Etusivu Kirjasto

Varaukset itsenoutoon ja uudistunut palvelutiski

Ylivieskan pääkirjastossa on otettu käyttöön varausten itsepalvelunouto. Saat noutoilmoituksessa henkilökohtaisen numeron, jonka avulla varaukset löytyvät varattujen hyllystä. Varatussa aineistossa ei näy varaajan nimeä, vaan numero, joka säilyy samalla asiakkaalla samana kaikissa varauksissa jatkossa.

Noutoilmoitus tulee kirjastosta asiakkaan valinnan mukaan joko tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeenä. Varausnumero näkyy heti viestin alussa. Viesti tai vähintään numero kannattaa ottaa mukaan, kun tulee varausta noutamaan. Henkilökunta auttaa tarvittaessa, kysy rohkeasti!

Varattujen hylly on lainaustiskin lähellä. Varausta noutaessa ei enää välttämättä tarvitse asioida palvelutiskillä, vaan varatun kirjan voi napata itse hyllystä ja lainata automaatilla.

Myös kirjaston palvelutiski on uudistunut. Sen yhteyteen on siirretty lainausautomaatti. Palautuksille on nyt ”luukku” tiskin yhteydessä. Siihen voi pudottaa palautukset. Jos palautuksissa on jotakin epäselvää, kannattaa kääntyä henkilökunnan puoleen.

Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston päiväretkikohteet

Pohjois-Norjan rannikon kauneimmat päiväretkikohteet

Tietokirjailija, luontokuvaaja Harri Ahonen esittelee Pohjois-Norjan rannikon kauneimmat päiväretkikohteet Ylivieskan kaupunginkirjastossa ke 20.3. klo 18.30. Esittelyssä ovat muun muassa Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoisen Nordlandin rannikon.

Illan aikana syvennytään kuvin ja sanoin rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, eläimistöön sekä retkeilykulttuuriin. Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Ahonen kertookin asiatiedon ohessa tarinoita kohtaamisista matkoilla sekä lyhennelmän yhdestä saagasta. Tervetuloa!

Kirjavinkkejä Tuokiotuvalla pe 22.3. klo 13.00

Janne ja Marita vinkkaavat kauno- ja tietokirjoja ja vähän runojakin. Tervetuloa!

Aija Uusitalon ikoninäyttely

Ylivieskan kaupunginkirjastossa on näyttelyssä 11 Aija Uusitalon maalaamaa ikonia. Näyttely on esillä 30.3. saakka. Tervetuloa tutustumaan ikoneihin!

Satutunnit tiistaisin klo 18.15

  • Satutätinä Paula Junttila.
  • Tervetuloa askartelemaan ja kuuntelemaan tarinoita!
  • Kevään viimeinen satutunti 23.4.

Kirjallisuuspiiri to 11.4. klo 18

Kirjallisuuspiirissä käsiteltävänä torstaina 11.4. klo 18 Sally Salmisen Katrina. Huom. toukokuun kerta siirretty torstaille 16.5. Ks. tarkemmat tiedot Kirjallisuuspiirin sivuilta.

Kirjastokortilla kylpylään!

Kalajoen Kylpylä SaniFani tarjoaa Tiekkö-kirjastojen asiakkaille kylpyläkäynnin kirjastokortilla etuhintaan 7,50 €/ henkilö (norm. 15 €/aikuiset, 9 €/lapset). Etu on henkilökohtainen ja edun saa esittämällä kirjastokortin kylpylän lipunmyynnissä.

Kirjaston sivujen valokuvat: Elina Nurkkala
Musiikki-sivujen serigrafiat: Kirsi Yli-Olli
Muiden sivujen serigrafiat: Janne Koski

Ylivieskan kaupunginkirjasto

Kyöstintie 4
84100 Ylivieska
Puh. 044-4294271
Email: kirjasto@ylivieska.fi

Avoinna 13.8.2018 alkaen:

ma, ti, to, pe 12–20
ke 10–18
la 10–15
su suljettu
arkipyhien aattona 10–15

Tiekön verkkokirjasto

Verkkokirjasto

E-kirjat logo
Naxos musiikkikirjasto
KirjastoVirma
Pohjoispohjalaista kulttuuriperintöä
Varatuimmat
Katso varatuimmat Tiekön sivuilta
Michelle Obama: Minun tarinani
Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki