Kirjaston ja varhaiskasvattajien yhteistyö

Lasten kirjasto

Satuhetkiä ja piknikkejä – ideoidaan yhdessä elämyksiä!

Lapsi istuu lastenosastolla leluhevosen päällä

Satutuokiot ja kirjasto tilana

Päiväkodit voivat varata lastenosaston kirjastonhoitajalta satutuokion ja kirjaston esittelyn. Myös esimerkiksi kuvakirjojen esittely on mahdollista. Erityisen aktiivisesti kirjastossamme käyvät perhepäivähoitolapset. Perhepäivähoitolapsille järjestetään säännöllisesti toimintaa kerran kuukaudessa (satu, askartelua ja kirjojen lainausta), samoin ryhmäperhepäivähoidossa oleville.

Satunnaisesti pidämme satutuokioita myös kirjaston ulkopuolella, esimerkiksi MLL:n perhekahvilassa sekä liikennepuistossa.

Kaikilla eskarilaisilla on mahdollisuus tulla kirjastokäynnille, johon sisältyy satutuokio, kirjaston esittely ja kirjastonkäytön ja kirjojen käsittelyn opetusta. Jos ryhmä ei pääse kirjastoon, lastenosaston hoitaja menee eskariin.

Kirjastoauto kulkee päiväkodeissa

Kirjastoauto käy kaikilla päiväkodeilla ja tuo kirjat niidenkin lasten ulottuville, joilla muuten olisi liian pitkä matka kirjastoon. Päiväkodit voivat tilata kirjastonhoitajalta jotakin tiettyä aihetta käsittelevää materiaalia.

Tapahtumia ja toimintaa

Jos kirjastossa on lapsille sopiva taidenäyttely, ilmoitamme siitä päiväkodeille. Päiväkodeilla on myös mahdollisuus järjestää omia taidenäyttelyitä kirjastossa.

Lisäksi järjestetään satunnaisesti erilaisia tapahtumia esimerkiksi lastenteatteria tai satupiknik. Eläkeläisten sanataideryhmä käy silloin tällöin esiintymässä.

Jos teillä on ideoita ja toiveita sen suhteen, mitä haluaisitte kirjastossa tehdä, kuulisimme niistä mielellämme!

Verkkokirjasto 24/7

Joki-kirjastojen logo

eKirjasto 24/7

Pohjoisen eKirjaston logo.

Kuvakirjat teemoittain

Vaikeitakin asioita voi käsitellä kirjan avulla. Kuvakirjoja on listattu valmiiksi teemoittain esimerkiksi avioerosta, erilaisuudesta, kuolemasta ja monikulttuurisuudesta. Listat löydät myös lastenosastolta.

Ota yhteyttä

Niinimäki Elli
lasten ja nuorten kirjastonhoitaja
044 4294 208
Kirjastopalvelut

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare