Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka

AKUSTIIKAN LIPUNMYYNTI

Avoinna ti-pe klo 12-18 ja tunti ennen tapahtumia.
044 429 4545 | akustiikkainfo@ylivieska.fi

Liput ostettavissa myös www.ticketmaster.fi


KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

SYYSKAUDEN 2019 OHJELMISTO

TO 19.9. KLO 19:00

JAPE GRÖNROOS JA MATTI PATRONEN
HAJUT POHJANMAALLA

Liput 20 €. Ovelta 26 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Jape Grönroosin ja Matti Patrosen stand-up show.

Esityksessä on väliaika.


LA 21.9. KLO 19:00

TIMO RAUTIAINEN & TRIO NISKALAUKAUS

Liput 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Akustinen konsertti.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus tunnetaan uniikista raskaan rokin soundistaan.

Yhtye perustettiin vuonna 1996 ja se teki huikean kahdeksan vuotta kestäneen uran suomalaisen raskaan rokin estradilla. Viidestä albumista neljä on ylittänyt kulta- tai platinarajan, ja myöskin live-esiintymisten suosio oli ennennäkemätön. Kokoonpanon tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat esimerkiksi Nyt on mies!, Surupuku, Lumessakahlaajat, Rajaton rakkaus, Kylmä tila ja Hyvä ihminen. Myytyjä albumeja on yli 130 000 kappaletta. Vuonna 2002 yhtye palkittiin peräti neljällä Emma-palkinnolla (Vuoden pop/rock-albumi, Vuoden albumi, Vuoden biisi sekä Vuoden yhtye). Joulukuussa 2004 yhtye jäi määrittelemättömän pituiselle keikkatauolle, kunnes noin kaksi vuotta myöhemmin kertoi uransa päättyneen lopullisesti.

Nyt – vuonna 2017 – yhtye on tehnyt näyttävän paluun!

Yhtyeen keulahahmo Timo Rautiainen kertoi Soundille helmikuussa 2017 seuraavanlaisesti: ”Olen tehnyt 2000-luvun puolivälin jälkeen vaikka mitä: soolo- ja bändilevyjä, kaikenlaisia keikkoja, tv-sarjoja ja kesäteatteria. Olen myös opiskellut Kaustisella kansanmusiikkia. Toisin sanoen olen saanut tehdä kaikkia niitä asioita, joista haaveilin Niskalaukauksen loppuaikoina. Sitten kun häärii yli kymmenen vuotta kaiken muun parissa, saattaa se menneisyyskin näyttäytyä vähän erilaisena. Tulin jossakin vaiheessa miettineeksi, että mitä hyötyä luupäisestä ehdottomuudesta lopulta on. Että olenko tyytyväinen itseeni jos korisen vielä kuolinvuoteellakin, että eipähän tultu takaisin. Miksi minä välittäisin kasvojen menettämisestä? Että olette oikeassa, toitotin silloin monessa lehdessä, että tätä bändiä ei enää nähdä missään. Nyt se kuitenkin nähdään ja minut saa ihan vapaasti ristiinnnaulita.”

Kokoonpano julkaisi paluusinglensä Pitkän kaavan mukaan 23.2.2017. Kesäkuussa ilmestyi toinen single-lohkaisu, Suomi sata vuotta. Kummastakin kappaleesta on tehty musiikkivideo! Lokakuussa julkaistiin kolmas maistiainen tulevalta levyltä, Isä ei jätä -single. 3.11.2017 julkaistiin Lauluja Suomesta -paluualbumi! Musiikin julkaisee Sakara Records.

Konsertissa on väliaika.


TI 24.9. KLO 18:00

OLEN SUOMALAINEN
ELOKUVA & TRIBUUTTIKONSERTTI

Liput 35 €. Vähintään 20 hengen ryhmät 32 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kari Tapion elämään perustuva Olen suomalainen -elämäkertaelokuva tulee ensi-iltaan 13.9.2019. Elokuvan on ohjannut Aleksi Mäkelä ja sen päärooleja näyttelevät Matti Ristinen ja Tiina Lymi. Elokuva kertoo Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran kauniin rakkaustarinan ja sen toisissa merkittävissä rooleissa, nuorena Karina ja Piana, nähdään Tatu Sinisalo ja Talvikki Eerola.

Elokuvan myötä tehdään syys-joulukuussa 2019 Olen suomalainen -tribuuttikonserttien sarja, jossa kuullaan Kari Tapion musiikkia uran alkuajoista 2000-luvulle saakka. Konserteissa ensiesityksensä saavat myös kaksi ennenjulkaisematonta Kari Tapion kappaletta poikansa Jani Jalkasen tulkitsemana. Teemailta koostuu Olen suomalainen -elokuvasta sekä konsertista. Konsertin musiikista vastaavat Kari Tapion pojat Jani ja Joona Jalkanen sekä Dimitri Keiski ja Hänen Juhlaorkesterinsa.

Olen suomalainen -elokuva kuvattiin pääkaupunkiseudulla elo-syyskuussa 2018. Autenttisessa ajankuvassa on mukana valtava joukko suomalaisen musiikin historian merkkihenkilöitä. Dannyä näyttelee Iikka Forss, Ilkka Vainiota esittää Ilkka Heiskanen, Toivo Kärjen roolin näyttelee Aake Kalliala, Reijo Taipaleen Joni Leponiemi ja Fredin roolissa nähdään Mikko Töyssy. Säveltäjä Veikko Samulia näyttelee Mikko Kouki ja sanoittaja Chrisse Johanssonia Joanna Haartti. Sakari Kuosmanen on elokuvassa roudari Pussinen.

Elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle ja se tehdään yhteistyössä Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poikien Joona, Jani ja Jiri Jalkasen kanssa. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Marko Leino ja Tomi Tuikkala. Elokuva on Solar Filmsin ja Nummela Filmin yhteistuotantoa ja sen levittää Nordisk Film.


PE 27.9. KLO 19:00

KOHTI KASVUA!
YRITTÄJÄTAPAHTUMA

Liput 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Illan teemana unelmien tavoittelu ja niiden saavuttaminen, vastuun kantaminen sekä tiimityö.

Kohti kasvua -tapahtuman järjestäjinä toimivat Ylivieskan Yrittäjät ry ja YTEK Yrityspalvelut, jotka ovat yhdistäneet yrittäjäseminaarin ja kaupan alan Liikkeessä!-seminaarin. Näin pystytään jatkossa tuottamaan vuosittain yhteinen isompi yrittäjyystapahtuma Ylivieskassa.

Yrittäjäjärjestön puheenjohtaja Mikko Kaarto kertoo, että tapahtuman tavoitteena on avata uusia näkökulmia yrittäjyyteen, luoda uskoa kasvuun ja tarjota uusia ajatuksia yritysten arkeen.
- Toivottavasti jokainen osallistuja saisi mukaansa ainakin yhden uuden idean. Myös yrittäjien yhteistyö on alueen kannalta tärkeää, ja sitä halutaan vahvistaa tuomalla ihmisiä yhteen, Kaarto sanoo.

Pääesiintyjien lisäksi tilaisuudessa puhuvat Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen ja Streamteam Nordic Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Juha Koskela. Tervanen kertoo, kuinka persoonalla voidaan vaikuttaa yrityksen menestykseen. Koskela taas puhuu rahoituksen, henkilöstöjohtamisen ja strategian merkityksestä. Ylivieskan kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Maria Sorvisto.
Akustiikassa syyskuun 27. päivänä järjestettävä tapahtuma on suunnattu ennen kaikkea alueen yrityksille ja niiden työntekijöille, mutta samalla se on paikkojen riittäessä avoin muillekin kiinnostuneille.

"Kellarista maailmamme – toteutimme unelmamme verellä, sisulla ja intuitiolla"

Duudsonien mastermind Jarno Laasala avaa kuinka he tekivät mahdottomasta mahdollista. He itse manageroivat itsensä pohjammaan lakeuksilta Hollywoodiin ja levittivät TV-ohjelmansa yli 150:n maahan.

Jarno avaa mitkä olivat hänelle isoimmat opit, miten kuunnella itseään ja kuinka tehdä unelmista totta.

Aikataulu:
18:30 Ovet auki
19:00 Tilaisuuden avaus, Mikko Kaarto
19-19:10 Ylivieskan kaupunki, Maria Sorvisto
19:10-19:50 Streamteam Nordic - Juha Koskela
Keskustelua ja kahvit
20:15-21:00 Kotipizza, Tommi Tervanen
Keskustelua ja kahvit
21:30-22:20 Jarno Laasala
Tilaisuus päättyy klo 23:00.


LA 28.9. KLO 19:00

ILONA NAISENERGIA

Liput 20 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

ILONA NAISENERGIA – konsertti tuo Akustiikan lavalle upeaa naisellista energiaa ja kauneutta. Tutut ja rakastetut sävelmät saavat aivan uuttaa svengiä ja tyyliä. Tulkitsijoina ovat Pauliina Sormunen, Lucia Pavlovics, Arja Löytynoja, Leila Poutiainen ja lauluyhtye Solinat. Mojovat testosteronit sekaan tuo Simo-Pekka Kivioja. Solistien säestyksestä vastaa uusi alueellinen viihdeorkesteri K.Nivala & Selvät Sävelet. Konsertin ohjelmisto tempaisee mukaansa niin seniorit kuin nuoremmatkin iskelmämusiikin ystävät.

Konsertissa on väliaika ja konsertin kokonaiskesto on noin kaksi tuntia.


SU 29.9. KLO 15:00

NUORISOKUORO FERMAATTI
40 VUOTTA JUHLAKONSERTTI

Liput 15 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kalajokisen nuorisokuoro Fermaatin 40-vuotisjuhlakonsertti. Kuoro on palkittu useasti kansainvälisissä kuorokilpailuissa. Juhlakonsertissa mukana kolme sävellystä entisiltä fermaattilaisilta, Mirkka Paajaselta, Eveliina Stolpilta ja Anne Vihelältä. Konserttia johtavat dir.cant Soili Autio sekä Emma Räihälä.

Säestys Minna-Liisa Kaattari sekä jousisoittimet Timo Hannulan johdolla.

Konsertissa on väliaika.


PE 4.10. KLO 19:00

"MOONLIGHT SHADOW" MAGGIE REILLY
THE VOICE OF THE MIKE OLDFIELD BAND

Liput 30 €. Ovelta 35 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Maggie Reillyllä on valtava kokemus musiikkialalta: Cado Bellen jazz/funkista esityksiin Karl-Heinz Stockhausenin kanssa, yhteistyöhön progerokkari Mike Oldfieldin kanssa, Creamin Jack Brucen ja Pink Floydin Dave Gilmourin kanssa laulettuihin duettoihin, ysärin europoppiin ja viime vuosikymmenien mietteliäisiin sooloalbumeihin.

Maggien ura alkoi vuonna 1970 hänen äänitettyään ensimmäisen singlensä ”Imagine Me”. Pian sen jälkeen hän tapasi kosketinsoittaja Stuart MacKillopin ja perusti yhtyeen ”Joe Cool”. 70-luvun keskitienoilla Joe Cool muuttui nopeasti sisäpiirin esiintymisistä skottilaiseksi pop-ilmiöksi yhdistyttyään yhtä tunnetun mutta enemmän jazz-suuntautuneen yhtyeen ”Up” kanssa, muodostaen merkittävän skottilaisen funk-rock-bandin Cado Bellen. Valitettavasti vuonna 1976 punk rock hukutti kaikki muut musiikkityylit briteissä ja yhtye hajosi.

Elettyään ja työskenneltyään Irlannissa, Maggie muodosti paljon ylistetyn kumppanuutensa Mike Oldfieldin kanssa vuonna 1980, tuottaen tunnettuja kappaleita kuten ”Moonlight Shadow”, ”To France” ja Hall & Oates-hitin ”Family Man” jonka johdosta hänet palkittiin ASCAP-palkinnolla vuonna 1984.

Lähdettyään Oldfieldin kanssa eri teille ja perustettuaan perheen, Maggie palasi soolouralleen ja ansaitsi tihenevällä tahdilla palkintoja. Vuonna 1991 hän yhdisti voimansa Saksalaisen julkaisijan Mambon kanssa ja tuotti albuminsa ”Echoes”, jota varten hän kirjoitti massiivisen maailmanlaajuisen hittinsä ”Everytime we Touch” ja Eurooppalaiset hittinsä ”Wait” ja ”Tears in the Rain”.

Albumi ”Midnight Sun” seurasi edeltäjäänsä vuonna 1992 hiteillä ”Follow the Midnight Sun” ja ”What About Tomorrow’s Children”.

Vuonna 1996 valmistui hänen ensimmäinen albuminsa EMIn alla. ”Elena” oli siirtyminen pois Mambo-ajan poplauluista kohti oivaltavampaa laulunkirjoitustyyliä, kuten tunnelmallisessa otsikkokappaleessa jolla Suomalainen folk-yhtye ”Vaartina” lauloi taustaksi Maggien huimille vokaaleille.

There and Back Again (1998) antoi Maggielle mahdollisuuden uudelleennauhoitta joukon parhaiten tunnettuja laulujaan kuten ”Everytime We Touch” ja ”Foreign Affair”.

Starcrossedin julkaisu vuonna 2000 jatkoi Elenan jäljillä ja tarjosi lisää todisteita Maggien herkistä laulunkirjoitustaidoista, varsinkin tyrmäävällä singlellä ”Adelena” (joka sisälsi Chris Rean sähköistävän kitarasoolon) ja kauniin ”Half-lightin”.

Vuonna 2003 Maggie tarttui tilaisuuteen nauhoittaa albumillisen lauluja joita hän oli pidemmän aikaa halunnut laulaa. ”Save it for a Rainy Day” oli Maggien ensimmäinen nettilatauksien hittialbumi, sisältäen tuskallisen kauniin Cyndi Lauperin laulun ”True Colours” sekä muita suuria James Taylorin, Chicagon, Dusty Springfieldin, Neil Youngin ja Heartin klassikkolauluja.

Vuonna 2006 Maggie palasi skottilaisille juurilleen julkaisten ”Rowanin”, albumin joka sisälsi perinteisiä skottilaisia ja englantilaisia kansanlauluja saumattomasti sekoitettuna Reillyn omaan tyyliin.

Maggiella on ollut tilaisuuksia työskennellä useiden fantastisten muusikoiden kanssa, kuten hänen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Stuart MacKillopin, joka on osallistunut jokaiseen Maggien levyyn Cado Bellen ensimmäisestä albumista saakka vuonna 1976. Vuonna 2013 Maggie julkaisi 10. albuminsa ”Heaven Sent” joka menestyi loistavasti. Molemmat singlet ”Juliette” ja ”Cold The Snow Clad Mountain” nousivat hetkessä Saksan Top 20-listoille ja albumia itseään on laajalti kehuttu tähän asti parhaaksi. Levyä seurasi kiertue, jolla Maggie esiintyi loppuunmyydyille saleille ja festivaaleilla.


LA 5.10. KLO 19:00

SINITAIVAS-KONSERTTI

Liput 39 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa on väliaika.

Tavataan taas Sinitaivaan merkeissä lokakuussa 2019!

Luvassa on tuttuun tapaan uutta, vanhaa ja lainattua, kun sinivalkoinen Sinitaivas-konserttikiertue lähtee tien päälle. Historiajuurensa 1980-luvun lopulle ulottava kiertue on tuonut estradeille vuosien aikana useita kymmeniä taiteilijoita.

Sinitaivaan ympärille on kääritty sielukkaita tangotulkintoja, meneviä hittejä vuosien varrelta, esiintyjien rentoa heittäytymistä huumorin pariin ja ajattoman kauniita lauluja, joiden nostalgiaan yleisön on helppo uppoutua. Lisää ilmaa siipien alle tuo taiteilijoiden omat uudet kappaleet.

SINITAIVAS-kiertueella 2019 mukana seuraavat taiteilijat:
- Tangokuningatar 2019 Pirita Niemenmaa
- Tangokuningas 2019 Johannes Vatjus
- Tiina Räsänen (Tangokuningatar 1994)
- Petri Hervanto (Tangokuningas 1999)
- Jukka Hallikainen (Tangokuningas 2008)
- Marko Maunuksela (Tangokuningas 2010)
- Jackpot-orkesteri
- Kapellimestarina Taisto Lunkka


TI 8.10. KLO 18:00

HERD
10-VUOTISJUHLAKONSERTTI

Vapaa pääsy!

Vibrafonitrio Herd juhlii 10-vuotista taivaltaan mittavalla kiertueella lokakuussa

Juhlakiertue kattaa yhteensä 14 paikkakuntaa

Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama jazztrio Herd juhlistaa 10-vuotista taivaltaan Suomen-kiertueella lokakuussa. Kiitellyn X-albumin viime helmikuussa julkaisseen kolmikon juhlakiertue käynnistyy 8.10. Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikasta, päättyen Savonlinnan Kulttuurikellariin 31.10. Yhteensä 14 paikkakuntaa sisältävä kiertue toteutetaan yhteistuotantona Suomen Jazzliiton kanssa.

Vuonna 2009 perustettu, vibrafonisti Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosen muodostoma Herd tunnetaan erityisesti lukuisista eri yhteistyöprojekteistaan, joista tunnetuimpana suomalaiseen jazziskelmään pureutunut huippusuosittu Jazzbasilli yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa. Debyyttialbuminsa Live!! vuonna 2011 julkaissut yhtye on pysynyt aktiivisena mm. isännöimällä omia HERD-klubejaan Kansallisteatterin Lavaklubilla, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa 2012-14, voittamalla arvostetun European Jazz Competition -kilpailun Hollannin North Sea Jazz -festivaalilla, sekä kiertämällä mm. Australiassa (2015) sekä Etiopiassa (2016-17). Merkittävän noston uralleen Herd sai esiintyessään yhdeksän päivää Pori Jazzin house bandina 2010, jolloin Savolainen myös valittiin festivaalin Vuoden taiteilijaksi.

Uuden X-albuminsa myötä Herd on juhlavuonnaan palannut juurilleen pelkistetyn ja vivahteikkaan triosoiton pariin. Albumilla kolmikko hyödyntää rohkeasti studioteknologian mahdollisuuksia, mutta livenä Herd luottaa edelleen vankasti akustisen svenginsä dynamiikkaan. Vastikään mm. Pori Jazz -festivaalla esiintynyt yhtye onkin aktiivisella konsertoinnilla hionut keikkasettinsä timanttiseen kuntoon, joten lokakuun keikoilla luvassa on taatusti kovassa iskussa oleva jazztrio.

Herd: Panu Savolainen, vibrafoni / Mikko Pellinen, ukulelebasso / Tuomas Timonen, rummut

Herd 10-vuotisjuhlakiertue:
(28.9. SaloJazz, Salo)
ti 8.10. klo 18 Ylivieska, Kulttuurikeskus Akustiikka
ke 9.10. klo 20 Oulu, Vanha Paloasema
to 10.10. klo 19 Tornio, Aineen taidemuseo
pe 11.10. klo 19 Jyväskylä, Ravintola Poppari
ke 16.10. klo 19 Helsinki, Musiikkiteatteri Kapsäkki
to 17.10. klo 18 Raisio, Raision kirjastotalo
pe 18.10. klo 19 Turku, Bar Ö
ti 22.10. klo 19 Tampere, G Livelab (+Mopo)
ke 23.10. klo 19 Kokkola, Kokkolan kaupunginteatteri
to 24.10. klo 19 Kajaani, Kulttuurikeskus Kaukametsä
pe 25.10. klo 19 Joensuu, Pakkahuone
la 26.10. klo 19 Ilomantsi, Kino Mantsi
ke 30.10. klo 19 Kuopio, Maxim
to 31.10. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari

”Liioittelematta voikin sanoa, että Herd on omalla poikkeuksellisella kokoonpanollaan jo ainutlaatuinen sekä suomalaisittain että pohjoismaalaisittain – ja vähintään pohjoismaalaisittain.” -Helsingin Sanomat

”Kymmenvuotisjuhlalevy X voidaan lukea yhdeksi kaikkien aikojen parhaista kotimaisista levyistä tällä instrumentaatiolla.” -Hufvudstadsbladet

”Kymmenvuotias Herd on hiotunut timantiksi”. -Keskisuomalainen

”X on kymmenen pisteen ja viiden tähden arvoinen teos.” -Satakunnan Kansa

X-albumi Spotifyssa: spoti.fi/2GvHbCC

www.facebook.com/herdtrio

www.panusavolainen.com/herd


TO 10.10. KLO 19:00

SATUMAAN KUNINGAS

Liput 29 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 27 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kesto 2 tuntia ja 15 min, sisältää väliajan.

Solistit tulkitsevat Reijo Taipaleen aikoinaan levyttämiä lauluja: Satumaa, Ruusu joka vuodesta, Elämän Virta, Elämän parketeilla... Upeat laulut,joissa yleisö voi jopa elää ja tuntea uudelleen oman nuoruutensa unohtumattomat hetket. Tarinoita Satumaasta elämän virtaan sekä yhdessä muiden solistien kanssa levytettyjä duettoja, kuten esimerkiksi Kari Tapion,Topi Sorsakosken ja Tarja Lunnaksen kanssa.

Lauluja tulkitsevat Iskelmä-Finlandia -voittaja Antti Huovila, tangokuningas 2003 Kari Hirvonen, tangoprinssi 2006 Jarno Itkonen ja iskelmälaulaja J. Eskelinen ja Tarja Lunnas. Säestyksestä vastaa Legenda-orkesteri, kapellimestarina Seppo Rehnström.

Tuotanto: Simeros


PE 11.10. KLO 19:00

PETE POSKIPARTA
MENTALISTI 3.0

Liput 24 €. Lapset, työttömät, ryhmät (vain Akustiikasta), eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat 22 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Muuttaa käsityksesi mahdottomasta!

Pete Poskiparran uusi Mentalisti 3.0 on mieletön tykitys mielen ihmeitä, mahdottomia tapahtumia ja hersyvän hauskaa komiikkaa. Koko valloittavan persoonansa peliin heittävä mentalisti lukee yleisönsä ajatuksia, leikkii mielen illuusioilla ja kokeilee muistinsa rajoja. 30-vuotista esiintyjäuraansa juhliva mentalisti on rakentanut juhlakiertueensa ohjelman heittämällä koko osaamisensa peliin. Show´ssa on mukana uudelleen sovitettuina parhaat ja kovimmat osuudet edellisiltä kiertueilta sekä koko joukko kokonaan uusia, huolellisesti käsin poimittuja ihmeitä, jotka saavat pääsi pyörälle. Tätä ei voi tarkemmin selittää, tämä on itse koettava!

Tapahtumassa on väliaika.

Suositusikäraja 12 vuotta.


LA 12.10. KLO 19:00

IIKKA KIVI
SPEDE ON KUOLLUT -STAND UP SHOW

Liput 23 €. Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 17,50 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

K-16. Esityksessä on väliaika.

Naurun tasapainosta ja Noin viikon uutisista tuttu stand up -koomikko Iikka Kivi tekee syksyllä 2019 ensimmäisen stand up soolokiertueensa. Esityksessään pohjoisen törkymöykky Kivi tarttuu aikaamme armottomasti hartioista kiinni ja istuttaa alas kunnon juttutuokioon. Mihin katosi se 2000-luvun optimismi, jolloin Nokia oli nousussa, Suomi pärjäsi rallissa ja kaikki oli niin turvallisesti ja hyvin? Spede on kuollut kertoo vuoroin hervottoman hauskasti ja viiltävän traagisesti sopeutumisvaikeuksista mahdottomaan historianjaksoon.


KE 16.10. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
SYKSYN VÄREJÄ


PE 18.10. KLO 19:00

SAMULI EDELMANN
VAIHEET

Liput 34,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

SAMULI EDELMANNILTA SYKSYLLÄ UUSI ALBUMI JA KONSERTTISALIKIERTUE

Samuli Edelmannin rakastettu Vaiheet-albumi saa jatkoa ensi syksynä, kun Vaiheet 2 -levy ilmestyy. Uusi albumi perustuu edeltäjänsä tavoin Samuli Edelmannin isän Toni Edelmannin säveltämiin lauluihin. Albumin julkaisua seuraa Järvenpäästä 10. lokakuuta alkava Vaiheet-konserttisalikiertue, jolle Samuli Edelmann lähtee Jukka Perkon ja Matti Paadelman säestämänä. Kaksitoista konserttia käsittävän Vaiheet-kiertueen liput tulevat myyntiin 8. toukokuuta.

-Olen odottanut tätä tapahtuvaksi jo toistakymmentä vuotta. Tekstit ja kappaleet tuntuvat läheisemmiltä kuin koskaan. Tunnetta vahvistaa entisestään se, että Toni ei ole niitä täällä enää kuulemassa, Samuli sanoo.

Samuli Edelmann julkaisi isänsä Toni Edelmannin säveltämistä lauluista koostuvan Vaiheet-levyn vuonna 1997, jolloin haave isän laulujen levyttämisestä oli ehtinyt hautua jo pitkään. Leri Leskisen ja Pekka Witikan tuottaman albumin sävellykset perustuivat eurooppalaisten runoilijoiden kuten Goethen, Hessen, Denisovin ja Shakespearen teksteihin. Toni Edelmannin laajasta tuotannosta jäi klassikkoteoksia ensimmäisen Vaiheet-levyn ulkopuolelle, ja Samuli on tasaisin väliajoin ilmaissut halunsa levyttää lisää isänsä kappaleita saman otsikon alla.

Nyt hetki on oikea ja Vaiheet 2 näkee päivänvalon syksyllä 2019. Levyn tuottaa edellisen tavoin Leri Leskinen, instrumentaatioista sekä sovituksista vastaavat Jukka Perko ja Matti Paatelma. Levyllä kuultavat kappaleet ovat Toni Edelmannin sävellyksiä, tekstit ovat pääosin eurooppalaisten runoilijoiden. Tällä kertaa mukana on myös suomalaisia tekstejä muun muassa Arto Melleriltä, Einari Vuorelalta ja Aale Tynniltä.

Konsertissa on väliaika.


LA 19.10. KLO 19:00

J. KARJALAINEN
SÄ KULJETAT MUA

Liput 37,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

J. KARJALAINEN SYKSYLLÄ KONSERTTISALIKIERTUEELLE!

Tämän kevään pitkälti loppuunmyydyllä klubikiertueella keikkaillut J. Karjalainen nähdään tulevana syksynä konserttisalikiertueella. Kuopiosta torstaina 17.10. alkava Sä kuljetat mua -konserttisalikiertue käy yhdeksällätoista paikkakunnalla ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle lauantaina 16.11. Konserteissa J. Karjalaisen kanssa soittaa hänen viimeisimmillä levyilläänkin soittanut yhtye: Mikko Lankinen (kitara), Tom Nyman (basso), Janne Haavisto (rummut) ja Pekka Gröhn (kosketinsoittimet).

Viime syksynä virallisen albumilistan ykköseksi nousseen Sä kuljetat mua -albumin julkaissut J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Artistin tunnetuimpiin klassikoihin lukeutuvat muun muassa Doris, Ankkurinappi, Sekaisin, Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään, Telepatiaa, Villejä lupiineja, Kolme cowboyta, Missä se Väinö on?, Laura Häkkisen silmät, Verinen mies, Hän, Hölmö nuori sydän ja Mennyt mies. Uudelta albumilta radiosoittoon ovat nousseet kappaleet Tule kesäyö, Tummansininen seuralainen, Sä kuljetat mua ja Terve, Sirkka Lautamies. J. Karjalaisen musiikin ystävien kannattaa perehtyä myös Yle Areenasta löytyvään, Pekka Laineen toimittamaan Beibi ollaan ikuisii -dokumenttiin.

J. Karjalainen - Sä kuljetat mua
To 17.10. Kuopio, Musiikkikeskus
Pe 18.10. Kajaani, Kaukametsäsali
La 19.10. Ylivieska, Akustiikka
Su 20.10. Vaasa, Vaasan Kaupunginteatteri
To 24.10. Järvenpää, Järvenpää-talo
Pe 25.10. Pori, Promenadikeskus
To 31.10. Kokkola, Snellman-sali
Pe 1.11. Oulu, Madetojan sali
La 2.11. Iisalmi, Kulttuurikeskus
Su 3.11. Kuusankoski, Kuusankoskitalo
Ke 6.11. Jyväskylä, Paviljonki
To 7.11. Lohja, Laurentius-sali
Pe 8.11. Turku, Logomo
La 9.11. Lahti, Sibeliustalo
Ti 12.11. Tampere, Tampere-talo
Ke 13.11. Hämeenlinna, Verkatehdas
To 14.11. Espoo, Tapiolasali
Pe 15.11. Imatra, Kulttuuritalo Virta
La 16.11. Helsinki, Kulttuuritalo
Konsertit alkavat klo 19.00.

Katso tarkemmat lipunmyyntitiedot osoitteesta www.warnermusiclive.fi.

www.facebook.com/jkarjalainenvirallinen/


KE 23.10. KLO 19:00

JAMPPA TUOMINEN
KUUMAT KYYNELEET

Liput 35 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa).

70 vuotta legendan syntymästä!

Rakastetun laulajan hittejä ja elämän makuisia tarinoita matkan varrelta.

Solisteina: Eija Kantola, Aki Hietala, Teijo Lindström, Jaana Soronen.

Konsertissa on väliaika.


TO 24.10. KLO 19:00

ILARI JOHANSSON
STAND UP SHOW

Liput 24 €. Ovelta 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Esityksessä on väliaika.

Johansson on suomalainen freelance-näyttelijä ja stand up -koomikko.

Stand up -lavojen lisäksi Johansson on esiintynyt myös televisiossa. Vuonna 2008 hän toimi vakiopanelistina MTV3:n humoristisessa keskusteluohjelmassa Hyvät naiset ja herrat. Syksyllä 2009 Johansson juonsi visailu-viihdeohjelmaa Totuuden hetki. Sittemmin hän on myös toiminut tuomarina Naurun tasapaino -ohjelmassa.


PE 25.10. KLO 18:00

RAKKAUDEN RIKKAUS
UNOHTUMATON TAISTO TAMMI

Liput 29,50 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Rakastetun laulajan unohtumattomia lauluja.

Illan isäntänä toimii Tangokuningas Marco Lundberg.

Konsertissa esiintyvät artistit: Tangokuninkaat Marco Lundberg, Teuvo Oinas ja Petri Hervanto

Upeita muistoja herättäviä lauluja ja hetkiä. Taisto Tammen musiikkia kunnioittava Rakkauden rikkaus kiertue nähdään syksyllä 2019.

Rakkauden rikkaus -konsertti kertoo rakastetun Taisto Tammenliian lyhyeksi jääneestä elämästä unohtumattomien laulujen siivin. Taisto Tammi oli 1960-luvulla suosituimpia tangolaulajia. Hän oli myös ensimmäinen suomalainen romaniartisti, joka pääsi levylaulajaksi. Taisto Tammen kuolemasta tuli tänä vuonna 40 vuotta.

Rakkauden rikkaus -konsertin keskeinen artisti on Taisto Tammen veljenpoika, tangon perinteitä jatkava Marco Lundberg, joka muistetaan myös vuoden 2016 Tangokuninkaana. Konsertissa vierailevat Tangokuninkaat Teuvo Oinas sekä Petri Hervanto.

Pääosin tangoista koostuvassa konsertissa kuullaan Toivo Kärjensäveltämiä kappaleita ja vähän tuntemattomampiakin Taiston tutuksi tekemiä iskelmiä, mm. Tango merellä soi ja Tangotyttö.Näitä kappaleita voi kuulla myösMarcon 1.2.2019 julkaistulta albumilta Rakkauden rikkaus.”Rantatie, Yksi ainoa katse vain, Ei erossa yhtään iltaa, Ruhtinaan viulu, Tango mandolino, Muistojeni ruusut, Tämä ilta aikaa on, Sua vailla…” Konsertissa nähdään myös ennen näkemättömiä kuvia ja muistoja Taisto Tammen elämän varrelta, jotka ovat löytyneet perheen ja suvun kätköistä.

Juontajana toimii Jaana Lundberg, joka kuljettaa meidät syvemmälle Taiston elämän polkuihin ja laulujen saloihin. Säestyksessä vastaa Kultaisen harmonikan -voittaja Jani Helenius sekä Roulette orkesteri juhlakokoonpanossa.


PE 1.11. KLO 19:00

MARKKU ARO
70 VUOTTA JUHLAKIERTUE

Liput riviltä 1-5 39,50 €. Riviltä 6-14 34,50 €. Parvelta 29,50 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa on väliaika.

Vaikea uskoa, että nuorekkaana säilynyt Markku Aro teki läpimurtonsa jo vuonna 1968 hittisinglellä ”Käyn uudelleen eiliseen” ja että hän täyttää 70 vuotta helmikuussa 2020.

- Aika kuluu nopeasti! Ensi syksyn 22 konserttia käsittävällä juhlakiertueella yhdistyvät uran 50-vuotistaiteilijajuhla ja henkilökohtainen 70-vuotisjuhla, mutta moniin kollegoihini verrattuna minähän olen vielä ihan poikanen, Markko Aro kertoo hymyillen.

Poikkeuksellisen pitkän tien suomalaisessa musiikkielämässä taivaltanut sympaattinen Markku Aro nauttii siitä, että hänen ikäisilleen artistikonkareille riittää vielä kysyntää. Hän kertoo sen johtuvan siitä, että monien menestyksensä jo 1960- ja 1970-luvuilla vakiinnuttaneiden artistien hitit elävät yhä edelleen yleisön muistoissa.

Fyysisestä kunnostaan muun muassa golfaamalla hyvää huolta pitävä Markku Aro kiertää Diesel-yhtyeensä säestämänä ympäri Suomea esiintymässä noin sadan viidenkymmenen keikan hurjaa vuositahtia.

- Yleisö haluaa viihtyä ja kuunnella vanhoja tuttuja hittejä ja tanssia niiden tahtiin. Ja ainakin meille vähän varttuneemmille elämä on muutakin kuin pelkkää somettamista. Meille sosiaalisuus on myös henkilökohtaista, kasvokkain tapahtuvaa kommunikointia ja yhteydenpitoa, hän toteaa.

Markku Aron suosittujen hittien määrä on huikea: ”Käyn uudelleen eiliseen”, ”Hyvännäköinen”, ”Moskiitto”, ”Jestas sentään”, ”Oma kultasein”, ”Anna kaikkien kukkien kukkia”, ”Etsin kunnes löydän sun”, ”Pois sun vien”, ”Kun sä vierelläin sateessa oot” ja ”Loit elämälle pohjaa” sekä sen jälkeen yhteistyössä tuottaja Veikko Samulin kanssa muun muassa ”Keskiyön aikaan” ja ”Ollaan lähekkäin”.

Aron levyttämien lähes kolmenkymmenen albumin joukosta suosituin oli vuonna 1976 julkaistu ”Etsin kunnes löydän sun”, joka myi Kultaa. Uran alkuaikoina, vuodesta 1969 aina 1980-luvun puoliväliin asti Aro julkaisi albumin per vuosi, mutta myöhemmin tahti hieman laantui. Viimeisin Markku Aron albumi on vuonna 2003 ilmestynyt ”Anna tulta”.

Uran lopettamista juhlavuoden jälkeen Aro ei ole harkinnut.

- Näillä näkymin se tulisi olemaan ylivoimaisen vaikea päätös. Minä nautin esiintymisestä ja keikoilla käymisestä. Keikkailusta on tullut niin oleellinen osa elämääni näiden 50 vuoden aikana. Miten siitä voisi ainakaan kokonaan luopua? Ehkä sitten jossain vaiheessa myöhemmin voisi harkita keikkatahdin hidastamista, mutta ei missään nimessä vielä, Markku Aro sanoo topakasti.


LA 2.11. KLO 19:00

ERIN
AKUSTISESTI

Liput 32,90 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

UPEA ERIN ODOTETUILLE KEIKOILLE SYKSYLLÄ!

Persoonallisesta äänestään ja koskettavista tulkinnoistaan tunnettu Erin kiertää syksyllä Suomea. Luvassa on sekä bändikeikkoja että akustisempaa tunnelmointia.

-Ihanaa päästä taas kunnolla keikoille! Edellinen akustinen kiertueeni tuntui jäävän ihan kesken eivätkä kaikki halukkaat päässeet loppuunmyytyihin konsertteihin, joten toivottavasti tilanne korjaantuu nyt, Erin sanoo.

Erin – syksy 2019
La 31.8. TURKU, Baltic Princess
To 5.9. HELSINKI, Viking Gabriella
Ti 24.9. HELSINKI, G Livelab
Pe 4.10. TURKU, Viking Grace
Pe 18.10. ESPOO, Sellosali (AKUSTISESTI)
La 2.11. YLIVIESKA, Akustiikka (AKUSTISESTI)
Su 3.11. ROVANIEMI, Korundi (AKUSTISESTI)
To 7.11. TUUSULA, Krapin Paja (AKUSTISESTI)
Pe 15.11. PORI, Kehräämö (AKUSTISESTI)
Su 17.11. HELSINKI, Savoy-teatteri (AKUSTISESTI)
Pe 22.11. LAPPEENRANTA, Meidän Pikkujoulut
La 23.11. LEVI, Hullu Poro Areena
Su 24.11. HYVINKÄÄ, Hyvinkääsali (AKUSTISESTI)

Katso paikkakuntakohtaiset lipunmyyntitiedot osoitteesta warnermusiclive.fi.

Erin on yksi maamme suosituimpia ja valovoimaisimpia artisteja. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Hunningolla julkaistiin 2011 ja siitä tuli jymymenestys: levy on ylittänyt moninkertaisen platinan rajan yli 80 000 kappaleen myynnillä. Albumilta jäivät elämään jättihitit Vanha nainen hunningolla, Popeda, Vanha sydän ja On elämä laina. Erinin toiselta pitkäsoitolta, tuplaplatinarajan ylittäneeltä levyltä Sä osaat! muistetaan muun muassa hittisinkku Ei taida tietää tyttö, joka valittiin vuonna 2014 Suomen musiikkikustantajat ry:n vuoden biisiksi. Erinin tuorein pitkäsoitto, muun muassa singlen Kohta hänen sisältänyt Seliseli ilmestyi 2016. Syksyllä 2019 Erin on toista kertaa mukana supersuositussa Vain Elämää -ohjelmassa.

www.instagram.com/_erinofficial_/

www.facebook.com/erinofficial


PE 8.11. KLO 19:00

STAND UP MAFIA JÄRJESTÄÄ
AKUSTIIKAN STAND UP SHOW!

Liput 27 €. Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta), varusmiehet 25 €.

(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Heli Sutela, Jape Grönroos, Peter Sapiano ja Mikko Kauppila tarjoilevat pimeän marraskuun hauskimman illan Ylivieskassa!

Heli Sutela
Heli Sutela on Suomen valovoimaisin koomikko, joka on tullut tutuksi myös teatterista ja televisiosta. Tule katsomaan miksi Heli valloittaa ihmisten sydämet kerta toisensa jälkeen.

Peter Sapiano
Kanadan-suomalainen pitkä hurmuri, joka kertoo kokemuksistaan tässä karussa maassa ja miksi jääkiekko on niin kiva laji. Kaikki tämä tavalla, joka pistää naurattamaan. Tukkaa riittää vaikka amerikkaan annettavaksi.

Mikko Kauppinen
Mikko aloitti stand upin tekemisen vuonna 2013. Hän on keikkaillut ympäri Suomea ja esiintynyt suurimmilla komediafestivaaleilla, kuten Helsinki Comedy Festival ja Kuopion komediafestivaali. Kauppinen on voittanut arvostetun Vuoden stand up -tulokaskilpailun vuonna 2016 ja esiintynyt Nelosen Stand Up! -ohjelman kolmannella kaudella.

Jape Grönroos
Teeveestä ja sadoilta keikkalavoilta tuttu stand upin kolmivuorotyöläinen, joka tulee ja syö evääsi ennen iltavuoroa. Jape on yksinkertaisesti &/%&(€ hauska mies!


LA 9.11. KLO 19:00

QUEEN-MUSIKAALI
SHOW MUST GO ON

Liput 42 €. Eläkeläiset 39 €. Opiskelijat 29 €. Vähintään 20 hengen ryhmät 39 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Show Must Go On on Queen-yhtyeen tarinaan perustuva spektaakkeli huippulaulajineen, bändin tyylille uskollisine pukuineen ja valoineen. Esitys on samalla kunnianosoitus kaikkien aikojen karismaattisimman laulajan, Freddie Mercuryn muistolle.

Mercuryä esittää Mikael Saari, jonka hurmaavaa Queen-tulkintaa on kuultu aiemmin muun muassa Tähdet Tähdet -laulukilpailussa. Suuri yleisö muistaa Mikaelin myös UMK-kilpailun finaalista, jossa hän on ollut mukana jo peräti kaksi kertaa. Lisäksi Mikael on tullut katsojille tutuksi Suomen isoimpien teatterien lavoilla esiintyen ja useita musikaalirooleja tehden.

Queen-yhtyeen tarinan rinnalla kulkee myös toinen tarina, suomalaisen Bohemians-yhtyeen hullunhauska retki maailmanvalloitukseen. Bohemians tulkitsee upeasti Queenin musiikkia, mutta muutoin ei Lontoon matkalta kommelluksia puutu.

Mukana on Queenin värikylläiseen soundimaailmaan ammattimaisesti heittäytyvä yhtye. Mitkään sanat eivät riitä kuvaamaan tätä esitystä, joten paras vaihtoehtosi on saapua paikalle ja kokea se itse! Esityksen on nähnyt jo 100.000 katsojaa!

Musikaalissa kuullaan Queenin elämää suuremmat hitit kuten I Want It All, Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Show Must Go On, Under Pressure, ja monta muuta.


TI 12.11. KLO 18:00

TI-TI NALLE
RAKETILLA KUUHUN! -KONSERTTI

Liput 25 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Ti-Ti Nallen ja Riitan uusi, syksyn 2019 konserttikiertue vie meidät tutusta ja turvallisesta Hirsimetsästä aivan uudenlaisiin seikkailuihin, mitä ei ennen ole nalleperheessä koettu!

Tämä musiikkiteatterimainen konsertti pitää sisällään lapsiperheille tuttuja Ti-Ti Nallen lauluja mutta myös ihan uusia kiertueelle tehtyjä kappaleita, mukaan lukien Riitan tekemän, ihan ensimmäinen kappaleen 80-luvulta; ”Lähdetään retkelle pilven päälle”, joka toimii konsertin nimikkokappaleena.

Yli tunnin kestävässä esityksessä saavat kaikki halukkaat olla vahvasti mukana sekä Riitalle ominaiseen tapaan, konsertin sisällöstä löytyy myös pedagoginen puoli, missä nallet toimivat hienosti näiden tärkeiden asioiden kommunikointivälineinä.

Tämä kiertue on myös järjestyksessä 20. pitkä kiertue!

Nallet ja Riitta lähtevät huiman hauskalle seikkailulle Tähtitaivaan ja Kuu-Ukon valtakuntaan!

Pilkistää sieltä pilvihattaroiden takaa myös Aurinkotar kultaisessa hameessaan säteillen.

Isänalle on yllättänyt nalleperheen rakentamalla mitä ihmeellisemmän härvelin nikkarointipajassaan. Ensi silmäyksellä ei voisi kyllä ymmärtää, että sillä voi peräti lentää! Onneksi ollaan ihanassa satumaailmassa, missä kaikki on mahdollista…

Lähde riemastuttavalle musiikkimatkalle ja nouse rakettiin nallejen kanssa kohti avaruutta ja sen mielikuvitusrikasta maailmaa!

Kesto noin 1 tunti 15 min (ei väliaikaa).


KE 13.11. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
TALVI-ILLAN TUNNELMIA


TO 14.11. KLO 19:00

PARISUHDEKOMEDIA
MARS VS VENUS

Liput 29,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Esityksessä on väliaika.

”Parisuhdekomedia iskee aivan suoraan nauruhermoon”
-Tamperelainen

'Tästä tulee hitti'
- Aamulehti

'On kuin suosikkinäytelmäni Luolamies olisi saanut jatko-osan!'
- katsojan palaute

Onko naisella helpompaa miehen kanssa vai miehellä naisen kanssa, kun miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta? Selvää on, että helppoa ei ole kummallakaan. Hulvaton parisuhdekomedia Mars vs. venus on täynnä piinaavan tunnistettavia ja sanoinkuvaamattoman hauskoja tilanteita. Välillä stereotypiat pöllyävät, välillä ne ovat taivahan tosia! Tässä esityksessä jokainen jolla on parisuhteesta kokemusta löytää ärsyttävän tuttuja piirteitä niin itsestään kuin kumppanistaankin.

Toistensa ja parisuhteensa raivostuttavimpia ja rakastettavimpia puolia ruotivat Johanna Tohni ja Riku Suokas – stand up -koomikot, jotka ovat pariskunta paitsi lavalla, myös tosielämässä. He pistävät itsensä likoon kaulaa myöten: esityksen aikana ryöpytetään niin seurustelun alkuvaihe, uusioperheen haasteet, lapsiperheen vanhempien seksielämä kuin miesten ja naisten erotkin.

Esiintyjät:

Riku Suokas on suomalaisen stand upin isähahmona tunnettu koomikko, näyttelijä ja esittävän taiteen moniottelija: hän on mm. johtanut Tampereen Työväen Teatteria ja Hämeenlinnan Kaupungin Teatteria sekä perustanut Tomaatteja! Tomaatteja! -stand up -festivaalin. Perussuomalaisesta ulkomuodostaan huolimatta Rikussa asuu hieman runoilijaa. Hänessä yhdistyvät suuri sydän ja suomalaisen, keski-ikäisen miehen alemmuudentunne.

Johanna Tohni on stand up -koomikko, improvisaationäyttelijä ja monialainen teatterintekijä. Vaikka hän aloitti stand up -lavoilla keikkailun vasta 2014, on hän monelle suomalaiselle komiikan ystävälle tuttu klubeilta, festivaaleilta ja Nelosen Stand Up! -ohjelmasta. Johanna on omien sanojensa mukaan suorapuheinen, nelikymppinen äiti-ihminen, johon monet (hänet itsensä mukaan lukien) liittävät sanan ”härski”.


TO 21.11. KLO 19:00

KOLMAS NAINEN

Liput 33 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kolmas Nainen aktiivisena: luvassa albumi ja kiertue

Kolmas Nainen on vaikuttanut suomirockin kartalla vuodesta 1982. Yhtye on julkaissut uransa aikana useita kaikkien tuntemia klassikoita, kuten Tästä asti aikaa, Elämän tarkoitus, Valehtelisin jos väittäisin, Äiti pojastaan pappia toivoi ja Lautalla.

Syksyllä 2019 ilmestyvä levy on Kolmas Nainen -yhtyeen kymmenes studioalbumi, jonka myötä yhtye tekee kattavan kiertueen Suomessa.

Kolmas Nainen aloittaa rundaamisen Tampereelta 18. lokakuuta ja päättää kiertueen Helsinkiin 14. joulukuuta. Bändi nousee lauteille yhteensä 18 kertaa.


PE 22.11. KLO 19:00

TRIBUTE TO THE EAGLES

Liput 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kriitikoiden ylistämä ja valtavan yleisösuosion saanut konserttikiertue saapuu Ylivieskaan. Ryhmä pohjalaismuusikoita päätti syksyllä 2017 tehdä kunnianosoituksen The Eagles-yhtyeelle. Yhtye on jopa valittu maailman parhaaksi ”of all time”. Tarkoitus oli tehdä lyhyempi konserttikiertue Pohjanmaalla syksyllä 2018. Yleisön vastaanotto ja palaute oli kuitenkin niin huikea että ryhmä päätti jatkaa konserttikiertuetta myös tänä vuonna. Bändissä Dollan & Friends soittaa useita kokeneita muusikkoa. Tunnetuin ehkä pääsolisti ja keulakuva Patrick Linman. Konsertissa saa kuulla kaikki Eaglesin suuret hitit kuten ” Hotel California”, ”Take it to the limit”, ”Desperado” ja monta muuta.

Tervetuloa aivan unohtumattomaan nostalgiailtaan!

Konsertissa on väliaika.


LA 23.11. KLO 19:00

ELLIPS

Liput 34,90 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Ellips konserttisalikiertueelle marraskuussa 2019

Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloon sooloprojekti Ellips nähdään Konserttisalikiertueella ensi syksynä seuraavilla paikkakunnilla: 08.11. Espoo Sellosali, 09.11. Hämeenlinna Verkatehdas, 14.11. Hyvinkää Hyvinkääsali, 15.11. Imatra Kulttuuritalo Virta, 16.11. Helsinki Peacock, 20.11. Tampere Tampere-talo, 22.11. Raahe Raahesali, 23.11. Ylivieska Akustiikka, 24.11. Vaasa Kaupunginteatteri, 30.11. Lahti Sibeliustalo ja 01.12 Turku Logomo

Ellips rundi on lähtenyt käyntiin rakkauden liittävällä voimalla ja tuntuu mahtavalta vetää ”Yhden naisen hautajaiset”-levyn biisejä ihan uusille korville! Konserttisalirundiin kun on vielä aikaa, niin levy ehtii leijailla rauhassa ääniaalloilla, ja ehkä jotkut biisit saavat sitten vähän uusia sävyjä syksyyn mennessä!!;) Innolla odotan mitä keksitään! Nähdään syksyllä <3 - Elli toteaa

Ellips:n albumin ”Yhden naisen hautajaiset” julkaistiin perjantaina 12. huhtikuuta ja se nousi suoraan Suomen Virallisen listan sijalla #1. Albumi sisältää singlet ”Maailma on rikki” ja "Kolera-allas". Elli vastaa albumin sävellyksistä ja sanoituksista ja albumin on tuottanut Matti Mikkola.

Albumi julkaistaan ja keikat myydään musiikkituotantoyhtiö Vallila Music House Oy:n kautta.

Konsertissa ei väliaikaa.


MA 25.11. KLO 18:30

ANTTI KETONEN
JOULULAULUNI

Liput 34,50 €. Ovelta 39,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Valtavaan suosioon noussut Antti Ketonen mittavalle joulukiertueelle!

Koko Suomen käsittävän Joululauluni-kiertueen liput tulevat myyntiin tänään. Konserteissa kuullaan niin kaikille tuttuja joululauluja kuin aivan uusiakin kappaleita.

Hiljattain Olisitpa sylissäni -debyyttialbumillaan kultaa myynyt Antti Ketonen lähtee marraskuun alussa kaksikymmentäviisi paikkakuntaa käsittävälle joulukiertueelle. Kemin kirkosta torstaina 7. marraskuuta käynnistyvä Joululauluni-kiertue vie soolourallaan suursuosioon nousseen Ketosen kirkkoihin ja konserttisaleihin ympäri Suomen. Kyseessä on karismaattisena esiintyjänä tunnetun Ketosen soolouran toistaiseksi mittavin kiertue. Konserttien liput tulevat myyntiin tänään klo 12.00.

Viime vuoden soitetuimmasta radiobiisistä vastaava Antti Ketonen lähtee Joululauluni-kiertueelle nelihenkisen bändinsä kanssa. Kuluneena kesänä kolmisenkymmentä festarikeikkaa yhtyeensä kanssa heittänyt Ketonen on tulevasta kiertueesta innoissaan.

- Artistina olen aina haaveillut mahdollisuudesta tehdä isoja kiertueita ja nyt kävi niin, että kun lähdimme suunnittelemaan joulukiertuetta, se vain lähti paisumaan. On tosi mahtavaa päästä kiertämään koko Suomi oman bändin kanssa. Kiertueella on mukana myös sellaisia paikkakuntia, joilla en ole aiemmin vieraillut. Olemme koko porukka todella innoissamme, Antti kertoo.

Konserteissa tullaan kuulemaan kappaleita Ketosen vuonna 2015 julkaistulta joulualbumilta, artistin omia suosikkijoululauluja sekä aivan uusia kappaleita. Yksi uusista kappaleista tulee olemaan mukana Ylen Anna laulu lahjaksi -konsertissa, mutta luvassa on myös Antin omiin joulumuistoihin pohjautuvia lauluja.

- Minulla on muutamakin uusi joululaulu tekeillä. Joulu on minulle rakasta aikaa ja siihen liittyy paljon muistoja. Olen muun muassa aikoinaan kiertänyt isäni kanssa joulupukkina ja tonttuna, ja juuri niistä muistoista on syntymässä joululaulu. Itseltäni nämä tällaiset kiertueet viime aikoina jääneet väliin, mutta on upeaa päästä nyt jakamaan tarinoita omissa konserteissani. Toivotan kaikki tervetulleeksi Joululauluni-konsertteihin, Antti sanoo.


KE 27.11. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
TALVI-ILLAN TUNNELMIA


TO 28.11. KLO 19:00

JORMA KÄÄRIÄINEN
NYT TAI EI KOSKAAN

Liput riviltä 1-4 39,50 €. Riviltä 6-14 34,50 €. Parvelta 29,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

www.gramofoni.fi/jorma-kaariainen/

”Olen pohjimmiltani ikuinen rokkari”

Samettiääninen keikkakonkari Jorma Kääriäinen lähtee ensi syksynä mittavalle ”Nyt tai ei koskaan” –konserttikiertueelle juhlistaakseen 40 vuotta kestänyttä muusikonuraansa. Kaksikymmentäkolme konserttia ympäri Suomea käsittävä kiertue starttaa Hyvinkäältä 25. päivä lokakuuta ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle 5. päivä joulukuuta.
- Kiertueen nimi ”Nyt tai ei koskaan” viittaa siihen, että jokaisen ihmisen pitäisi mielestäni tarttua hetkeen ja elää elämäänsä nyt ja tässä. Huomenna saattaa olla liian myöhäistä. Koskaan ei tiedä, milloin elämä ratkaisevasti muuttuu tai loppuu. Omalla kohdallani vakavat välilevyvaivat pakottivat minut pitkälle keikkatauolle viitisen vuotta sitten. Silloin oli epävarmaa pystyisinkö enää lainkaan palaamaan keikkalavoille. Viime aikaiset uutiset tuttujen kollegoiden kuolemantapauksista ovat niin ikään koskettaneet minua syvästi, Jorma kertoo.

Syksyn konserteissa Jorma esittää tuttuja kappaleita niin soololevyiltään kuin Jorma Kääriäisen ja Agentsin yhteistuotannosta. Jorman ja häntä säestävän Yhden tähden orkesteri -kokoonpanon melodiseen ohjelmistoon sisältyy rutkasti muistoja ja tunteita.
- Se on oikeastaan ihan sama, mitä musiikkia minä esitän, niin rokkarihan minä pohjimmiltani olen ja sellaisena pysyn. Kyllä se äänessä kuuluu ja tyylissä näkyy”, Jorma sanoo.

Las Vegasin kautta kohti Agentsia

Jorma Kääriäisen ura musiikin ammattilaisena alkoi Freddie Falcon -taiteilijanimen turvin. Freddie Falcon ja V8-yhtye levytti albumillisen musiikkia ja keikkaili ahkerasti 1970-luvun lopulla. Hurja suosio näkyi muun muassa sijoituksena kymmenen parhaan joukossa Suosikki-lehden Top Ten -listalla.
- Eihän se sitten lopulta mennyt niin kuin Strömsössä. Falconin taru loppui lyhyeen! Hatutti koko kuvio sen verran, että päätin ostaa menolipun Jenkkeihin. Kiertelin New Yorkissa, Indianapolisissa, Memphisissä, Los Angelesissa ja Las Vegasissa, jonne asetuin asumaan ja jossa pääsin sitten esiintymäänkin. Esiinnyin ja viihdyin Vegasissa kunnes tuli puhelu Suomesta saapua suorittamaan asepalvelus. Eihän siinä mikään auttanut: Las Vegasin El Jardin –ravintola vaihtui Hyrylän varuskuntaan”, Jorma muistelee.

Siviilin pääsyn jälkeen Jorma keikkaili useissa eri kokoonpanoissa kunnes kitaristi Esa Pulliainen elokuussa 1992 soitti tärkeän puhelun.
- Esa soitti, pyysi palaveriin ja tarjosi solistin paikkaa Topi Sorsakosken seuraajana Agents-yhtyeen riveissä. Olihan se kova juttu! Ei siinä paljon tarvinnut asiaa miettiä, Jorma muistelee.

Agents & Jorma Kääriäisen ensimmäinen yhteinen albumi oli vuonna 1995 julkaistu ”Agents forever”. Ensimmäinen kultalevy tuli albumilla ”Agents is more!” kolmisen vuotta myöhemmin. Yhteisistä hiteistä muistetaan muun muassa ”Antaudun”, ”Pikku Mona”, ”Moskovan valot”, ”Salainen rakkaus”, ”Päivin öin”, ”Sinä vain”, ”Valot”, ”Muistan kesän” ja ”Olen syytön”.

Keikoilla kuultiin myös Agentsin edellisten solistien Rauli ”Badding” Somerjoen ja Topi Sorsakosken tunnetuksi tekemiä levytyksiä kuten ”Valot” ja ”Paratiisi” sekä ”Salattu suru” ja ”Kauan”.

Vuonna 2006 Agentsin ja Jorman lähes 15 vuotta kestänyt yhteistyö kuitenkin päättyi, jonka jälkeen Kääriäinen lauloi arvostetun Riku Niemi Orchestra – RNO:n vakituisena solistina vuosina 2006 – 2013..

Vuoden 2015 jälkeen Jorma on keikkaillut kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterin kanssa. Kääriäisen viimeisin julkaisu on albumi nimeltä ”Jorma” maaliskuulta 2018. Uutta levytysmateriaalia on odotettavissa ensi syksyksi.

Konsertin kesto on noin 2,5 tuntia.

Konserteissa on väliaika.


TI 3.12. KLO 19:00

ERJA LYYTINEN & FRIENDS
BLUE CHRISTMAS

Liput 38 €. Vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta), opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 35 €. Alle 14-vuotiaat 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Vuoden 2019 Blue Christmas - kiertueen tähdet ovat Marjo Leinonen, Micke Björklöf ja Erja Lyytinen!

Rokkaavan riemukas Blue Christmas – konsertti on kitaristi Erja Lyytisen emännöimä kiertue, joka rokkaa jo kolmatta joulua pitkin Suomen konserttisaleja!

Konsertissa kuullaan Erja Lyytisen ja solistivieraiden omaa materiaalia sekä blues, rock ja soul – henkisiä kappaleita ja tietenkin myös jouluisia lauluja, joita huikean lahjakkaat solistivieraat esittävät kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Luvassa on ikimuistoinen elämys sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville!

Suomalaisen blues-rockin komeetta Erja Lyytinen on tehnyt mittavan uran nuoresta iästään huolimatta. Lyytisen saavutuksiin kuuluu tusinan verran levytyksiä Brittejä ja USA:ta myöten, erilaisia palkintoja sekä maailmantähtien kanssa tehdyt yhteiskeikat, joista helsinkiläinen yleisö muistaa ehkä parhaiten Lyytisen jammailun Kaisaniemessä vuonna 2018 Carlos Santanan maailmankiertueella 20 000 ihmisen edessä.

Huhtikuussa 2019 julkaistu Another World - albumi on saanut mairittelevia arvioita ympäri Eurooppaa ja nostanut Lyytisen ilmaisun uudelle tasolle. European Blues Awards valitsi Lyytisen vuoden 2017 parhaimmaksi kitaristiksi, eikä suotta, sillä taidokkuus ja soittamisen riemu ovat asioita, jotka jaksavat ihastuttaa yleisöjä ympäri maailman.

Laulaja-huuliharpisti Micke Björklöf on viihdyttänyt yleisöjä ympäri Euroopan jo 25 vuotta yhtyeensä Micke Björklöf & Blue Strip - keulahahmona. Sympaattinen ja energinen lavapersoona on saanut koulutuksen Complete Vocal Instituutista Kööpenhaminasta. Hänet valittiin Suomen edustajaksi European Blues Challenge - kilpailuun vuonna 2011 sekä Yhdysvalloissa vuonna 2015 järjestettyyn maailman suurimpaan blues-tapahtumaan International Blues Challenge trionsa Micke & Lefty feat. Chef kanssa. Björklöf on tehnyt yhteistyötä mm. Grammy palkitun tuottaja John Porterin kanssa ja on tehnyt levytyksiä Iso-Britanniassa ja USA:ssa. Björklöf osaakin ottaa yleisön kansainvälisen tason antaumuksella!

Marjo Leinonen tuli tunnetuksi koko Suomelle Balls - yhtyeen riveistä jo 80-luvulla. Leinonen on tunnistettavimpia suomalaisia rhythm´n blues laulajia, jolla on oman karhean laulusoundin lisäksi hallussa genren traditio, eleet ja pukeutuminen. Vuonna 2008 Leinonen esitti pääosaa Janis Joplinista kertovassa musiikkinäytelmässä Janis – eräs rocklegenda. Monipuolisista musiikkitaidoista kertovat myös useat äänitykset eri yhtyeiden solistina ja yhteistyöt mm. J. Karjalaisen, Maija Vilkkumaan ja Ismo Alangon kanssa. Leinosen äänessä yhdistyy soul, rhythm´n blues ja rock´n roll ja hän elääkin jokaisen laulamansa kappaleen ladattuna täyteen syvää tunnetta.


KE 4.12. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
ILOA JA ODOTUSTA


TO 5.12. KLO 19:00

TARJA LUNNAS
30 V JUHLAKONSERTTI

Liput 29,50 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 27 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tarja Lunnas viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa, sillä hänet valittiin vuonna 1989 Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangoprinsessaksi.

- Siitä se lähti silloin ja minä jätin päätyöni ATK-suunnittelijana, kertooTarja. Hän on osallistunut Eurovision laulukilpailujen Suomen karsintoihin kaksi kertaa. Esimmäisellä kerralla karsintakappale oli "Naurus sun ja katseesi sun" vuoden 1990 karsinnassa ja toisella kerralla kappale "Kuka tykkää suukoista" vuoden 1994 karsinnassa. Syksyn sävel -kilpailuun Tarja osallistui kolme kertaa. Hänen kilpailukappaleensa "Seine" hylättiin kilpailusta vuonna 1997 ennenaikaisen mainostamisen vuoksi. Kaksi vuotta myöhemmin hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi kappaleella "Lemmenpölyä" ja vuonna 2000 "Paratiisisaari" toi sekin kolmannen sijan.

Tarjan uralle on kertynyt listahittejä, mm."Seine", "Pariisin kuu" ja "Pohjantähti", useita albumeja, kultalevy ja Iskelmä Finlandia-ehdokkuus. Tarja Lunnas julhii 30 v. juhlavuottain konserttikiertueella ja häntä säestää Rosso juhlaorkesteri. Mukana kiertueella on muun muassa huilisti Katri Rehnström. Vierailevaksi solistiksi Tarja on valinnut upeaäänisen J.Eskelisen.

Konsertin kesto 2 tuntia sisältäen väliajan.


LA 7.12. KLO 19:00

JP LEPPÄLUOTO
SIELULINTU-JOULUKONSERTTI

Liput 35 €..
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

JP Leppäluoto: Sielulintu-joulukonserttikiertue

Suomen eturivin tummaäänisimpänä tulkitsijana tunnettu JP Leppäluoto lähtee Sielulintu-joulukonserttikiertueelle marraskuussa. Kiertue kattaa 14 kirkkoa sekä salia ympäri maan. Viime joulun kiertue oli loppuunmyyty. Orkesterin muodostavat sellisti Elias Kahila, kitaristi Samuli Erkkilä ja rumpali Jani Auvinen. Tutut ja tuntemattomat joululaulut saavat kokoonpanon käsittelyssä maanläheisen kaiun ja tunteiden spektri tulee olemaan kirjava, aina riehakkuudesta rauhaan. Yhtye on uniikin soundin alkulähteillä.

Tervetuloa valmistautumaan ja hiljentymään joulunaikaan, kokemaan musiikillisia ikimuistoisia elämyksiä!


KE 11.12. KLO 19:00

ARJA KORISEVA
RAKKAUDESTA JOULUUN

Liput 28 €. Ovelta 30 €. Syyskuussa KP-etukortilla 27 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Pianistina Minna Lintukangas. Lavalla on Arjan kanssa myös muita soittajia.

Konsertissa kuullaan tuttuja, rakastettuja joululauluja sekä uudempia joululauluja Arjan omasta tuotannosta.


TO 12.12. KLO 18:00

ESA RUUTTUNEN JA CELLO SPIRITUALS
KANSSA TIETÄJÄIN

Liput 15 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Esa Ruuttunen ja Cello Spirituals –yhtye ovat esiintyneet yli sadassa konsertissa niin koti- kuin ulkomailla. Ensimmäisen kerran he esiintyivät yhdessä Espoon Herättäjäjuhlilla 2008. Ruuttunen ja Cello Spirituals julkaisivat ensimmäisen yhteisen levyn ”Matkavirsiä” 2010. Kokoonpanon seuraava virsilevy ”Kaunis synnyinmaamme” julkaistiin 2013, ja sillä kuullaan suomalaisia virsiä ennen ja jälkeen Suomen itsenäisyysvaiheen sekä uudempaa virsi- ja laulutuotantoa. Kokoonpanon joululevy ”Mökit nukkuu lumiset” julkaistiin niin ikään 2013 ja 2015 julkaistiin kokoonpanon ”Paaterin joulu” DVD, joka juhlisti 2015 vietettyjä juhlavuosia ”Eeva Ryynänen 100” ja ”Heikki Turunen 70”. 2014 selloyhtye julkaisi oman afrikkalaisia spirituaaleja sisältävän ”Cello Spirituals” –levyn, jolla solistina vierailee Johanna Rusanen-Kartano. Ruuttusen ja selloyhtyeen ensimmäinen musiikkivideo julkaistiin Toivo Kuulan virrestä ”On kaunis synnyinmaamme”, ja videon voi katsoa: www.youtube.com/esaruuttunen4cellos.

Kokoonpanon facebook-sivut löytyvät osoitteesta www.facebook.com/esaruuttunen4cellos.

Kokoonpanon sovitukset on tehnyt Cello Spirituals –yhtyeen taiteellinen johtaja Matti Makkonen.

Esa Ruuttunen toimi ennen ammattilaulajan uraansa papin virassa Helsingissä Temppeliaukoin kirkossa. Työn ohessa hän suoritti yksinlaulun diplomin Sibelius-Akatemiassa opettajanaan professori Matti Lehtinen.

Hän oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistina vuosina 1987-2005 sekä lauloi lähes vuosittain Savonlinnan Oopperajuhlilla yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuodesta 1996 lähtien hän on tehnyt laajan kansainvälisen uran oopperalaulajana, mm. Berliinissä, Münchenissä, Stuttgartissa, Wienissä, Lontoossa, Bregenzin ja Kanariansaarten musiikkijuhlilla sekä Buenos Airesissa. Konserttilaulajana hän on esiintynyt mm. Euroopassa, USA:ssa Kanadassa, Japanissa ja Venäjällä.

Esa Ruuttunen esiintyy edelleen vierailijana useissa oopperaproduktioissa kotimaassa, mm. lokakuussa 2019 Jyrki Linjaman kirkko-oopperan Kolme kirjettä Lestadiukselle nimiroolissa Oulun tuomiokirkossa, tammikuussa 2020 Tauno Pylkkäsen oopperassa Mare ja hänen poikansa sekä huhtikuussa Kari Tikan uutuusoopperassa Rakkaus on väkevä kuin kuolema, molemmat Helsingissä Aleksanterin teatterissa. Hän konsertoi myös säännöllisesti mm. kirkko- ja muun hengellisen musiikin esittäjänä.

Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden taitelijaksi Esa Ruuttunen nimettiin kesällä 2000. Hän sai samana vuonna rovastin arvon, v. 2001 Pro Finlandia–mitalin, v. 2004 Romanian valtion musiikkikomentajan arvon sekä v. 2012 Mikael Agricolan ristin. V. 2007 hänestä ilmestyi musiikkitietokirjailija Pekka Hakon kirjoittama henkilökuvateos Oopperapappi.

Konsertissa ei ole väliaikaa.

PE 13.12. KLO 19:00

DIVET AND THE DREAMGIRLS

Liput 32 €. Vähintään 15 hengen ryhmät 30 € (vain Akustiikasta). Opiskelijat ja eläkeläiset 28 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Suomen yksi suosituin drag-artisti Marko Vainio kiertää syksyllä Suomea uuden shown kanssa, jossa mukana ovat ihastuttavat ja räiskyvät Kinky Boots -musikaalistakin tutut drag-tanssijat Jero Mäkeläinen ja Henri Sarajärvi!

Showssa nähdään paljon uusia hahmoja ja yllättäviä käänteitä, kun nämä sulosääriset daamit värisevine twerkkipeppuineen lataavat lavalle maailman kuumimmat tähdet ja ikimuistoisimmat tyttöbändit! Tuttuja maailmantähtiä satelee lavalle tuutin täydeltä, mutta vähintään yhtä paljon nähdään rakkaita kotimaisia staroja!

Shown kesto noin 2 h väliaikoineen.

Tuotanto: Divet Productions & W&T Comedy.


KE 18.12. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
ILOA JA ODOTUSTA


TO 19.12. KLO 19:00

TOMMI SOIDINMÄKI & SANI
JOULUN TÄHDET

Liput 28 €. Ovelta 30 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Sani ja Tommi Soidinmäki yhteiselle joulukiertueelle

Joulun Tähdet -konserttisarja vie ystävykset kirkkoihin ympäri Suomen

Tommi Soidinmäki ja Sani nähdään tänä jouluna yhteisellä Joulun Tähdet -kiertueella. Jo pitkään toisensa tunteneet ystävykset ovat jo aiemmin yhdistäneet voimansa kaksi vuotta sitten julkaistulla ensimmäisellä yhteissingellä Ensilunta, joka kuuluu luonnollisesti tulevan kiertueen ohjelmistoon. Myös muita unohtumattomia duettoja on Tommin mukaan luvassa, yhtenä näistä alun perin Aikakoneen tutuksi tekemä Hiljaisuus-biisi, jonka myös Tommi on levyttänyt vuonna 2012.

”Odotan tulevaa kiertuetta innolla; olen tuntenut Sanin jo toistakymmentä vuotta, ja meillä on aina ollut hyvä yhteinen energia – mitä projekteja olemmekaan saaneet yhdessä tehdä”, Soidinmäki kertoo ja kehuu Sanin vahvaa tulkintaa.

Kaksikon kiertue alkaa 9. joulukuuta Pirkkalan kirkosta ja jatkuu Seinäjoen Törnävän kirkkoon, Viitasaaren kirkkoon, Ylivieskan Akustiikkaan, Tyrnävän kirkkoon ja Vanajan kirkkoon Hämeenlinnassa. Kirkot rakennuksina ovat kummallekin erityislaatuisia esiintymispaikkoja.

”Musiikkiluokalta lähtien olen rakastanut laulamista kirkoissa. Olen ollut monissa Sulasolin kuoroissa mukana lapsesta asti, ja kirkko on ollut minulle rauhoittumisen paikka näiden hektisten keikkojen lomassa”, myös Savonlinnan Oopperajuhlakuoron riveissä nuorempana loistanut Sani luonnehtii.

Soidinmäelle joulukiertueiden tekeminen on aina erityislaatuinen mahdollisuus, joka tuo oman uuden näkökulmansa artistin työhön. Tommin tekemät Joulun hiljaisuus -kiertueet ovat keränneet tuhansia kuulijoita vuosien mittaan, ja hänen ensimmäinen joululevynsä Joulun hiljaisuus (2012) valittiin radiotoimittajien äänestyksessä Vuoden joululevyksi ilmestymisvuonnaan.

”Joulukonserteista on tullut minulle yksi tärkeä osa keikkavuotta, ja on ollut ilo tehdä joulukonserttikiertueita jo vuodesta 2006 eri kokoonpanojen kanssa.”

Konserttikiertueella kaksikkoa säestää Tommin bändi Vastakaiku: Lasse Asu – puhaltimet, Joona Lehto – kitarat, Topias Lehtola – lyömäsoittimet ja viulu, Tapio Leppänen – miksaus sekä Jenni Kupari-Soidinmäki – piano.

”Kun konserteissa saa laulaa loistavan kokoonpanon kanssa, on se itsellekin merkki joulunvieton lähestymisestä, Se on se lämmin hetki, jonka saan viettää omien läheisten kesken kerran vuodessa. Toivon sydämestäni, että ihmiset tulisivat tänä vuonna Joulun Tähdet -konsertteihin, sillä uskon että hieno kemia Tommi Soidinmäen kanssa ei jätä kylmäksi”, Sani kertoo.

Kiertueen taiteilijoiden kemia on toiminut niin hyvin, että Tommi uskoo yhteiskiertueesta tulevan perinteen.

”Hienoa lähteä kiertämään ympäri Suomea jälleen uudenlaisen kokoonpanon kanssa! Tästä tulee huippujuttu!”

Tommi Soidinmäki & Sani: Joulun Tähdet -konserttikiertue:
09.12 Pirkkalan kirkko, Pirkkala
10.12 Törnävän kirkko, Seinäjoki
16.12 Viitasaaren kirkko, Viitasaari
19.12 Akustiikka, Ylivieska
21.12. Tyrnävän kirkko, Tyrnävä
22.12 Vanajan kirkko, Hämeenlinna

Liput kaikkiin konsertteihin ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa.

www.dragonwhite.com/yleinen/sani-ja-tommi-soidinmaki-yhteiselle-joulukiertueelle

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätiedot konserteista, isoresoluutioiset kuvat ja artistien haastattelupyynnöt liittyen Joulun Tähdet -kiertueeseen:
Minni Kumpuvuori
Ohjelmapalvelu Dragonwhite Oy
050 517 1671
minni@dragonwhite.com
www.dragonwhite.com


KEVÄTKAUDEN 2020 OHJELMISTO

PE 17.1. KLO 19:00

SATUKUVIA PIANOLLE
TOIVO KUULAN PIANOTUOTANTO

Liput 10 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Esityksessä on väliaika.

Kansalaissodan aikana väkivaltaisesti kuolleen Toivo Kuulan (1883–1918) pianomusiikki altistaa ihmisen itsetutkiskelulle, riipaisee syvältä, eikä jätä ketään kylmäksi. Se herättää meissä suuria tunteita ja kysymyksiä niin elämästä kuin kuolemasta.

Pianotaiteilija Janne Oksanen esittää konsertissaan Kuulan pianoteoksia, jotka löytyvät myös hänen tulevalta levyltään. Oksasen debyyttialbumi Kuula: The Piano Works julkaistaan 20.9.2019, jonka jälkeen hän kiertää ympäri Suomea konsertoiden yli 30 kaupungissa.

www.janneoksanen.com

www.facebook.com/JanneOksanenMusic


PE 31.1. KLO 18:00

JOKERI POKERI BOX!
SIMON SUURI SYNTTÄRISHOW

Liput 14 €. Perhelippu 4 hengelle 50 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)


PE 7.2. KLO 18:00

KUUMAT SUUDELMAT
OPERETTIGAALA

Liput 44,50 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 38 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tenori Jyrki Anttila tuo huumaavan operettigaalan ympäri Suomea talvella 2020.

Luvassa mm. Franz Léharin upeimpia sävellyksiä teoksista: Mustalaisruhtinatar, Paganini & Iloinen Leski.

Ohjelmistossa myös makupaloja Lintukauppiaasta ja joitakin harvinaisempia kappaleita.

Anttila ja Rusanen ovat konsertoineet yhdessä lukuisia kertoja ja operetit ovatkin ominaisia heidän temperamenttisille äänilleen.LA 4.4. KLO 19:00

IMAGINE
THE JOHN LENNON SONGBOOK

Liput 30 €. Lokakuussa KP-etukortilla 27 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Upea, muistorikas ristiretki legendaarisen John Lennonin ja The Beatles –yhtyeen ihmeelliseen musiikkimaailmaan.

Konsertin solistina Jimmy Coburn, Liverpool.

* ”Imagine” * ”Jealous Guy” * ”Give Peace A Chance” * ”(Just Like) Starting Over” * ”Come Together” * ”Strawberry Fields Forever” * ”All You Need Is Love” * etc.

”IMAGINE – The John Lennon Songbook” -konserttikiertue on nimensä mukaisesti upea musiikillinen ristiretki legendaarisen John Lennonin (9.10.1940, Liverpool – 8.12.1980, New York) tekemien tiedostavien tekstien ja koskettavien sävellysten, ikivihreitten laulujen ihmeelliseen maailmaan.

KONSERTTIKIERTUE
Suomeen, viidelle eri paikkakunnalle tämä ylistäviä arvosteluja ympäri maailmaa kerännyt ainutlaatuinen konserttikiertue saapuu huhtikuussa 2020.
Ke 1.4. Kuusankoskitalo, Kouvola
To 2.4. Hyvinkääsali, Hyvinkää
Pe 3.4. Kuusamotalo, Kuusamo
La 4.4. Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
Su 5.4. Madetojasali, Oulu

JIMMY COBURN

”IMAGINE” –konserttien solistina toimii Liverpoolista kotoisin oleva Jimmy Coburn, jonka sielukkaissa tulkinnoissa kuuluu syvä arvostus ja suuri kunnioitus The Beatles –yhtyeen entisen keulakuvan John Lennonin muistorikkaita lauluja kohtaan. Kaiken lisäksi Jimmy Coburnin lauluääni muistuttaa ällistyttävästi Lennonin persoonallista ja helposti tunnistettavaa ääntä, ja hänen ulkoinen habituksensakin on hämmästyttävästi esikuvan oloinen.

- Liverpoolissa syntyneenä minä kasvoin John Lennonin musiikin ympäröimänä. The Beatles elää yhä edelleen vahvasti jokaisen liverpoolilaisen sydämessä. Muusikkona olen aina tähdännyt siihen samaan musiikilliseen tasoon kuin The Beatles –yhtyeen jäsenet aikoinaan, mutta kun täydellisyydestä ei voi enää panna paremmaksi niin olen keskittynyt vain esittämään Lennonin musiikkia parhaan kykyni mukaan. Imagine-konserteissa haluan esitellä John Lennonin musiikillisen perinnön. Ja syntyperäisenä liverpoolilaisena, muusikkona ja ikuisena John Lennonin ihailijana olen äärettömän ylpeä saadessani matkata tämän konserttikiertueen solistina kaikkialle maailmaan, Jimmy Coburn kertoo.

”IMAGINE – The John Lennon Songbook” –konserttia ovat kiitelleet paitsi kriitikot niin myös John Lennonin henkilökohtaisesti tunteneet ihmiset kuten The Beatles –yhtyeen ääniteknikko Geoff Emerick, John Lennonin sisko Julia Baird ja Oasis-muusikko Lian Gallagher.
”Jimmy kuulostaa täsmälleen samalta kuin John Lennon. Kymmenen pistettä kymmenestä mahdollisesta!” – Geoff Emerick
”Jimmy kuulostaa niin paljon Johnilta, että se on melkein pelottavaa.” – Julia Baird
”Maailmankaikkeuden paras ’John Lennon sound alike’.” – Liam Gallagher

KONSERTIN OHJELMISTO

Konsertin ohjelmisto on odotetun mukainen. Aitoa nostalgiaa, ikimuistoisia lauluja, maailmanlaajuisia hittejä niin The Beatles –yhtyeen uran kuin John Lennonin soolourankin varrelta. The Beatles –yhtyeen debyyttialbumi ”Please Please Me” julkaistiin helmikuussa 1963 ja viimeisin ”Let It Be” toukokuussa 1970. John Lennonin soolotuotannon esikoinen on joulukuussa 1970 julkaistu ”John Lennon/Plastic Ono Band” ja viimeisin postuumisti neljä vuotta Lennonin kuoleman jälkeen, tammikuussa 1984 ilmestynyt ”Milk and Honey”.

Runsaat kaksi tuntia kestävän konsertin aikana Jimmy Coburn yhtyeineen esittää muun muassa sellaiset ikimuistettavat kappaleet kuin ”Imagine” ja ”Jealous Guy” (alun perin lokakuulta 1971), ”Give Peace A Chance” (heinäkuulta 1969), ”(Just Like) Starting Over” (lokakuulta 1980), ”Come Together” (lokakuulta 1969), ”Strawberry Fields Forever” (helmikuulta 1967) ja ”All You Need Is Love” (heinäkuulta 1967) vain muutama mainitaksemme.

Katso ”IMAGINE – The John Lennon Songbook” esittelyvideo: www.youtube.com/watch?v=Edg5r5qCnxc


TO 16.4. KLO 19:00

JANNE HURME
TUHKAA JA TIMANTTEJA

Liput 29 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 27 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Kattavan ja monipuolisen uran tehnyt Janne Hurme julkaisi vuonna 1995 Kirje-albuminsa, jonka nimibiisiräjäytti Hurmeen uran rakettimaisen nousuun. Ensi vuonna on ansaitun 25-vuotisjuhlavuoden aika, ja se kruunautuu kattavalla juhlakiertueella, joka alkaa 20. maaliskuuta Äänekoskelta ja jatkuu aina Logomon keikkaan 25. huhtikuuta. Liput kaikkiin tapahtumiin ovat tulleet myyntiin tänä aamuna. Artisti itse toteaa 25-vuotisjuhlakiertueen olevan harvinaisen kutkuttava juttu. Jo neljännesvuosisadan mittainen ura on tuntuu myös jopa hämmästyttävältä. "Kun ensimmäistä kertaa tehdään näin isoa juhlakiertuetta, ovat fiilikset jännittyneen odottavat", Janne tunnustaa ja jatkaa: "Ohjelmisto tulee koostumaan tietenkin tunnetuimmista kappaleista, mutta joukossa myös sellaisia helmiä, joita ei välttämättä koskaan ole esitetty livenä. Juhlakiertue antaa hienon mahdollisuuden esittää myös harvinaisempia biisejä." Janne Hurmeen uraan on mahtunut Kirje-jättihitin lisäksi unohtumattomia kappaleita aina Tinasormuksesta Postikorttiin, eikä myöskään miehen hard rock -puolta esimerkiksi jo kuopatun Dream Asylum -yhtyeen ja viime vuonna upeat 20 vuotta täyttäneen Human Temple -kokoonpanon vokalistinakaan ole syytä unohtaa.


Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki