Esiopetuksen tietopaketti

Esiopetusta järjestetään Ylivieskassa päiväkodeissa sekä koulujen yhteydessä.

Esiopetuksen järjestäminen

Esiopetus on maksutonta opetusta, jota lapset saavat oppivelvollisuutta edeltävänä vuonna. Ylivieskassa esiopetusta järjestetään päiväkodeissa sekä koulujen yhteydessä. Mikäli lapsi ei tarvitse varhaiskasvatusta, esiopetuspaikkaa haetaan koulun esiopetusryhmästä. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, esiopetuspaikkaa haetaan päiväkodista. Poikkeuksena Katajan ja Raudaskosken kouluilla on mahdollisuus varhaiskasvatukseen iltapäivisin.

Esiopetus päiväkodeissa lukuvuonna 2023-2024

Esiopetus alkaa päiväkodeissa 10.8.2023
Syysloma 23.10 – 27.10.2023 (vko 43)
Joululoma 23.12.2023 – 5.1.2024
Talviloma 4 – 8.3.2024 (vko 10)
Helatorstain jälkeisenä perjantaina 10.5.2024 ei esiopetusta
päiväkodeissa.
Esiopetus päättyy 31.5.2024

Esiopetus koulujen yhteydessä

Lukuvuonna 2023-24 esiopetusta järjestetään Katajan, Kiviojan, Rannan, Raudaskosken ja Taanilan kouluilla. Esiopetuksen järjestämiskoulut päätetään sivistyslautakunnassa hakemusten perusteella vuosittain. Katso koulujen esiopetuksen toiminta-ajat perusopetuksen sivuilta. Esiopetusta ei järjestetä lauantaikoulupäivisin.

Katajan ja Raudaskosken kouluilla on mahdollisuus myös varhaiskasvatuspalveluiden järjestämään varhaiskasvatukseen iltapäivisin.

Ilmoittautuminen esiopetukseen

Esiopetusikäisten lasten koteihin lähetetään tammi-helmikuun aikana ohjeet Wilman kautta tapahtuvaan sähköiseen esiopetukseen ilmoittautumiseen.

Wilmassa voi hakea sekä kouluilla että päiväkodeissa järjestettävään esiopetukseen sekä lapsen tarvitsemaa varhaiskasvatusta aamu- ja iltapäiville. Esiopetuspaikan valinnan ratkaisee lapsen varhaiskasvatuksen tarve.

  1. Mikäli lapsi ei tarvitse varhaiskasvatusta, esiopetuspaikkaa haetaan koulun esiopetusryhmästä.
  2. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, esiopetuspaikkaa haetaan päiväkodista.
  3. Katajan ja Raudaskosken kouluilla on mahdollisuus varhaiskasvatukseen iltapäivisin.

Koteihin postitetaan esiopetukseen ilmoittautumisohjeiden mukana tiedonsiirtolomake, jonka välityksellä vanhemmat /huoltajat välittävät tietoa lapsestaan ja lapselle merkityksellisistä asioista tulevalle esiopettajalle. Tiedonsiirrossa siirtyvät esiopettajalle asiat, jotka kannattelevat lasta hänen siirtyessään varhaisesta lapsuudesta esiopetukseen.

  • Varhaiskasvatuksen piirissä olevan lapsen vanhemmat/huoltajat täyttävät tiedonsiirtolomakkeen yhteistyössä lapsensa hoitoryhmässä työskentelevän työntekijän kanssa.
  • Mikäli lapsi ei ole varhaiskasvatuksen piirissä, vanhemmat täyttävät tiedonsiirtolomakkeen kotona täydentäen lomaketta tarvittaessa kerho-ohjaajan tai terveydenhoitajan antamilla tiedoilla.
  • Tiedonsiirrossa välittyvä tieto lapsesta ja hänen mielenkiinnon kohteistaan auttaa esiopettajaa säilyttämään ja turvaamaan lapsen oppimisen ilo sekä rakentamaan lapselle myönteistä oppimispolkua heti esiopetusvuoden alkaessa.

Esiopetus ja varhaiskasvatus

  • Esiopetuksen lisäksi tarvittavasta varhaiskasvatuksesta peritään tulojen mukaan määräytyvä maksu.
  • Esikoululaisilta laskutetaan myöskin elokuun alku ennen esiopetuksen alkamista samalla tuntimäärällä, joka riittää lapselle täyden esiopetuskuukauden aikana.
  • Syysloma-, joululoma- ja hiihtolomakuukautena esiopetuksessa olevia laskutetaan saman tuntimäärän mukaan kuin täysinä esiopetuskuukausina, vaikka hoitoa käytettäisiin noina lomaviikkoina enemmän.

Yhteystiedot

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ylivieska.fi

Esiopetus päiväkodeissa

Myllymäki Marja-Leena
päiväkodin johtaja
040 6429 867
Joukahaisen päiväkoti

Saarela Heli
päiväkodin johtaja
040 6429 869
Simonpuiston päiväkoti

Syrjämäki Kristiina
päiväkodin johtaja
040 6429 882
Hakalahden päiväkoti

Esiopetus yksityisissä päiväkodeissa

Keskitalo Mari
varhaiskasvatusjohtaja
040 6429 877
Varhaiskasvatuspalvelut

Esiopetus kouluissa

Perttu Kai
sivistysjohtaja
044 4294 314
Sivistyspalvelut

Lisätietoja

Linkkejä

Esiopetuksesta Opetushallituksen sivuilla

Wilma

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare