Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka


KEVÄTKAUDEN 2020 OHJELMISTO

TO 20.2. KLO 17:00

AKUSTIIKKA-KINO
HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA ÄRHÄKKÄ KOULULAINEN

Liput 14,50 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

k7/4.

Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, koska hänellä ei ole ketään leikkikaveria. Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, keksii Vilttitossu ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin hän itse. Asiasta seuraa soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan isä, äiti, Alibullenin neidit sekä kyläpoliisit.


TO 20.2. KLO 19:00

AKUSTIIKKA-KINO
SE MIELETÖN REMPPA

Liput 17,50 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

k16/13.

Kiti Kokkosen ja Sami Hedbergin esittämä pariskunta, Maija ja Jalmari, perivät unelmiensa talon. Hetken aikaa he elävät siinä uskossa, että onni potkaisi heitä oikein kunnolla. Mutta talovanhus vaatiikin pientä remppaa. Pian pariskunta huomaa olevansa keskellä kaikkien aikojen remonttisoppaa.


PE 21.2. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
HELMIKUUN HOHTOA

Liput 17,50 €. Eläkeläiset ja opiskelijat 9 €. Perhelippu (4 hlöä, vain Akustiikasta) 33 €. Liput vain Akustiikasta. Musiikkiopiston oppilaille ja opettajille vapaa pääsy.

Tapahtumassa on väliaika.

Musiikkiopiston opettajat esiintyvät solisteina sekä eri kokoonpanoissa. Ohjelmisto sisältää konserttimusiikkia ja laulelmia.


LA 22.2. KLO 19:00

LASSE HOIKKA JA SOUVARIT
MATKA JATKUU

Liput ennakkoon 38 €. Ovelta 43 €. Vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 33 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Souvarit on rovaniemeläinen iskelmäyhtye, jonka kokoonpanoon kuuluvat Lasse Hoikka (laulu), Pasi Alakurtti (rummut), Marko Jolkkonen (harmonikka, laulu, koskettimet), Jouni Ruokamo (koskettimet, laulu) sekä Pauli Ruuskanen (basso, kitara, laulu). Orkesteri on perustettu vuonna 1978 ja nykyisellä kokoonpanolla Souvarit-yhtye on soittanut vuodesta 2019.

Yhtye on tuttu esimerkiksi iskelmähitistään "Kuin Havajilla", "Sinisenä lintuna" ja Pariiseja sekä "Sininen huivi"-nimisestä valssista. Yhtye on myös saanut vuosien varrella esimerkiksi Kullervo Linna -palkinnon, parhaan tanssiorkesterin tittelin Suomen parhaat-ohjelmassa ja saanut oman nimilaatan Rovaniemelle.


KE 26.2. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
HELEITÄ SÄVELIÄ

Vapaa pääsy.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.


TO 5.3. KLO 19:00

JUICE ORIGINALS -KONSERTTI

Liput 42,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Juice Originals koostuu Juice Leskisen eri yhtyeissä vaikuttaneista soittajista solistinaan Juice-elokuvan päätähti Riku Nieminen. Orkesteria johtaa Anssi Tikanmäki. Lavalla nähdään Tikanmäen ja Niemisen lisäksi Safka Pekkonen, Juuso Nordlund, Ila Loueranta, Jari Yliaho sekä Eljas ja Eemil Tikanmäki.

Unohtumattomat esiintymiset Juice-elokuvan ensi-iltajuhlissa tehnyt ainutlaatuinen kokoonpano nousi konserttisalien lavoille syksyllä 2019. Nyt kiertue saa lukuisista yleisön toiveista johtuen jatkoa keväällä 2020.

Tunteiden eri skaaloilla liikkuva ilta tarjoaa laajan kattauksen legendaarisia kappaleita muun muassa “Viidestoista yö”, “Syksyn sävel”, ”Kaksoiselämää”, “Luonas kai olla saan”, ”Musta aurinko nousee”, ”Rakkauden ammattilainen” alkuperäisten soittajien ja ilmiömäisen solistin Riku Niemisen esittämänä!

Kevään kiertue poikkeaa syksyn konserttisisällöstä, joten aiemmin konsertissa vierailleille kevään illoissa on uutta antia.

www.juiceoriginals.fi


PE 6.3. KLO 19:00

TELEKS

Liput 25 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Kuudes odotettu Teleks-albumi Onnen kaava ilmestyy 21.2.2020 ja tämän kunniaksi bändi suuntaa maaliskuun alussa koko kevään kattavalle kiertueelle. Teleks tarjoaa musiikkinsa ystäville myös muutamia konserttisalikeikkoja, joita varten tuotanto on sovitettu herkäksi ja koskettavaksi kokonaisuudeksi. Lauluntekijät Markus ja Pepe esittävät kappaleensa kahdestaan, jolloin musiikki pääsee aidosti pääosaan kuten myös laulujen takana olevat tarinat.

Teleksin konserttisalikeikoilla kuullaan varmasti miesten tunnetuimpia sekä myös uusimpia lauluja kuten: Tuulilasin nurkkaan, Kotimatkalla, Tyttö joka katsoo merelle, Siivet… jne.

Uusimmista lauluista paikkansa Suomalaisten sydämissä ovat jo saaneet mm. Onnen kaava, Kaksi ainoaa ja Ikean kuvasto.


TI 10.3. KLO 19:00

TÄNÄ ILTANA: CLUB FOR FIVE & ILMAVOIMIEN BIG BAND

Liput 39 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Suomalaisten suosituimpien viihdesäveltäjien, Toivo Kärjen, Unto Monosen ja Junnu Vainion musiikin saattelemana kaksi taidokasta kokoonpanoa yhdistävät voimansa.

Ilmavoimien Big Band ja Club For Five luovat upealla ilmaisullaan tunteellisia sekä riemastuttavia tulkintoja monista tunnetuista lauluista, jotka ovat jääneet suomalaisten sydämiin vuosien saatossa.

CLUB FOR FIVE

Club For Five on ainutlaatuinen ilmiö musiikkimaailmassa rikkoessaan mielikuvia siitä, mitä kaikkea ihmisäänellä voikaan tehdä. Monipuolinen a cappella lauluyhtye on valloittanut yleisönsä suvereenilla osaamisellaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Yhtyeen musiikkia ei voi rajata yksittäiseen tyylilajiin, sillä viisikko yhdistelee sovituksissaan ennakkoluulottomasti jazz-, pop-, rock- ja klassista musiikkia tyylikkääksi ja omaperäiseksi kokonaisuudeksi. Voisi jopa sanoa, että Club For Five’n tyylilaji on Club For Five! Viiden laulajan (Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi) lavashow on täynnä vastustamatonta iloa, energiaa ja virtuositeettia.

ILMAVOIMIEN SOITTOKUNTA / ILMAVOIMIEN BIG BAND
Ilmavoimien soittokunta on Suomen puolustusvoimien viidestä soittokunnasta ainoa, joka on erikoistunut viihde- ja big band -musiikkiin. Orkesteri nähdäänkin esiintyvän nykyisin pääasiassa big band -kokoonpanossa, kuten tälläkin kiertueella yhdessä lauluyhtye Club For Fiven kanssa. Orkesterin kotipaikkana on Jyväskylän varuskunta Tikkakoskella ja sen tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi monipuolinen konserttitoiminta ympäri Suomen. Soittokunnalle kertyy vuosittain yhteensä n. 120 esiintymistä. Ilmavoimien soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Juha Ketola.


KE 11.3. KLO 14:00

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO
SUOMEN ALUEKEHITYKSEN KOKO KUVA

Aluetieteen emeritusprofessori Hannu Katajamäki, Vaasan yliopisto


TO 12.3. KLO 19:00

SUOMALAINEN TANGO -KONSERTTI

Liput ennakkoon 32 €. Ovelta 35 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Kurkistamme konsertissa suomalaisen tangon juurille, sen aarrearkkuun.

Konsertissa kuullaan ne ikimuistoiset suomalaiset tangot, jotka ovat juurtuneet vuosikymmenien aikana suomalaisten sieluihin ja sydämiin.

Tangokuningatar HEIDI PAKARINEN
Tangokuningatar KAIJA LUSTILA
Tangokuningas TEUVO OINAS
Tangokuningas JARNO KOKKO
Kultainen Harmonikka JARNO KUUSISTO
+ TANGO orkesteri
Juontaja Tangotohtori JUKKA AMMONDT


PE 13.3. KLO 19:00

JUHAMATTI
"ELÄMÄ ON HYVÄ" 70-VUOTISJUHLAKONSERTTI

Liput 31 €.

Tapahtumassa on väliaika.

70 elettyä vuotta, 52 vuotta loistokasta taiteilijaelämää, 42 vuotta Fanny Fannyn ilmestymisestä ja 26 julkaistua albumia.

Siinä on jo 190 hyvää syytä saapua Juhamatin juhlakonserttiin!

Elämä on hyvä - 70 v juhlakonsertti nivoo yhteen myös Juhamatin elämänkertakirjan ja uuden Elämä on hyvä -albumin.

Tule kuuntelemaan kaikki parhaat palat kuudelta vuosikymmeneltä.


SU 15.3. KLO 15:00

TANGOKUNINGAS JOHANNES VATJUS & PIANISTI JOUNI SOMERO
SULLE KAUNEIMMAT LAULUNI LAULAN

Liput 28 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Tangokuningas 2019 Johannes Vatjus ja pianotaiteilija Jouni Somero ovat valmistaneet konserttiohjelman, joka ei jätä ketään kylmäksi. Ohjelmassa on tenorihittejä, elokuva- ja musikaalisäveliä sekä tietenkin Tangoja! Virtuoosipianisti Jouni Somero juontaa konsertin tuttuun humoristiseen tyyliinsä sekä soittaa muutamia vauhdikkaita ja tunnelmallisia sooloja.

Luvassa on siis ainutlaatuinen konsertti joka on koettava!

Johannes Vatjus, tenori syntyi Haapavedellä ja aloitti lauluopinnot hyvin nuorena Haapaveden musiikkiopistossa Martti Murtoperän johdolla. Lyhyen tauon jälkeen hän jatkoi opintojaan vuonna 2009 oululaisen pedagogin Esko Jurvelinin johdolla, hänen mestarikursseillaan ja yksityistunneillaan. Vuodesta 2016 Vatjus on opiskellut laulua italialaisen sopraanon Francesca Micarellin ja Massimo Lambertin johdolla Belcanto Academy:ssä Italiassa.
Johannes Vatjus on saanut oppia myös mezzosopraano Margareta Haverinen-Brandilta ja basso Jaakko Ryhäseltä.
Saksassa Johannes on valmistanut oopperarooleja maineikkaan opettajan Brian Jauhiaisen kanssa sekä Suomessa amerikkalaisen Kamal Khanin kanssa.
Heinäkuussa Johannes Vatjus valittiin Seinäjoen tangomarkkinoilla Tangokuninkaaksi 2019.
Yleisö on ottanut omakseen avoimen ja välittömän nuoren laulajan, jolla on harvinainen mahdollisuus tehdä upea ura sekä viihdemusiikin että oopperan parissa.

Jouni Somero on soittanut yli 3100 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.
Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yhteensä lähes 100.
Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä).Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys ilmestyi Kuulan juhlavuodeksi 2018.
Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.
Spotify julkaisi Bach to You levyn 3.5.2019. Albumia on ladattu jo yli 78 000 kertaa.
Someron YouTube kanavalla on yli 2 miljoonaa näyttökertaa.


KE 18.3. KLO 18:00

GOSPELIA YLIVIESKASSA
FRESH! & NNS

Vapaa pääsy.

Ylivieskan seurakunnan rippikoulutyö tarjoaa kaikille avoimen gospelkonsertin keskiviikkona 18.3.2020 klo 18 Ylivieskan kulttuurikeskus Akustiikassa. Esiintymässä FRESH! ja NNS.

FRESH! on nuori ja raikas gospel-bändi Ylivieska-Alavieska-akselilta Pohjois-Pohjanmaalta. Tarjoilemme kuulijalle elämänmakuista ja puhuttelevaa gospel-poppia perinteisellä bändikokoonpanolla. Musiikissamme kohtaavat elementit niin akkaripopista kuin rapista ja rockistakin. Uskomme, että sanoituksistamme tukea ja vahvistusta löytää erityisesti ns. hengellistyvä nuori, joka etsii sydämestään ja elämästään paikkaa Jumalalle.

NNS on hallitseva Gospelin Suomen mestari. Bändi on nuori, mutta yksi maamme ammattimaisimmista kristillisistä yhtyeistä. Huippulahjakkaista muusikoista koostuva NNS soittaa vuosittain kymmeniä hengästyttäviä ja hyväntuulisia keikkoja ympäri Suomea.


PE 20.3. KLO 19:00

KESKI-POHJANMAAN KAMARIORKESTERI

Liput 31 €. Eläkeläiset 25,50 €. Opiskelijat, koululaiset ja työttömät 13,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Vierailukonsertti Ylivieskassa – Jan Söderblom, kapellimestari & Reijo Tunkkari, viulu

Jean Sibelius: Rakastava

Hans Gál: Concertino viululle ja jousiorkesterille op. 52

--

Béla Bartok: Romanialaiset kansantanssit

Edward Grieg: Holbergin ajoilta


SU 22.3. KLO 17:00

KOKKOLAN NUORISOSOITTOKUNTA JA MARI PALO & JUKKA ESKOLA
UUTTA SUOMALAISTA PUHALLINMUSIIKKIA

Liput 22,50 €. Alle 18-vuotiaat 11 €. Perhelippu (4 hlöä, vain Akustiikasta) 50 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Sopraano Mari Palo ja trumpetisti Jukka Eskola esiintyvät yhdessä Kokkolan Nuorisosoittokunnan kanssa.


KE 25.3. KLO 18:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
MUKAVAA MUSISOINTIA

Vapaa pääsy.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Soitinesittelykonsertti. Vieska Sinfonietta sekä pienet solistit esiintyvät.


PE 27.3. KLO 19:00

NELJÄ RUUSUA

Liput 33 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa. Ennakkotarjoilu alkaen klo 18.

Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu yhtye, joka seikkailee musiikillaan popin ja rockin rajamailla. Yhtye on julkaissut 15 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa.

Neljä Ruusua on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suomalaisen musiikin kantayhtyeistä. Yhtyeen lukuisat hitit, kuten ”Juppihippipunkkari”, ”Sun täytyy mennä”, ”Poplaulajan vapaapäivä”, ”Matka on syvä”, ”Hunningolla”, ”Luotsivene”, ”Popmuseo”, ”Valuva taivas”, ”Missä vaan” ja ”Elän vain kerran”, soivat edelleen radioissa, tuoreimman albumin ”Euforia” hittejä, ”Sininen sunnuntai”, ”Ajelen” ja ”Esirippu”, unohtamatta.

Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).


LA 28.3. KLO 19:00

MESTAREIDEN JÄLJISSÄ

Liput riveiltä 1-7 38,50 €. Riveiltä 8-14 ja parvelta 33,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Olavi Virran ja Topi Sorsakosken ikivihreitä lauluja Ilkka Koivulan ja Jani Koskisen lämminhenkisesti tulkitsemina.

Miehekkäästi tulkittuja lauluja rakkaudesta, anteeksiannosta, katumuksesta ja kahlitsemattomasti eletystä elämästä.

Jos suomalaisen iskelmämusiikin historiasta pitäisi mainita pari ylivoimaista kansansuosikkia, niin kärkipaikoilta löytyisivät taatusti sellaiset mestarit kuin Olavi Virta (1915 – 1972) ja Topi Sorsakoski (1952 – 2011). Kummatkin nauttivat pitelemätöntä menestystä niin keikka- ja konserttilavoilla kuin äänitteiden myynti- ja soittolistoillakin.

Rehellisesti ja miehekkäästi tulkittuja lauluja rakkaudesta, anteeksiannosta, katumuksesta ja kahlitsemattomasti eletystä elämästä. Lauluja, jotka niin lähtemättömästi ovat jääneet soimaan suomalaiseen sielunmaisemaan.

Tänä keväänä, maalis- ja huhtikuussa nämä tutut laulut soivat jälleen konserttisaleissa ympäri Suomea, kun Ilkka Koivula ja Jani Koskinen ovat ottaneet Olan ja Topin suosituimmat iskelmäkappaleet oman, Mestareiden jäljissä –nimisen konserttikiertueensa ohjelmistoon.

- Me olemme halunneet tuoda nämä meille kummallekin niin tärkeät ja tutut laulut jälleen estradeille yleisön kuultavaksi. Vertailua alkuperäisiin esityksiin on kai mahdotonta kokonaan välttää, mutta meidän versiomme näistä ikivihreistä lauluista ovat luonnollisesti meidän näköisiämme tulkintoja vaikkakin mestareiden esityksiä huolella vaalien ja kunnioittaen, Ilkka Koivula sanoo.

- Olan ja Topin ikivihreät laulut elävät kautta aikojen. Aikuisyleisö muistaa nostalgisten kappaleiden melodiat ja kertosäkeet vaikka niitä niin valitettavan harvoin enää radiossa kuulee. Me esitämme niitä suurella sydämellä ja kaiken ammattitaitomme likoon pannen, Jani Koskinen jatkaa.

Konserteissa Koivulaa ja Koskista säestää arvostetuista studiomuusikoista koottu yhtye.

Konsertin kesto on noin 2,5 tuntia.


SU 29.3. KLO 18:00

TUURE KILPELÄINEN JA KAIHON KARAVAANI
PARATIISI 2020

Liput 39 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Suosikkikokoonpano Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani tekee mittavan konserttisalikiertueen keväällä 2020.

Paratiisi 2020 -kiertueella kuullaan uusia lauluja, sekä tuttuja hittejä ja klassikoita. Uudet kappaleet ovat ensi vuonna ilmestyvän albumin ensisointuja ja yhtyeen klassikkohitteihin lukeutuvat mm. Autiosaari, Valon pisaroita, Ystävänpäivä, Eloon! ja Hyvä, paha, ruma mies.

”Uusien laulujen soittaminen jännittää, aivan kun kaikki alkaisi jälleen alusta. Tuntuu että olisimme juuri perustaneet yhtyeen ja lähteneet ensimmäisille keikoille. Edellisen julkaisun jälkeen on tapahtunut paljon, sekä maailmalla että henkilökohtaisella tasolla. Tämä kaikki kuuluu tavalla tai toisella uusissa lauluissa. Näköjään kaikki tapahtumat suodattuvat näihin lauluihin, niin se on aina ollut ja tulee olemaan. Paratiisissa on monet jäljet.”

Konserttisalikiertue juhlistaa samalla Karavaanin pitkää yhteistä matkaa! Kymmenen vuotta sitten yhtye julkaisi ensimmäisen "Valon pisaroita” -albuminsa, josta käynnistyi kiertomatka koko Suomeen ja välillä ulkomaillekin. Kriitikoiden ja suuren yleisön arvostamat albumit (Valon pisaroita 2010, Erämaa 2011, Afrikan tähti 2012, Käpälikkö 2014, Surusilmäinen kauneus 2016, Kaihon karnevaali -kokoelma 2017) ovat rikkoneet kulta- ja platinarajoja ja Tuure yhtyeineen on palkittu useilla musiikkialan palkinnoilla.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani on luonut oman tyylinsä yli genre- ja ikärajojen. Yhtyeen takuuvarma meininki valloittaa väen niin klubeilla, festareilla kuin konserttisaleissakin!


KE 1.4. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
SULOISIA SOINTUJA

Vapaa pääsy.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.


TO 2.4. KLO 19:00

NEON 2
TARINA JATKUU

Tapahtumassa on väliaika.

Liput riveiltä 1-7 38,50 €. Riveiltä 8-14 ja parvelta 33,50 €.

Aika kuluu, mutta TARINA JATKUU…

Laulaja Jussi Rainion ja kitaristi Rami Alangon johtama NEON 2 palasi live-yleisön eteen kesällä 2017 kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Viime vuodet yhtye on keikkaillut harkitun säännöllisesti.

Syksyllä 2019 Neon 2 teki pienimuotoisen konserttikiertueen. Kiertue oli niin valtaisa yleisömenestys ja palaute niin rohkaiseva, että tänä keväänä paukut kovenevat. Parisen kymmentä konserttia käsittävä kevätkiertue TARINA JATKUU starttaa 28. päivä maaliskuuta Turusta ja päättyy huhtikuun lopussa Järvenpäässä.

- Esitämme konsertissa tietysti kaikki suurimmat ja ikimuistoisimmat hittimme, mutta myös joitakin helmiä viime keväänä Maikkarin kanavalla nähdystä Tähdet tähdet –ohjelmasta, jonka Jussi voitti. Kyseessä on biisien voimalla toteutettu läpileikkaus urastamme. Ja biisien väleissä me kerromme niiden syntyhistoriasta ja tarinoimme elämästä ja ystävyydestä ja muistelemme vuosien takaisia aikoja, joihin kuuluu niin iloisia kuin surullisiakin muistoja, Rami Alanko kuvailee konsertin sisältöä.

Jussi Rainion elämäkerralliset tarinat lapsuudesta ja alkoholismiin ja mielenterveysongelmiin liittyvistä ongelmista herkistävät osan yleisöstä kyyneliin, mutta tunteita herättävät myös Rami Alangon kertomukset vuosista IT-nörttinä etelän auringossa Espanjassa. Vauhdikkaan parivaljakon yhteiset muistelot keikoilta ja keikkamatkoilta ja vuosien varrella sattuneista lukuisista kommelluksista saavat puolestaan yleisön kihelmöimään naurusta.

Konsertissa kuultavat kappaleet esitetään kronologisessa järjestyksessä, mikä käytännössä tarkoittaa, että Jussi Rainion Tähdet tähdet –ohjelmassa huhtikuussa 2019 voittoisasti esittämä ”Con Te Partiró” (Time To Say Goodbye) soi konsertin päätösbiisinä.

Neon 2 –yhtyeen Tarina jatkuu on kokonaisvaltainen konserttielämys, joka kaikessa vilpittömyydessään avaa yleisölle koko värikkään Neon 2 –paketin.


PE 3.4. KLO 19:00

JARKKO AHOLA
PIANO

Liput 32 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa. Ennakkotarjoilu alkaen klo 18.

Hiljattain täydelle Hartwall Arenalle yhdessä Waltteri Torikan kanssa esiintynyt rocktenori Jarkko Ahola lähtee helmikuussa 2020 tunnelmalliselle Piano-kiertueelle.

Espoon Tapiolasalista helmikuun 28. päivä käynnistyvä kiertue on muhinut upeaäänisen solistin mielessä jo tämän vuoden keväästä saakka:
”Kevään 2019 menestynyt Piano/Forte-kiertue jätti itselleni todella hyvän maun suuhun. Alun perin oli tarkoitus lähestyä pieniä paikkoja ”pianosti”, mutta homma kasvoi aika paljon isommaksi. Myös siis forteksi. Ensi vuonna haluan toteuttaa tuon alkuperäisen vision tyylikkäästä ja hienoja biisejä sisältävästä Piano-kiertueesta, jolla minua säestää pienempi ryhmä. Tunnelmallisesti ja intiimisti.

Jarkko Ahola tuli aikoinaan tunnetuksi Teräsbetonin laulaja-basistina ja biisinkirjoittajana. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Ave Maria – Joulun klassikot (2012) on myynyt tuplaplatinaa ja myös sitä seuranneet levyt Suojelusenkeli - Joulun klassikot 2 (2014) ja Romanssi (2016) ovat myyneet platinaa ja kultaa. Rock-tenorin omia biisejä sisältävä albumi Mä tuun suo luo julkaistiin keväällä 2018 ja se nousi suoraan Suomen virallisen listan sijalle 2. Miehen viimeisin, syksyllä 2019 julkaistu Metallisydän-albumi sisältää sekä suomen- että englanninkielisiä rock-klassikoita. Ahola on yhdessä Waltteri Torikan kanssa esiintynyt täydelle Hartwall Arenalle jo kolmena vuotena peräkkäin.


LA 4.4. KLO 19:00

IMAGINE
THE JOHN LENNON SONGBOOK

Liput 33 €. Maaliskuussa KP-etukortilla 28 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Upea, muistorikas ristiretki legendaarisen John Lennonin ja The Beatles –yhtyeen ihmeelliseen musiikkimaailmaan.

Katso ”IMAGINE – The John Lennon Songbook” esittelyvideo: www.youtube.com/watch?v=Edg5r5qCnxc

Konsertin solistina Jimmy Coburn, Liverpool.

* ”Imagine” * ”Jealous Guy” * ”Give Peace A Chance” * ”(Just Like) Starting Over” * ”Come Together” * ”Strawberry Fields Forever” * ”All You Need Is Love” * etc.

”IMAGINE – The John Lennon Songbook” -konserttikiertue on nimensä mukaisesti upea musiikillinen ristiretki legendaarisen John Lennonin (9.10.1940, Liverpool – 8.12.1980, New York) tekemien tiedostavien tekstien ja koskettavien sävellysten, ikivihreitten laulujen ihmeelliseen maailmaan.

KONSERTTIKIERTUE
Suomeen, viidelle eri paikkakunnalle tämä ylistäviä arvosteluja ympäri maailmaa kerännyt ainutlaatuinen konserttikiertue saapuu huhtikuussa 2020.
Ke 1.4. Kuusankoskitalo, Kouvola
To 2.4. Hyvinkääsali, Hyvinkää
Pe 3.4. Kuusamotalo, Kuusamo
La 4.4. Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
Su 5.4. Madetojasali, Oulu

JIMMY COBURN

”IMAGINE” –konserttien solistina toimii Liverpoolista kotoisin oleva Jimmy Coburn, jonka sielukkaissa tulkinnoissa kuuluu syvä arvostus ja suuri kunnioitus The Beatles –yhtyeen entisen keulakuvan John Lennonin muistorikkaita lauluja kohtaan. Kaiken lisäksi Jimmy Coburnin lauluääni muistuttaa ällistyttävästi Lennonin persoonallista ja helposti tunnistettavaa ääntä, ja hänen ulkoinen habituksensakin on hämmästyttävästi esikuvan oloinen.

- Liverpoolissa syntyneenä minä kasvoin John Lennonin musiikin ympäröimänä. The Beatles elää yhä edelleen vahvasti jokaisen liverpoolilaisen sydämessä. Muusikkona olen aina tähdännyt siihen samaan musiikilliseen tasoon kuin The Beatles –yhtyeen jäsenet aikoinaan, mutta kun täydellisyydestä ei voi enää panna paremmaksi niin olen keskittynyt vain esittämään Lennonin musiikkia parhaan kykyni mukaan. Imagine-konserteissa haluan esitellä John Lennonin musiikillisen perinnön. Ja syntyperäisenä liverpoolilaisena, muusikkona ja ikuisena John Lennonin ihailijana olen äärettömän ylpeä saadessani matkata tämän konserttikiertueen solistina kaikkialle maailmaan, Jimmy Coburn kertoo.

”IMAGINE – The John Lennon Songbook” –konserttia ovat kiitelleet paitsi kriitikot niin myös John Lennonin henkilökohtaisesti tunteneet ihmiset kuten The Beatles –yhtyeen ääniteknikko Geoff Emerick, John Lennonin sisko Julia Baird ja Oasis-muusikko Lian Gallagher.
”Jimmy kuulostaa täsmälleen samalta kuin John Lennon. Kymmenen pistettä kymmenestä mahdollisesta!” – Geoff Emerick
”Jimmy kuulostaa niin paljon Johnilta, että se on melkein pelottavaa.” – Julia Baird
”Maailmankaikkeuden paras ’John Lennon sound alike’.” – Liam Gallagher

KONSERTIN OHJELMISTO

Konsertin ohjelmisto on odotetun mukainen. Aitoa nostalgiaa, ikimuistoisia lauluja, maailmanlaajuisia hittejä niin The Beatles –yhtyeen uran kuin John Lennonin soolourankin varrelta. The Beatles –yhtyeen debyyttialbumi ”Please Please Me” julkaistiin helmikuussa 1963 ja viimeisin ”Let It Be” toukokuussa 1970. John Lennonin soolotuotannon esikoinen on joulukuussa 1970 julkaistu ”John Lennon/Plastic Ono Band” ja viimeisin postuumisti neljä vuotta Lennonin kuoleman jälkeen, tammikuussa 1984 ilmestynyt ”Milk and Honey”.

Runsaat kaksi tuntia kestävän konsertin aikana Jimmy Coburn yhtyeineen esittää muun muassa sellaiset ikimuistettavat kappaleet kuin ”Imagine” ja ”Jealous Guy” (alun perin lokakuulta 1971), ”Give Peace A Chance” (heinäkuulta 1969), ”(Just Like) Starting Over” (lokakuulta 1980), ”Come Together” (lokakuulta 1969), ”Strawberry Fields Forever” (helmikuulta 1967) ja ”All You Need Is Love” (heinäkuulta 1967) vain muutama mainitaksemme.


SU 5.4. KLO 15:00

J. S. BACHIN MATTEUS-PASSIO

Liput 33 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa. Lyhyt tauko ensimmäisen osan jälkeen.

Jokilaaksojen oratoriokuoro
ja Keski-Pohjanmaan kamarikuoro
valmennus Marita Kaakinen

Haapaveden kamariorkesteri

johtaa Timo Hannula

Lasse Penttinen, evankelista
Jorma Hynninen, Jeesus
Virva Puumala, sopraano
Sirpa Kurra, altto
Aki Alamikkotervo, tenori
Henri Uusitalo, basso


TI 14.4. KLO 19:00

[PERUTTU] A.AALLON RYTMIORKESTERI

Antti Aallon Rytmiorkesterin Ylivieskan Akustiikassa 14.4 joudutaan valitettavasti perumaan

Tilaisuuden järjestäjä ja Ticketmaster Suomi pahoittelevat peruuntumista.

LIPPUJEN PALAUTUSOHJE:
- Lippujen palautusta varten, pyydämme käyttämään alla olevaa lomaketta ja täyttämään kentät huolellisesti sekä liittämään lipun kuvat lomakkeen liitteeksi.
- Sähköisistä eTicketeistä palautetaan raha ainoastaan lipun ostajalle.
- Tilaisuuden peruuntuessa palautetaan vain lipun hinta, kaupan ehtojen mukaisesti. Palautus ei koske Ticketmasterin käsittely- tai toimitustapakuluja. Mikäli olette maksaneet liput luottokortilla tai Klarna-laskulla, tullaan palautus tekemään suoraan ostossa käyttämällenne luottokortille tai Klarna-laskulle

Palautuslomake suomeksi: https://bit.ly/2JM1oRO
Palautuslomake englanniksi: https://bit.ly/2LlAIwL

Pääsyliput voi palauttaa myös postitse osoitteella: Ticketmaster Suomi, PL 667, 00100 Helsinki. Kuoreen tulee liittää pääsylippujen lisäksi nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, pankkitilin IBAN -numero sekä mahdollinen sähköpostiosoite. Ticketmasterin myyntipisteet löydät osoitteesta http://www.ticketmaster.fi/help/outlets.fi-fi.html

KE 15.4. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
SULOISIA SOINTUJA

Vapaa pääsy.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Kamarimusiikkikonsertti.


TO 16.4. KLO 19:00

JANNE HURME
TUHKAA JA TIMANTTEJA

Liput 29 €. Vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 27 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Kattavan ja monipuolisen uran tehnyt Janne Hurme julkaisi vuonna 1995 Kirje-albuminsa, jonka nimibiisiräjäytti Hurmeen uran rakettimaisen nousuun. Ensi vuonna on ansaitun 25-vuotisjuhlavuoden aika, ja se kruunautuu kattavalla juhlakiertueella, joka alkaa 20. maaliskuuta Äänekoskelta ja jatkuu aina Logomon keikkaan 25. huhtikuuta. Liput kaikkiin tapahtumiin ovat tulleet myyntiin tänä aamuna. Artisti itse toteaa 25-vuotisjuhlakiertueen olevan harvinaisen kutkuttava juttu. Jo neljännesvuosisadan mittainen ura on tuntuu myös jopa hämmästyttävältä. "Kun ensimmäistä kertaa tehdään näin isoa juhlakiertuetta, ovat fiilikset jännittyneen odottavat", Janne tunnustaa ja jatkaa: "Ohjelmisto tulee koostumaan tietenkin tunnetuimmista kappaleista, mutta joukossa myös sellaisia helmiä, joita ei välttämättä koskaan ole esitetty livenä. Juhlakiertue antaa hienon mahdollisuuden esittää myös harvinaisempia biisejä." Janne Hurmeen uraan on mahtunut Kirje-jättihitin lisäksi unohtumattomia kappaleita aina Tinasormuksesta Postikorttiin, eikä myöskään miehen hard rock -puolta esimerkiksi jo kuopatun Dream Asylum -yhtyeen ja viime vuonna upeat 20 vuotta täyttäneen Human Temple -kokoonpanon vokalistinakaan ole syytä unohtaa.


PE 17.4. KLO 19:00

NIKO KIVELÄ - PARHAAT PAIKAT

Liput 25 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Suomen suosituimpiin stand up koomikoihin kuuluva Niko Kivelä on ollut viime ajat elämänsä parhaassa keikkakunnossa ja hyvät jutut eivät ole loppumassa. Tässä Niko omin sanoin:

"Olen tehnyt stand upia kohta 20 vuotta. Nyt on aika tehdä se rankin ja hauskin setti. Minun uusi soolo nähdään keväällä 2020 ympäriä Suomea sekä Espanjassa.

Kesto 1 h 30 min (sis. tauon).


LA 18.4. KLO 14:00

TEATTERI EUROOPPA NELJÄ
LASTEN TEATTERI: HANNU JA KERTTU - VAI MENEEKÖ KAIKKI IHAN PIPARIKSI?

Liput 14,50 €. Perhelippu (4 hlöä, vain Akustiikasta) 43 €.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Teatteri Eurooppa Neljän hullutteleva klovniseurue lähtee jännittävälle retkelle synkkään metsään Hannun ja Kertun kanssa! Grimmin veljesten klassikkosatu tehdään tietysti ihan omalla TE4-tyylillä ja musiikilla höystettynä! Miten nokkelat Hannu ja Kerttu selviävät hirmuisen kauheassa metsässä? Entä millaisia herkkuja noita mahtaakaan tarjota? Näillä hurmaavilla hölmöillä voi homma lipsahtaa hassuttelun puolelle ellei kaikki sitten mene ihan pipariksi!

Käsikirjoitus ja ohjaus Taina Mäki-Iso

Esityksen kesto n. 50 min.


LA 18.4. KLO 18:00

TEATTERI EUROOPPA NELJÄ
HARMONY SISTERS

Liput 28 €. Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 25 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Harmony Sisters on kertomus kolmesta kotkalaissisaruksesta, joiden unelma kävi toteen: 30-luvun köyhistä kotioloista nousi glamouria hehkuva ihailtu trio, joka valloitti konserttilavat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Joutuminen sodan pyörteisiin ensin kotirintamalla ja sittemmin Saksan viihdytyskiertueilla propagandakoneiston pelinappulana aiheutti kuitenkin romahduksen niin yleisönsuosiossa kuin keskinäisissä suhteissakin. Virallisen Suomen hylkäämä lauluyhtye ei silti kaikonnut koskaan kuulijoiden sydämistä, vaan säilyi siellä aina viimeiseen yhteiseen esiintymiseen asti ja pysyy mielissämme edelleen.

Teatteri Eurooppa Neljän musiikkinäytelmä Harmony Sisters on tarina unelmista, niiden toteutumisesta ja kaiken romahtamisesta. Se on kertomus laulun, musiikin ja kauneuden merkityksestä sota-ajan poikkeusoloissa sekä pienen ihmisen selviytymistaistelusta maailmanpolitiikan syövereissä. Mutta ennen kaikkea Harmony Sisters on tarina sisarusten välisestä yhteenkuuluvuudesta ja kaiken voittavasta keskinäisestä rakkaudesta.

Näytelmän käsikirjoittaa ja ohjaa Jari Silventoinen ja ikivihreitä pursuavan musiikin sovittaa Eurooppa Neljän kapellimestari Toni Lepistö. Päärooleissa nähdään hurmaava kolmikko Tiina Iisala, Maiju Jokinen ja Neija Välilä, joita täydentää useissa miesrooleissa nähtävä Jari Silventoinen. Musiikista ja muista sivurooleista vastaa TE4 Band Toni Lepistö, Antti Parviainen, Kalle Saarelma ja Jaakko Tabell.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Jari Silventoinen
Rooleissa: Tiina Iisala, Maiju Jokinen, Neija Välilä ja Jari Silventoinen
Orkesteri: Toni Lepistö, Antti Parviainen, Kalle Saarelma ja Jaakko Tabell
Puvut: Raija Niiniaho
Lavastus, valot ja äänet: Ville-Matti Laine


KE 22.4. KLO 14:00

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO
LASINKIRKAS, HULLUNROHKEA. AILA MERILUODON RUNOUDESTA

Kirjailija, emeritusprofessori Panu Rajala, Tampereen yliopisto


TO 23.4. KLO 19:00

LAPIN SOTILASSOITTOKUNTA
SVENGIN JUHLAA

Liput 18 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Todellinen viihteen moniosaaja, Kyösti Mäki-Mattila debytoi Lapin sotilassoittokunnan solistina usean konsertin verran. Mäki-Mattila on valloittanut areenat ja suomalaisten sydämet monipuolisella ja karismaattisella esiintymisellään eikä tämä konsertti tuota sen suhteen pettymystä. Kun kaksi taitavaa ja laadukasta esiintyjää, Kyösti Mäki-Mattila ja Lapin sotilassoittokunta yhdistävät voimansa, ei luvassa voi olla muuta kuin aivan upea ilta. Tule näkemään ja kokemaan yhden Suomen valovoimaisimman laulusolistin ilottelua ikivihreiden sävelten parissa.


PE 24.4. KLO 19:00

KOMEDIA
PIENTÄ LAITTOA

Liput 22,50 €. Vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 20,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Masa ja Lissu ovat olleet naimisissa 25 vuotta.

Vieläkö on toivoa vai onko kaikki jo menetetty?

Lissu päättää tarttua härkää, siis Masaa sarvesta... siis sarvista.


LA 25.4. KLO 19:00

VASARA JA NAULOJA -MUSIKAALI

Liput 42 €. Eläkeläiset 39 €. Opiskelijat ja työttömät 31 €. Vähintään 20 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 39 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Lähde retkelle Gösta Sundqvistin ja Leevi and the Leavingsin humoristiseen maailmaan!

Vasara ja Nauloja on aivan uusi esitys Göstasta ja Leavingsistä. Suurmenestys, Raparperitaivas-musikaali, antoi esimakua, ja nyt mennään vielä pidemmälle Göstan maailmaan.

Gösta Sundqvist on todellinen suomirockin suurmies, joka on jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen sielunmaisemaan. Hänen kappaleistaan Mitä kuuluu Marja-Leena, Teuvo, Poika nimeltä Päivi, Kyllikki ja Pohjois Karjalaan on tullut klassikkoja, jotka kiteyttävät humoristisella tavalla suomalaista arkitodellisuutta. Julkisuutta ja keikkailua karttanut Gösta on jäänyt suurelle yleisölle salaperäiseksi hahmoksi. Mutta Vasara ja Nauloja – esitys tuo tähän asiaan muutoksen: nyt Sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä Göstan keikalle! Göstaa esittää lähes autenttisesti hänen näköisensä ja oloisensa mies, AJ Keskinen. Vasara ja Nauloja on syväluotaus Gösta Sundqvistin elämään ja musiikkiin. Esityksessä kuulemme Göstan mietteitä hänen elämästään: nuoruudesta, jalkapallosta, talonmiehenä olosta, kappaleiden synnystä ja maailman menosta, – ja kaikki tämä göstamaisella huumorilla höystettynä. Esityksessä kuullaan kaikki Leevi and the Leavingsin suurimmat hitit. Gösta ja hänen bändikaverinsa avaavat maailmaa legendaarisen Leevi and The Leavings yhtyeen takana. Tästä esityksestä ei hauskuutta ja mahtavia kappaleita puutu!


SU 26.4. KLO 15:00

QUATTRO DI BOTHNIA & SAINT FISH BIG BAND
YHTEISKONSERTTI

Liput 17,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Saint Fish Big Band

Puhallinorkesteritoimintaa on Ylivieskassa ollut jo toistasataa vuotta. Näistä taustoista kiitollisena musiikkiopiston pop/jazz-musiikin opettaja Jouko Kantola päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja perusti big bandin syksyllä 2017 yhteistyössä Ylivieskan kansalaisopiston ja Ylivieskan Soittajien kanssa. Orkesterissa soi tässä vaiheessa 5 saksofonia, 3 trumpettia, 3 pasuunaa ja komppisektio. Osa soittajista kulkee kauempaakin kuten Kalajoelta ja Oulaisista. SFBB esittää konsertissa Jouko Kantolan johdolla swing-klassikoiden suurimpia hittejä 1930-luvulta sekä 70-luvun progerockin palasia lattarimaustein. Solisteina laulavat Sari Heikkilä ja Simo-Pekka Kivioja.

Quattro di Bothnia (Neljä Pohjanmaalta)

Laaksojen soittajat (v. 1972 -) on alueorkesteri, johon on koottu soittajia alueen muistakin orkestereista mm. Nivalasta, Haapavedeltä, Kalajoelta, Oulaisista ja Ylivieskasta. Orkesteri on tehnyt aikoinaan paljon konsertteja alueellaan ja on tehnyt myös vierailuja ulkomaille mm. Italiaan, Saksaan ja Hollantiin (missä orkesteri on osallistunut mm. puhallinorkestereiden maailmanmestaruuskisoihin) . Orkesteri on tehnyt radionauhoituksia Yleisradiolle sekä äänilevyjä (Pohjanmaalta Puhaltaa ja Konserttikuvia Suomesta). Laaksojen soittajiin kuuluu myös Jääkärisoittokunta (v. 1988 - ), johon on koottu soittajia alueelta Kalajoki - Iisalmi - Oulu. Laaksojen soittajien tarkoituksena on alueellisen puhallinmusiikin tunnetuksi tekeminen alueella. Laaksojen soittajat (v. 1972 -) on alueorkesteri, johon on koottu soittajia alueen eri orkestereista ja yhdistyksen alla toimii monia eri kokoonpanoja. Yksi kokoonpanoista on puhallinorkesteri Quattro di Bothnia (Neljä Pohjanmaalta), joka on Kalajoen, Nivalan, Oulaisten sekä Ylivieskan puhallinorkestereiden yhteinen päätös toteuttaa yhteistyötä isompana puhallinorkesterina, jatkaen näin Laaksojen soittajien toimintaperiaatetta. Koska nykyiset orkesterit ovat kooltaan pieniä, eikä kaikkiin soitinryhmiin riitä soittajia, on yhteistyö orkestereiden välillä välttämätöntä mielekkäiden konserttien aikaansaamiseksi. Kolme vuotta sitten orkesteri aloitti Ylivieskan kansalaisopiston esiintyvänä orkesterina, kokoontuen joka toinen viikko Ylivieskatalo Akustiikassa.

Tällä kertaa ohjelmistossa on mm. elokuvamusiikkia, perinteistä- sekä viihteellistä puhallinmusiikkia. Orkesterin johtajana toimii Ylivieskalaislähtöinen Tomi Luimula Oulusta.

Yhteistyössä Ylivieskan seudun Kansalaisopisto ja Ylivieskan seudun Musiikkiopisto.


TO 30.4. KLO 18:00

YLIVIESKAN MIESKUORO
MIEHEN TIE - 70 VUOTISJUHLAKONSERTTI

Liput 15 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Miehen tie on Ylivieskan mieskuoron käsikirjoitettu, juonellinen 70-vuotisjuhlakonsertti, joka on saatu ainekset mieskuoron aikaisemmista suuren suosion saaneista laulunäytelmistä Vanhan valaan kapakassa, Me tulemme taas, Juoksuhautojen aikaan, Vanha rakkaus ei ruostu ja Matkalla pohjoiseen.

Ohjelma on samalla kuorolainen Kallen (roolissa Simo-Pekka Kivioja) tarina hänen etsiessään omaa paikkaansa muuttuvissa yhteiskunnallisissa olosuhteissa. Laulujen ja lyhyiden repliikkien kautta käydään läpi Kallen värikkäitä kokemuksia merimiehenä, tukkilaisena, sotilaana, sotien jälkeisillä avioliittomarkkinoilla ja Lapin kultamaiden kulkijana.

Käsikirjoitus Jouko Hannula
Ohjaus Eija-Liisa Pokki
Kuoron ja orkesterin johto Olena Mikhailova


PE 1.5. KLO 19:00

VAPPUA AKUSTIIKASSA - COSTELLO HAUTAMÄKI

Liput 28 €, sisältää kuohuviinilasillisen.

Tapahtumassa on väliaika.

Legendaarisen Popeda-yhtyeen jäsenen Costello Hautamäen kevätkiertue on varma kevään merkki.

Costello pakkaa kitarat matkaan ja lähtee sooloilemaan ympäri Suomea kera muutaman soittajakaverin.

”On bändi pieni meillä tää, se sykkii elämää, mutta omat soinnut kyllä osataan” lauloi aikoinaan Sammy.
Kiertueella kitarat soi ja rummut antaa rytmin, jonka tahdissa murheet haihtuu ja maailmasta tulee ainakin hetkeksi parempi paikka.
Tule mukaan rytmiin! ”Rock´n´roll pidentää murrosikää”

Costello Hautamäki Kitara/ laulu
Jimi Hautamäki Rummut
Kalle Ruusukallio Koskettimet
Oskari Siirtola Basso


KE 6.5. KLO 14:00

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO
LUONNOSTA HYVINVOINTIA JA KANSALLISPUISTOISTA KAKSINVERROIN

Yliopistotutkija, PsT Katriina Hyvönen, Jyväskylän yliopisto ja Viestintäpäällikkö Tiina Hakkarainen, Metsähallitus.


KE 6.5. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
TOUKOKUUN TÄHDET

Vapaa pääsy.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.


KE 6.5. KLO 13:00
TO 7.5. KLO 13:00
LA 9.5. KLO 13:00

TEATTERI TÄHTIPARAATI
MITÄ MÄ HALUUN -SHOW 3: COMEBACK

Liput 11 €, sisältää kahvin/mehun ja pullan.

Tapahtumassa on väliaika.

Ohjaus sekä käsikirjoitus näyttelijöiden omien ideoiden pohjalta Eija-Liisa Pokki

Mitä mä haluun- show 3 on ryhmän toiveiden mukaisesti jatkoa kahdelle aiemmalle Mitä mä haluun -show esitykselle. Mukana hahmoja ja tarinoita, joita näyttelijät itse haluavat esittää. Tämä show koskettaa, naurattaa ja voimaannuttaa katsojat. Mukana tuttuja hahmoja kuten Jänis Bond sekä Uuno Turhapuro. Esitys koostuu lauluista, tanssista, sketseistä sekä haaveista. Mitä mä haluun -show 3 sopii kaikenikäisille vauvasta vaariin.

Lisätietoja ohjaaja 040 539 3507.

Yhteistyössä Ylivieskan Seudun Kansalaisopisto.


PE 8.5. KLO 19:00

JAAKKO SAARILUOMA
LAVAT AUKI

Liput 29,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Jaakko Saariluoma lähtee kauan odotetulle soolokiertueelle ympäri Suomen keväällä 2020!

Jaakko Saariluoma palaa viiden vuoden tauon jälkeen lavoille uudistuneen stand up -soolokiertueensa myötä. Jaakon soolokiertueet ovat olleet yleisömenestyksiä ja armotonta hyvän maun höystämää huumoria on luvassa tälläkin kertaa.

Keväällä on luvassa stand up -show, jonka huumori sopii eri ikäisille katsojille, miehille ja naisille, vähemmistöille ja enemmistöille, stadissa ja landella. Monen vuoden tv-työskentelyn jälkeen Jaska odottaa sitä aitoa alkuperäistä esiintymislavaa ja mikrofonia, joilla hän kohtaa juuri teidät, lähes kaikkialla Suomessa, melkein 30 paikkakunnalla.

Viime kiertueesta on aikaa jo viisi vuotta, joten tässä uudessa show’ssa kuulet, miten maailma makaa nyt ja mitä tällä välillä itse asiassa tapahtui. Lavat auki siis, tämä koko illan show on nähtävä!

Esityksen kesto noin 1 h 30 min, sisältäen väliajan, ikäsuositus K-15.


LA 9.5. KLO 19:00

YLIVIESKAN KARAOKEKERHO
REISSUROMANTIIKKAA

Liput 17,50 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Teemalla Reissuromantiikkaa lähestyy Ylivieskan karaokekerho matkailua ja maailman kaupunkeja aiheesta kertovien kappaleiden kantamana.

On laulun alkujuuret luotu sydämin ja hengin
siitä lämmin läikähdys ja siitä kulku svengin.


SU 10.5. KLO 16:00

SINIVALKOISET TANGOT

Liput ennakkoon 28 €. Ovelta 31 €. Vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 26 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Esiintyjät: Lauluyhtye Adio.
Kalle Jussila, Markku Ketola, Jere Vilkkinen, Rami Rafael, Benjamin Enroth.

Kalle Jussila on kiertäny Suomea Sinivalkoisten Tangojen sanansaattajana.
Esiintyen eri kuorojen kanssa, tuoden näin esiin aivan uusia elämyksiä suomalaisten tangojen maailmasta.
Nyt Akustiikassa on mukana Lauluyhtye Adio. Tutut kasvot ja äänet tangomaailmasta.
Tule nauttimaan hienoista Sinivalkoisista Tangoista vaikka koko perheen voimin. Äitienpäivän kunniaksi.


KE 13.5. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
RYTMIMUSIIKIN KONSERTTI

Vapaa pääsy.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.


PE 15.5. KLO 18:00

ISKELMIEN TAIKAA
VENÄLÄIS-SUOMALAINEN KULTTUURI-ILTA

Liput 33 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Iskelmien Taikaa-konsertti koostuu suomalaisista ja venäläisistä iskelmistä ja maiden musiikeista. Konsertin ohjelmistosta vastaavat maailmankuulu pietarilainen ainutlaatuinen Terem kvartetti sekä Jouko Kantolan luotsaama Ylivieskan Saint Fish Big Band solisteinaan loistava artisti, Tuliset Tenorit -konserteistakin tunnettu Pentti Hietanen, valovoimainen iskelmätähti Elena Putina, joka on kansainvälisesti tunnettu slaavilaisen musiikin tulkki sekä ylivieskalainen ihana, heleä-ääninen NOORA ja karaokelaulun Suomen mestari vuodelta 2019 Arto Lukkari.

Konsertti tulee viemään kuulijat tunnelmasta toiseen näiden edellä mainittujen taitavien tulkitsijoiden myötä. Saint Fish Big Bandin kapellimestari Jouko Kantola on sovittanut illan musiikit säestävälle yhtyeelle.

Väliaikatarjoilu on venäläis-suomalaisen teeman mukainen.

Yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriö.


LA 16.5. KLO 19:00

JACKE BJÖRKLUND
PARHAAT PALAT

Liput ennakkoon 24,50 €. Ovelta 28 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Stand up -koomikko Jacke Björklundin komiikka käsittelee kulttuurieroja, miehen ja naisen välisen kommunikaation vaikeutta sekä ihmisten outoja tapoja. Lisäksi Jacke kertoo lavalla myös kaikesta siitä, mikä mahtuu näiden aiheiden väliin. Ja sinnehän mahtuu… Var så god!


PE 22.5. KLO 18:00

TANSSIOPISTO UUSIKUU
AVARUUS - KEVÄTNÄYTÖSKIERTUE 2020

Liput 11 €. 12-18-vuotiaat 6 €. Alle 12-vuotiaat vapaa pääsy.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Avaruus on Tanssiopisto Uusikuun kevätnäytöskiertue 2020. Kiertue esiintyy 5 :llä paikkakunnalla ja saapuu Ylivieskan Akustiikkaan pe 22.5. Lavalle nousevat Ylivieskan ja Sievin tanssin taiteenperusopetuksen ryhmät sekä alueelliset syventävät ryhmät. Tervetuloa katsomaan lasten ja nuorten esityksiä.


MA 25.5. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
TOUKOKUUN TÄHDET

Vapaa pääsy.

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Päätöskonsertti.


SYYSKAUDEN 2020 OHJELMISTO

SU 27.9. KLO 15:00 JA 18:00

MUISTOT EIVÄT PALA
KUORODRAAMA

Liput 33 €. Eläkeläiset ja opiskelijat 22,50 €.

Jokilaaksojen Oratoriokuoro Marita Kaakisen johdolla, lapsikuoro, säestävä yhtye ja solistit.

Pääsiäisenä 2016 tapahtuneen Ylivieskan kirkon traagisen tuhopolton jälkeen Jokilaaksojen Oratoriokuoro tilasi aiheeseen liittyvän musiikkiteoksen esitettäväkseen. Jukka-Pekka Rotkon libreton ja Kari Pappisen sävellyksen myötä syntynyt Muistot eivät pala –kuorodraama sai ensiesityksen Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla 1.8.2019.

Ensi syksynä teos toteutetaan myös Ylivieskassa, Kulttuurikeskus Akustiikassa, sunnuntaina 27.9. kahdessa esityksessä klo 15 ja 18. Toteuttajina ovat Jokilaaksojen Oratoriokuoro Marita Kaakisen johdolla, lapsikuoro, säestävä yhtye ja solistit.

Esitysten tuotolla tuetaan Ylivieskan Kirkkotalakoita. Hanke toteutetaan talkooperiaatteella laajana paikallisena yhteistyönä, jossa ovat mukana Kirkkotalakoot-keräystoimikunnan ja Jokilaaksojen Oratoriokuoron lisäksi Kulttuurikeskus Akustiikka sekä ylivieskalaiset Lions- ja Rotaryklubit.


TO 1.10. KLO 19:00

SAMI HEDBERG
15V. JUHLAKIERTUE

Liput 35 €. S-etukortilla 32 €. Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet ja työttömät 32 €. Vähintään 20 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 30 €.

Tapahtumassa on väliaika.

Sami Hedberg juhlistaa merkittävää taiteilijauraansa ja 15-vuotista taivalta Suomen stand upin tähtitaivaalla valtakunnallisella juhlakiertueella, joka yltää Suomen eri kaupunkien konsertti- ja teatterisalien lisäksi myös Espanjaan ja Ruotsiin. Kiertue kattaa yli 100 esiintymistä 13.3.-28.11.2020.

Vuorovaikutteisessa ja koko yleisön nauruhermostoa syleilevässä kahden tunnin mittaisessa esityksessä kuullaan Samin käsikirjoittamia komedian parhaita paloja 15 vuoden ajalta, sekä uutta ja ajankohtaista materiaalia.

Sami kommentoi tulevaa kiertuettaan kiitollisena: ”On hienoa todeta, että on saanut Suomessa tehdä näin pitkän uran ja nähdä että kaikenikäiset ihmiset haluavat tulla keikoille ympäri Suomen. Tämä ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Kaikkien näiden vuosien jälkeenkin live stand up on edelleen se, mistä tykkään kaikista eniten. Olen kiitollinen yleisölle siitä, että saan tehdä tätä työtä”..PE 16.10. KLO 19:00

THE DUKE ELLINGTON ORCHESTRA

Liput riveiltä 1-5 69,50 €. Riveiltä 6-10 59,50 €. Riveiltä 11-14 ja parvelta 49,50 €.

Tapahtumassa on väliaika

The Duke Ellington Orchestra – jazzia jo kolmannessa sukupolvessa
Duke Ellington oli jazzin ensimmäisiä suuria säveltäjä- ja kapellimestarinimiä. Perinteisen jazz-musiikin - tai ”amerikkalaisen musiikin” kuten Duke Ellington itse tuotantoaan nimitti - saralla Herttuan maine ja saavutukset ovat aivan omaa luokkaansa.
Toukokuussa 1974 kuolleen Duke Ellingtonin musiikillinen perintö elää voimallisesti yhä edelleen. Duken kuoltua maineikkaan The Duke Ellington Orchestran komento siirtyi hänen pojalleen trumpetisti Mercer Kennedy Ellingtonille. Ja Mercerin kuoltua vuonna 1996 orkesterin johtajaksi nousi Mercerin poika Paul Mercer Ellington.
The Duke Ellington Orchestran uran lasketaan alkaneen vuonna 1923, ja se jatkuu siis tänäkin päivänä. Ikää kokoonpanolla on jo kunnioitettavat 96 vuotta.
Duke Ellingtonin itse säveltämät unohtumattomat jazz-klassikot kuten ”Satin Doll” (1953), ”Sophisticated Lady” (1933), ”Mood Indigo” (1930) ja ”Rockin’ in Rhythm” (1931) sekä ”Caravan” (1936, säv. Juan Tizol & Duke Ellington), ”Perdido” (säv. Juan Tizol) ja ”Take the A Train” (1941, säv. Billy Strayhorn) soivat vielä vuonna 2020 yhtä tyylipuhtaasti kuin 1920-luvullakin.

Duke Ellington – Cotton Clubilta maailmanmaineeseen
Edward Kennedy "Duke" Ellington, säveltäjä, pianisti ja orkesterinjohtaja, oli syntynyt huhtikuun 29. päivä vuonna 1899 Washingtonissa, Yhdysvaltain pääkaupungissa, jossa hän perusti yhtyeen nimeltä The Washingtonians. Vuonna 1923 Duke kuitenkin New Yorkiin muutti luomaan uraansa.
Läpimurto suuren yleisön tietoisuuteen tapahtui vuonna 1927, kun Ellington yhtyeineen palkattiin vakituiseksi esiintyjäksi suosittuun Cotton Clubiin. Vuodesta 1923 vuoteen 1940 – rotuerottelun ja osin kieltolainkin aikaan - toiminut Cotton Club sijaitsi 142. kadun ja Lenox Avenuen kulmassa. Ellingtonin ohella klubin vakioesiintyjiin kuuluivat Louis Armstrong, Count Basie, Fats Waller, Cab Calloway, Billie Holiday, Lena Horne ja monet muut jazz-legendat.
Asiakkaiksi Cotton Clubille pääsivät vain valkoihoiset. Mustaihoiset esiintyjät esiintyivät ja nauttivat suurta suosiota, mutta he eivät saaneet seurustella asiakkaiden kanssa. Niin Ellingtonin kuin muidenkin Harlemista tulevien mustaihoisten artistien edellytettiin esittävän Cotton Clubilla ”eksoottista viidakkomusiikkia” valkoihoisen asiakaskunnan iloksi. Pääsymaksu Cotton Clubille oli poikkeuksellisen kova, mikä onneksi näkyi myös esiintyjien palkkioissa ja auttoi omalta osaltaan hyväksymään rasistiset olosuhteet.
Klubilta radioidut lähetykset tekivät tuolloin vielä nimellä Duke Ellington and His Jungle Band tunnetusta yhtyeestä yhden 1920- ja -30-luvun tunnetuimmista ja vetovoimaisimmista esiintyjistä.
Myöhemmin The Duke Ellington Orchestra levytti säännöllisesti usealle eri levy-yhtiölle ja esiintyi elokuvissa. Ellington toimi myös muurinmurtajana, kun amerikkalainen jazz murtautui maailman markkinoille. 1960-luvulla hän teki yhtyeineen laajan maailmankiertueen, jolloin orkesteri nähtiin esiintymässä Helsingin Kulttuuritalollakin vuosina 1963 ja 1964.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki