Kaukopalvelu

Seutulainojen viikottainen kuljetus saapumassa pakettiautolla kuljetuspusseissa Ylivieskan kirjastoon.

Kauko- ja seutulainat kulkevat kirjastosta toiseen

Kaukolainat

Jos haluamaasi aineistoa ei ole omassa kirjastossa, voit tehdä kaukopalvelupyynnön siihen tarkoitetulla lomakkeella. Kaukolainoja voi tilata myös Joki verkkokirjaston Palaute-lomakkeen kautta. Kaukolainaksi voi pyytää kirjoja, levyjä, nuotteja, lehtiä, mikrofilmejä sekä av-aineistoa. Toimitusaika on 1–2 viikkoa riippuen saatavuudesta. Laina-aika on yleensä 4 viikkoa. Jos tarvitset lisäaikaa lainalle, ota yhteyttä kirjastoon. Kaukolainan voi uusia, jos siitä ei ole varauksia lähettäjäkirjastossa.

Kaukolainoista perittävät maksut

Kaukolainat ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Kaukolainakopioista peritään tulosteen hinta tai lähettäjäkirjaston laskutuksen mukainen maksu. Tieteellisten kirjastojen, arkistojen sekä joidenkin yleisten kirjastojen veloittamat posti- ja toimituskulut (n. 5–10 €) veloitetaan asiakkaalta. Palauttamattomasta aineistosta laskutetaan asiakasta.

Seutulainat Joki-kirjastoista

Seutulainat kulkevat torstaisin Alavieskan, Kalajoen, Merijärven, Nivalan, Oulaisen, Sievin ja Ylivieskan kirjastojen välillä. Muiden Joki-kirjastoon kuuluvien seutulainat kuljetetaan myös viikoittain. Seutulaina on ilmainen.

Seutulainat varataan ja lainataan asiakkaan omalle kirjastokortille. Varauksen voit tehdä itse Joki-verkkokirjastossa valitsemalla varaustyypiksi seutuvaraus ja sen jälkeen noutopaikaksi kirjasto, josta haluat varauksen noutaa. Lainat näkyvät asiakkaan omissa lainoissa ja ne voi uusia verkkokirjastossa (kirjastokortin lisäksi tarvitaan PIN-koodi, jonka saa kirjastosta).

Seutukuljetuksen ajoreitti

Aamupäivällä (klo 8.00–): Ylivieska, Sievi, Nivala, Haapavesi, Oulainen, Pyhäjoki, Merijärvi, Alavieska, Kalajoki, Himanka

Iltapäivällä (klo 13–): Kalajoki, Alavieska, Merijärvi, Pyhäjoki, Oulainen, Haapavesi, Nivala, Sievi, Ylivieska (n. klo 18.00)

Kaukolainat muille kirjastoille

Muut kirjastot voivat tilata kaukolainoja Ylivieskan kirjaston kokoelmista joko tekemällä varauksen verkkokirjastossa tai tekemällä tilauksen sähköpostilla. Kotimaahan lähetettävistä kaukolainoista ei peritä maksua.

Verkkokirjasto 24/7

Joki-kirjastojen logo

eKirjasto 24/7

Pohjoisen eKirjaston logo.

Kaukopalvelutilaukset

kirjasto@ylivieska.fi

Ota yhteyttä

Koski Janne
kirjastonhoitaja
044 4294 272
Kirjastopalvelut

janne.koski (at) ylivieska.fi

Tietopalvelu

Autamme sinua löytämään tarvitsemasi aineiston tai tiedon. Laajemmissa tiedonhauissa voit täyttää siihen tarkoitetun kaavakkeen.

Kirjastonhoitaja asikakaspalvlussa
Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare