Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka

KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

KEVÄTKAUDEN 2018 OHJELMISTO

Tutustu KulttuuriHelmien 2018 ohjelmaanTutustu Sun Pampas 2018 ohjelmaan

PE 19.1. KLO 18:00

NUIT D`ÈTOILES - TÄHTIYÖ, LIED-KONSERTTI
SANNA-KAISA HILLIAHO, SOPRAANO
ELIISA SUNI, PIANOKonsertin ohjelmistossa monipuolinen kattaus sekä romanttista että uudempaa laulumusiikkia rankalaisesta romantiikasta suomalaisiin kansanlaulusovituksiin. Säveltäjänimiä mm. Oskar Merikanto, Aulis Sallinen, Gabriel Faure, Charles Gounoud ja Leonard Bernstein. Konsertin kesto n.60 min.

Liput 10€/6€

KE 24.1. KLO 13:00 AVOIN LUENTO KAIKILLE

PALLIATIIVINEN HOITO JA SAATTOHOITO

Luennoi syöpähoitaja Johanna Hirvelä, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio


Aiheeseen liittyviä kysymyksiä voi lähettää etukäteen vanhusneuvoston sihteerille, sähköpostilla: marita.oljymaki-maarala@ylivieska.fi

Luennon järjestää Ylivieskan kaupungin Vanhusneuvosto

Kahvila palvelee klo 12.30 alkaen (omakustanteinen)

Tilaisuus on maksuton.

TO 25.1. KLO 19:00

LAPIN SOITTOKUNTA - PUOLUSTUSVOIMAT 100 VUOTTA -KONSERTTI


Vuosi 2018 on puolustusvoimien juhlavuosi. Konsertissa kuulemme juhlavuoden kunniaksi sävellettyä uutta musiikkia, mm. uuden Suomalaisen alkusoiton sotilassoittokunnalle, Timo Forströmin tuoreen pasuunakonserton sekä kantaesityksenä Rolf Gustavsonin sävelrunon orkesterille. Konsertin toinen puoliaika on pyhitetty perinteiselle Suomalaiselle sotilasmusiikille.

Konsertin johtaa Lapin sotilassoittokunnan uusi kapellimestari, Tero Haikala.
Solistina, kersantti Tuomas Virkkala, pasuuna

Soittokunnan kotisivut

Liput 15 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

TO 1.2. KLO 13:00

SENIORIPÄIVÄ -JUONTAA PAULI YLITALO

Ohjelmassa:

Päivärinnan lapsikuoro, johtaa Sanna Hilonen.
Unen merkitys hyvinvoinnille. Luennoi Eeva Huhtala, YTM.
Taukojumppa
Paneelikeskustelu Kulttuurin merkityksestä hyvinvoinnille – Miksi harrastan - Mitä se antaa minulle?
Puheenjohtajana toimii Pauli Ylitalo


Klo 14:00-14:20 Kahvimusiikkia. Lucia Pavlovics & Band

Klo 14:20-15:30 Päiväkahvit ja tanssit Iltatähtiorkesterin tahdittamana

Liput 5€ sis.kahvitarjoilun.


Keittolounaskattaukset klo 11.30 ja klo 12.00
Jauhelihakeitto, rieska, suolakurkku, juusto, ruokajuomat. Hinta 10€, sis. myös päiväkahvitarjoilun ja ohjelman. Ennakkovaraukset puh. 044 4294543


Aulassa infopisteitä mm.:

- OmaisOiva

- Kela, palvelukanavat ja palveluopastus

- Ylivieskan Seurakunta

- Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopisto

Yhteistyössä Kulttuuritoimi ja Ylivieskan seudun kansalaisopisto

Lisätietoja tapahtumasta 044 4294 543

Lämpimästi tervetuloa!

Liput 5 € sis. kahvitarjoilun

PE 2.2. KLO 19:00

TUNTEIDEN ILTA - JOHANNA IIVANAINEN - ANTTI SARPILA - JANNE MAARALA

Janne Maarala Trio esiintyy solisteinaan laulaja Johanna Iivanainen sekä klarinetisti – saksofonisti Antti Sarpila Ylivieskan Akustiikassa helmikuun 2. päivänä. Tunteiden ilta -konsertissa kuullaan monipuolinen kattaus tunnettuja amerikkalaisia ja kotimaisia ikivihreitä sekä jazzklassikoita. Illan tunnelmat vaihtelevat vauhdikkaista swing-numeroista herkkiin balladeihin ja brasialaisiin bossa nova -rytmeihin.

Johanna Iivanainen (s. 1976) on oululaislähtöinen nykyään Mäntsälään kotiutunut laulaja-lauluntekijä. Johannan raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion ja varsinkin hänen monipuolisuutensa on suorastaan hätkähdyttävä kattaen levytyksiä jazzin, accappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta.
Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon. Hän on ollut Jazz-Emma ehdokkaana albumeilla Suomalainen vuonna 2003 ja Johanna Iivanainen vuonna 2004.

Antti Sarpila (s. 1964) on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzmuusikoitamme, joka esiintyy jatkuvasti solistina ympäri maailmaa. Antti Sarpilan oma yhtye Antti Sarpila Swing Band vietti 30-vuotisjuhliaan vuonna 2012.Suomen Jazzliitto on myöntänyt Antti Sarpilalle arvostetun Yrjö-palkinnon (v. 1997) ja Classic Jazz ry Louis Armstrong -palkinnon (v. 1996).

Janne Maarala (s. 1971) on huipputaitava ja monipuolinen pianotaiteilija. Hän on toiminut päätoimisena ja laaja-alaisena musiikin ammattilaisena - orkesterinjohtajana, pianistina, säveltäjänä ja sovittajana – vuodesta 2000 lähtien. Hän on esiintynyt soolopianistina ja yhtyeidensä kanssa mm. monilla festivaaleilla, konserttisaleissa, kirkoissa, jazzklubeilla, laivoilla, hotelleissa, palvelutaloissa sekä lukuisissa yksityis- ja yritystilaisuuksissa. Hän toimii myös The Great Helsinki Swing Big Bandin pianistina.
Janne Maarala Triossa soittavat Jannen lisäksi rumpali Jussi Miettola sekä basisti Sampo Tiittanen.

Yhtyeen kokoonpano:

Johanna Iivanainen – laulu
Antti Sarpila – klarinetti ja saksofonit
Janne Maarala – piano
Sampo Tiittanen – basso
Thomas Törnroos – rummut

Liput 20 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

SU 4.2. KLO 15:00

RUNOJEN JA SÄVELTEN SIIVIN - NÄYTTELIJÄ MATTI RISTINEN

Näyttelijä Matti Ristinen lausuu jousitrion sävelien siivittämänä.

Liput 15 € sis.kahvitarjoilun

TI 6.2. KLO 17:30

LASTEN JUHLAA - SATU SOPANEN & TUTTIORKESTERI

Klo 15:30 Niilo ja Nelli pellet tavattavissa aulassa, tekevät lapsille ilmapallohahmoja.

Ainutlaatuista ratasponiratsastusta. Hellyttävät, melkein kuin oikeat rattaiden päällä olevat Siiri- ja Santtu -ponit vievät sinut ainutlaatuiselle ratsastukselle avustajien taluttamina.

Kasvomaalausta

Lastenkahvila palvelee, myynnissä minidonitseja, mehua jne.

Liput 15 €

Perhelippu 50 € (sis. 4h henk.)

KE 7.2. KLO 18:00 BRASILIALAINEN KITARA

KITARAVIRTUOOSI ALVARO HENRIQUE

Konserttiohjelmassa mm. Calimério Soaresin säveltämä Concertino kitaralle, puhaltajien ja lyömäsoitinten kanssa sekä Charles Gounod’n Petite Symphonie puhallinsoittimille

Alvaro Henrique konsertoi yhdessä Kemin kaupunginorkesterin puhallin- ja lyömäsoittajien kanssa hurmaavalla konserttikokonaisuudella.

Liput 15 €

PE 9.2. KLO 19:00

JUKKA PUOTILA SHOW

Jukka Puotila Show on aina ajankohtainen ja alati sisällöltään muuttuva komiikkaan ja imitaatioon pohjautuva esitys. Siinä Puotila käsittelee huumorin sävyttämänä kaikkia ajankohtaisia tapahtumia ja ilmiöitä sekä imitoi lukuisia julkisuuden henkilöitä itseään säästelemättä ja imitoinnin kohteitaan säälimättä.

Näyttelijä Jukka Puotila tunnetaan yhtenä Suomen monipuolisimmista näyttelijöistä, koomikoista ja imitaattoreista. Hän on työskennellyt Suomen Kansallisteatterissa vuodesta 1984 lähtien, jonka rinnalla hän on samanaikaisesti esiintynyt lukuisissa tv- ja radio-ohjelmissa, elokuvissa sekä oman Jukka Puotila Shownsa puitteissa.

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

LA 10.2. KLO 11:00-15:00

KIRJAMESSUT

Mukana messuilla Finlandia-voittajat Jukka Viikilä ja Mari Manninen, kauhukirjailija Marko Hautala sekä kummituskirjailijat Tiina Hautala ja Aki Pulkkanen.

Klo 11:30 Kirjailijavieraana Kummituskirjailijat Tiina Hautala, Mikko Hautala ja Aki Pulkkanen. Haastattelijana Janne Koski, Ylivieskan kaupunginkirjaston kirjastonhoitaja

Klo 12:00 Messuilla nähdään ensi kertaa ainutlaatuinen powerpoint- esitys Akvarelleja Koillismaalta Lappiin . Esitys perustuu taiteilija Kari Holman kirjaan Akvarelleja ja runoja Koillismaalta Lappiin . Esityksen aikana esittää hänen vaimonsa Eeva Holma teemaan liittyviä luontoaiheisia runoja. Holmat ovat julkaisseet yhteensä 14 kirjaa. Eeva on julkaissut kahdeksan runokirjaa, joista Kari on kuvittanut viisi ja Eeva kolme kirjaa. Kari Holmalta löytyy myös kirja Kulttuurikohteita Pohjois-Suomessa, jossa on historiikkia ja akvarelleja. Hänen kirjastaan Pohjois-Suomalaisia kirkkoja löytyy n. viisikymmentä akvarellia ja historiaa. Uusimmassa Suomi 100 -kirjapainoksessa ovat mukana myös Sallan , rajan taakse jäänyt kirkko sekä Ylivieskan kirkko.

Klo 13:00 Kirjailijavieraana Jukka Viikilä. Haastattelijana Arja Nevanperä, kirjastonhoitaja. Esityksessä Eeva Holma lausuu Jukka Viikilän runoja.

Klo 13: 30 Kirjailijavieraana kauhukirjailija Marko Hautala sekä kummituskirjailijat Tiina Hautala ja Aki Pulkkanen. Haastattelijana Tuulevi Borén, Ylivieskan kaupunginkirjaston johtaja

Kirjailijoita ja kirjaesittelijöitä tulossa mm. Ari Mehtälä, Ylivieska. Kalevi Mäenpää, Kokkola. Kirsti Mäenpää, Vantaa. Esko Toiviainen/Antikvariaatti, Oulu. Haamu Kustannus, Vaasa. Mari Manninen, Aki Pulkkanen, Raahe. Irma Hannula, Ylivieska. Jenni Parikka. Katri Parikka. Tarja Ronkainen, Oulu. Ulla-Mari Kivi, Ylivieska. Eeva Rutanen, Ylivieska. Ylivieskan sukututkijat. Kari Holma, Eeva Holma. INFO Ylivieska. Pietari Päivärinta seura. Ylivieskan kaupunginkirjasto.

Kirjakahvila palvelee tilaisuuden ajan.

Jukka Viikilä

Mari Manninen

Tiina Hautala ja Marko Hautala

Aki Pulkkanen

Vapaa pääsy!

TO 15.2. KLO 18:00

VARASTO 2 ENNAKKOESITYSGAALA

Mukana gaalassa näyttelijä Minttu Mustakallio.

Tästä alkaa Varasto 2

Liput 35 € sis.tarjoilun, esityksen ja ohjelman

PE 16.2. KLO 19:00
JIRI NIKKINEN THE BEATLES TRIBUTE BAND

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band on erikoistunut The Beatlesin ja muun sixties-musiikin esittämiseen.

Ohjelmisto on yhtä ilotulitusta hiteistä harvinaisuuksiin...She Loves You, Help!, A Hard Days Night, All You Need Is Love, Drive My Car, I Want To Hold Your Hand, I Saw Her Standing There, Kansas City, A Day In The Life, Something, Yesterday, Back In The U.S.S.R, Savoy Truffle, No Reply, I´m Down, While My Guitar Gently Weeps, Twist & Shout, Money, Wait, Penny Lane, Hello Goodbye,Lady Madonna, All My Loving, Golden Slumbers-Carry That Weight-The End jne...


• Jiri Nikkinen laulu, kitarat
• Jiri Bertula viulubasso, taustalaulu
• Jarkko Rantanen rummut
• Juha Heikkilä koskettimet, taustalaulu

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

KE 21.2. KLO 12:00-17:00

REKRYKOHTAAMO

RekryKohtaamo yhdistää työnhakijat ja työnantajat.
Tule mukaan Ylivieskassa, Kulttuurikeskus Akustiikassa järjestettävään alueelliseen rekrytoinnin huipputapahtumaan!


Tutustu tarkemmin tapahtumaan: www.rekrykohtaamo.com
Facebook: www.facebook.com/rekrykohtaamo

KE 21.2. KLO 18:00

KAMARIMUSIIKIN HEHKUA

TERO LATVALA, VIULU - MARKO YLÖNEN , SELLO - RISTO LAURIALA, PIANOLoistavat solistit Tero Latvala, Marko Ylönen ja Risto Lauriala konsertoivat yhdessä kamarimusiikki-ohjelmalla.
Niin Marko Ylönen kuin Risto Laurialakin ovat molemmat konsertoineet laajasti Suomessa kuin ulkomaillakin.

Liput 15 €

Kahvila palvelee väliajalla

PE 23.2. KLO 19:00

EINI 40 VUOTTA JUHLAKIERTUE

Eini juhlii 40-vuotista artistiuraa uudella musiikilla ja kiertueella.

Syksyllä uudistetun bändin kanssa starttaavalla juhlakiertueella tullaan kuulemaan parhaita hittejä vuosien varrelta uutta musiikkia unohtamatta. Suomen valovoimaisimpiin artisteihin lukeutuva Eini viettää tänä syksynä artistijuhlavuotta, kun 1977 ilmestyneen ensisinglen ”Yes sir, alkaa polttaa” julkaisusta tulee marraskuussa kuluneeksi huikeat 40 vuotta. Vain 17-vuotiaana yleisön suosioon ponnahtanut laulajatar tietää edelleen reseptin yleisön hurmaamiseen, ja siitä esimakua saadaantänään perjantaina julkaistavan diskokappaleen ”Iho iholla” muodossa. Heidi Maria Paalasen sanoittamassa kappaleessa Eini tykästyi välittömästi tarttuvaan kertosäkeeseen: "Huomioni kiinnitti heti erittäin tarttuva hokema IHO IHOLLA, joka toimi lähes korvamatona kertsin melodiassa. Muutoinkin teksti tuntui raikkaalta ja kokonaisuus istuu tähän päivään." Viime vuonna Uuden Musiikin Kilpailussa ”Draamaa”-hitillään valloittaneen Einin uraan mahtuu 13 studioalbumin, lähes 40 singlen sekä useiden kokoelmalevyjen lisäksi tuhansia keikkoja ympäri Suomea.

Myöhemmin syksyllä starttaavalla Yes sir 40v –juhlakiertueella tullaan tuttuun tapaan näkemään energinen show, jossa ei hittejä säästellä. ”Odotan jo kovasti keikkojen alkamista. Uusi, nuorista loistavista muusikoista koostuva bändi tuo tarvittavan lisäenergian esiintymislavalle. Uudet raikkaat sovitukset tekevät vanhoista hiteistäni moderneja ja popahtavia. Olen innoissani kaikesta tästä” Eini kommentoi tulevaa. Uuden musiikin työstämisen lisäksi Einin kuluneeseen kesään on mahtunut paljon keikkailua sekä esiintyminen Hitti soikoon –revyyssä yhdessä muiden suurimpien Finnhits-tähtien kanssa. Nyt on kuitenkin aika suunnata kohti uusia tuulia: ”Odotan syksyltä huikeita keikkaelämyksiä, kun niin paljon on mennyt uusiksi. Jännittän jo tulevien sinkkujen julkaisuja, sillä itselläni on niin vahva tunne että nyt on oikeat ihmiset tekemässä musiikkia juuri minulle. Toivon, että yleisöni tulee pitämään kuulemastaan.

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

TO 1.3. KLO 19:00

ELASTINEN

Elastinen (Kimmo Laiho, s. 1981) on musiikki- ja viihdealan moniottelija, joka oman musiikillisen uransa ohella tuottaa musiikkia muille artisteille sekä toimi Rähinä Records levy-yhtiön toimitusjohtajana vuoteen 2015.

Nuorisolippu 15 € alle 18v.

Norm. lippu 25€.

PE 2.3. KLO 19:00

SILVENNOINEN, FÖRSTI & HELA BAND

Suomalainen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin näyttelijänäkin. Silvennoinen keikkailee ahkerasti usean kokoonpanon kanssa, viimeisimpänä Silvennoinen & Maijanen Band ja SF-Blues. Kunnioitettavan työn bluesin saralla tehnyt Silvennoinen valmistelee keikkailun ohella myös uutta soololevyään.

Lukuisissa tv-ohjelmissa ja yhtyeissä esiintynyt Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea räväkkänä Jo Stance -yhtyeen solistina, sekä Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana. Suomeen ykköslaulajiin lukeutuva Försti nousi koko kansan tietoisuuteen viimeistään Tähdet Tähdet -tv-ohjelmasta.

Heikki Hela tunnetaan muun muassa legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä. Hänen laulajauransa alkoi 1980-luvulla ja tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Uneton yö ja Hillitön hopeinen kuu. Vuonna 1994 Hela palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana. Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä kuusi albumia, joista uusin, Yhdessä & Erikseen, julkaistiin marraskuussa 2017. Albumilta on lohkaistu Saaren taa, Maanantaikappale ja Kuubalainen mies -singlet.

Nyt nämä ”nuoret” lahjakkaat muusikkokonkarit lähtevät yhteiselle kiertueelle keväällä 2018. Artistien mukaan konserteissa kuullaan bluesia, soulia ja poppia. Orkesteriin kuuluu myös muita pitkän linjan muusikoita: Anssi Nykänen (rummut) ja Harri Rantanen (basso).

Liput ennakkoon 25 € ja ovelta 30 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

KE 7.3. KLO 18:00

LAULUNÄYTELMÄ KAUNIS VEERA & KIPPARIKVARTETTI

Teuvo Oinas, Eikka Happonen, Merja Kuisma, Teemu Harjakari, Tiina Räsänen ja Juse Venäläinen.

Liput 25€, ennakko ja S-Etukortti

Ovelta 30€

LA 10.3. KLO 19:00

VESTERINEN YHTYEINEEN - KOKOELMALEVY JA KIERTUE 2017-2018


Tero Vesterisen luotsaama Vesterinen Yhtyeineen julkaisi syyskuussa uransa ensimmäisen kokoelmalevyn, joka nivoo yhteen orkesterin uran vuosilta 2009-2017. Paviaani-nimeä kantavan kokoelman kappaleet on valittu fanien kanssa järjestetyssä äänestyksessä. Ja on levyllä tietenkin uusiakin biisejä. Konsertissa kokoelmalevyn kappaleet kuullaan erikoissovituksina laajennetulla bändillä, ja sekaan mahtuu myös muitakin yhtyeen keskeisiä kappaleita.
Kovana livebändinä tutuksi tullut Vesterinen Yhtyeineen tunnetaan parhaiten hiteistään Nuoriherra, Siinä kävi niin, Onnellinen mies, Kiljut riemusta, Kukaan ei koskaan, Suurenmoinen elämä, Intiaanit ja Mitä tapahtui Hokkasen Timolle?

Vesterinen Yhtyeineen:
Mikko Enqvist - Kitara
Teemu Jokinen - Rummut
Petri Kivimäki - Kitara
Markus Piha - Basso ja sello
Iikka Kotaja - Flyygeli
Tero Vesterinen - Laulu
Vahvistuksina mm.
Janne Riionheimo - koskettimet
Leo Kylätasku - puhaltimet
Heini Ikonen - laulu
Jepa Lambert - laulu

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

PE 16.3. KLO 19:00
JP LEPPÄLUOTO – NETTA SKOG


Upean tummaäänisen tulkitsijan, JP Leppäluodon ja digihaitaristi Netta skogin kombo saa sovituksillaan biisit taipumaan aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Liput ennakkoon 20 €, ovelta 25 €.

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

LA 17.3. KLO 18:00

JUHLAKONSERTTI!
”KEIKALLA VUODESTA 1958 - JOUKO HIETALA 75V!"

Solisteina Jouko Hietalan lisäksi mm. Pentti Kumpulainen, Tapani Hakala, Aarre Huttunen, Aki Hietala, Helmi Hietala & Harmonikkamestari Heimo Mäntynen. Solisteja säestää juhlaorkesteri.

Jouko Hietalan yhtyeen 1960-luvun tallenteesta tehdyn cd:n julkaisutilaisuus.

Liput 20 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

PE 23.3. KLO 19:00

GOLDEN ABBA -SHOW

Koe Abban tarina uudelleen! Ikimuistettava tarina, upeat laulajat, tanssia, sirkusta ka live-bändi.
Abba-nelikkona Capri Selo (Amberian Dawn), Piritta Lumous (Manzana), Olli Kärki ja tangokuninkaanakin tuttu Marko Lämsä.
Esityksessä loistavat Suomen eturivin esiintyjät. He tykittävät Abban hittejä sellaisella energialla, ettei se jätä ketään kylmäksi. Show sisältää upeita Abba-tyylisiä pukuja ja koreografiaa. Huikeista sirkusnumeroista vastaa Jenni Pylkkänen. Golden Abba Show on henkeäsalpaava ja kokonaisvaltainen elämys, varsinainen Abba-spektaakkeli. Tule nauttimaan!

Esityksessä kuullaan mm. kappaleet: Mamma Mia, Dancing Queen, Fernando, Waterloo, Summer Night City, Voulez Vous, When I Kiss The Teacher, Tiger ja monia muita...

Liput 39 €
36€ eläkeläiset
Ryhmät yli 20 henk. liput 36 €
Ryhmät yli 40 henk. liput 34 €
26 € lapset, opiskelijat, varusmiehet S-Etukortti liput 34€

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

TO 29.3. KLO 19:00

TANGON TAIKAA - GUARDIA NUEVA ORKESTERI & TEEMU ROIVAINEN
Kapellimestarina Raimo Vertainen

Guardia Nuevan solistina laulaa tangokuningas Teemu Roivainen.
Guardia Nueva on suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä. Orkesteri perustettiin Kokkolassa vuonna 2001. Heti alusta alkaen orkesteri päätti tulisieluisen kapellimestarinsa Raimo Vertaisen johdolla tehdä töitä pitkäjänteisesti, tosissaan ja rohkeasti. Työ on tuottanut hedelmää, joten ei ole vahinko eikä sattumaa, että kuudestatoista taitavasta muusikosta koottu kokkolalaisorkesteri on noussut huimaa vauhtia kohti suomalaisen orkesteritaivaan tähdistöä.
Guardia Nuevan musiikillisena runkona on ollut tunteikas tango- ja viihdemusiikki. Argentiinalaisen säveltäjän, Astor Piazzollan, merkitys orkesterille on suuri. Orkesterin repertuaari on vuosien saatossa kasvanut argentiinalaisesta tangosta suomalaiseen viihdemusiikkiin, elektrotangoon, kirkko- ja joulumusiikkiin. Kappaleet sovitetaan Guardia Nuevalle mittatilaustyönä ja sovituksissa orkesterin harmonikat, bandoneonit, jousisoittimet sekä rytmiryhmä soivat raikkaalla ja ennakkoluulottomalla otteella. Tänä päivänä viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nueva on musiikillinen runsaudensarvi, jolla ei ole tarvetta puristua yhteen muottiin.
Guardia Nueva on kerännyt paljon kiitosta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Orkesteri on esiintynyt kapellimestari Raimo Vertaisen johdolla ympäri Suomea, ulkomaita myöten. Orkesteria on kuultu ja ihailtu jo Argentiinassa, Turkissa ja Saksassa. Orkesterin valovoimainen esiintyminen, rytmisesti ja soinnillisesti kekseliäät sovitukset, jousisoittimien ja harmonikkojen dramaattiset soinnut yhdistettynä lahjakkaiden solistien tulkintoihin, takaavat intohimoisen konsertti-illan. Guardia Nuevan solisteina ovatkin olleet kaikki Suomen keskeisimmän alan artistit.

Teemun yksi rajapyykki urallaan oli Tangomarkkinat -laulukilpailun voitto (Tangokuningas 2014). Kruunaus avasi uusia polkuja jo pitkään musiikkialalla olleelle Teemulle.

Liput ennakkoon 25 €, ovelta 30 €.

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

LA 7.4. KLO 19:00

KULTAISET VIIHDESÄVELMÄTKeltaiset Banaanit orkesteri
Janne Nietula, trumpetti ja laulu
Jouko Kantola, koskettimet
Juha Yli-Kotila, kitara ja banjo
Kenneth Ojutkangas, basso
Hannu Puomio, rummut ja lyömäsoittimet

Solistivieraina Anne-Maria Sirniö ja Arto Lukkari.

Liput 15€

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla

SU 8.4. KLO 14:00

KAHDEN NAISEN LOUKUSSA
–kotimaiden komedia

Rooleissa Opa McLees, Eeva Eloranta ja Matleena Mannerto.
Käsikirjoitus Eeva-Kaarina Kolsi
Ohjaus Eeva Eloranta
K-12

Hykerryttävän hauska komedia Eerosta, aivan tavallisesta suomalaisesta miehestä, ja hänen kahdesta naisestaan, joiden molempien nimi on Pirkko. Pirkot tutustuvat sattumoisin ravintolan pöydässä, kun Eero pahaa-aavistamattomana osuu paikalle . . .

Liput 25€ / 23€ eläkeläiset, opiskelijat / 22€ ryhmät. Ryhmän koko min. 10 hlöä.

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla


TO 12.4. klo 13.00
PE 13.4. klo 13.00
LA 14.4. klo 13.00

PRINSESSA RUUSUNEN – TEATTERI TÄHTIPARAATIOhjaus ja sovitus Eija-Liisa Pokki.
Kehitysvammaisten ja kehitysviiveisten teatterinharrastajienryhmä esittää Akustiikassa keväällä 2018 koko perheen satunäytelmän Prinsessa Ruusunen. Teatteri TähtiParaati on Ylivieskan seudun kansalaisopiston esiintyvä piiri.
Lisätietoja Eija-Liisa Pokki, 040 -5393507.

Liput 10€ (sis. väliaikakahvit)

PE 13.4. KLO 19:00

MICHAEL WINSLOW

Amerikkalainen tähtikoomikko, näyttelijä ja beatbox-artisti Michael Winslow saapuu kiertueelle Suomeen keväällä 2018. 25 suomalaista kaupunkia kattava kiertue on ylivoimaisesti suurin Suomessa järjestetty ulkomaisen stand up -koomikon esitysten sarja. Winslow vieraili Suomessa viimeksi 2016, jolloin hänet näki Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kuopiossa yhteensä yli 3000 katsojaa.

Winslow on esiintynyt yli 30 elokuvassa. Suuri yleisö muistaa hänet ennen kaikkea Poliisiopisto-sarjan ääniefektimiehenä, veijarimaisena, esimiehiä ja rikollisia höynäyttävävä Larvell Jonesina. Winslow on ainoa näyttelijä, joka on esiintynyt Poliisiopiston kaikissa seitsemässä osassa. Larvell Jonesin myötä Winslow’sta on tullut etenkin 70- ja 80-luvulla syntyneille pop-ikoni – mistä kertovat myös viittaukset ”Poliisiopiston ääniefektimieheen” Simpsoneissa, Family Guyssa ja King of the Hillissa.

Michael Winslown uran alkupiste on lapsuuden kodissa, ilmavoimien tukikohdassa Washingtonim Fairchildissa, jonne ei saanut tuoda ystäviä. Seuran puutteessa hän alkoi imitoida eläinten ja moottoriajoneuvojen ääniä, ja kehittyikin ilmiömäiseksi ääniefektitaituriksi. Löydettyään kutsumuksensa viihdetaiteilijana hän liftasi Los Angelesiin. Asunnoton Winslow nukkui Venice Beachilla, kunnes voitti lopulta palkinnon Chuck Berrisin The Gong Show -ohjelmassa. 516,32 dollarin suuruisen palkintonsa turvin mies kykeni hankkimaan auton päästäkseen esiintymään kaupungin lukuisille klubeille. Lopulta ohjaaja Hugh Wilson ja tuottaja Paul Manslanski näkivät Winslow’n lämmittelemässä yleisöä ennen Count Basie Orchestran konserttia Long Beach Theaterissa, ja nuoren näyttelijän ja ääniefektitaitajan ura pääsi käyntiin.

Liput 30 €

Kahvila- ja ravintolapalvelut palvelevat tuntia ennen konserttia ja väliajalla

TO 19.4. KLO 15:00

SINUN VUOROSI LOISTAA - HYVINVOINTITAPAHTUMA

Sanna Vikström - Hyvinvointivaikuttaja, Hidasta elämää -sivuston perustaja
Jutta Gustafsberg - Hyvinvointivaikuttaja, brändäyksen asiantuntija, motivoiva puhuja
Tom Pöysti - Suosittu sparraaja, imitaattori ja koomikko

mywayhanke.fi

PE 20.4. KLO 19:00

WENTUS BLUES BAND

Wentus Blues Band on tehnyt pitkän uran ja vietti toissa vuonna 30-vuotis juhliaan omilla Wentusfesteillä. Wentus on soittanut noin 3000 konserttia ainakin parissakymmenessä eri maassa ja on tuonut Suomeen vuosien varrella joukon kansainvälisiä bluestähtiä ja esiintynyt heidän taustayhtyeenään.

2018 alkaa uudella levynjulkaisulla ja perjantaina 20 Huhtikuuta on Ylivieskan, Akustiikan vuoro saada nauttia kivenkovasta bluesshowsta!

Niko Riippa - Kitara
Robban Hagnäs - Basso
Juho Kinaret - Laulu
Pekka Gröhn - Keyboards
Daniel Hjerppe - Rummut

Liput ennakko 25 € / Ovelta 29 €

PE 27.4. KLO 19:00

MATTI PATRONEN & JUKKA TAKALO - KUOLIAAKSINAURATTAJA JA KUPLETTILEVYTTÄJÄ

Laulua, naurua ja tarinoita

Liput 20€ ja 15€
opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet jne.

TO 10.5. KLO 18:00

EVELINA

Laulaja/lauluntekijä Evelina on tehnyt lyhyessä ajassa läpimurtonsa maamme artistien kärkikastiin. Evelinan musiikki on sekoitus urbaania poppia, rnbtä sekä hiphoppia. Musiikin lisäksi Evelina on myös tullut tunnetuksi muoti-ikonina sekä nuorien esikuvana joka rikkoo rohkeasti rajoja.

Evelina tuli suuren yleisön tietoisuuteen Mikael Gabrielin kanssa tekemällä hitillään "Honey" jota on streamattu Spotifyssä jo yli 12 miljoonaa kertaa. Lisäksi hitit "Kylmii Väreitä" sekä "Sushi" ovat soineet ahkerasti radiotaajuuksilla. Evelina oli myös ensimmäinen artisti, jonka debyyttialbumi (24K) streamasi platinaa ennen julkaisua.

Omien kappaleiden lisäksi Evelina on ollut feattina mm. JVG:n, Asten & Brädin kappaleilla.

Liput 20 €


PE 11.5. KLO 19:00

TJANGO! FOLKJAZZ-YHTYE


Tjango! - kokoonpano:
Antti Leinonen, harmonikka
Otto Tolonen, kitara
Tero Hyväluoma, viulu

Helsinkiläinen folkjazz-yhtye Tjango! julkaisi toisen albuminsa toukokuussa 2017. Alun perin klassisen musiikin soittajien Tjango!-sivuprojektista on kasvanut hyvinkin vakavasti otettava ja samalla poikkeuksellisen monipuolinen yhtye. Uuden levyn nimi "Greens and Blues" viittaa paitsi Suomen kesän väreihin, myös bluegrass-musiikkiin, jonka vaikutteet kuuluvat aiempaa selvemmin Tjango!n musiikissa.

Tjango!n musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa. Suurimmat innoittajat ovat olleet mustalaisjazzin mestari Django Reinhardt sekä Astor Piazzollan tango nuevo, joiden yhdistelmästä juontuu myös yhtyeen nimi Tjango!. Esikuvien katveesta yhtyeen tie on kuitenkin vienyt hyvin omaperäiseen sekoitukseen. Se on vahvasti kansanmusiikillinen, yhtä voimakkaasti rytmimusiikillinen, ja myös klassisen musiikin klangia on edelleen mukana.

Vuonna 2010 perustettu Tjango! uudistui alkuvuodesta 2016, kun useista kansanmusiikkiyhtyeistä tutut viulisti Tero Hyväluoma ja kontrabasisti Tarmo Anttila liittyivät yhtyeeseen alkuperäisjäsenten kitaristi Otto Tolosen ja haitaristi Antti Leinosen rinnalle.

Liput 20€

KALAJOKILAAKSO AREENA – YLIVIESKAN JÄÄHALLI

La 9.6. SUN PAMPAS 2018
KLO 13.00 TI-TI NALLE

Liput 15€
Perhelippu 50€ (4 henkilöä)

KALAJOKILAAKSO AREENA – YLIVIESKAN JÄÄHALLI


LA 9.6. SUN PAMPAS 2018

Klo 20.30 BORDUNA

Klo 22.00 ANNA PUU

Klo 24.00 SUVI TERÄSNISKA

Lauantain lippu 25 € ennakkoon ja 30 € ovelta

VIP-LIPPUTIEDUSTELUT 044 4294 543

KALAJOKILAAKSO AREENA – YLIVIESKAN JÄÄHALLI


SU 10.6. SUN PAMPAS 2018

Klo 16.30 THE GEORGIES

Klo 18.00 KATRI HELENA

Klo 19.30 JUHA TAPIO

Sunnuntain lippu 25 € ennakkoon ja 30 € ovelta

VIP-LIPPUTIEDUSTELUT 044 4294 543

Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka
Tapahtumien aarreaitta

Kulttuurikeskus Akustiikka
Koulukatu 2B
84100 Ylivieska
karttalinkki Akustiikkaan
Myyntipalvelu puh. 044 4294 543,
044 4294 546 (klo 8-16)

Lipunmyynti avoinna
ma-pe 12.00-18.00
la 12.00-15.00 puh. 044 4294 545. akustiikkainfo@ylivieska.fi
Osta liput täältä

Akustiikka on Ylivieskan
tapahtuma- ja kokouskeidas

Tapahtuma-, kokous- ja koulutustiloja sekä
tarjoilua 5 - 401 hengelle.
Pyydä tarjous!

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki