Etusivu Kulttuuritoimi Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka


YLIVIESKAN KULTTUURIKESKUS

AKUSTIIKAN

KEVÄTKAUDEN OHJELMISTO

KulttuuriHelmet 2017 2.2.-18.3.2017

KE 1.3. KLO 19:00 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPPILASKONSERTTI MAALISKUUN MAINIOT

Vapaa pääsy!

PE 3.3. KLO 12:00-15:00 KUNNAT REFORMIEN KESKELLÄ - STRATEGISET VALINNAT

12:00 Tervetuloa! Pauli Korpi-Tassi. Puheenjohtaja, Jokilaaksojen Kauppaseura

12:15 Kunta ja maakunta, yhdessä elinvoiman puolesta. Timo Reina. Varatoimitusjohtaja, Kuntaliitto

13:00 Paikallinen-alueellinen-nauhakaupunki. Juha Luukko. Apulaiskaupunginjohtaja, Kurikka

13:30 Kahvitarjoilu, mahdollisuus verkostoitua

14:00 Aluekehittäminen yhteistyönä. Päivi Keisanen. Kehittämispäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan liitto

14:20 Kunta vuonna 2019.Terho Ojanperä.Kaupunginjohtaja,Ylivieska

14:40 Kuntademokratian edistäminen. Mari-Leena Talvitie, kansanedustaja. Tulevaisuuden kunta -parlamentaarisen työryhmän varapj.

15:00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

PE 3.3. KLO 19:00 JOPET SOIKOON

Viihdyttävä ilta Jope Ruonansuun parissa

http://www.joperuonansuu.com/

Liput 23€ ennakko ja 25€ ovelta. Kaukonpäivän kunniaksi Oy Herrfors Ab tarjoaa kaikille kaukolämmitetyissä asunnoissa asuville Ylivieskalaisille ja Alavieskalaisille Jopet Soikoon liput alennettuun hintaan. Alennukseen oikeutettuja asukkaita on jo yli 10 000! Kertomalla osoitteesi saat 2€ alennuksen lipun hinnasta.”

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

TO 9.3. KLO 19:00 ANNE MATTILA - RIISUTUT LAULUT

Anne Mattila 20-vuotisjuhlakiertueelle keväällä
Suomalaisen iskelmätaivaan suursuosikki Anne Mattila viettää 20-vuotista taiteilijajuhlaansa vuonna 2017 ja lähtee sen kunniaksi juhlakiertueelle. Kahdeksan konsertin Riisutut laulut -niminen kiertue alkaa 9. maaliskuuta Ylivieskasta ja päättyy 23. huhtikuuta Hyvinkäälle. Muut konserttipaikat ovat Kaustinen, Pieksämäki, Tampere, Seinäjoki, Rauma ja Pori.

– Kiertueella on luvassa suosituimpia laulujani 20-vuotisen levytysurani ajalta, mutta on luvassa muutama yllätyskin hieman tuntemattomampien laulujen joukosta, Mattila paljastaa. – Ennen kaikkia luvassa on viihdyttävä mutta samalla tunnelmallinen hetki musiikkini parissa intiimisti unplugged, eli ”riisuttuina” versiona.
Anne Mattilan ensimmäinen julkinen esiintyminen oli jo 9-vuotiaana Kauhajoella. Laulu-uran alkuaikoina hän osallistui useisiin laulukilpailuihin ja sai niissä myös menestystä, kuten hänen 13 -vuotiaana voittamansa jenkanlaulun Suomen mestaruus osoittaa. Mattilan ensimmäinen TV-esiintyminen oli vuonna 2000 TV2:n Huvin vuoksi -ohjelman Tähtiputkessa.
Suuren yleisön tietoisuuteen Mattila ponnahti kesällä 2001 julkaistuilla lauluillaan Asfalttiviidakko ja Pienen hetken. Hänen debyyttialbuminsa myi platinaa. Sittemmin hän on julkaissut kaikkiaan 15 albumia, jotka ovat saavuttaneet useita platina- ja kultalevyä. Enkeleitä onko heitä, Unihiekkaa, Perutaan häät, Katsees kuin tulta, Kuivaa koivua ja Anna vielä yksi elämä ovat esimerkkejä Mattilan lukuisista hiteistä.
Anne Mattila on paitsi menestynyt laulaja myös tunnustettu taidemaalari. Hän on pitänyt useita näyttelyitä vuodesta jo yli viidentoista vuoden ajan ympäri Suomen. – Maalaan mielikuvia, realistisia luontokuvia, ihmishahmoja, jokainen työni on aina oma lapseni, joten niistä on hyvin hankala usein luopua, Mattila kertoo.

Liput 20 €

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla


PE 10.3. KLO 19:00 SAMI SAARI & SONICS

Sami Saari ottaa yleisönsä unohtumattomalla tavalla esiintyessään. Ohjelmistoon kuuluu herran tunnetuimpien hittien lisäksi myös rakastetuimpia Aki Sirkessalon kappaleita.
Sami Saarella on oma bändi, joka koostuu valtakunnan omistautuneimmista ja tyylikkäimmistä Soul-muusikoista!

http://www.vibratosound.com/sami-saari-sonics/

Liput 22€ ennakko ja 24€ ovelta

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

LA 11.3. KLO 16:00 MUISTOJEN ILTA-JUHLAKIERTUE

JAAKKO RYHÄNEN - laulu
ANGELIKA KLAS - laulu
PENTTI LASANEN - a. sax, klar., huilu
SEPPO HOVI - piano, hanuri, tarinat

Muistojen ilta - konserttiohjelmisto sisältää suomalaisten rakastamia ikivihreitä, klassisesta Merikannosta Malmsteniin ja Godzinskyyn ja mm. Musorgskin laulu Kirpusta saa huikean tulkinnan. Seppo Hovin johdolla Angelika Klas tuo tuulahduksen maailmalta klassikkokappaleiden muodossa tulkiten mm. Cherbourgin sateenvarjot, Diamonds are the girls best friend ja monta muuta iki-ihanaa suosikkia. Seppo Hovi kokoaa konsertin leppoisella huumorilla ja antaa juonnoissaan oivallisen oppitunnin musiikin historian ihmeellisestä muuntuvuudesta.

http://liljaproduction.fi/

Liput 37 €

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

TO 16.3. KLO 19:00 JORMA KÄÄRIÄINEN & YHDEN TÄHDEN ORKESTERI

Jorma Kääriäinen tunnetaan soolotuotantonsa lisäksi Agents-yhtyeen laulusolistina vuosilta 1992–2006. Vuosina 2006–2013 Kääriäinen oli Riku Niemi Orchestran vakituinen solisti. Myös loppuvuodesta 2015 Jorma ja RNO tekivät mittavan konserttikiertueen sekä kaksi suoraa TV-esiintymistä yhdessä.

Jorma teki paluun pitkän tauon jälkeen keikoille vuonna 2015 kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterin kanssa.
Keikoilla hän on lähinnä esittänyt kappaleita soololevyiltään sekä Jorma Kääriäisen ja Agentsin yhteistuotannosta, mutta ohjelmistoon on mahtunut myös uusia kappaleita, kuten Reissumiehen kitara sekä tulevan pitkäsoittolevyn sinkkulohkaisu Suuri Yksinäinen.

Jorma on toiminut myös lauluntekijänä, sillä hän on tehnyt käännöstekstejä ja sanoituksia Agentsille, omaan soolotuotantoon ja muille artisteille.

Liput ennakkoon 25 €, ovelta 28 €

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

PE 17.3. KLO 19:00 QUEEN -MUSIKAALI CHAMPIONS

Queen -musikaali Champions on vaikuttava Queen-yhtyeen tarinaan perustuva näytelmä. Champions on uusi esitys Show Must Go On -musikaalista, jonka ovat nähneet jo 90 000 innostunutta katsojaa. Champions -musikaalissa voit kokea entistä suuremman Queen-spektaakkelin. Mukana on uusia esiintyjiä, pukuja ja tanssijoita sekä show-numeroita. Tämä on nähtävä! Freddie Mercurymme saa yleisön yhä uudestaan hurraamaan seisaallaan.
Musikaalissa koetaan Queen-yhtyeen tarina sekä suomalaisen Bohemians-bändin hulvattomia seikkailuja maailmalla.
Championissa kuullaan Queenin suurimmat hitit kuten I Want It All, Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Show Must Go On, Under Pressure ja paljon muuta.
Pääosissa
Dimitri Keiski
Elisa Lairikko
Miro Honkanen/ Käsikirjoitus: Katariina Leino
Ohjaus: Petri Lairikko
Kapellimestari: Mikko Kangasjärvi
Lavastus: Tapio Keskitalo
Valosuunnittelu: Pekka Rahko
Äänimiksaus: Juha Seppänen
Puvut: Elina Vättö
Koreografi: Mönzi KurbanaliAapo-Matti Puhakka
Ari Myllyselkä/ Pete Hiltunen
Simo Stenman
Jussi Ojanen
Tero Tanhuanpää
Christian Lairikko

Liput: 38 €, 34 € eläkel, 25 € opisk./työttömät, 34€ ryhmä yli 20 henk.

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

LA 18.3. KLO 19:00 VOITTAJAT - ON THE ROAD

Robert Pettersson, Iikka Kivi, Matti Patronen ja Jape Grönroos.

Liput 27€ ja 22€ opiskelijat, eläkeläiset

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla


SU 19.3. KLO 15:00 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON BACH-KONSERTTI

Esiintyvät musiikkiopiston opettajat ja oppilaat.
Tuotto Kirkkotalkoiden hyväksi

Liput 15€ ja lapset, opiskelijat, eläkeläiset 5€

KE 22.3.2017 klo 13.00-15.00 HYVÄÄ LASTEN SUOJELUA

Lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kertoo, miten lasten hyvinvointi Suomessa kehittyy ja mitä Suomen pitäisi ymmärtää syvemmin lasten hyvinvoinnin tilassa. Kurttila myös valottaa, mistä löytyy kuntakohtainen ja alueellinen tieto lasten hyvinvoinnin tilasta, kaikkialta Suomesta. Kurttila pohjaa ajatteluaan YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, joka on maailman laajimmin ratifioitu ihmisoikeussopimus – Suomessa lapsen oikeuksien sopimus on sitovaa lainsäädäntöä.

Hinta 30 €. Hinta sisältää kahvin.

Ilmoittautuminen 6.3. mennessä Ylivieskan toimipaikkaan. Puhelin 044 4457631 nina.savolainen@ylivieska.fi
Mahdollisten ryhmäilmoittautumisten osalta, ota yhteyttä Ylivieskan toimipaikkaan.
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä

30 €, sisältää kahvit

KE 22.3. KLO 18:00 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON PILLISET, SELLOSET JA MUUT SISUKKAAT SOITTIMET

SOITINESITTELYKONSERTTI

Vapaa pääsy!

PE 24.3. KLO 19:00 SAMULI PUTRO - Musiikkia maaliskuussa

Maaliskuussa ja huhtikuussa 2017 Putro keikkailee pääsääntöisesti konserttisaleissa. Lauluntekijälle ominainen akustinen ilmaisu lomittuu konserteissa sähköiseen otteeseen muodostaen kokonaisuuden josta voisi todeta että tätä ei kannata jättää näkemättä. "Kappaleita menneestä ja kappaleita tulevasta. Kappaleita työstä, rakkaudesta ja kaksnaru leijoista" on artisti itse todennut tulevista keikoistaan.

Konsertin kesto noin 2 h sis väliaika 20 min

Liput 32 €
30 € (eläkeläiset, työttömät, opiskelijat)

Kahvila ja ravintola palvelelvat väliajalla


LA 25.3. KLO 18:00 SUOMALAISEN ISKELMÄMUSIIKIN HELMIÄ - Hyväntekeväisyyskonsertti

Ilkka Alasuutari, Simo-Pekka Kivioja, Arja Löytynoja, Janne Nietula, Leila Poutiainen, Pekka Roiko, Noora Östberg, Ylivieskan mieskuoro
Säestää YMK Band

Konsertilla luodaan kuva suomalaisen iskelmämusiikin satavuotisesta taipaleesta. Jokaiselta vuosikymmeneltä esitetään pari suosituinta ja aikaansa hyvin kuvaavaa kappaletta, joiden säveltäjät ja sanoittajat ovat suomalaisia. Liikkeelle lähdetään 20-luvulta ja edetään vuosikymmen kerrallaan aina tähän päivään. Kappaleita tulkitsevat tutut ylivieskalaiset solistit Ilkka Alasuutari, Simo-Pekka Kivioja, Arja Löytynoja, Janne Nietula, Leila Poutiainen, Pekka Roiko ja Noora Östberg. Oman osansa viihtyisään iltaan tuo Ylivieskan Mieskuoro. Säestyksestä vastaa tutusti ja turvallisesti YMK-Band.

Konsertin tuotto ohjataan Leijonien Punainen Sulka -keräyksen kautta nuorison syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Liput 20 €

Kahvila palvelee väliajalla

SU 26.3. KLO 15:00 KIRKKOTALKOOT -KONSERTTI

Esiintyvät Jaska Mäkynen, Aki Hietala, NOORA & Nelostie-orkesteri


Liput 20 €

Kahvila palvelee väliajalla

TI 28.3.2017 KLO 8.30-16.00 KARPALOSEMINAARI 2017
Keskiössä ihminen

Kohderyhmä Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset (koko päivä), muistisairauteen sairastuneet ja heidän läheiset (iltapäivän rinnakkaisseminaari)
Karpaloseminaarin tavoitteena on ajankohtaisen tiedon välittäminen. Seminaari keskittyy tänä vuonna antamaan välineitä sairastavan ihmisen kokonaisvaltaiseen hoitoon ja kohtaamiseen.

OHJELMA AMMATTILAISILLE
Päivän puheenjohtajana toimii hallituksen puheenjohtaja Jukka Tikanmäki, Suomen Dementiayhdistys ry
8.30 Ilmoittautuminen ja kahvi, Kahvit tarjoa Seniortek
9.00 Seminaarin avaus
9.15 Muistisairas ihminen, tarpeet ja normiton käyttäytyminen, Gerontologian dosentti, FT, erikoissairaanhoitaja Ulla Eloniemi-Sulkava
10.15 Tauko
10.30 Turvallisesti ja inhimillisesti kotona, Pasi Nurmela, CEO, Seniortek
10.45 Muistisairaan henkilön omaisen kohtaaminen, YTT, TtM, esh Riitta Räsänen
11.45 Uusi ravitsemuksellinen lähestymistapa Alzheimerin taudin hoitoon, Sirpa-Raitimo-Jestola, tuotespesialisti, Nutricia
12.00 Lounastauko
13.00 Muistisairaan ihmisen kohtaaminen Tunteva-toimintamallin keinoin, Tunteva-kouluttaja Hillervo Pohjavirta ja projektikoordinaattori Tuula Pesonen
14.00 Kahvitauko, Kahvit tarjoaa Nutricia
14.30 Muistisairautta sairastavan seksuaalisuus, Muistiasiantuntija, seksuaalineuvoja Eine Korhonen
15.30 Päivän päätös

OHJELMA SAIRASTUNEILLE JA LÄHEISILLE
Iltapäivän puheenjohtajana toimii Vastaava muistiasiantuntija Mirja Hynninen, Suomen Dementiayhdistys ry
13.00 Parisuhde ja muistisairaus, Muistiasiantuntija, seksuaalineuvoja Eine Korhonen
14.00 Kahvi
14.30 Muistisairaan ihmisen kohtaaminen Tunteva-toimintamallin keinoin, Tunteva-kouluttaja Hillervo Pohjavirta ja projektikoornidaattori Tuula Pesonen
15.30 Päätössanat


Hinta 110 €. Suomen Dementiayhdistyksen jäseniltä 100 €.
Hinta sisältää luentomateriaalin, lounaan ja kahvit. Iltapäivän seminaari muistisairautta sairastaville ja läheisille on maksuton.

Ilmoittautuminen
2.3.2017 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon 044 4294 559.
Sairastuneiden ja läheisten seminariin (iltapäivä) voi ilmoittautua myös puh. 040 551 3548/ Sdy toimisto. lmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Voit ilmoittautua tästä

LA 1.4. KLO 19:00 JUHA TAPIO - ITTEKSEEN (LOPPUUNMYYTY)

Kaksikymmentä keikkaa sisältävä Ittekseen –kiertue tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden kokea intiimi Juha Tapio -keikka
Nyt lauluntekijä palaa juurilleen ja lähtee kitaransa kanssa keikoille, yksin. Kaksikymmentä keikkaa sisältävä Ittekseen –kiertue käynnistyy helmikuun lopussa ja päättyy huhtikuun alkuun. Luvassa on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä nauttimaan miehen musiikista intiimissä ilmapiirissä. Edellisen kerran Juha on kiertänyt soolona vuonna 2012.
” Mies ja kitara on kuninkuuslaji. Näissä konserteissa tilan saa ja täyttää olennainen. Vain mies ja kitara - sekä laulut, sanottava ja kohtaaminen. Tervetuloa.” kommentoi Juha jo kovasti odottamaansa kiertuetta.

Liput 30 €

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla


SU 2.4. KLO 18:00 MAISEMAKUVIA SUOMESTA

Suuri viihdeorkesteri, Kainuu Pops Orchestra. Johtaa Ari Tamminen. Solisteina Johanna Piipponen ja Pekka Mikkola.

Konsertin ensimmäinen puoli keskittyy kuvaamaan suomalaista mielenmaisemaa solistien ja ison orkesterin kanssa tangosta Anssi Tikanmäen orkesterikappaleisiin. Mukana on myös elokuvasävelmiä. Konsertin toisen puolen täyttää Anssi Tikanmäen orkesterisarja Maisemakuvia Suomesta (1981), joka on aidosta kansallisesta musiikkiperinteestämme voimansa ammentava orkesteriteos. Sarja oli heti julkaisuajankohtanaan merkkitapaus viihteellisen orkesterimusiikin vaikealla saralla.
Se saavutti välittömästi suuren joukon kuuntelijoita, joiden musiikkimaku saattoi vaihdella paljonkin. Ja saavuttaa edelleenkin. Sarjan tarinat ovat edelleenkin hämmentävän ajankohtaisia, yli kolmenkymmenen vuoden jälkeen, ja kuvaavat herkästi suomalaista mielenmaisemaa raikkaasta suomalaisesta luonnosta tehtaanpiipun varjoihin, Lapista Ruuhka-Suomeen.

Liput 15€ ja 10€ eläkeläiset, opiskelijat, nuoret

Kahvila palvelee väliajalla

KE 5.4. KLO 19:00 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON OPPILASKONSERTTI HUHTIKUUN HARMONIAT

Vapaa pääsy!

TO 6.4. KLO 18:00 JA 21:00 SAMI HEDBERG & NIKO KIVELÄ - Wings of Comedy -kiertue

Stand upin superkaksikko, Sami Hedberg ja Niko Kivelä, yhdistää jälleen voimansa. Wings of Comedy -stand up -kiertueellaan Sami ja Niko esiintyvät sekä yksin että yhdessä. Aiemmin U.G.M.T.M.S.U.S.W.N.K.A.S.H-show’ssaan lavan jakaneet koomikot ovat timantinkovia ammattilaisia, joiden eläytyminen ja tilannetaju ovat omaa luokkaansa. Samin ja Nikon stand upia yhdistää hyväntuulisuus, hetkessä eläminen ja rakkaus lajia kohtaan. Niko Kivelä on tarinankerronnan mestari. Hän on yleisön edessä avoin, rehellinen ja sydäntä lämmittävän hauska. Lavalla Niko kertoo vangitsevaan tyyliinsä oman elämänsä tapahtumista – ja niitähän riittää. Sami Hedbergin ei tarvitse sanoa sanakaan, kun yleisöä naurattaa jo. Hahmokomiikan rakastettu kuningas saa juttujensa ahmat, Pasit ja lentokapteenit heräämään eloon. Samin oikean aivolohkon vuoksi jutut saattavat lähteä oudoille teille, mutta juurikin siksi Sami on niin maagisen hauska. Lennokkaiden juttujen siivittämät illat isännöi räiskyvästä tyylistään tuttu Zaani.

Valtakunnallinen 30 kaupungin kiertue 8.3.-13.5.2017.
Ikäraja 18 vuotta. Esitys sisältää voimakasta kielenkäyttöä.
Kesto väliaikoineen noin 1 h 50 min.

Järjestäjä: Hedberg Entertainment Oy. www.wingsofcomedy.com

Liput ennakkoon 27,50 €/ 24,50 €.
S-Etukortilla 24,50 €.
Ryhmät min. 20 ennakkoon 25,50 €.

Liput ovelta alk. 30 €, ellei tapahtuma ole ennakkoon loppuunmyyty. Lipun hinta ei sisällä mahdollista eteispalvelumaksua.

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

PE 7.4. KLO 19:00 PIENI ELÄIN - Seela Sella 80 vuotta

Rakastettu näyttelijä Seela Sella juhlii syntymäpäiviään monologiteoksella Pieni eläin, jossa maailmaa katsotaan pienen eläimen silmin. Eläimen esikuvana on Nasu, joka on aina ollut Seelan suosikki - ja onhan heissä paljon samaakin! Pienen eläimen kotimetsä on pienentynyt kovasti. Metsät vähenevät koko ajan, eivätkä kaikki eläimet ? etenkään isot ? enää tahdo mahtua niihin. Mahtuuko maailmaan ollenkaan metsiä, saati eläimiä? Pieni eläin pohtii elämän menoa, vanhenemista ja maailman muuttumista - ihmettelee ennen kaikkea ihmisen toimintaa.
Monologiteoksen tekstistä vastaa Leena Tamminen ja ohjauksesta Kari Paukkunen.


Kuva: Johnny Korkman, Jarkko Räsänen

Liput: ennakko 20€. 25 € ovelta
20 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät

Esityksessä ei ole väliaikaa

Kahvila ja ravintola palvelevat klo 18:00 alkaen

TI 11.4. KLO 19:00 AL DENTE - AVOIN LIITTO - TARINA AVIOLIITOSTA

Dario Fon ja Franca Ramen käsikirjoittama komedia ”Al dente- avoin liitto- tarina avioliitosta”

Ohjaus: Satu Säävälä, Rooleissa: Maarit Peltomaa ja Hannu Salminen
Näytelmän kesto 80 min.

Maarit Peltomaa
Maarit Peltomaa tunnetaan monista eri ammattiteattereista. Hän on näytellyt Kajaanin kaupunginteatterissa, Lahden kaupunginteatterissa, Turun kaupunginteatterissa, Tampereen työväen teatterissa, Lappeenrannan kaupunginteatterissa.
Hänet tunnetaan myös elokuvista Poliisin poika, Siivoton juttu, Punainen nauha, Suuri Perfomanssi, Vares- uhkapelimerkki.
Maarit Peltomaa on tehnyt ravintolateatteriesityksiä eri puolilla Suomea komedioilla ”Saiksmä”, ”Aino ja Carin- varma valinta”.

Hannu Salminen
Hannu Salminen on pitkän uransa aikana näytellyt udeissa suomalaisissa teattereissa, kuin myös kansainvälisissä produktioissa. Viimeksi vuonna 2013 Rakveressa, Virossa, näytelmässä Köök/Kiettiö. Esitys oli tuolloin ehdolla vuoden parhaaksi näytelmäksi Virossa. Parhaillaan Salminen vierailee Seinäjoen kaupunginteatterissa Suomi 100- juhlavuoden esityksessä, Täällä Pohjantähden alla, jossa hänellä on Jussi Koskelan rooli. Salmisen kotiteatteri vuodesta 1995 on ollut lahtelainen vapaa ammattiteatteri Vanha Juko.

Liput: 20€, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 17€

Esityksessä ei ole väliaikaa

PE 14.4. KLO 19:00 JARKKO AHOLA - Hauras -kiertue

”Mietin mikä sana kuvaisi esittämääni musiikkia ja tulkintojani lähivuosilta. Yksi näistä sanoista oli ”hauras”. Se kuulostaa hyvältä ja antaa ohjenuoran, kun valitsemme ja sovitamme ohjelmistoa. Tarkoitukseni on omaan tyyliini esittää kappaleita, joista pidän ja joihin koen, että minulla on annettavaa. Genrerajoja nämäkään konsertit eivät tule tuntemaan. Tunnelma tulee olemaan välillä voimakas, välillä intiimi ja… niin, kenties hauraskin”, Jarkko Ahola kuvaa kevään konserttisalikiertuettaan.

Ohjelmapalvelu Dragonwhite Oy

Liput 35€
Ryhmät väh. 10 henk. liput 32 €

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

TI 18.4. KLO 19:00 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON RYTMIMUSIIKIN KONSERTTI

Vapaa pääsy!

KE 19.4. KLO 19:00 HUHTIKUUN HARMONIAT -KAMARIMUSIIKKIKONSERTTI

Vapaa pääsy!

TO 20.4. KLO 19:00 VESTERINEN YHTYEINEEN

Kovana livebändinä tutuksi tullut Vesterinen yhtyeineen tunnetaan parhaiten hiteistään Siinä kävi niin, Onnellinen mies, Kiljut riemusta, Kanto, Kukaan ei koskaan, Suurenmoinen elämä, Intiaanit ja Mitä tapahtui Hokkasen Timolle? Viimeisin albumi Kirottu Yksinäisyys julkaistiin lokakuussa 2016, ja siitä on lohkaistu singlet Nuoriherra, Faija käyttää napapaitaa sekä Minne sinä meet.

Vesterinen Yhtyeineen on:
Mikko Enqvist - Kitara
Teemu Jokinen - Rummut
Petri Kivimäki - Kitara
Markus Piha - Basso
Janne Riionheimo - Koskettimet
Martti Vesala - Puhaltimet
Tero Vesterinen – Laulu

www.facebook.com/VesterinenYhtyeineen

Liput ennakko 20 € ja 22 € ovelta

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

PE 21.4. KLO 19:00 ILTA ELOKUVAMUSIIKIN PARISSA

Sini Spoof, laulu
Jocke Kantola, säestys
Lauluyhtye Kuutama

Ilta elokuvamusiikin parissa -konsertissa Sini vie kuulijat aikamatkalle elokuvien, musikaalien ja tuttujen klassikkohittien maailmaan. Illan aikana kuullaan eri musiikin tyylilajeja ja tunnelmia 1920- luvulta aina tähän päivään saakka. Heittäydy mukaan suurien tunteiden vietäväksi tässä viihdyttävässä illassa Sinin ja Joukon sekä Lauluyhtye Kuutaman kanssa!
Sini Spoof on Sievistä kotoisin oleva, nykyään Jyväskylässä asuva monipuolinen ja taitava äänenkäytön ammattilainen; hän on laulutaiteilija, -pedagogi sekä spiikkeri.
Hän on opiskellut laulua ja äänenkäyttöä kansainvälisissä oppilaitoksissa, mm. Complete Vocal Instituutissa Tanskassa valmistuen sieltä 2011 sekä Berklee College of Musicissa Bostonissa.
Sini hallitsee taitavasti äänenkäyttötavat musiikin eri tyylilajeissa, Pop/Rockin, R&B:n, jazzin kautta klassiseen musiikkiin.
Jouko Kantola on ylivieskalaistunut, alkuaan naantalilainen pianisti ja säveltäjä. Hän on soittanut 70-luvulta asti yhtyeissä kuten Pepe Willbergin yhtye, Jukka Leppilampi Co, Christian-Charles de Plicque Duo sekä JockeKantola Band. Jouko opettaa Ylivieskan seudun musiikkiopistossa ja Centria AMK:ssa jazzpianoa ja yhtyeitä. Kuutama on vuodesta 2015 toiminut ylivieskalais-sieviläinen lauluyhtye, jossa on mukana sekä musiikin ammattilaisia että musiikkia pitkälle opiskelleita.

Sini Spoof

Liput 10€, lapset 5 €

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

MA 24.4. LuoVuutta kohti

Luovien alojen workshopit & Madventuresin Riku Rantala

Klo 14.30 Tarjoilua

Klo 14.30-16.30 Workshop luovan alan toimijoille

Klo 15.00-16.30 Yritysneuvontaa. Näyttelysali

Klo 16.30-17.00 Workshopin palaute ja ideoita jatkoon

Klo 17.00-18.00 Toteutimme unelmamme verellä, sisulla ja intuitiolla. Tuottaja Riku Rantala, Madventures. Pääsali

OULU SOUTH CREA -HANKE

Katso lisää pdf, 2601 kb

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset 20.4. mennessä.

merja.haukipuro@ysk.fi

PE 28.4. KLO 19:00 KLUBI-ILTA - Kaiho Duo: Kaija Kärkinen ja Antti Korhonen

Kaiho on konsertti kahdelle laulajalle ja kitaralle. Esiintyjinä Kaija Kärkinen laulu ja Antti Korhonen kitara ja laulu. Ohjelmassa on tunnettuja suomalaisia iskelmiä ja laulelmia uusina, taidokkaina ja tunnelmallisina sovituksina. Vaikutteita on otettu niin flamencosta, argentiinalaisesta tangosta kuin irlantilaisesta kansanmusiikista. Kappaleita kuullaan mm. Hectorilta, Juicelta, Toivo Kärjeltä ja Tapio Rautavaaralta. Kauniit melodiat ja elämänmakuiset sanoitukset kertovat rakkaudesta, jäähyväisistä, kaipuusta, ilosta, kaihosta ja elämän tragikomediasta.
Kaija Kärkisen sielukas ääni yhdessä Antti Korhosen kitaroinnin kanssa kuljettavat tunnetut sävelmät yllättäviin paikkoihin Andalucian illoista Buenos Airesin kujille. Tapio Rautavaaran Kulkuriveljeni Jan soi Piazzollan tangon tapaan ja Toivo Kärjen Jos vielä oot vapaa saa matkaansa espanjalaisen Solea-poljennon.
Kaihossa perinteinen iltama kulkee käsikädessä herkän kamarikonsertin kanssa.

Akustiikan klubi-illoissa yleisö saa nauttia huippuartistien esiintymisestä käsin kosketeltavassa tunnelmassa. Ravintolapalvelut ovat käytettävissä koko konsertin ajan.

Liput 15 €

Ravintolapalvelut palvelevat koko konsertin ajan

LA 29.4. KLO 19:00 STAND UP!

STAND UP! – Mika Eirtovaara ja muut tv:stä tutut koomikot Suomen-kiertueella

Syksyllä 2016 nähdään Nelosella suomalaisittain historiallinen komiikkateko, kun yhdeksänosainen STAND UP! -sarja tuo viihteen kuninkuuslajin suomalaisiin olohuoneisiin Hangosta Utsjoelle! Tunnelmallisen Kulttuuriareena Glorian lavalle nousee yhteensä 28 suomalaista koomikkoa.

STAND UP! -ohjelmassa nähtäviä esiintyjiä voit yhyttää keväällä myös 34:n kaupungin konserttisaleista! Jokaisella kiertueen keikalla esiintyy ohjelman isäntä ja suomalaisen stand upin supersankari Mika Eirtovaara. Vierainaan hänellä on vaihtuvia, ohjelmasta tuttuja koomikoita, kuten Jaakko Saariluoma, Ilari Johansson, Niko Kivelä ja Krisse Salminen. Katso oman paikkakuntasi esiintyjät tapahtumalistauksesta.

Ylivieskassa esiintyjinä Mika Eirtovaara, Joni Koivuniemi ja Tomi Walamies.

Liput: 27/22 €

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

KE 3.5. KLO 19:00 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON RYTMIMUSIIKIN KONSERTTI

Vapaa pääsy!

KE 10.5. KLO 19:00 TOUKOKUUN TAITAVAT

Esiintyy Ylivieskan seudun musiikkiopiston oppilaita

Vapaa pääsy!

KE 17.5. KLO 19:00 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTON RYTMIMUSIIKIN KONSERTTI

Vapaa pääsy!

LA 20.5. KLO 19:00 LAIDUNKARKELOT - MIRKKA PAAJANEN JA YTY-IMPROTEATTERI

Säestys Jocke Kantola

Kalajoelta kotoisin olevaa Mirkka Paajasta kiehtovat elämänmakuiset ja oivaltavat tarinat. Hänen musiikkityyliään voisi luonnehtia folk-vaikutteiseksi pop-musiikiksi.

Laulunopettajaksi valmistunut Paajanen on tullut tutuksi useiden suomalaisten artistien taustalaulajana. Samuli Edelmannin bändissä Mirkka Paajanen on ollut mukana vuodesta 2008 lähtien. Paajanen on tehnyt kiertueita mm. Cheekin, Katri Helenan, Jari Sillanpään, Lauri Ylösen ja Anna Eriksonin kanssa. Mirkka Paajanen työstää parhaillaan sooloalbumia.

Konserttiin tuo lisävärinää YTY-teatterin yleisönkin mukaansa tempaava, valloittava Impro-ryhmän esitys Matti Juntusen johdolla. Estradilla tullaan näkemään YTY-teatterin tuttuja näyttelijöitä

Liput 10€

Kahvila ja ravintola palvelevat väliajalla

SU 28.5. klo 18:00 YLIVIESKAN MIESKUORO

SOLISTINA KALLE JUSSILA. SININEN JA VALKOINEN.

Johtaa Olena Mikhailova. Säestää YMK-BAND.

Ylivieskan seudun kansalaisopisto

Liput 15€


MA 29.5. KLO 19:00 PÄÄTÖSKONSERTTI

Esiintyy Ylivieskan seudun musiikkiopiston oppilaita

Vapaa pääsy!


KAIKILLE AVOIMIA LUENTOJA

IKÄIHMISTEN YLIOPISTO (etäluennot)

Etäluennot Jyväskylän yliopistosta


KE 22.2. KLO 14.00-16.00 Lähikuvassa Urho Kekkonen 1975-1981. Toimittaja Maarit Tyrkkö

KE 15.3. KLO 14.00-16.00 Antakaa suklaata, älkää sitoko - miten varmistan hyvän vanhenemisen . Geriatrian professori Jaakko Valvanne. , Tampereen yliopisto.

KE 12.4. KLO 14.00-16.00 Sokeriko myrkkyä. Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm

KE 26.4. KLO 14.00-16.00 Ruumis ja sielu - kaksi vai yksi? Body-mind ongelma nykylääketieteessä. Professro Hasse Karlsson, Turun yliopisto.

KE 10.5. KLO 14.00-16.00 Hajukoirat syövän ja muidenkin sairauksien havaitsijana. Luennoitsija ilmoitetaan myöhemmin.

Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopisto, Ylivieskan toimipaikka
Luennot toteutetaan etäluentona.

KAHVILA AVOINNA KLO 13.30 tai klo 17.30 ALKAEN. KAHVI, TEE JA KAHVILEIPÄ 3€/HLÖ.STUDIA GENERALIA KEVÄT 2017 – Etäluennot Helsingin yliopistosta

SUOMI – MYYTIT JA TODELLISUUS


2.3. klo 17.00-19.00- Muu maa mustikka ?
Professori Hanna Snellman: Suomalaisten matkassa
Professori Antti Karisto: Suomalaiseläkeläiset etelässä
Professori Inga Jasinskaja: Suomen uudet suomalaiset


16.3. klo 17.00-19.00- Työtä ja toimeentuloa
Dosentti Sanna Aaltonen: Startuppeja ja silpputyötä. Nuoret aikuiset työelämässä
Professori Anne_Birgitta Pessi: Myötätunnolla tulokseen
Professori Mika Pantzar: Työ ei lopu

23.3. klo 17.00-19.00- Sivistys-Suomi ja diginatiaiset
Johtaja Jaakko Kulhila: Digiloikka tulevaisuuteen
Professori Markku S. Hannula: Digi muuttaa matematiikkaa
Professori Pirjo Hiidenmaa: Monimuotoinen tietokirjallisuus
Puheenjohtaja Professori Maija Aksela

Vapaa pääsy ! Tervetuloa !KONSERTTIPAKETIT

Lähde kulttuurimatkalle Ylivieskaan! Yhdistä matkaasi konsertti tai tapahtuma Ylivieska-talossa sekä yöpyminen ja illallinen lähihotellissa.

HOTELLI KÄENPESÄ. 1hh 74€/vrk ja 2hh 98€/vrk. Varaukset 08 423 611. Voit kysyä lisätietoja ryhmäpaketeista yhteydenottolomakkeella. Illallinen RAVINTOLA PIKKUVELI.

KULTTUURITOIMI tarjoaa myös oheisohjelmapalveluita ryhmällenne - Kaupunkikierros, Puuhkalan museo - Ylivieskan kotiseutumuseo, maatilatutustumista jne. Tiedustelut Marita Öljymäki-Maarala 044 4294 543

Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka
Tapahtumien aarreaitta

Kulttuurikeskus Akustiikka
Koulukatu 2B
84100 Ylivieska
karttalinkki Akustiikkaan
Myyntipalvelu puh. 044 4294 543,
044 4294 546 (klo 8-16)

Lipunmyynti avoinna
ma-pe 12.00-19.00
la 12.00-15.00 puh. 044 4294 545. akustiikkainfo@ylivieska.fi
Osta liput täältä

Akustiikka on Ylivieskan
tapahtuma- ja kokouskeidas

Tapahtuma-, kokous- ja koulutustiloja sekä
tarjoilua 5 - 401 hengelle.
Pyydä tarjous!

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki