Ryhmäperhepäivähoito

Ylivieskassa on sekä kunnallista että yksityistä ryhmäperhepäivä-
hoitoa.

Ryhmäperhepäivähoitokoti

Ryhmäperhepäivähoitokodit ovat 8-12 paikkaisia. Lapsiryhmässä voi olla hoitajaa kohden neljä 1-5-vuotiasta lasta. Ryhmässä työskentelee kaksi perhepäivähoitajaa ja mikäli ryhmäperhepäiväkoti on 12-paikkainen, kolmantena työskentelee varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. Ylivieskassa on 1 kunnallinen -ja 10 yksityistä ryhmäperhepäivähoitokotia.

Kunnallinen ryhmäperhepäivähoito

Ylivieskassa toimii yksi kunnallinen ryhmäperhepäivähoitokoti Rastas Raudaskylällä. Vanhemmat voivat hakea lapselleen paikkaa kunnallisesta ryhmäperhepäiväkodista sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella.

Yksityinen ryhmäperhepäivähoito

Yksityinen ryhmäperhepäivähoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, kunnan valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa. Vanhemmat voivat hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa yksityisestä ryhmäperhepäivähoidosta, kysymällä paikkaa suoraan toivotusta yksiköstä. Yksityisissä varhaiskasvatuspalveluissa Ylivieskassa on käytössä palveluseteli. Palveluseteli myönnetään varhaiskasvatusoikeuden piirissä olevasta lapsesta hyväksyttyyn yksityiseen päiväkotiin, ryhmäperhepäiväkotiin tai hoitajan kodissa tapahtuvaan perhepäivähoitoon.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare