Vaikuttaminen ja osallisuus

Tule mukaan vaikuttamaan!

Vain osallistumalla voi vaikuttaa. Ota kantaa, ideoi ja osallistu.

Nuorisovaltuusto

Ylivieskassa toimii nuorisovaltuusto, joka on 13-20 -vuotiaista koostuva vaikuttajaelin kaupungissamme. Lisätietoja toiminnasta saat nuorisovaltuuston puheenjohtajalta, jäseniltä ja nuorisopalvelujohtajalta. Käy tutustumassa sivuumme niin saat lisätietoja!

Lasten parlamentti

Ylivieskaan on perustettu nuorisovaltuuston aloitteesta Lasten parlamentti. Toiminta oli tarkoitus aloittaa maaliskuussa 2020, mutta koronatilanteesta johtuen olemme joutuneet siirtämään aloituksen eteenpäin.

Ylivieskan Lasten parlamentti on sitoutumaton alakouluikäisten vaikuttajaelin kaupungissamme. Lasten parlamentin tehtävänä on tutustuttaa ja innostaa alakouluikäisiä vaikuttamiseen ja tuoda heidän ääntään esille kaupungin päätöksentekoon. Lasten parlamentti koostuu kahdesta osasta: suurkokouksesta ja suurkokousten välillä toimivasta edustajistosta. Edustajisto koostuu alakoulujen 4.-6.-luokkalaisista edustajista, kaksi edustajaa/alakoulu. Edustajisto kokoontuu 2-3 kertaa lukukaudessa. Edustajisto käsittelee omissa kokouksissaan kouluilla ja vapaa-ajalla esiin tulleita asioita, joita viedään eteenpäin suurkokoukseen.

Nuortenideat.fi – vaikuttamispalvelu kaikille nuorille

Nuortenideat.fi –palvelu on nuorille suunnattu valtakunnallinen vaikuttamispalvelu, joka on käytössä myös Ylivieskassa. Palvelun tavoitteena on tukea vuorovaikutusta sekä yhteistyötä nuorten ja kunnan, oppilaitosten, järjestöjen tai muiden toimijoiden välillä, tuoda nuorten mielipiteet esiin, keskustella niistä ja huomioida ne päätöksenteossa. Palvelu tarjoaa nuorille esteettömän ja tasa-arvoisen mahdollisuuden kertoa, kysyä ja tulla kuulluksi.  Palvelun kautta on nuorilla mahdollisuus seurata asioiden käsittelyä ja niistä tehtyjä päätöksiä.

Nuortenideat.fi-palvelussa jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ja tuoda omat ideat/mielipiteet esille! Kirjoittamalla oman idean ja parannusehdotuksen voit vaikuttaa kunnan asioihin. Rekisteröidy palveluun ja kirjoita oma ideasi. Kerro siis oma mielipiteesi, kommentoi ja kannata muiden ideoita! Ylivieskan nuorisovaltuusto on mukana tukemassa ideoita, joita nuorilta tulee tämän palvelun kautta.

Ota yhteyttä

Männistö Elisa
nuorisopalvelujohtaja
044 4294 355
Nuorisopalvelut

Nuorisovaltuusto

nuva(at)ylivieska.fi
Instagram
Facebook

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare