Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka

AKUSTIIKAN LIPUNMYYNTI

Avoinna ma-pe 12-18 ja la 12-15, sekä tuntia ennen tapahtumia.
044 429 4545 | akustiikkainfo@ylivieska.fi

Liput ostettavissa myös www.ticketmaster.fi

Lipunvarauskäytäntömme uudistui lipunmyyntijärjestelmän vaihdoksen myötä ja käytännöt yhtenäistyivät.

Lippuvaraukset säilyvät järjestelmässämme voimassa kaksi viikkoa, jonka jälkeen ne palautuvat takaisin myyntiin.
Lippuvaraukset ainoastaan Akustiikan lipunmyynnin kautta aukioloaikoina.
Jos tapahtumaan on aikaa kaksi viikkoa tai alle, emme valitettavasti voi ottaa vastaan varauksia.

Mikäli lipussa on ennakkohinta, on se lunastettava viimeistään tuntia ennen tapahtuman alkua, saadakseen lipun edullisemmalla ennakohinnalla. Käytäntö koskee myös lippuvarauksia.


KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

KEVÄTKAUDEN 2019 OHJELMISTO


KE 20.3. KLO 18:00

SAVE & ELONKOLINA

Liput 5 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

SAVE

SAVE on raikkaan ja kivenkovan asenteen omaava pop/rock -yhtye. Bändin pitkä yhteinen historia on muodostanut bändistä yhteen hiileen puhaltavan keikkajyrän.

Viime vuosina SAVE on lyönyt itsensä läpi Suomen nuorisomusiikin terävimpään kärkeen. Marraskuussa 2018 yhtye julkaisi toisen täyspitkän albuminsa ”Soihduksi pimeään”, jolta on julkaistu singlet, Soihduksi pimeään, Sidottuna, Tanssi mun kaa feat. Sofia Voltti ja Revontulia feat. Julia. Revontulia-single teki näyttävän sisääntulon nousemalla Suomen Spotifyn viraalilistan sijalle 6.

Yhtye on julkaissut urallaan myös Maailma kirkastuu kanssasi -EP:n (2013) ja Kaliforniasta Siperiaan -CD:n (2015).

Keikalla bändin karisma puree kuulijaan ensihetkestä lähtien. Livenä SAVE on parhaimmillaan ja vauhdikas show tarttuu väistämättä myös yleisöön!

Jäsenet:
Niko Marjakangas
Mikko Keskinen
Roope Rantala

Elonkolina

Elonkolina on 4 ylivieskalaisnuoren muodostama yhtye, joka soittaa pääosin akustista musiikkia erittäin monipuolisella soitinkokoonpanolla. Yhtyeen biisivarasto on täynnä monenlaisia covereita: suomenkielisiä, englanninkielisiä, meneviä, rauhallisia, iloisia sekä surullisia. Elonkolina haluaa tarjota keikoilla sekä iloista meininkiä että tunnelmallista tulkintaa.

Jäsenet:
Tekla Knuutila
Venla Knuutila
Pinja Kärkkäinen
Tuomas Salo


TO 21.3. KLO 19:00

MICHAEL MONROE

Liput 28 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Michael Monroe on yksi rockin historian menestyneimmistä suomalaismuusikoista.

Hanoi Rocks -yhtyeen laulajanakin tunnettu Monroe on jatkanut menestyksekästä soolouraansa läpi 2010-luvun.

Monille suomalaisille Monroe on tuttu myös tuomarinpenkiltä Voice of Finland ja X Factor -ohjelmista.

Konsertissa ei väliaikaa. Kahvila anniskeluoikeuksineen palvelee tuntia ennen konserttia.


LA 23.3. KLO 19:00

JARKKO AHOLA - PIANO FORTE

Liput 32 €.

Ahola tunnetaan parhaiten vokalistina, bassokitaran soittajana ja yhtenä kolmesta Teräsbetonin laulunkirjoittajasta. Jarkon syvä intohimo musiikkia kohtaan on johtanut hänen osallistumiseensa muissa onnistuneissa projekteissa kuten Northern Kings ja Raskasta Joulua, muiden muassa. Teräsbetonin jäätyä pitkälle tauolle, Jarkko on keskittynyt uuteen hard rock bandiinsa AHOLAan, jossa hän soittaa kitaraa ja laulaa englanniksi. Sen lisäksi hän nauttii pienillä akustisilla keikoilla esiintymisestä.


KE 27.3. KLO 18:00

PIANISTI RISTO-MATTI MARIN - ROMANTIIKAN KUOHUJA

Liput 10 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kesto n. 1h. Ei väliaikaa.

Richard Faltin: Muunnelmia omasta teemasta (1861)
Johann Sebastian Bach – Alexander Siloti: osa Air orkesterisarjasta nro 3
Ilmari Hannikainen: Pianosonaatti c-molli, op. 1 (1912)
I Introduzione. Maestoso e molto rubato - Allegro appassionato ma non troppo
II Andante cantabile
III Scherzo. Vivace alla burlesca
IV Finale. Moderato distinctamente - Allegro con fuoco e molto energico
Richard Wagner – Franz Liszt: Isoldes Liebestod
Alexandr Borodin – Alexander Kamensky: Polovetsilaistanssit.


PE 29.3. KLO 19:00

YSTÄVÄN LAULU - SLAAVILAINEN ILTA

Liput 36 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertti täynnä suomalaisten rakastamia, slaavilaisia lauluja, romansseja ja muistoja herättäviä sävelmiä. Suurien tunteiden illan konsertti on nimeltään ”Ystävän laulu – slaavilainen ilta”. Nimikkokappale on yksi suomalaisten nimeämistä slaavilaisista suosikkilauluista. Konsertissa lennetään toivelaulujen siivin – liidetään Moskovan valoista, Mandshurian kummuille ja Uralin pihlajien alle.

Solisteina ovat Milana Misic, Amadeus Lundberg ja Tomi Metsäketo. Konsertin solistit ovat kaikki sarallaan esittäneet slaavilaisia lauluja, niin konserteissa kuin levyilleen, ja he loihtivat konserttiin käsin kosketeltavan tunnelman. Musiikista vastaa kiitelty Juha Tikan orkesteri.


SU 31.3. KLO 18:00

LAURI TÄHKÄ - PALAVAA VETTÄ 2019

Liput 39,50 €.
Suuren suosion vuoksi esitys on varauksineen täynnä.

Lauri Tähkä -yksi suomen valovoimaisimmista tähdistä lähtee mittavalle konserttisalikiertueelle keväällä 2019 uuden albumin myötä.

Palavaa Vettä -kiertue on länsäolevaa ja intensiivistä Tähkää:
Rujoa ja kaunista, herkkää ja karua, sydämen tyyntä ja myrskyä -sitä mitä meidän jokaisen sisällä palaa. Jokainen konsertti on ainutlaatuinen, erilainen ja pysäyttävä. AIna yhdessä yleisön kanssa hetkessä elämistä ja vahvasti tuntemista. Palavaa Vettä on pala kokonaista elämää.

Väkevänä kuin metsä, pauhaavana kuin sydän, pehmeänä kuin veden paino, mattolaitureilta Napolin moottoriteille, yön pimeästä kevään valoon.

¨Olen pitkään kirjoittanut näitä lauluja ja malttamattomana odotan, että sinä pääset kuulemaan niitä. Toivon näkeväni sinut keväällä konserteissa. Unohdetaan yhdessä maalliset murheet ja annetaan palaa -Palavaa Vettä 2019 kiertueella¨.-


TI 2.4. KLO 18:00

TEKEMISEN VOIMA JA VAIKUTTAMINEN OMAN MERKITYKSEN LUOMISESSA

Vapaa pääsy.

Meeri Koutaniemi, 31, on kuusamolaissyntyinen vapaa valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi. Hänen työnsä valokuvaajana ja journalistina ulottuu yli 50 maahan.

Koutaniemen työn keskiössä on ihmisen oikeus määritellä identiteettinsä ja toimijuutensa yhteiskunnassa. Koutaniemi keskittyy työssään kysymyksiin vallasta ja muutoksesta sosiopoliittisessa viitekehyksessä.

Koutaniemi valittiin Vuoden Lehtikuvaajaksi vuosina 2012 ja 2013 sekä saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Koutaniemi on julkaissut Suomessa yhteensä kuusi kirjaa itsenäisistä kuvajournalisista tutkimusprojekteistaan. Tällä hetkellä Koutaniemi työstää tietokirjaa tyttöjen ympärileikkauksesta.


KE 3.4. KLO 18:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO - VALLOITTAVAT VASKET JA MUITA SULOISIA SOITTIMIA

Vapaa pääsy.

Soitinesittelykonsertti.


TO 4.4. KLO 19:00

MUSIIKKINÄYTELMÄ: UNTO MONONEN - LAULUT JA ELÄMÄ

Liput 25 €. Ryhmät min 10 hlöä 23 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Värikäs ja tunteikas musiikkinäytelmä Unto Monosen elämästä.

Lauluja,jotka ovat säilyneet suomalaisten sydämissä jo monen sukupolven ajan. Satumaa,Tähdet meren yllä, Lapin tango, Onnenmaa, Sateen tango...

Rooleissa:
Tangoprinssi 2015 Kalle Jussila,
tangofinalisti 2018 Raisa Laine,
laulaja ja laulunopettaja Martta Saksa ja
Laila ja Olavi-laulukilpailun voittaja 2017 Timo Lahtimo

Säestyksestä vastaa Satumaa orkesteri


PE 5.4. KLO 19:00

JESSE KAIKURANTA JA TALLARI - LAULUNI

Liput 25 €. Opiskelijat, työttömät, varusmiehet ja eläkeläiset 20 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

KP -etukortti etu maaliskuussa: liput 22 €

Jesse Kaikuranta laulaa kansanmusiikkiyhtye Tallarin kanssa mielikansanlaulujaan.

Jesse Kaikuranta on luokiteltu debyytistään lähtien pop-genreen, mutta monipuolinen laulaja on myös kouluttautunut laulunopettaja, joka pystyy ottamaan eri genret haltuun varmalla tyylitajullaan. Kansanlaulu on ollut aina Jessen sydäntä lähellä, ja kansanmusiikki tuli laajemmin tutuksi jo opiskellessa Kaustisen musiikkilukiossa. Siellä Jesselle tuli tutuksi myös kansanmusiikin ammattiyhtye Tallari, josta Jesse saa seurakseen Tallarin Ritva Talvitien viulun ja 2-rivisen haitarin, Katri Haukilahden viulun ja avainviulun, Sampo Korvan kitarat ja harmoonin sekä Arto Anttilan pystybasson. Herkät ja ilmavat sovitukset ovat Tallarin käsialaa ja antavat hienosti tilaa Jessen pysäyttävälle äänelle.

Jessen ja Tallarin varsinainen yhteistyö alkoi Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 2016, jonne heiltä tilattiin yhteinen konsertti. Niin kuulijat kuin esiintyjät nauttivat suuresti ja yhteistyö toimi moitteettomasti, joten sitä päätettiin jatkaa.


LA 6.4. KLO 19:00

HAPPORADIO - JOTAIN KAUNISTA

Liput alkaen 29,50 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa on väliaika.

HAPPORADIO: JOTAIN KAUNISTA –konserttisalikiertueelle lisäkonsertteja!

Happoradion menestyksekäs konserttisalikiertue saa runsaan kysynnän vuoksi jatkoa huhtikuussa. Suomirockin suurnimi konsertoi lauantaina 6.4. Ylivieskan Akustiikassa ja sunnuntaina 7.4. Rovaniemen Korundissa.

Seitsemän studioalbumia ja yhden tuplakokoelman julkaisseen suomirockin kärkikastiin kuuluvan Happoradion suosio on vuodesta toiseen kasvanut tasaisesti. Vuonna 2001 perustetun yhtyeen uralle on mahtunut lukuisia kulta- ja platinalevyjä sekä listaykkösiä. Sen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Pois Kalliosta, Tavikset, Puhu äänellä jonka kuulen, Che Guevara, Ihmisenpyörä, Pelastaja, Älä puhu huomisesta ja Valopallo. Laulaja Aki Tykki hurmasi televisiokatsojat Nelosen supersuositussa Vain elämää –ohjelmassa keväällä 2018. Happoradion viimeisin albumi Kauniin kääntöpiiri julkaistiin 2017. Yhtye julkaisi tammikuussa uuden kappaleensa Tehdään jotain kaunista.

Aki Tykki:
"Rakastan kaikenlaista keikkailua, ehkä näitä konserttisaleja kuitenkin kaikkein eniten. Läpitutut hitit ja harvinaisemmat kaunottaret nousevat ihan uusille tasoille konserttisaliympäristössä viulistien kanssa esitettyinä. Vuoden 2014 Eleganttimarssimme oli niin hieno kokemus ja sai niin upeaa palautetta, että olemme hinkuneet uudelle salirundille siitä lähtien.
Salikeikat ovat ikärajattomia ja loppuvat ihmisten aikoihin, eli ne soveltuvat laajemmalle yleisölle kuin perinteiset klubikeikkamme. Pääsemme myös tapaamaan kuulijoitamme silmästä silmään – jokaisen konsertin jälkeen järjestämme nimmarisession jonne meitä voi tulla tervehtimään pian konsertin päättymisen jälkeen.
Nähdään konsertissa.
Ja tehdään jotain kaunista."


SU 7.4. KLO 15:00

LAPUALTA LAATOKALLE - RADIOITU ASEVELI-ILTA SIELTÄ JOSTAKIN

Liput 15 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa ei ole väliaikaa. Kahvila palvelee tuntia ennen konserttia. Konsertin kesto n. 1h.

Konsertin järjestää LC Ylivieska yhteistyössä Ylivieskan kulttuuripalvelujen kanssa.

Lapuan Mieslaulajat on esittänyt Sota-ajan lauluja -konserttia Lapualla, Tampereella ja Seinäjoella keväästä 2009 alkaen yli 2000 kuulijalle. Konsertti on tuonut tämän päivän ihmisille mieleen muistoja ja tuntoja kotirintamalta. Lapuan kaupungin kulttuuritoimi on palkinnut kuoron Lapualainen kulttuuriteko 2009 -kunniakirjalla. Näiden asioiden innoittamana Lapuan Mieslaulajat halusi vielä vuosien jälkeenkin julkaista äänitteen, jossa kerronta ja laulut vievät kuulijan Aseveli-illan tunnelmaan sinne jonnekin. Äänitteen avulla kuoro haluaa olla perinteen siirtäjänä ja osoittaa kiitollisuutta sota-ajan sukupolville. Konserttikokonaisuuden onnistumisen eteen ovat kaikki kuorolaiset tehneet suuren työn. Erityiskiitoksen ansaitsevat kuitenkin kuoron silloinen puheenjohtaja Juhani Marttila laulujen hankkimisesta ja konsertin käsikirjoituksen tehnyt edesmennyt Mirja Mattila. -Manu Malkamäki-

Johtaa: Maunu Malkamäki
Käsikirjoitus: Mirja Mattila
Sotilaspoika: Mika Kerttula
Kertoja: Teppo Ylitalo
Vartiomies: Markku Vesala
Harmonikka: Reijo Sippola


KE 10.4. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO - HUHTIKUUN HARMONIAT

Vapaa pääsy.

Kamarimusiikkikonsertti.


PE 12.4. KLO 19:00

VESTERINEN YHTYEINEEN - FAARAOIDEN AIKA

Liput 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Faaraoiden aika saapuu - Vesterinen Yhtyeineen julkaisee keväällä uuden albumin ja lähtee sen myötä konserttikiertueelle

Hurjaa keikkasuosiota nauttiva Vesterinen Yhtyeineen julkaisee kuudennen albuminsa 1. maaliskuuta 2019. Yhtye lähtee Faaraoiden aika -nimeä kantavan levyn myötä parikymmentä keikkaa kattavalle konserttikiertueelle. Bändi on työstänyt uutta albumia pop-tuottaja Jonas Olssonin kanssa tavoitteenaan yhdistää iso vanhojen aikojen rock-bändi moderniin poppiin. Levyn kappaleiden tekoon on osallistunut ennätysmäärä bändin jäsenistä, mikä on rikastanut yhtyeen sointia entisestään. Bändi on kasvanut viime kevään konserttisalikiertueen ja uuden levyn myötä kymmenhenkiseksi. Sama iso kokoonpano tullaan näkemään myös kevään levynjulkaisukonserteissa. Faaraoiden aika -kiertue kattaa sekä konserttisaleja että perinteisiä rock-klubeja. Yhtyeen mielestä keikoilla ei juuri eroja ole, bändi osaa taikoa yhteisöllisen ja riehakkaan klubitunnelman konserttisaliin ja samalla herkistää kappaleillaan myös rock-klubien yleisön.

-Faarao -teema syntyi viime keväänä orkesterimme keskuudessa ja siitä tuli ikään kuin oma salaseuramme. Faarao on symboli vähään tyytyvälle ja rakastettavalle "kylähullulle", joka loistaa ilman kultaisia vaatteita. Faaraoiden aika -nimi tarkoittaa meille erityisesti yhteisöllisyyden ja välittämisen lisääntymistä, Tero Vesterinen valottaa albumin nimeä.

Vesterinen Yhtyeineen:
Tero Vesterinen - Laulu
Teemu Jokinen - Rummut
Markus Piha - Basso
Petri Kivimäki - Kitara
Mikko Enqvist - Kitara
Iikka Kotaja - Koskettimet
Janne Riionheimo - Koskettimet
Leo Kylätasku - Puhaltimet
Heini Ikonen - Taustalaulu
Jepa Lambert - Taustalaulu

Teknikot:
Ilkka Riihikallio - Saliääni
Petri Andersen - Lavatekniikka ja monitorit

Vesterinen Yhtyeineen
Facebookissa
Instagramissa
Spotifyssa
bändin kotisivut


LA 13.4. KLO 19:00

YLIVIESKAN KARAOKEKERHO - LAULUJA RAKKAUDESTA JA RAKASTAMISEN VAIKEUDESTA

Liput 15 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Ylivieskan karaokekerhon perinteisen kevätkonsertin teemana on tänä keväänä rakkaus, josta on tehty tunnetusti lukuisia ihania ja ikimuistoisia lauluja.

Rakkauteen ei tunnetusti kuulu vain rakastumiseen liittyvä tunnekuohu, vaan myös ikävä, pettymykset ja kaipuu sen ainoan ja oikean rakkauden löytymisestä. Karaokekerhon laulajat ovat laatineet tästä laajasta aihepiiristä oman ohjelmistonsa, josta kuulijat löytävät varmasti monia itselleen tuttuja muistorikkaita kappaleita.

Karaokekerho on saanut useita uusia jäseniä, joita yleisöllä on nyt mahdollista päästä ensi kertaa kuulemaan.

Konsertissa laulavat Anne Ahola, Jarmo Ahola, Aija Autio, Jouko Hannula, Sulo Hannula, Tuula Hannula, Jouko Herranen, Pekka Immonen, Tarja Koponen, Jukka Kytökorpi, Sari Leskelä, Kristiina Mäki, Lea Nilsèn, Markku Partala, Leila Parviainen, Heimo Pylväinen, Eila Rautio, Pekka Roiko, Reijo Talus, Tenho Tokola, Paula Vapola, Merja Viljamaa, Päivi Vuolteenaho, Vappu Vuolteenaho, Tarja Vähäkangas ja Sanna Yli-Kotila.


TO 18.4. KLO 19:00

SILVENNOINEN, FÖRSTI, HELA & BAND

Liput 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Suomalainen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin näyttelijänäkin. Silvennoinen keikkailee ahkerasti usean kokoonpanon kanssa, viimeisimpänä Silvennoinen & Maijanen Band ja SF-Blues. Kunnioitettavan työn bluesin saralla tehnyt Silvennoinen valmistelee keikkailun ohella myös uutta soololevyään.

Lukuisissa tv-ohjelmissa ja yhtyeissä esiintynyt Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea räväkkänä Jo Stance -yhtyeen solistina, sekä Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana. Suomeen ykköslaulajiin lukeutuva Försti nousi koko kansan tietoisuuteen viimeistään Tähdet Tähdet -tv-ohjelmasta.

Heikki Hela tunnetaan muun muassa legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä. Hänen laulajauransa alkoi 1980-luvulla ja tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Uneton yö ja Hillitön hopeinen kuu. Vuonna 1994 Hela palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana. Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä kuusi albumia, joista uusin, Yhdessä & Erikseen, julkaistiin marraskuussa 2017. Albumilta on lohkaistu Saaren taa, Maanantaikappale ja Kuubalainen mies -singlet.

Nyt nämä ”nuoret” lahjakkaat muusikkokonkarit lähtevät jo toiselle kiertueelleen helmikuussa 2019. Tarkoituksenaan tehdä vappuun mennessä 15-20 konsertti- tai klubi -esiintymistä ympäri suomen ja jatkaa kiertuetta 15.7-31.8 välisen ajan.

Artistien mukaan konserteissa kuullaan bluesia, soulia ja poppia. Orkesteriin kuuluu myös muita pitkän linjan muusikoita: Anssi Nykänen (rummut), Harri Rantanen (basso) ja Matti Paatelma (koskettimet).


PE 19.4. KLO 19:00

SAMULI PUTRO - PIENET RUKOUKSET

Liput 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Samuli Putron albumi Pienet Rukoukset julkaistaan 1.3.2019

Kiertue saapuu Ylivieskan Akustiikkaan pitkänäperjantaina 19.4.2019. (Konsertissa on väliaika)

Samuli Putro - laulu, kitarat, kosketinsoittimet
Jaakko Kujala - loopperit
Kari Hyvärinen - äänitekniikka


TI 23.4. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO - RYTMIMUSIIKIN KONSERTTI

Vapaa pääsy.


KE 24.4. KLO 13:00

TEATTERI TÄHTIPARAATI - PINOKKIO

Liput 10 €, sisältää pullan ja kahvin / mehun.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

"...köysiä mä tahdo en
mä ilman niitä seikkailen
köysistä mä roiku en
ja siksi laulelen..."

Carlo Collodin sadun pohjalta käsikirjoittanut ja ohjannut Eija-Liisa Pokki.

Lisätietoja: Eija-Liisa 040 539 3507.

Yhteistyössä Ylivieskan seudun kansalaisopisto, Lions Club Ylivieska, Lions Club Savisilta ja Lions Club Huhmari.


TO 25.4. KLO 13:00

TEATTERI TÄHTIPARAATI - PINOKKIO

Liput 10 €, sisältää pullan ja kahvin / mehun.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

"...köysiä mä tahdo en
mä ilman niitä seikkailen
köysistä mä roiku en
ja siksi laulelen..."

Carlo Collodin sadun pohjalta käsikirjoittanut ja ohjannut Eija-Liisa Pokki.

Lisätietoja: Eija-Liisa 040 539 3507.

Yhteistyössä Ylivieskan seudun kansalaisopisto, Lions Club Ylivieska, Lions Club Savisilta ja Lions Club Huhmari.


PE 26.4. KLO 19:00

KIRKA-MUSIKAALI HETKI LYÖ

Liput 39 €. Eläkeläiset 36 €. Opiskelijat ja työttömät 28 €. Ryhmät min 20 hlöä 36 €. Ryhmät min 40 hlöä 34 €.
S-Etukortilla 35 €, merkitse kortin numero tilauksen tietoihin kohtaan etukortti.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Musikaali kaikkien suomalaisten rakastamasta laulajasta ja musiikkimaailman ikonista.

Kirka Kirill Babitzin on yksi Suomen menestyneimmistä artisteista. Hän oli maamme ensimmäinen oikea rocktähti, joka sai peräänsä villisti kirkuvat fanilaumat. Kirka oli venäläisen emigranttitaustansa vuoksi eksoottinen ilmestys tummine hiuksineen ja sinisine silmineen, hän oli täynnä karismaa ja kuin luotu tähdeksi. Oma suku ja perhe sisaruksineen olivat Kirkalle aina tärkeitä. Kirka lauloi persoonallisella äänellään tiensä suomalaisten sydämiin monipuolisesti rockilla, iskelmillä ja balladeilla heavyrockiakaan unohtamatta.

Musikaali on matka Kirkan vanavedessä 60-luvulta lähtien aina 2000-luvulle asti. Kirkan ohella tapaamme suomalaisen kevyen musiikin merkkihenkilöitä kuten Sammyn, Muskan, Dannyn, Katri Helenan, Kassu Halosen, Hectorin ja Pave Maijasen. Koemme esityksessä laulajan pitkän uran eri vaiheita, Euroviisujen ja Syksyn sävelten huumaa, menestystä, rakkautta ja suuria suruja.

Kirkaa esittää Voice of Finland -kisastakin tuttu valovoimainen tähti Ilari Hämäläinen. Musikaalissa kuullaan suuri joukko ikimuistoisia kappaleita, kuten Hetki lyö, Leijat, Hengaillaan, Surun pyyhit silmistäni, Kahden hullun matka, Daada Daada, Yli synkän virran, Puhelinlangat laulaa, Lumi teki enkelin eteiseen, Krokotiilirock ja Kirjoita Postikorttiin.

Esiintyjät
Kirka Babitzin: Ilari Hämäläinen
Sammy Babitzin: Matthau Mikojan
Muska: Piritta Lumous
Kirkan isä: Petri Lairikko
Kirkan äiti: Piritta Lumous
Kirsti Mikkola, Paula Nummela: Elisa Lairikko
Kassu Halonen, Danny: Petri Lairikko
Remu Aaltonen: Juha Kinnunen
Katri Helena: Elisa Lairikko
Anna Babitzin: Isabella Lairikko

Muita rooleja mm. Hector, Pave Maijanen, yhtyeiden jäsenet, tanssijat, taustalaulajat.


LA 27.4. KLO 13:00

TEATTERI TÄHTIPARAATI - PINOKKIO

Liput 10 €, sisältää pullan ja kahvin / mehun.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

"...köysiä mä tahdo en
mä ilman niitä seikkailen
köysistä mä roiku en
ja siksi laulelen..."

Carlo Collodin sadun pohjalta käsikirjoittanut ja ohjannut Eija-Liisa Pokki.

Lisätietoja: Eija-Liisa 040 539 3507.

Yhteistyössä Ylivieskan seudun kansalaisopisto, Lions Club Ylivieska, Lions Club Savisilta ja Lions Club Huhmari.


LA 27.4. KLO 19:00

TUOMAS JOKITALO - LUONASI

Liput 15 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa on väliaika.

Levynjulkistamiskonsertti yhdessä Tommys -bändin kanssa.


TO 2.5. KLO 19:00

FADO E AMOR - PORTUGALILAISEN MUSIIKIN ILTA

Liput 15 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertti on Akustiikan näyttelysalissa, ei väliaikaa.

Esiintyjinä solisti, fadista Anita de Coteau säestäjänään kitaristi Jari Lehtonen. Laulukielenä portugali, puheet suomeksi.


LA 4.5. KLO 14:00

PATE JA IHMEELLINEN ENO

Liput 15 €. Perhelippu (4 hlöä) 50 €, vain Akustiikasta.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Pikku Kakkosesta tutut esiintyjät Veera Degerholm, Jaakko Loukkola ja Tuomo Rannankari saapuvat kulttuurikeskus Akustiikkaan Timo Parvelan kirjaan perustuvalla koko perheen musiikkinäytelmällä Pate ja ihmeellinen eno. Mukana myös Tuomon uusia, esitystä varten säveltämiä lastenlauluja!"


KE 8.5. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO - TOUKOKUUN TAITAVAT

Vapaa pääsy.


TO 9.5. KLO 19:00

EINÖ GRÖN 80-VUOTISJUHLAKONSERTTI

Liput 32 €. Ovelta 37 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertin kesto on 2 x 45 min ja puolen tunnin väliaika.

Iskelmälegenda Eino Grön 80-vuotiskiertueelle keväällä!

Suomalaisten suursuosikki Eino Grön täyttää 80 vuotta ja lähtee tasavuosiensa kunniaksi juhlakiertueelle ympäri Suomen. Häntä säestää kiertueella 80-vuotisjuhlaorkesteri. Kiertue alkaa helmikuun lopulla Turusta ja päättyy toukokuussa äitienpäivänä Pelloon. Muut paikkakunnat ovat Espoo, Helsinki, Oulu, Lahti, Pori ja Tampere. Lisäksi juhlakiertue yltää lukuisin esiintymisin myös Ruotsiin.

Uransa jo 1950-luvun lopulla aloittanut Grön muistetaan erityisesti monista legendaarisiksi muodostuneista tango-levytyksistä, kuten Seinillä on korvat, Sä kuulut päivään jokaiseen ja Illan viimeinen tango. Hänen läpimurtonsa oli vuonna 1958 julkaistu Liian paljon rahaa. Eino Grön on ollut koko uransa ajan ahkera levyttäjä, ja hän esiintyy yhä säännöllisesti niin tanssipaikoilla kuin konserttisaleissa. Hänestä on tehty myös musikaali ja hänen elämästään on kirjoitettu kirjoja. Syksyn sävelen Eino Grön voitti vuonna 1997 kappaleella Vähemmän kiirettä, enemmän aikaa. Iskelmä-Finlandia -palkinnon hän saavutti 2007.

Eino Grön on ikuinen osa suomalaista kevyen musiikin historiaa. Hänen vähäeleinen mutta karismantäyteinen esiintymisensä on lumonnut suomalaisia jo vuosikymmenten ajan. Keväällä hän juhlii ansaitusti merkkipäiväänsä ja saapuu sen kunniaksi ilahduttamaan musiikkinsa ystäviään komean kokoonpanon kera myös Ylivieskan Akustiikkaan 9.5.2019.

Konsertissa Eikka jakaa kaikille naisille orvokin. Anna lahja äidille.


PE 10.5. KLO 19:00

JP LEPPÄLUOTO - OMALLA MAALLA

Liput 22 €.

Kymmenen konsertin kiertue huhti-kesäkuulla

Keikoilla kuullaan uusia sovituksia Leppäluodon aiempien yhtyeiden Charonin ja Harmajan biiseistä.

Loppuvuoden menestyksekkään konserttisalikiertueen jälkeen JP Leppäluoto lähtee ”Omalla maalla” -kevätkiertueelle triolla, johon lukeutuvat kitaristi Samuli Erkkilä ja sellisti Elias Kahila. Kiertue alkaa huhtikuussa Hämeenlinnan Suistoklubilta päätyen kesäkuun puolivälissä Leppäluodon synnyinkaupunkiin Raaheen, jossa luvassa on ulkoilmakeikka Ruiskuhuoneella.

Kymmenellä keikalla kuullaan Suomen karismaattisimpiin ääniin lukeutuvan Leppäluodon uusia versioita ja tulkintoja miehen aiempien yhtyeiden kuten Charonin ja Harmajan tuotannosta.

”Alussa oli duo, kuokka ja Leppäluodon Jussi. Sitten syntyi trio, jonka kanssa kuokimme biisimateriaalin ikiroudasta. Nyt se on saanut ennen kuulemattoman muodon! Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen keikkasetti”, toteaa Leppäluoto.

Juha-Pekka ”JP” ”Jussi” Leppäluoto on tunnettu suomalainen metalli- ja hardrock -laulaja, joka on toiminut solistina Charon-, Harmaja- ja Northern Kings -yhtyeissä sekä Raskasta Joulua -levyillä ja -kiertueilla. Leppäluoto on myös musiikkiteatteritähti, joka tekee sävellystöitä niin bändituotantoihin kuin teatteriproduktioihin.


LA 11.5. KLO 19:00

THE SAINT FISH BIG BAND GOES SOUL

Liput 18 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

The Saint Fish Big Band on Kala- ja Pyhäjokilaakson muusikoista vuonna 1997 perustettu kokoonpano, jota johtaa musiikin maisteri Jouko Kantola. Orkesterin tämän kevään konsertti on pyhitetty soulin klassikoille, kuten Aretha Franklinin, Chaka Khanin ja Ray Charlesin ohjelmistolle.

Solisteiksi saadaan loistavia laulajia: Johnny Gustafsson Turusta (ex Kaamos, Bogart Co), Jenna Kosunen (Wagtails), Pauliina Sormunen (Juhlaorkesteri Satumaa) ja Sini Spoof, joka on Jyväskyläläinen huipputason laulupedagogi.

Samassa konsertissa esiintyy palkittu, globaalisti menestynyt lauluyhtye, Emma-voittaja Tuuletar, joka esittää omia vocal hop -tyylin svengipalojaan etnopohjalta.

Tuuletar on noussut viime vuosina huimaan kansainväliseen menestykseen. Yhtyeen monitaitoiset laulajat luovat äänillään mielenkiintoisen musiikillisen maailman, jossa eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä kohtaavat suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki.

Tuuletar - vocal folk hop

Tuuletar on noussut viime vuosina huimaan kansainväliseen menestykseen. Yhtyeen monitaitoiset laulajat luovat äänillään mielenkiintoisen musiikillisen maailman, jossa eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä kohtaavat suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki.

Youtube: Kohma Live at WOMAD 7/2018
Spotify: Tules maas vedes taivaal (2016)
Tuuletar
Facebook


KE 15.5. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO - RYTMIMUSIIKIN KONSERTTI

Vapaa pääsy.


LA 18.5. KLO 18:00

VIIHDEKUORO LEIJAT - VARJOA JA VALOA

Liput 15 €. 12-vuotiaat ja alle 5 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa on väliaika.

Elämän suuria tunteita ja sävyjä värittävä Kevätkonsertti Viihdekuoro Leijalta!

4-ääninen, yli 30 hengen naiskuoro musisoi tällä kertaa Kevätkonsertin merkeissä. Laulut koskettavat jokaisen ihmisen elämää, suurine ilon ja surun tunteineen. Tämä konsertti ei jätä ketään kylmäksi!

Laulut ovat pääosin 2000-luvun tunnettuja ja suosittuja kappaleita. Illan ohjelmisto sisältää myös solistiesityksiä.

Kuoroa säestää huippumuusikoista koostuva bändi: Jouko Kantola, Juha Ylikotila, Sami Hakala ja Ilmo Salmela. Kuoronjohtajana toimii Susanna Hakala.


SU 19.5. KLO 14:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO - VIESKA SINFONIETTA

(TULOSSA MYYNTIIN)


KE 22.5. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO - TOUKOKUUN TAITAVAT

Vapaa pääsy.


MA 27.5. KLO 19:00

HURMIO À LA TEEMU ROIVAINEN & HENRIK PERELLÓ

Liput 34 €. Eläkeläiset ja ryhmät, min. 5 hlöä 31 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

HURMIO à la Teemu Roivainen, Henrik Perelló (viulu) ja HT Combo!

Konsertissa ikivihreitä klassikoita 50-, ja 60-luvuilta!

Hurmio à la Teemu Roivainen konsertissa tangokuningas Teemu Roivainen on vahvasti legendaaristen Olavi Virran ja Frank Sinatran jalanjäljillä. Tiedämme Teemun ehkä aikansa parhaaksi tangojen tulkitsijaksi ja tässä konserttisarjassa Teemu ottaa haasteen myös kaikkien aikojen parhaaksi viihdelaulajaksi arvioidun Frank Sinatran hittikappaleitten tulkinnoista.

Herkullisen lisämausteen tulkintoihin antaa viulutaiteilija Henrik Perellón virtuoosimainen viulunsoitto ja loistavat Teemulle tilaustyönä tehdyt, tango-sovitukset.

Takuuvarmana säestäjänä toimii Tamperelainen huippuorkesteri HT Combo mini Big Band solisteineen!

Tule kuulemaan Teemun loistavia tulkintoja klassisista ikivihreistä tangoista Hurmio, Desire, Mustasukkaisuutta, Romanesca jne … sekä hittikappaleista My Way, Strangers In The Night, New York New York, Moon River jne …!


SYYSKAUDEN 2019 OHJELMISTO

PE 4.10. KLO 19:00

MAGGIE REILLY - THE VOICE OF THE MIKE OLDFIELD BAND

Liput 30 €. Ovelta 35 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Maggie Reillyllä on valtava kokemus musiikkialalta: Cado Bellen jazz/funkista esityksiin Karl-Heinz Stockhausenin kanssa, yhteistyöhön progerokkari Mike Oldfieldin kanssa, Creamin Jack Brucen ja Pink Floydin Dave Gilmourin kanssa laulettuihin duettoihin, ysärin europoppiin ja viime vuosikymmenien mietteliäisiin sooloalbumeihin.

Maggien ura alkoi vuonna 1970 hänen äänitettyään ensimmäisen singlensä ”Imagine Me”. Pian sen jälkeen hän tapasi kosketinsoittaja Stuart MacKillopin ja perusti yhtyeen ”Joe Cool”. 70-luvun keskitienoilla Joe Cool muuttui nopeasti sisäpiirin esiintymisistä skottilaiseksi pop-ilmiöksi yhdistyttyään yhtä tunnetun mutta enemmän jazz-suuntautuneen yhtyeen ”Up” kanssa, muodostaen merkittävän skottilaisen funk-rock-bandin Cado Bellen. Valitettavasti vuonna 1976 punk rock hukutti kaikki muut musiikkityylit briteissä ja yhtye hajosi.

Elettyään ja työskenneltyään Irlannissa, Maggie muodosti paljon ylistetyn kumppanuutensa Mike Oldfieldin kanssa vuonna 1980, tuottaen tunnettuja kappaleita kuten ”Moonlight Shadow”, ”To France” ja Hall & Oates-hitin ”Family Man” jonka johdosta hänet palkittiin ASCAP-palkinnolla vuonna 1984.

Lähdettyään Oldfieldin kanssa eri teille ja perustettuaan perheen, Maggie palasi soolouralleen ja ansaitsi tihenevällä tahdilla palkintoja. Vuonna 1991 hän yhdisti voimansa Saksalaisen julkaisijan Mambon kanssa ja tuotti albuminsa ”Echoes”, jota varten hän kirjoitti massiivisen maailmanlaajuisen hittinsä ”Everytime we Touch” ja Eurooppalaiset hittinsä ”Wait” ja ”Tears in the Rain”.

Albumi ”Midnight Sun” seurasi edeltäjäänsä vuonna 1992 hiteillä ”Follow the Midnight Sun” ja ”What About Tomorrow’s Children”.

Vuonna 1996 valmistui hänen ensimmäinen albuminsa EMIn alla. ”Elena” oli siirtyminen pois Mambo-ajan poplauluista kohti oivaltavampaa laulunkirjoitustyyliä, kuten tunnelmallisessa otsikkokappaleessa jolla Suomalainen folk-yhtye ”Vaartina” lauloi taustaksi Maggien huimille vokaaleille.

There and Back Again (1998) antoi Maggielle mahdollisuuden uudelleennauhoitta joukon parhaiten tunnettuja laulujaan kuten ”Everytime We Touch” ja ”Foreign Affair”.

Starcrossedin julkaisu vuonna 2000 jatkoi Elenan jäljillä ja tarjosi lisää todisteita Maggien herkistä laulunkirjoitustaidoista, varsinkin tyrmäävällä singlellä ”Adelena” (joka sisälsi Chris Rean sähköistävän kitarasoolon) ja kauniin ”Half-lightin”.

Vuonna 2003 Maggie tarttui tilaisuuteen nauhoittaa albumillisen lauluja joita hän oli pidemmän aikaa halunnut laulaa. ”Save it for a Rainy Day” oli Maggien ensimmäinen nettilatauksien hittialbumi, sisältäen tuskallisen kauniin Cyndi Lauperin laulun ”True Colours” sekä muita suuria James Taylorin, Chicagon, Dusty Springfieldin, Neil Youngin ja Heartin klassikkolauluja.

Vuonna 2006 Maggie palasi skottilaisille juurilleen julkaisten ”Rowanin”, albumin joka sisälsi perinteisiä skottilaisia ja englantilaisia kansanlauluja saumattomasti sekoitettuna Reillyn omaan tyyliin.

Maggiella on ollut tilaisuuksia työskennellä useiden fantastisten muusikoiden kanssa, kuten hänen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Stuart MacKillopin, joka on osallistunut jokaiseen Maggien levyyn Cado Bellen ensimmäisestä albumista saakka vuonna 1976. Vuonna 2013 Maggie julkaisi 10. albuminsa ”Heaven Sent” joka menestyi loistavasti. Molemmat singlet ”Juliette” ja ”Cold The Snow Clad Mountain” nousivat hetkessä Saksan Top 20-listoille ja albumia itseään on laajalti kehuttu tähän asti parhaaksi. Levyä seurasi kiertue, jolla Maggie esiintyi loppuunmyydyille saleille ja festivaaleilla.


LA 5.10. KLO 19:00

SINITAIVAS-KONSERTTI

Liput 39 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa on väliaika.

Tavataan taas Sinitaivaan merkeissä lokakuussa 2019!

Luvassa on tuttuun tapaan uutta, vanhaa ja lainattua, kun sinivalkoinen Sinitaivas-konserttikiertue lähtee tien päälle. Historiajuurensa 1980-luvun lopulle ulottava kiertue on tuonut estradeille vuosien aikana useita kymmeniä taiteilijoita.

Sinitaivaan ympärille on kääritty sielukkaita tangotulkintoja, meneviä hittejä vuosien varrelta, esiintyjien rentoa heittäytymistä huumorin pariin ja ajattoman kauniita lauluja, joiden nostalgiaan yleisön on helppo uppoutua. Lisää ilmaa siipien alle tuo taiteilijoiden omat uudet kappaleet.

SINITAIVAS-kiertueella 2019 mukana seuraavat taiteilijat:
- Tangokuningatar 2019
- Tangokuningas 2019
- Tiina Räsänen (Tangokuningatar 1994)
- Petri Hervanto (Tangokuningas 1999)
- Jukka Hallikainen (Tangokuningas 2008)
- Marko Maunuksela (Tangokuningas 2010)
- Jackpot-orkesteri
- Kapellimestarina Taisto Lunkka

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki