Päiväkotihoito

Ylivieskassa toimii sekä kunnallisia että yksityisiä päiväkoteja.

Ylivieskassa on 4 kunnallista ja 6 yksityistä päiväkotia eri puolilla kaupunkia. Osassa päiväkodeista järjestetään myös esiopetusta.

Kunnallinen päiväkotihoito

Vanhemmat voivat hakea lapselleen paikkaa kunnallisesta päiväkodista sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella. Päiväkodit ovat avoimena pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 6.30 – 17.00. Tarvittaessa mahdollisuutta tätä laajempaan hoitoaikaan (klo. 6-18) voi tiedustella päiväkodin johtajalta.

Vuorohoito päiväkodissa on tarkoitettu lapsille, joiden hoitoaika vanhempien työstä johtuen alkaa aamuisin ennen klo. 6 tai jatkuu klo. 18 jälkeen tai hoidon tarve on viikonloppuisin ja / tai öisin.

Vuorohoidon käytännöt (mm. milloin lapsella on oikeus vuorohoitopaikan saamiseen, vanhempien velvollisuudesta ilmoittaa lapsen hoitoajat, lapsen ruokailu päiväkodissa) käydään läpi jokaisen vanhemman kanssa. Mikäli lapsen vuoropäivähoidon tarve päättyy, hänelle osoitetaan hoitopaikka tavallisesta päivähoidosta.

Kunnallisten päiväkotien ruokalista löytyy täältä.Kokki

Yksityinen päiväkotihoito

Vanhemmat voivat hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa yksityisestä päiväkodista, kysymällä paikkaa suoraan toivotusta yksiköstä. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, kunnan valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa. Yksityisissä varhaiskasvatuspalveluissa Ylivieskassa on käytössä palveluseteli. Palveluseteli myönnetään varhaiskasvatusoikeuden piirissä olevasta lapsesta hyväksyttyyn yksityiseen päiväkotiin, ryhmäperhepäiväkotiin tai hoitajan kodissa tapahtuvaan perhepäivähoitoon.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare