOON LIITTYVÄT INFEKTIOT JA NIIDEN ENNALTAEHKÄISY. Luennoi Infektioylilääkäri Maija Rummukainen , KSSHK. Ilmoittautumiset Kesäyliopistoon anna-liisa.pieska@ylivieska.fi tai puh. 044 4294 559. Luennot ovat ikäihmisille maksuttomia. Muille 20€ sarja/syksy.

KE 9.11. KLO 14.00 SYÖVÄN EHKÄISY RAVINNON AVULLA. Luennoi THL:n tutkimuspäällikkö, ETT, dosentti Satu Männistö. Ilmoittaudu Ylivieskan seudun kansalaisopistoon puh. 044 4294 319 tai 044 4294 321.

KE 16.11. klo 14.00-16.00 VANHUUS JA OIKEUS. Luennoi Professori Urpo Kangas, HY . Ilmoittautumiset Kesäyliopistoon anna-liisa.pieska@ylivieska.fi tai puh. 044 4294 559. Luennot ovat ikäihmisille maksuttomia. Muille 20€ sarja/syksy.

TI 22.11. KLO 18.00 LIIKE ON LÄÄKE-HENGITYSSAIRAAN LIIKUNTAHAJROITTELU. Anniina Mörsäri ja Sanna Juola, fysioterapeutit OYS. Vapaa pääsy. Järjestää Kalajokilaakson Hengitysyhdistys ry

KE 23.11. KLO 14.00 AIVOT JA MUSIIKKI. Luennoi Akatemiaprofessori Petri Toiviainen Ilmoittaudu Ylivieskan seudun kansalaisopistoon puh. 044 4294 319 tai 044 4294 321.

TI 17.1.2017 KLO 18.00 JÄRKI VAI TUNTEET? MITEN ERI TEMPERAMENTTITYYPIT KOHTAAVAT RAKENTAVASTI. Päivi Kuuva, koomikko ja työhyvinvointivalmentaja.Vapaa pääsy! Järjestää Kalajokilaakson Hengitysyhdistys ry

Luennot toteutetaan etäluentona.

KAHVILA AVOINNA KLO 13.30 ALKAEN. KAHVI, TEE JA PULLA TAI SUOLAPALA 3€/HLÖ.

KONSERTTIPAKETIT

Lähde kulttuurimatkalle Ylivieskaan! Yhdistä matkaasi konsertti tai tapahtuma Ylivieska-talossa sekä yöpyminen ja illallinen lähihotellissa.

HOTELLI KÄENPESÄ. 1hh 74€/vrk ja 2hh 98€/vrk. Varaukset 08 423 611. Voit kysyä lisätietoja ryhmäpaketeista yhteydenottolomakkeella

Illallinen RAVINTOLA PIKKUVELI

KULTTUURITOIMI tarjoaa myös oheisohjelmapalveluita ryhmällenne - Kaupunkikierros, Puuhkalan museo - Ylivieskan kotiseutumuseo, maatilatutustumista jne. Tiedustelut Marita Öljymäki-Maarala 044 4294 543

Liput 15 €, ovelta 20 €

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat väliajalla

Ylivieskatalo Akustiikka - Tapahtumien aarreaitta

Ylivieskan Kulttuurikeskus on toteutettu vuonna 2003 EU-hankkeella. Kolmas Suomessa toteutettu EU-kulttuurikeskushanke kuului osana Länsi-Suomen tavoite 2-ohjelmaan ja Pohjois-Pohjanmaan tavoite 2-ohjelmaan. Kulttuurikeskuksen omistajana toimii Ylivieskan kaupunki.

Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikan ovat rakennuksen osalta suunnitelleet UKI Arkkitehdit Oulusta. Pääsalin akustiikan on laatinut Alpo Halme Helsingistä. Ylivieskatalo Akustiikka on moderni kulttuurikeskus aivan kaupungin keskustassa. Kulttuurikeskuksessa on 405-paikkainen konserttisali, näyttelysali, äänistudio sekä kokous- ja videoneuvotteluhuoneita - ”Kokouskeidas keskellä kaupunkia”. Akustiikassa järjestetään paljon erilaisia konsertteja, tapahtumia ja juhlia. Näyttelysalissa on viisitoista näyttelyä vuosittain.

Tervetuloa!

Ylivieskatalo Akustiikka
Koulukatu 2B
84100 Ylivieska
karttalinkki Akustiikkaan
Myyntipalvelu puh. 044 4294 543, 044 4294 546 (klo 8-16)

Lipunmyynti avoinna
ma-pe 12.00-19.00
la 12.00-16.00 puh. 044 4294 545. akustiikkainfo@ylivieska.fi

Osta liput täältä

Akustiikka on Ylivieskan kokouskeidas
Kokous- ja koulutustiloja sekä tarjoilua 5 - 373 hengelle.
Pyydä tarjous!

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki