Kansalaisopiston tietopaketti

Ylivieskan seudun kansalaisopisto

60. toimintavuosi

Ylivieska – Alavieska – Sievi

Mikä on kansalaisopisto?

Ylivieskan seudun kansalaisopisto on Ylivieskan kaupungin omistama ja Opetushallituksen valvoma oppilaitos, jonka toiminta-alueeseen kuuluvat Ylivieska, Alavieska ja Sievi.

Vapaan sivistystyön lain mukaan Ylivieskan seudun kansalaisopisto järjestää koulutusta, jonka tavoitteena on edistää sivistyksellistä tasa-arvoa vapaan sivistystyön arvojen ja ihanteiden pohjalta. Koulutuksessa painottuvat kielet, taide- ja taitoaineet, tietotekniikka ja terveyttä ja hyvinvointia edistävät aineet. Opisto järjestää suomen kielen ja kulttuurin koulutusta maahanmuuttajille. Lisäksi opisto järjestää lapsille ja nuorille musiikin opetusta sekä kuvataiteen, teatteri-ilmaisun, sanataiteen ja käsityön taiteen perusopetusta. Kansalaisopisto voi järjestää myös koulutusta tukevaa tai siihen läheisesti liittyvää kehittämis- ja palvelutoimintaa.

Opiskelijat voivat osallistua mihin tahansa opintoryhmään Ylivieskan, Alavieskan ja Sievin alueella.

Ryhmäkoko

Päätämme tila- ja opetusryhmäkohtaisesti ryhmäkoot.

Todistukset 

Jokaisesta opintoryhmästä saa pyynnöstä läsnäolotodistuksen, mikäli on osallistunut vähintään 75 %:iin tunneista. Todistuksen toimitusaika on kolme viikkoa. Todistusmaksu on 20 e yli kahden vuoden takaisista opinnoista ja 50 e yli viiden vuoden takaisista opinnoista.

Ennakkoilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen on sitova ja vaaditaan kaikkiin opintoryhmiin.

Miksi kysymme henkilötunnusta?

Henkilötunnus tulee ilmoittaa opiskelijaksi kirjautumisen yhteydessä. Henkilötunnus turvaa asiakkaan tietojen oikeellisuuden mm. laskutus- ja todistusasioissa. Ennakkoilmoittautuminen tehdään joko puhelimitse tai internetsivujen kautta. Internet-ilmoittautumisessa on suojattu yhteys. Opiskelijat otetaan pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli opintoryhmä tulee täyteen, merkitään loput ennakkoilmoittautuneet varasijoille, joista opiskelijat kutsutaan opintopiiriin paikkojen vapautuessa. Useamman vuoden toimineissa käytännön aineiden opintopiireissä etusija annetaan uusille opiskelijoille, mikäli tulijoita on enemmän kuin ryhmään voidaan ottaa.

Ennakkoilmoittautuminen

HUOM! Ennakkoilmoittautuminen on sitova ja peruutuksesta on ilmoitettava vähintään 5 vrk ennen kurssin alkamista, muutoin joudumme perimään täyden kurssimaksun. Käytäntö koskee myös kausikorttilaisia.

Maksullisuus

MAKSUT on porrastettu opetuksen keston ja mahdollisten lisäkustannusten mukaan ja hinta on ilmoitettu jokaisen kurssin kohdalla. Ketään ei vapauteta maksuista eikä maksuja palauteta muulloin kuin siinä tapauksessa, että opetusta ei ole ehditty lainkaan aloittaa. Mikäli opetus joudutaan keskeyttämään  koronatilanteen takia laskutamme vain pidetyistä tunneista, ellei opetusta ole voitu siirtää etäopetukseksi.

Yleisluennot ja opiston näyttelyt ovat ilmaisia, ellei toisin mainita.

Kausikortit

Mikäli osallistut useille kursseille, suosittelemme lunastamaan 195 euron hintaisen kausikortin.
– netti-ilmoittautumisessa valitse kurssien lisäksi kausikortti niminen kurssinro 000KK.
– ilmoittautuessasi puhelimella muistathan mainita halustasi lunastaa kausikortti
– laskutettuja kurssimaksuja ei voi enää vaihtaa kausikorttiin.

Seniorikausikortti 63-vuotta täyttäneille tai eläkkeellä oleville

Senioriväestöllä tarkoitetaan Ylivieskasta, Sievistä ja Alavieskasta 63 vuotta täyttäneitä ja eläkkeellä olevia, jotka eivät ole ansiotyössä. Opetushallituksen myöntämän opintosetelityyppisen avustuksen myötä Ylivieskan seudun kansalaisopisto myöntää 55 ensimmäiselle seniorikausikortin 170 eurolla (vastaa kausikorttia, joka on normaalisti 195 e). Seniorikausikortti on voimassa 17.5.2023 saakka ja oikeuttaa opiskelemaan koko lukuvuoden oppiaineiden lukumäärästä riippumatta. Kausikortti ei koske kursseja, joissa maininta ”kausikortti ei käy”, eikä kursseja, jotka maksavat 195 euroa tai enemmän.
Ennakkoilmoittautuminen koskee myös seniorikausikortin lunastaneita ja kurssiperuutus on tehtävä 5 vuorokautta ennen ensimmäistä kurssipäivää, muutoin joudumme perimään täyden kurssimaksun.

Ilmoittaudu www.opistopalvelut.fi/ylivieska> muu koulutus > kurssinimellä kausikortti > Seniorikausikortti

Kurssimaksuetu 25 e

Alennusta voit saada yksittäisen kurssin maksamiseen myös Opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella, jos olet eläkeläinen, 63 vuotta täyttänyt, oppimisvaikeuksia kokeva tai maahanmuuttaja. Opintoseteliavustusta myönnetään niin kauan kuin määrärahaa on jäljellä. Mikäli haluat käyttää tätä etua, ota yhteys opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Opintoseteliavustusta voit käyttää yhden kerran lukuvuoden aikana.

Työttömien kausikortti

Työttömällä tarkoitetaan työnhakijaa Ylivieskasta, Sievistä ja Alavieskasta, joka on ilman työtä tai kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista. Työttömäksi voidaan lukea myös pitkähköksi ajaksi lomautettu henkilö.
Opetushallituksen myöntämän opintoseteliavustuksen tuella Ylivieskan seudun kansalaisopisto myöntää 15:lle ensimmäiselle työttömälle kausikortin alennettuun hintaan 60 e. Kausikortti on voimassa 17.5.2023 saakka ja oikeuttaa opiskelemaan koko lukuvuoden oppiaineiden lukumäärästä riippumatta.

Ilmoittaudu www.opistopalvelut.fi/ylivieska> kurssit > ylivieska > muu koulutus > kurssinimellä kausikortti > työttömien kausikortti. Samalla voit ilmoittautua valitsemillesi kursseille.
Todentaaksesi, että olet työtön työnhakija, toimi alla olevan ohjeen mukaisesti: TE-toimiston asiakas voi tulostaa työnhakutietonsa www.te-palvelut.fi -osoitteesta > oma työnhaku -palvelusta. Tätä varten tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset ja avainlukulistan. Sinulla on mahdollisuus tulostaa työnhakutietosi myös TE -toimiston asiakastilan koneilla. Tulostusohje: www.te-palvelut.fi > asioi verkossa >kirjaudu > oma asiointi-sivulla: muuta tai katsele työnhakutietojasi > katsele omia tietojasi > tulosta työnhaun voimassa oleva todistus. Saatuasi tulosteen käy näyttämässä se kansalaisopiston kansliassa ennen kurssien alkamista. Kanslia on avoinna ma-to klo 12-16, Kyöstintie 4, Ylivieska.

Työttömät ja opiskelijat

Työttömien työnhakutietotulostetta ja opiskelijakorttia vastaan saa 50 % alennuksen kurssimaksuista. Työttömien ja päätoimisten opiskelijoiden on käytävä opiston toimistossa, Kyöstintie 4, Ylivieska ma-to klo 12-16 henkilökohtaisesti todentamassa oikeutensa alennukseen viimeistään ennen kurssin alkamista. Alennus ei koske kausikorttia.

Muut maksutavat

Voit maksaa kansalaisopiston minkä tahansa kurssimaksun Tyky-/Smartum -seteleillä tai ePassi/Smartum mobiilimaksuna. Mobiilimaksamisessa toimita kuitti kansalaisopiston toimistolle ja mainitse, minkä kurssin olet maksanut. Mikäli käytät em. seteleitä kurssimaksun maksamiseen, on setelit toimitettava henkilökohtaisesti ennen kurssin alkua opiston toimistoon. Kurssimaksun laskutuksen jälkeen setelit eivät enää käy kurssin maksuvälineeksi.

Oppikirjat ja kurssimateriaalit

Oppikirjat ja muu kurssimateriaali eivät sisälly kurssimaksuihin.

Maksaminen

Maksut voi suorittaa pankkiin tai kaupungintalon vaihteeseen. Huom. Kuitti maksetusta laskusta, jolla opintomaksu on suoritettu, on samalla henkilökohtainen opintokortti, jota ei voi siirtää toiselle. Maksamattomat kurssimaksut menevät perintään.

Opiskelijavakuutus 

Opisto ei vakuuta opiskelijoita, joten Sinun tulee itse huolehtia vapaa-ajan vakuutuksestasi.

Peruutukset

Lukuvuoden kestävässä kurssissa opettajan sairauden tai muun pätevän syyn takia voidaan jättää kaksi kertaa pitämättä ilman oppilaille tulevaa korvausta ja lukukauden kestävässä kurssissa yksi kerta.

YLIVIESKAN SEUDUN KANSALAISOPISTO pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.

Opiston ylläpitämät rekisterit

Ylivieskan seudun kansalaisopisto ylläpitää oppilasreksiteriä asiakassuhteen nojalla. Rekisterin ylläpitämisessä noudatetaan Henkilötietolain (1999/523) määräyksiä. Rekisteriä ylläpidetään tilastointitarkoituksessa. Rekisterin sisältämiä henkilötietoja ei luovuteta kolmannelle osapuolelle.

Olemme myös Facebookissa ja Instagrammissa.

Yhteystiedot

Kanslia
kaupungintalo, Kyöstintie 4,
84100 Ylivieska.
Avoinna ma-to 12-16.
puh. 044 4294 319, 044 4294 321.

Työvuosi 2022-2023

Syyslukukausi 12.9.-3.12.2022

Lomat:

  • Syysloma 24.-30.10.2022, jolloin ei ole opetusta.

Kevätlukukausi 9.1.-17.5.2023

Lomat:

  • Hiihtoloma 6.-12.3.2023, jolloin ei ole opetusta.
  • Pääsiäisloma 6.-10.4.2023, jolloin ei ole opetusta.
  • Kiirastorstaina ei ole opetusta.

Sosiaalinen media

Instagram

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare