Oiva

Oiva-raportti tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon

Oiva

Elintarvikealan yritysten tulee julkistaa sisäänkäyntiensä yhteydessä elintarvikevalvonnan tarkastuksesta kertova Oiva-raportti. Raportti on myös yrityksen internet-sivuilla sekä yhteisillä oivahymy.fi/hae yrityksiä -sivulla.

Terveysvalvonta tekee tarjoilupaikkojen ja elintarvikemyymälöiden tarkastuksia. Suurin osa tarkastuksista tehdään ennalta ilmoittamatta. Tarkastuksilla kiinnitetään huomiota etenkin elintarvikehuoneistojen sen hetkisiin olosuhteisiin.  Elintarvikemyymälöistä mukana ovat kaikenkokoiset ruokakaupat ja kioskit. Tarjoilupaikoista mukana ovat ravintolat, kahvilat, grillit, pikaruokapaikat, pubit, ruokalat ja suurkeittiöt.

Elintarvikehuoneisto saa tarkastuksesta Oiva-raporttiin hymynaamalla ilmaistun arvosanan; oivallinen, hyvä, korjattavaa tai huono. Mikäli arvosana on korjattavaa tai huono, annetaan puutteen korjaamiseksi määräaika ja elintarvikehuoneistoon tehdään uusintatarkastus kahden viikon sisällä määräajan päättymisestä. Mikäli arvosanaksi tulee hyvä, niin uusintatarkastusta ei tehdä, vaikka toimija haluaisi korottaa arvosanan oivalliseksi. Arvosanat hyvä ja oivallinen saadaan siinä tapauksessa, kun elintarvikehuoneistossa ja sen toiminnassa ei ole elintarviketurvallisuutta vaarantavia puutteita.

Lue lisää

Oivahymy.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare