Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka


AKUSTIIKKA VÄLIAIKAISESTI SULJETTU

Ylivieskan kaupunginhallitus on perjantaina 13.3. linjannut omassa kokouksessaan, että kaikki kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet (ml. kaikki Akustiikan konsertit ja tapahtumat) on peruttu toukokuun loppuun.

Kulttuurikeskus Akustiikka on täysin suljettu väliaikaisesti 14.3.2020 alkaen. Päättymisajankohta tullaan ilmoittamaan myöhemmin koronavirus-tilanteen mukaan.

Peruminen koskee myös Sun Pampas-festivaalia.


KEVÄTKAUDEN 2020 PERUTUT JA SIIRTYVÄT TAPAHTUMAT

Valitettavasti osa kevätkauden tapahtumista on peruttu tai siirretty. Alla on lista peruuntuneista tapahtumista ja toinen lista siirtyvistä tapahtumista. Listoja päivitetään sitä mukaa kun uutta tietoa tulee.

Peruuntuneiden tai siirtyvien tapahtumien pääsyliput hyvitetään pyydettäessä asiakkaille. Liput hyvitetään ainoastaan tapahtuman peruuntuessa tai siirtyessä.

Siirtyvien tapahtumien pääsyliput käyvät uutena ajankohtana semmoisinaan, mutta ne voi halutessaan käydä myös vaihtamassa uusiin Akustiikan lipunmyynnin auettua jälleen.

Lippuvaraukset jotka olisivat vanhentuneet väliaikaisen sulkeutumisen aikana pidetään voimassa 20.8.2020 asti.

Lista peruuntuneista tapahtumista
13.3. Juhamatti
18.3. Gospelia Ylivieskassa
20.3. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
22.3. Kokkolan Nuorisosoittokunta
28.3. Mestareiden Jäljissä
2.4. Neon 2
3.4. Jarkko Ahola
4.4. IMAGINE - The John Lennon Songbook
5.4. Matteus-passio
14.4. A.Aallon Rytmiorkesteri
16.4. Janne Hurme
1.5. Vappua Akustiikassa - Costello Hautamäki
6.-9.5. Teatteri TähtiParaati
10.5. Sinivalkoiset tangot
16.5. Jacke Björklund

Lisäksi kaikki Ylivieskan Seudun Musiikkiopiston konsertit.

Lista siirtyvistä tapahtumista
15.3. Johannes Vatjus & Jouni Somero - siirtyy 13.9.2020 klo 15
27.3. Neljä Ruusua - siirtyy 26.9.2020 klo 19
29.3. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani - siirtyy 24.3.2021 klo 19
17.4. Niko Kivelä - siirtyy syyskaudelle 2020, tarkentuu myöhemmin
18.4. Teatteri Eurooppa Neljä - molemmat esitykset siirtyvät 12.9.2020
23.4. Lapin Sotilassoittokunta - siirtyy kevätkaudelle 2021, tarkentuu myöhemmin
24.4. Komedia Pientä Laittoa - siirtyy syyskaudelle 2020, tarkentuu myöhemmin
25.4. Vasara ja Nauloja - siirtyy 30.10.2020 klo 19
26.4. Quattro di Bothnia & Saint Fish Big Band - siirtyy syyskaudelle 2020, tarkentuu myöhemmin
30.4. Ylivieskan Mieskuoro - siirtyy 15.11.2020 klo 16
8.5. Jaakko Saariluoma - siirtyy 5.11.2020 klo 19
9.5. Ylivieskan Karaokekerho - siirtyy 5.9.2020 klo 19
15.5. Iskelmien Taikaa - siirtyy 11.9.2020 klo 18

Uudet päivämäärät ilmoitetaan mahdollisimman pian.KEVÄTKAUDEN 2020 OHJELMISTO

KE 22.4. JA KE 6.5. IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTOT PERUTTU


PE 22.5. KLO 18:00

TANSSIOPISTO UUSIKUU
AVARUUS - KEVÄTNÄYTÖSKIERTUE 2020

Liput 11 €. 12-18-vuotiaat 6 €. Alle 12-vuotiaat vapaa pääsy.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Avaruus on Tanssiopisto Uusikuun kevätnäytöskiertue 2020. Kiertue esiintyy 5 :llä paikkakunnalla ja saapuu Ylivieskan Akustiikkaan pe 22.5. Lavalle nousevat Ylivieskan ja Sievin tanssin taiteenperusopetuksen ryhmät sekä alueelliset syventävät ryhmät. Tervetuloa katsomaan lasten ja nuorten esityksiä.SYYSKAUDEN 2020 OHJELMISTO

?.?. KLO ?

QUATTRO DI BOTHNIA & SAINT FISH BIG BAND
YHTEISKONSERTTI

Tulossa uudelleen myyntiin.

Liput 17,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Saint Fish Big Band

Puhallinorkesteritoimintaa on Ylivieskassa ollut jo toistasataa vuotta. Näistä taustoista kiitollisena musiikkiopiston pop/jazz-musiikin opettaja Jouko Kantola päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja perusti big bandin syksyllä 2017 yhteistyössä Ylivieskan kansalaisopiston ja Ylivieskan Soittajien kanssa. Orkesterissa soi tässä vaiheessa 5 saksofonia, 3 trumpettia, 3 pasuunaa ja komppisektio. Osa soittajista kulkee kauempaakin kuten Kalajoelta ja Oulaisista. SFBB esittää konsertissa Jouko Kantolan johdolla swing-klassikoiden suurimpia hittejä 1930-luvulta sekä 70-luvun progerockin palasia lattarimaustein. Solisteina laulavat Sari Heikkilä ja Simo-Pekka Kivioja.

Quattro di Bothnia (Neljä Pohjanmaalta)

Laaksojen soittajat (v. 1972 -) on alueorkesteri, johon on koottu soittajia alueen muistakin orkestereista mm. Nivalasta, Haapavedeltä, Kalajoelta, Oulaisista ja Ylivieskasta. Orkesteri on tehnyt aikoinaan paljon konsertteja alueellaan ja on tehnyt myös vierailuja ulkomaille mm. Italiaan, Saksaan ja Hollantiin (missä orkesteri on osallistunut mm. puhallinorkestereiden maailmanmestaruuskisoihin) . Orkesteri on tehnyt radionauhoituksia Yleisradiolle sekä äänilevyjä (Pohjanmaalta Puhaltaa ja Konserttikuvia Suomesta). Laaksojen soittajiin kuuluu myös Jääkärisoittokunta (v. 1988 - ), johon on koottu soittajia alueelta Kalajoki - Iisalmi - Oulu. Laaksojen soittajien tarkoituksena on alueellisen puhallinmusiikin tunnetuksi tekeminen alueella. Laaksojen soittajat (v. 1972 -) on alueorkesteri, johon on koottu soittajia alueen eri orkestereista ja yhdistyksen alla toimii monia eri kokoonpanoja. Yksi kokoonpanoista on puhallinorkesteri Quattro di Bothnia (Neljä Pohjanmaalta), joka on Kalajoen, Nivalan, Oulaisten sekä Ylivieskan puhallinorkestereiden yhteinen päätös toteuttaa yhteistyötä isompana puhallinorkesterina, jatkaen näin Laaksojen soittajien toimintaperiaatetta. Koska nykyiset orkesterit ovat kooltaan pieniä, eikä kaikkiin soitinryhmiin riitä soittajia, on yhteistyö orkestereiden välillä välttämätöntä mielekkäiden konserttien aikaansaamiseksi. Kolme vuotta sitten orkesteri aloitti Ylivieskan kansalaisopiston esiintyvänä orkesterina, kokoontuen joka toinen viikko Ylivieskatalo Akustiikassa.

Tällä kertaa ohjelmistossa on mm. elokuvamusiikkia, perinteistä- sekä viihteellistä puhallinmusiikkia. Orkesterin johtajana toimii Ylivieskalaislähtöinen Tomi Luimula Oulusta.

Yhteistyössä Ylivieskan seudun Kansalaisopisto ja Ylivieskan seudun Musiikkiopisto


?.?. KLO ?

NIKO KIVELÄ
PARHAAT PAIKAT

Tulossa uudelleen myyntiin.

Liput 25 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Suomen suosituimpiin stand up koomikoihin kuuluva Niko Kivelä on ollut viime ajat elämänsä parhaassa keikkakunnossa ja hyvät jutut eivät ole loppumassa. Tässä Niko omin sanoin:

"Olen tehnyt stand upia kohta 20 vuotta. Nyt on aika tehdä se rankin ja hauskin setti. Minun uusi soolo nähdään keväällä 2020 ympäriä Suomea sekä Espanjassa.

Kesto 1 h 30 min (sis. tauon)


?.?. KLO ?

KOMEDIA
PIENTÄ LAITTOA

Tulossa uudelleen myyntiin.

Liput 22,50 €. Vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 20,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Masa ja Lissu ovat olleet naimisissa 25 vuotta.

Vieläkö on toivoa vai onko kaikki jo menetetty?

Lissu päättää tarttua härkää, siis Masaa sarvesta... siis sarvista.


LA 5.9. KLO 19:00

YLIVIESKAN KARAOKEKERHO
REISSUROMANTIIKKAA

Tulossa uudelleen myyntiin.

Liput 17,5 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Teemalla Reissuromantiikkaa lähestyy Ylivieskan karaokekerho matkailua ja maailman kaupunkeja aiheesta kertovien kappaleiden kantamana.

On laulun alkujuuret luotu sydämin ja hengin
siitä lämmin läikähdys ja siitä kulku svengin.


PE 11.9. KLO 18:00

ISKELMIEN TAIKAA
VENÄLÄIS-SUOMALAINEN KULTTUURI-ILTA

Tulossa uudelleen myyntiin.

Liput 33 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Iskelmien Taikaa-konsertti koostuu suomalaisista ja venäläisistä iskelmistä ja maiden musiikeista. Konsertin ohjelmistosta vastaavat maailmankuulu pietarilainen ainutlaatuinen Terem kvartetti sekä Jouko Kantolan luotsaama Ylivieskan Saint Fish Big Band solisteinaan loistava artisti, Tuliset Tenorit -konserteistakin tunnettu Pentti Hietanen, valovoimainen iskelmätähti Elena Putina, joka on kansainvälisesti tunnettu slaavilaisen musiikin tulkki sekä ylivieskalainen ihana, heleä-ääninen NOORA ja karaokelaulun Suomen mestari vuodelta 2019 Arto Lukkari.

Konsertti tulee viemään kuulijat tunnelmasta toiseen näiden edellä mainittujen taitavien tulkitsijoiden myötä. Saint Fish Big Bandin kapellimestari Jouko Kantola on sovittanut illan musiikit säestävälle yhtyeelle.

Väliaikatarjoilu on venäläis-suomalaisen teeman mukainen.

Yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriö.


LA 12.9. KLO 14:00

TEATTERI EUROOPPA NELJÄ
LASTEN TEATTERI: HANNU JA KERTTU - VAI MENEEKÖ KAIKKI IHAN PIPARIKSI?

Liput 14,50 €. Perhelippu (4 hlöä, vain Akustiikasta) 43 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Teatteri Eurooppa Neljän hullutteleva klovniseurue lähtee jännittävälle retkelle synkkään metsään Hannun ja Kertun kanssa! Grimmin veljesten klassikkosatu tehdään tietysti ihan omalla TE4-tyylillä ja musiikilla höystettynä! Miten nokkelat Hannu ja Kerttu selviävät hirmuisen kauheassa metsässä? Entä millaisia herkkuja noita mahtaakaan tarjota? Näillä hurmaavilla hölmöillä voi homma lipsahtaa hassuttelun puolelle ellei kaikki sitten mene ihan pipariksi!

Käsikirjoitus ja ohjaus Taina Mäki-Iso

Esityksen kesto n. 50 min.


LA 12.9. KLO 18:00

TEATTERI EUROOPPA NELJÄ
HARMONY SISTERS

Liput 28 €. Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 25 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Harmony Sisters on kertomus kolmesta kotkalaissisaruksesta, joiden unelma kävi toteen: 30-luvun köyhistä kotioloista nousi glamouria hehkuva ihailtu trio, joka valloitti konserttilavat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Joutuminen sodan pyörteisiin ensin kotirintamalla ja sittemmin Saksan viihdytyskiertueilla propagandakoneiston pelinappulana aiheutti kuitenkin romahduksen niin yleisönsuosiossa kuin keskinäisissä suhteissakin. Virallisen Suomen hylkäämä lauluyhtye ei silti kaikonnut koskaan kuulijoiden sydämistä, vaan säilyi siellä aina viimeiseen yhteiseen esiintymiseen asti ja pysyy mielissämme edelleen.

Teatteri Eurooppa Neljän musiikkinäytelmä Harmony Sisters on tarina unelmista, niiden toteutumisesta ja kaiken romahtamisesta. Se on kertomus laulun, musiikin ja kauneuden merkityksestä sota-ajan poikkeusoloissa sekä pienen ihmisen selviytymistaistelusta maailmanpolitiikan syövereissä. Mutta ennen kaikkea Harmony Sisters on tarina sisarusten välisestä yhteenkuuluvuudesta ja kaiken voittavasta keskinäisestä rakkaudesta.

Näytelmän käsikirjoittaa ja ohjaa Jari Silventoinen ja ikivihreitä pursuavan musiikin sovittaa Eurooppa Neljän kapellimestari Toni Lepistö. Päärooleissa nähdään hurmaava kolmikko Tiina Iisala, Maiju Jokinen ja Neija Välilä, joita täydentää useissa miesrooleissa nähtävä Jari Silventoinen. Musiikista ja muista sivurooleista vastaa TE4 Band Toni Lepistö, Antti Parviainen, Kalle Saarelma ja Jaakko Tabell.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Jari Silventoinen

Rooleissa: Tiina Iisala, Maiju Jokinen, Neija Välilä ja Jari Silventoinen

Orkesteri: Toni Lepistö, Antti Parviainen, Kalle Saarelma ja Jaakko Tabell

Puvut: Raija Niiniaho

Lavastus, valot ja äänet: Ville-Matti Laine.


SU 13.9. KLO 15:00

JOHANNES VATJUS & JOUNI SOMERO
SULLE KAUNEIMMAT LAULUNI LAULAN

Liput 28 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Tangokuningas Johannes Vatjus ja pianisti Jouni Somero.


LA 26.9. KLO 19:00

NELJÄ RUUSUA

Liput 33 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu yhtye, joka seikkailee musiikillaan popin ja rockin rajamailla. Yhtye on julkaissut 15 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa.

Neljä Ruusua on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suomalaisen musiikin kantayhtyeistä. Yhtyeen lukuisat hitit, kuten ”Juppihippipunkkari”, ”Sun täytyy mennä”, ”Poplaulajan vapaapäivä”, ”Matka on syvä”, ”Hunningolla”, ”Luotsivene”, ”Popmuseo”, ”Valuva taivas”, ”Missä vaan” ja ”Elän vain kerran”, soivat edelleen radioissa, tuoreimman albumin ”Euforia” hittejä, ”Sininen sunnuntai”, ”Ajelen” ja ”Esirippu”, unohtamatta.

Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).


SU 27.9. KLO 15:00 JA 18:00

MUISTOT EIVÄT PALA
KUORODRAAMA

Liput 33 €. Eläkeläiset ja opiskelijat 22,50 €.

Jokilaaksojen Oratoriokuoro Marita Kaakisen johdolla, lapsikuoro, säestävä yhtye ja solistit.

Pääsiäisenä 2016 tapahtuneen Ylivieskan kirkon traagisen tuhopolton jälkeen Jokilaaksojen Oratoriokuoro tilasi aiheeseen liittyvän musiikkiteoksen esitettäväkseen. Jukka-Pekka Rotkon libreton ja Kari Pappisen sävellyksen myötä syntynyt Muistot eivät pala –kuorodraama sai ensiesityksen Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla 1.8.2019.

Ensi syksynä teos toteutetaan myös Ylivieskassa, Kulttuurikeskus Akustiikassa, sunnuntaina 27.9. kahdessa esityksessä klo 15 ja 18. Toteuttajina ovat Jokilaaksojen Oratoriokuoro Marita Kaakisen johdolla, lapsikuoro, säestävä yhtye ja solistit.

Esitysten tuotolla tuetaan Ylivieskan Kirkkotalakoita. Hanke toteutetaan talkooperiaatteella laajana paikallisena yhteistyönä, jossa ovat mukana Kirkkotalakoot-keräystoimikunnan ja Jokilaaksojen Oratoriokuoron lisäksi Kulttuurikeskus Akustiikka sekä ylivieskalaiset Lions- ja Rotaryklubit.


TO 1.10. KLO 19:00

SAMI HEDBERG
15V. JUHLAKIERTUE

Liput 35 €. S-etukortilla 32 €. Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet ja työttömät 32 €. Vähintään 20 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 30 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Sami Hedberg juhlistaa merkittävää taiteilijauraansa ja 15-vuotista taivalta Suomen stand upin tähtitaivaalla valtakunnallisella juhlakiertueella, joka yltää Suomen eri kaupunkien konsertti- ja teatterisalien lisäksi myös Espanjaan ja Ruotsiin. Kiertue kattaa yli 100 esiintymistä 13.3.-28.11.2020.

Vuorovaikutteisessa ja koko yleisön nauruhermostoa syleilevässä kahden tunnin mittaisessa esityksessä kuullaan Samin käsikirjoittamia komedian parhaita paloja 15 vuoden ajalta, sekä uutta ja ajankohtaista materiaalia.

Sami kommentoi tulevaa kiertuettaan kiitollisena: ”On hienoa todeta, että on saanut Suomessa tehdä näin pitkän uran ja nähdä että kaikenikäiset ihmiset haluavat tulla keikoille ympäri Suomen. Tämä ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin live stand up on edelleen se, mistä tykkään kaikista eniten. Olen kiitollinen yleisölle siitä, että saan tehdä tätä työtä”.


PE 16.10. KLO 19:00

THE DUKE ELLINGTON ORCHESTRA

Liput riveiltä 1-7 69,50 €. Riveiltä 8-13 59,50 €. Riviltä 14 ja parvelta 49,50 €.

Tapahtumassa on väliaika

The Duke Ellington Orchestra – jazzia jo kolmannessa sukupolvessa
Duke Ellington oli jazzin ensimmäisiä suuria säveltäjä- ja kapellimestarinimiä. Perinteisen jazz-musiikin - tai ”amerikkalaisen musiikin” kuten Duke Ellington itse tuotantoaan nimitti - saralla Herttuan maine ja saavutukset ovat aivan omaa luokkaansa.
Toukokuussa 1974 kuolleen Duke Ellingtonin musiikillinen perintö elää voimallisesti yhä edelleen. Duken kuoltua maineikkaan The Duke Ellington Orchestran komento siirtyi hänen pojalleen trumpetisti Mercer Kennedy Ellingtonille. Ja Mercerin kuoltua vuonna 1996 orkesterin johtajaksi nousi Mercerin poika Paul Mercer Ellington.
The Duke Ellington Orchestran uran lasketaan alkaneen vuonna 1923, ja se jatkuu siis tänäkin päivänä. Ikää kokoonpanolla on jo kunnioitettavat 96 vuotta.
Duke Ellingtonin itse säveltämät unohtumattomat jazz-klassikot kuten ”Satin Doll” (1953), ”Sophisticated Lady” (1933), ”Mood Indigo” (1930) ja ”Rockin’ in Rhythm” (1931) sekä ”Caravan” (1936, säv. Juan Tizol & Duke Ellington), ”Perdido” (säv. Juan Tizol) ja ”Take the A Train” (1941, säv. Billy Strayhorn) soivat vielä vuonna 2020 yhtä tyylipuhtaasti kuin 1920-luvullakin.

Duke Ellington – Cotton Clubilta maailmanmaineeseen
Edward Kennedy "Duke" Ellington, säveltäjä, pianisti ja orkesterinjohtaja, oli syntynyt huhtikuun 29. päivä vuonna 1899 Washingtonissa, Yhdysvaltain pääkaupungissa, jossa hän perusti yhtyeen nimeltä The Washingtonians. Vuonna 1923 Duke kuitenkin New Yorkiin muutti luomaan uraansa.
Läpimurto suuren yleisön tietoisuuteen tapahtui vuonna 1927, kun Ellington yhtyeineen palkattiin vakituiseksi esiintyjäksi suosittuun Cotton Clubiin. Vuodesta 1923 vuoteen 1940 – rotuerottelun ja osin kieltolainkin aikaan - toiminut Cotton Club sijaitsi 142. kadun ja Lenox Avenuen kulmassa. Ellingtonin ohella klubin vakioesiintyjiin kuuluivat Louis Armstrong, Count Basie, Fats Waller, Cab Calloway, Billie Holiday, Lena Horne ja monet muut jazz-legendat.
Asiakkaiksi Cotton Clubille pääsivät vain valkoihoiset. Mustaihoiset esiintyjät esiintyivät ja nauttivat suurta suosiota, mutta he eivät saaneet seurustella asiakkaiden kanssa. Niin Ellingtonin kuin muidenkin Harlemista tulevien mustaihoisten artistien edellytettiin esittävän Cotton Clubilla ”eksoottista viidakkomusiikkia” valkoihoisen asiakaskunnan iloksi. Pääsymaksu Cotton Clubille oli poikkeuksellisen kova, mikä onneksi näkyi myös esiintyjien palkkioissa ja auttoi omalta osaltaan hyväksymään rasistiset olosuhteet.
Klubilta radioidut lähetykset tekivät tuolloin vielä nimellä Duke Ellington and His Jungle Band tunnetusta yhtyeestä yhden 1920- ja -30-luvun tunnetuimmista ja vetovoimaisimmista esiintyjistä.
Myöhemmin The Duke Ellington Orchestra levytti säännöllisesti usealle eri levy-yhtiölle ja esiintyi elokuvissa. Ellington toimi myös muurinmurtajana, kun amerikkalainen jazz murtautui maailman markkinoille. 1960-luvulla hän teki yhtyeineen laajan maailmankiertueen, jolloin orkesteri nähtiin esiintymässä Helsingin Kulttuuritalollakin vuosina 1963 ja 1964.


PE 30.10. KLO 19:00

VASARA JA NAULOJA -MUSIKAALI

Liput 42 €. Eläkeläiset 39 €. Opiskelijat ja työttömät 31 €. Vähintään 20 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 39 €.

Tapahtumassa on väliaika

Lähde retkelle Gösta Sundqvistin ja Leevi and the Leavingsin humoristiseen maailmaan!

Vasara ja Nauloja on aivan uusi esitys Göstasta ja Leavingsistä. Suurmenestys, Raparperitaivas-musikaali, antoi esimakua, ja nyt mennään vielä pidemmälle Göstan maailmaan.

Gösta Sundqvist on todellinen suomirockin suurmies, joka on jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen sielunmaisemaan. Hänen kappaleistaan Mitä kuuluu Marja-Leena, Teuvo, Poika nimeltä Päivi, Kyllikki ja Pohjois Karjalaan on tullut klassikkoja, jotka kiteyttävät humoristisella tavalla suomalaista arkitodellisuutta. Julkisuutta ja keikkailua karttanut Gösta on jäänyt suurelle yleisölle salaperäiseksi hahmoksi. Mutta Vasara ja Nauloja – esitys tuo tähän asiaan muutoksen: nyt Sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä Göstan keikalle! Göstaa esittää lähes autenttisesti hänen näköisensä ja oloisensa mies, AJ Keskinen. Vasara ja Nauloja on syväluotaus Gösta Sundqvistin elämään ja musiikkiin. Esityksessä kuulemme Göstan mietteitä hänen elämästään: nuoruudesta, jalkapallosta, talonmiehenä olosta, kappaleiden synnystä ja maailman menosta, – ja kaikki tämä göstamaisella huumorilla höystettynä. Esityksessä kuullaan kaikki Leevi and the Leavingsin suurimmat hitit. Gösta ja hänen bändikaverinsa avaavat maailmaa legendaarisen Leevi and The Leavings yhtyeen takana. Tästä esityksestä ei hauskuutta ja mahtavia kappaleita puutu!


KE 4.11. KLO 19:00

JORMA UOTINEN
50-VUOTISTAITEILIJAJUHLAKIERTUE

Liput riveiltä 1-8 49,50 €. Riveiltä 9-14 ja parvelta 43,50 €.

Tapahtumassa on väliaika

Tanssija, laulaja, koreografi ja televisiopersoona Jorma Uotinen juhlii 50 vuotta kestänyttä taiteilijauraansa laajalla, 18 konserttia käsittävällä kiertueella ympäri Suomea ensi syksynä.

Huomion arvoista on myös se, että Jorma Uotinen täyttää kunnioitettavat 70 vuotta ensi kesäkuun 28. päivä.

- Oli helppo vastata myöntävästi, kun minulle ehdotettiin tilaisuutta lähteä juhlakiertueelle ensi syksynä. Tämä laajamittainen kiertue yhdistää ja kruunaa hienolla tavalla uuden vuosikymmenen alkuun sijoittuvat 70-vuotissyntymäpäiväni ja 50-vuotistaiteilijajuhlani, Jorma Uotinen kertoo.


TO 5.11. KLO 19:00

JAAKKO SAARILUOMA
LAVAT AUKI

Liput 29,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Jaakko Saariluoma lähtee kauan odotetulle soolokiertueelle ympäri Suomen keväällä 2020!

Jaakko Saariluoma palaa viiden vuoden tauon jälkeen lavoille uudistuneen stand up -soolokiertueensa myötä. Jaakon soolokiertueet ovat olleet yleisömenestyksiä ja armotonta hyvän maun höystämää huumoria on luvassa tälläkin kertaa.

Keväällä on luvassa stand up -show, jonka huumori sopii eri ikäisille katsojille, miehille ja naisille, vähemmistöille ja enemmistöille, stadissa ja landella. Monen vuoden tv-työskentelyn jälkeen Jaska odottaa sitä aitoa alkuperäistä esiintymislavaa ja mikrofonia, joilla hän kohtaa juuri teidät, lähes kaikkialla Suomessa, melkein 30 paikkakunnalla.

Viime kiertueesta on aikaa jo viisi vuotta, joten tässä uudessa show’ssa kuulet, miten maailma makaa nyt ja mitä tällä välillä itse asiassa tapahtui. Lavat auki siis, tämä koko illan show on nähtävä!

Esityksen kesto noin 1 h 30 min, sisältäen väliajan, ikäsuositus K-15.


SU 15.11. KLO 16

YLIVIESKAN MIESKUORO
MIEHEN TIE - 70 VUOTISJUHLAKONSERTTI

Liput 15 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Miehen tie on Ylivieskan mieskuoron käsikirjoitettu, juonellinen 70-vuotisjuhlakonsertti, joka on saatu ainekset mieskuoron aikaisemmista suuren suosion saaneista laulunäytelmistä Vanhan valaan kapakassa, Me tulemme taas, Juoksuhautojen aikaan, Vanha rakkaus ei ruostu ja Matkalla pohjoiseen.

Ohjelma on samalla kuorolainen Kallen (roolissa Simo-Pekka Kivioja) tarina hänen etsiessään omaa paikkaansa muuttuvissa yhteiskunnallisissa olosuhteissa. Laulujen ja lyhyiden repliikkien kautta käydään läpi Kallen värikkäitä kokemuksia merimiehenä, tukkilaisena, sotilaana, sotien jälkeisillä avioliittomarkkinoilla ja Lapin kultamaiden kulkijana.

Käsikirjoitus Jouko Hannula
Ohjaus Eija-Liisa Pokki
Kuoron ja orkesterin johto Olena Mikhailova


LA 28.11. KLO 19:00

VIIDESTOISTA YÖ -MUSIKAALI

Liput 42 €. Eläkeläiset 38 €. Opiskelijat ja työttömät 31 €. Yli 20 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 39 €. Yli 40 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 37 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Huikea matka Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan!

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta Juhani Juice Leskisen syntymästä, ja nyt on juhlan aika! Juicea on pidetty suomalaisen rock-musiikin isähahmona ja Manserockin luojana. Hän oli nerokas laulaja ja lauluntekijä, sanoittaja ja kirjailija. Hän on laulanut itsensä omintakeisilla kappaleillaan kaikkien suomalaisten sydämiin. Hän oli mestarillinen riimittelijä, yhteiskuntakriitikko ja inhimillisyyden puolesta puhuja. Hänen lauluissaan on myös paljon huumoria ja ne kertovat usein rakkaudesta.

Juicea esittää upea artisti ja muusikko Matti Mikkonen alias Matthau Mikojan, manserockari jo toisessa sukupolvessa. Mikkonen on Popedan alkuperäiskitaristin Arwo Mikkosen poika, joten musiikki miehellä on ollut verissä aina. Hän on luonut kansainvälistäkin uraa mm. Bloodpit-yhtyeen keulakuvana sekä omalla soolobändillään Matthau Mikojan Band. Viime vuodet hän on keskittynyt soolokeikkojen ohella musiikkiteatteriin, ja saatatkin muistaa hänet Sammy Babitzinin roolista supersuositusta Kirka-musikaalistamme.

Juice oli kotoisin Juankoskelta pieneltä teollisuuspaikkakunnalta Pohjois-Savosta. Juicen perheessä oli viisi lasta, joista kolme kuoli nuorena. Hänen vaneritehtaalla työskennellyt isänsä kuoli poikansa ollessa vain 11-vuotias. Vaikeassa tilanteessa Juhani joutui jo nuorena ottamaan paljon vastuuta perheestään. Hänen vahvatahtoinen äitinsä säilyi tärkeänä henkilönä läpi hänen elämänsä.

Juankoskelta Juice lähti Tampereen Kieli-instituuttiin opiskelemaan. Opiskelupiireissä hän tapasi Mikko Alatalon ja Harri Rinteen, ja heidän ystävyytensä tuli pian muuttamaan koko suomalaista musiikkimaailmaa. Ystävykset perustivat legendaarisen Coitus Int – yhtyeen, joka sai nopeasti jalansijaa opiskelijapiireissä.

Juice oli ahkera säveltäjä ja sanoittaja, ja jo 25-vuotiaana hän lukeutui tunnetuimpiin suomalaisiin rock-laulajiin. Juicen yhtyeet vaihtuivat usein vuosien saatossa, mutta tunnetuimpina voidaan pitää Juice Leskinen Slamia ja Juice Leskinen Grand Slamia.

Juice oli itsetietoinen, rakastettava ja samalla vaikea taiteilijapersoona, joka eli boheemia taiteilijaelämää. Hänen elämäänsä kuuluivat monet syvät rakkaudet, niiden päättymiset ja runsas alkoholinkäyttö. Juicen sanotaankin eläneen vahvasti rakkaudesta.

Musikaalissa tehdään huikea aikamatka Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan. Juicen suurimpien klassikoiden lisäksi kuulemme Mikko Alatalon tuotantoa, Manserockin parhaita paloja, unohtamatta Tuuliajolla risteilyn hulvattomia yhtyeitä. Musikaalissa kuullaan mm. kappaleet: Viidestoista yö, Rakkauden haudalla, Syksyn Sävel, Marilyn, Jyrki Boy, Mä maalaispoika oon, Hän hymyilee kuin lapsi, Kaksoiselämää, Musta aurinko nousee, Paperitähdet, Aamu alkaa A:lla, Pidetään ikävää ja monia, monia muita.

Tervetuloa nauttimaan, pöytä on katettu suomalaisen rockin parhailla antimilla!


KEVÄTKAUDEN 2021 OHJELMISTO

?.?. KLO ?

LAPIN SOTILASSOITTOKUNTA
ILTA KYÖSTIN KANSSA

Tulossa uudelleen myyntiin.

Liput 18 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Todellinen viihteen moniosaaja, Kyösti Mäki-Mattila debytoi Lapin sotilassoittokunnan solistina usean konsertin verran. Mäki-Mattila on valloittanut areenat ja suomalaisten sydämet monipuolisella ja karismaattisella esiintymisellään eikä tämä konsertti tuota sen suhteen pettymystä. Kun kaksi taitavaa ja laadukasta esiintyjää, Kyösti Mäki-Mattila ja Lapin sotilassoittokunta yhdistävät voimansa, ei luvassa voi olla muuta kuin aivan upea ilta. Tule näkemään ja kokemaan yhden Suomen valovoimaisimman laulusolistin ilottelua ikivihreiden sävelten parissa.


LA 27.3. KLO 19:00

TUURE KILPELÄINEN JA KAIHON KARAVAANI
PALUU PARATIISIIN 2021

Liput 39 €.

Tulossa uudelleen myyntiin 27.4.2020. Siirtyvien tapahtumien pääsyliput käyvät uutena ajankohtana semmoisinaan, mutta ne voi halutessaan käydä myös vaihtamassa uusiin Akustiikan lipunmyynnin auettua jälleen.

Uuden, suoraan Suomen virallisen listan Listaykköseksikin nousseen albumin Paluu paratiisiin julkaissut suosikkiyhtye Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani korvaa peruuntuneet konserttisalikeikat uudella kiertueella Paluu paratiisiin 2021 ensi vuonna

Uuden albumin julkaisua juhlistava lähes loppuunmyyty konserttisalikiertue jouduttiin perumaan koronaviruksen vuoksi aivan alkutaipaleella. Juuri uudella keikkasetillään vauhtiin päässyt yhtye harmittelee kiertueen peruuntumista ja odottaa malttamattomana korvaavia konsertteja. Tuure Kilpeläinen kommentoi kiertuetilannetta näin:

Erikoinen tilanne. Tämäkin historiallinen hetki saatiin elää ja nähdä. Mä luulen, että tämän jälkeen musa ja yhdessä soittaminen on entistä tärkeämpi asia meille. Kun sen mahdollisuus viedään hetkeksi pois, tajuaa miten tärkeä juttu se on! Onneksi ei puhuta kiertueen perumisesta, vaan se siirtyy. Merkittävää on se, että kiertue jatkuu samana päivämääränä mihin se nyt tyssäsi. Toivottavasti pääsette mukaan vuodenkin päästä. Kerätään nyt voimia ja kohta taas soi. Paluu paratiisiin koittaa!”

Korvaava konserttisalikiertue Paluu paratiisiin 2021 on nyt vahvistettu ensi vuoden keväälle. Kiertue osuu samaan ajanjaksoon kuin olisi ollut tänä vuonna, kattaa 26 konserttia ja starttaa Hyvinkäältä 11.3.2021.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki