Tiedonhaku

Kirjaston informaatikko neuvoo asiakasta verkkopalveluiden käytössä.

Tietoa löytyy

Kirjastosta apua tiedon etsimiseen.

Joki-verkkokirjasto

Ilman kirjastokorttia voit

 • tutkia mitä aineistoa Joki-kirjastoissa on
 • tarkistaa, onko aineisto hyllyssä vai lainassa ja onko siitä varauksia

Kirjastokorttisi numerosarjan ja PIN-koodin avulla voit

 • uusia lainasi, varata aineistoa, tehdä hyllyvarauksia
 • tarkistaa omat lainaajatietosi: vaihtaa osoitteen, sähköpostin ja puhelinnumeron
 • valita noutoilmoitusten ja muistutusten viestiasetukset
 • asettaa eräpäivämuistutuksen, jolloin saat sähköpostiisi tiedon ennen eräpäivää siitä, että lainat pitää palauttaa tai uusia
 • käyttää e-aineistoja: lukea ja kuunnella e-kirjoja, lukea e-lehtiä, käyttää musiikinkuuntelupalveluja, katsoa elokuvia
 • pisteyttää teoksia ja kirjoittaa arvioita
 • luoda suosikkilistoja eri tarkoituksiin
 • tallentaa hakutuloksia ja asettaa uutuusvahdin, joka ilmoittaa sähköpostiisi, kun hakuasi vastaava teos ilmestyy
 • tallentaa lainahistoriasi
 • liittää käyttäjätiliisi muiden perheenjäsenten kortit, jolloin voit yhdellä kirjautumisella uusia esimerkiksi lastesi lainat
 • seurata alle 15-vuotiaalle huollettavalle tulevia maksuja

Saat PIN-koodin asioidessasi henkilökohtaisesti kirjaston asiakaspalvelussa.

Kirjallisuuden tiedonlähteitä

Kirjasampo on aikuisten kaunokirjallisuuteen keskittynyt yhteisöllinen verkkopalvelu. Sivuilla voi etsiä kirjallisuutta eri aiheista sekä tietoa kirjoista, kirjailijoista, kääntäjistä ja kuvittajista. Palvelusta löytyy myös aikalaisarvosteluja teoksista.

Dekkarinetistä löytyy tietoa niin kotimaisista kuin ulkomaisista dekkarikirjailijoista. Sivuilla teosesittelyjä sekä tietoa palkinnoista ja dekkareita käsittelevistä tietokirjoista.

Sivupiirissä esitellään nuorten kirjallisuutta. Pääosassa ovat nuorten kirjoittamat kirja-arvostelut sekä kirjastolaisten kirjoittamat kirjavinkit. Sivuilla voit vinkata kirjoja, kommentoida muiden kirjoituksia ja bongata hyviä kirjoja.

Lukemo on Lastenkirjainstituutin ylläpitämä portaali, joka esittelee uusimmat lasten- ja nuortenkirjat tietokirjoista kaunokirjallisuuteen.

Risingshadow.net esittelee scifi- ja fantasiakirjat. Runsaasti kirja-arvosteluja sekä laaja keskustelupalsta.

Kiiltomato on kirjallisuuskritiikin verkkolehti. Sivuilla nostetaan esiin teoksia, jotka uhkaavat jäädä liian vähälle huomiolle.

Makupalat.fi-sivuston kirjallisuuslinkit. Kirjallisuuden aihepiireinä muun muassa sadut ja kuvakirjat, kirjoittaminen, kirjallisuuden historia

Mitä Suomi lukee -tilasto perustuu kirjakauppojen, verkkokauppojen ja Lehtipisteen kuukauden kirjamyyntiin. Sivulla on myydyimpien listat kotimaisesta kaunokirjallisuudesta, käännetystä kaunokirjallisuudesta, lasten ja nuorten kirjoista, tietokirjoista ja pokkareista.

Tietoa kirjailijoista

Kotiseutukirjailijoita-sivulla esittelemme Ylivieskasta kotoisin ja paikkakunnalta lähtöisin olevien kirjailijoiden teoksia.

KirjastoVirma on kirjastojen kotiseutuhanke, jonka tavoitteena on tallentaa pohjoispohjalaista kulttuuria ja näin parantaa sen tavoitettavuutta ja säilyvyyttä. Sivuilla on esitelty myös alueen kirjailijoita.

Pohjoista kirjallisuutta on Oulun kaupunginkirjaston ja Oulun yliopiston kirjallisuus-oppiaineen yhteistyöhanke. Sivusto tarkastelee pohjoissuomalaista kirjallisuutta ja sen historiaa.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntakirjailijoiden ja heidän teostensa esittely Kirjasammon sivuilla.

Keski-Pohjanmaan maakuntakirjailijoiden ja heidän teostensa esittely Kirjasammon sivuilla.

Musiikkilehtiä

Blues News (BN) käsittelee kaikenlaista mustaa musiikkia bluesista rhythm´n´bluesiin, souliin ja gospeliin. Sisältää vakiopalstoja, uutisia maailmalta ja kotimaasta, laajoja artikkeleita artisteista ja musiikki-ilmiöistä sekä monipuolisia levyarvioita.

Findance on kaikki musiikkityylit kattava verkkolehti, joka sisältää mm. uutisia, haastatteluja ja arvosteluja. Runsaasti myös elokuviin, tv-ohjelmiin ja muuhun viihteeseen liittyvä asiaa.

Inferno on raskaan rockin erikoislehti.

Riffi on musiikintekijöille suunnattu lehti. Sivuilla muun muassa haastatteluja, levy- ja konserttiarvioita.

Rondo Classica on klassisen musiikin lehti. Sivuilla muun muassa haastatteluja, henkilökuvia, reportaaseja, musiikin historiaa sekä arvioita.

Rytmi kertoo populaarimusiikista ja siihen liittyvistä ilmiöistä tuoreesta näkökulmasta. Artisteja, arvioita, ajankohtaisia ilmiöitä, soittimia ja viihde-elektroniikkaa.

Soundi on populaarimusiikkilehti, joka sisältää ajankohtaista tietoa musiikin alalta, arvosteluja, ilmoituksia, linkkejä ym.

Suomijazz esittelee kotimaista jazzia. Sivuilla haastatteluja, levy- ja keikka-arviointeja sekä tietoa artisteista ja yhtyeistä.

Musiikin tietokantoja ja hakemistoja

Viola on Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Violasta löytyvät tiedot sekä musiikkijulkaisuista että niihin sisältyvistä teoksista ja kappaleista. Viola on nykyään osa Kansalliskirjaston hakupalvelua.

Musiikkikirjastot.fi tarjoaa vinkkejä, tapahtumia ja ajankohtaisia uutisia musiikista. Sivun alareunasta löydät myös kattavasti linkkejä musiikkiaiheisille sivuille.

Fenno – suomalaiset äänitteet 1901–1999 on musiikkiarkiston ja Suomen Äänitearkisto ry:n yhteisesti ylläpitämä suomalaisten äänitteiden tietokanta.

Suuri suomalainen bändirekisteri sisältää tiedot yli 30 000 bändistä ja artistista. Sivusto sisältää mm. ilmoituspalstoja ja tietoa bändien nimien taustoista sekä linkkejä järjestöjen, soitinvalmistajien, levy-yhtiöiden ja musiikkilehtien sivuille.

All Music Guide on populaarimusiikin tietokanta, josta löytyy tietoa mm. seuraavista musiikkilajeista: rock, country, jazz, new age, maailmanmusiikki, folk, bluegrass, rap, reggae, blues, gospel.

Kaaoszine on vaihtoehtoisen musiikin portaali. Haastatteluita, uutisia, artikkeleita, videoita, livekuvia ja paljon muuta.

Verkkokirjasto 24/7

Joki-kirjastojen logo

eKirjasto 24/7

ekirjasto logo

Tiedonhaun avuksi

Yhteistyökirjastoja

Paikallista kulttuuriperintöä

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare