DaisyFamily

Tällä sivulla tietoa varhaiskasvatuksen asiakkaille, joilla asiakkuus on voimassa.

logo

DaisyFamily

DaisyFamily-palvelu sisältää lasten hoitoaikavaraukset ja varsinaisen toteuman tarkastelumahdollisuuden sekä viestinnäin lapsen varhaiskasvatuspaikan kanssa. Sovellus löytyy Play-kaupasta tai iStoresta, mutta voit käyttää sitä myös nettiselaimella. DaisyFamilyssa tapahtuu siis kaikki päivittäinen asiointi ja viestintä varhaiskasvatuspaikan kanssa.

Mikäli DF-sovelluksen kirjautumisnappi ei toimi, syynä on selain/laite asetukset.

Kokeile seuraavia toimia:

  1. Kun olet kuntavalikossa, paina lippu-kuvaketta (esim. Suomen lippu) alalaidasta ja avaa käyttöehdot. Vieritä alas ja hyväksy käyttöehdot. Toimiiko kirjaudu-nappi sen jälkeen?
  1. Mikä on oletusselain, jota Play-kaupasta ladattu DaisyFamily-sovellus käyttää? Myös tämä ladattu sovellus käyttää selainta, ja selain voi olla eri kuin huoltajan yleensä käyttämä selain. Polku tämän tarkistamiseen voi olla tämän tyyppinen: Asetukset => Sovellukset => Oletussovellukset/Valitse oletussovellukset => Selainsovellus. Suosittelemme valitsemaan oletusselaimeksi esim. Chromen, jos käytössä on ollut esim. puhelimen oma selain. Toimiiko kirjaudu-nappi selaimen vaihdon jälkeen?
  1. Tarkistakaa, onko käytetyn selaimen käyttöehdot hyväksytty. Nämä löytynevät joko selaimen asetuksista tai puhelimen sovellusasetuksista kyseisen selaimen tiedoista.

KÄYTETTÄVISSÄOLEVAT TOIMINNOT:

Lapsen hoitoaikojen varaaminen

Hoitoaikavarauksiin liittyvä lukitusaika on maanantai-aamuna klo 07.00, jolloin lukkiutuu seuraava kokonainen viikko. Toivomme kuitenkin, että hoitoaikavaraukset on tehty aina kuukaudeksi eteenpäin mikä helpottaa työntekijöiden työvuorosuunnittelua. Mikäli ette varaa mitään hoitoaikoja, oletuksemme on, että lapsella ei ole hoidontarvetta. Hoitoaikavarausten tekeminen on tärkeää, vaikka hoitoajat olisivat aina samat! Edellytämme, että jokaiselle lapselle kirjataan järjestelmään hoitoajat, koska ne ovat tärkein työkalumme työntekijöiden työvuorojen suunnittelua sekä varhaiskasvatuksen laskutusta varten!

Lapsen perustietojen, yhteystietojen sekä hoitoaikatoteumien tarkastelu

Näette lapsen ja perheenne perustiedot ja voitte muokata niitä tarvittaessa. Käythän tarkistamassa lapsen perhe -, huoltaja -ja osoitetietojen olevan oikein. Mikäli niissä on korjattavaa, tehkää muutosilmoitus eDaisyssa ja ilmoittakaa siellä oikeat tiedot. DaisyFamilyssa lapsen perustietolomakkeella voitte korjata muut tiedot, kuten allergiat, erityisruokavaliot, varahakijat ym.

HUOM! Muista lisätä sähköpostiosoitteesi perustietoihisi, muutoin järjestelmästä ei voida lähettää muistutuksia mm. varaamattomista hoitoajoista, lähetetyistä viesteistä ja ilmoitustauluilmoituksista päätöksiä eikä viestintä huoltajalle ole mahdollista!Ilmoitusasetuksiin tulee myös lisätä täppä ”salli sähköpostimuistutukset”, jotta nämä muistutukset tulevat perille.

Tärkeitä huomioita lasten hoitoaikavarausten tarkastelussa

Varattu hoitopäivä käyttää lapsen kuukausittaisia tunteja, vaikka lapsi ei tulisikaan paikalle. MIKSI? – Lasten hoitoaikavaraukset vaikuttavat henkilöstön työvuorosuunnitteluun ja varausten perusteella laaditaan työvuorot ja näin varausten perusteella työntekijöiden resurssi voidaan kohdentaa oikeassa suhteessa läsnä olevien lasten määrään.

Päiväkohtaisesti verrataan varattua ja toteutunutta hoitoaikaa ja näistä suurempi vähentää käytettäviä tunteja esim. varaus 6 h, lapsi paikalla 7h 12 min tai esim. varaus 7 h, lapsi paikalla 6 h 58 min. Mikäli lapsen poissaolo ilmoitetaan lukitusajalla, kyseiselle päivälle varatut tunnit käyttävät kuukausittaista hoitoaikaa.

Mahdolliset kuukausittaisen hoidontarpeen ylitykset laskutetaan automaattisesti. Lapsen käytetty hoitoaikalaskuri näyttää teille tarkemmat tiedot. DaisyFamily huomauttaa mahdollisista ylityksistä varauskalenterissa. Toteumatiedot päivittyvät myös varauskalenteriin.

Hoidontarpeen ylitykset laskutetaan seuraavasti: Ensimmäisen kuukauden ylitys laskutetaan ylemmän tuntiluokan mukaan. Toinen peräkkäinen ylitys: Sijoitus ja hoidontarve nostetaan automaattisesti ylempään maksuluokkaan seuraavan kuukauden alusta. Tästä tulee perheelle päätös tiedoksi.

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelman täyttäminen

DaisyFamilyssä täydennetään myös lapsen varhaiskasvatussuunnitelma, joka käydään yhdessä henkilöstön kanssa läpi vähintään kerran vuodessa. Henkilöstö ilmoittaa teille, milloin lasten vasut ovat täydennettävissä.

Viestintä

Muistathan käydä päivittäin kurkkaamassa DaisyFamilyssä, oletko saanut viestejä! Muiden viestikanavien käytön pyrimme lopettamaan, jotta tiedotus olisi selkeästi vain yhden kanavan kautta tapahtuvaa. Esiopetuksessa oleville lapsille tiedotus tapahtuu myös Wilman kautta.

Yhteystiedot

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus
ma-pe klo 12-14
puh 040 642 9884

Linkkejä

DaisyFamily

Lomakkeet ja ohjeet

DaisyFamily pikaohje

DaisyFamily-hoitoaikavarauskalenteriohje

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare