Etusivu Kirjasto

Näyttely: Esko Vanhala #sanoistaviis 9.–31.7.

Oulaistelaisen Esko Vanhalan runokirjan #sanoistaviis pohjalta toteutettu näyttely on esillä Ylivieskan kirjastossa 9.–31.7. Tekijä on kerännyt sosiaalisessa mediassa seuraajiltaan heille tärkeitä sanaviisikoita, joiden pohjalta hän on kirjoittanut runot. Runot ovat syntyneet koronakevään 2020 aikana, ja heijastavat näin monenlaisia tunnetiloja ahdistuksesta toivoon ja riemuun. Kirjassa on 57 runoa ja 57 valokuvaa. Runoteosta myytävänä näyttelyn yhteydessä. Tervetuloa!

Esko Vanhala: sanoistaviis

Kirjasto avoinna 1.6.-30.8.

  • ma klo 12-19
  • ti klo 12-19
  • ke klo 10-18
  • to klo 12-19
  • pe klo 12-19
  • la suljettu

Omatoimilehtisali

  • ma-pe klo 8-20
  • la-su klo 8-18

Kun muu kirjasto on kiinni, lehtisaliin pääsee takapihan puolelta kirjastokortilla ja PIN-koodilla omatoimitekniikalla aukioloaikojen mukaan. Henkilökunta valvoo tehostetusti omatoimilehtisalin käyttöä. Jos tilassa ilmenee ruuhkaa, lehtisalin käyttöä joudutaan rajoittamaan. Lue lisää omatoimilehtisalista

Näin asioit kirjastossa turvallisesti korona-aikana

Koronaviruksen leviämisen ehkäisyn vaatimien turvallisten etäisyyksien vuoksi kirjaston istumapaikkoja on vähennetty. Asiakastietokoneita on käytössä normaalia vähemmän ja pelkästään pikaista asiointia varten. Tunnin aikoja koneille ei anneta.

Aineistoa saa palauttaa toistaiseksi vain ulkoa palautusluukun kautta, jotta palautusten turvallinen käsittely on mahdollista.

Lainata voi lainausautomaateilla tai tarvittaessa asiakaspalvelusta. Yhteiskäytössä olevilla laitteilla on tarjolla käsidesiä ja laitteita puhdistetaan pitkin päivää.

Asiakkaita pyydetään huolehtimaan omalta osaltaan käsihygieniasta, odottamaan omaa vuoroa ja yskimään tarvittaessa nenäliinaan. Flunssaisena ei kirjastoon pidä tulla.

Koronasulun aikana 18.3. alkaen erääntyneistä lainoista ei peritä myöhästymismaksuja. Sakoton palautusaika jatkuu kesäkuun loppuun.

Lainaa kausikortti

Lainattavissa kausikortteja KuulaPesiksen peleihin sekä Ravikeskus Keskisen raveihin. Laina-aika 1 viikko. Lainaa ei voi uusia eikä etukäteen varata.

Varausten nouto viikonloppuisin

Pääkirjasto on kesälauantait suljettu, mutta omatoimilehtisali palvelee normaalisti. Saapuneet varaukset voi noutaa kirjaston lehtisalista. Tarvitset kirjastokortin sekä PIN-koodin, jotta pääset lehtisaliin sisälle ja saat lainattua aineiston lainausautomaatilla. Varaukset voi noutaa lehtisalista myös pyhäpäivinä ja aattoina.

Kesän lukukampanja on aarrejahti!

Hae oma lukupassisi kirjastosta, josta löydät aarrejahdin tehtävät sekä kivoja lukuvinkkejä. Suoritettuasi tehtävät palauta tehtävälomake kirjastoon. Vastineeksi lapsi voi halutessaan värittää hahmon aarrelaivaan sekä osallistua arvontaan.

Kirjaston sivujen valokuvat: Elina Nurkkala
Musiikki-sivujen serigrafiat: Kirsi Yli-Olli
Muiden sivujen serigrafiat: Janne Koski

Ylivieskan kaupunginkirjasto

Kyöstintie 4
84100 Ylivieska
Puh. 044-4294271
Email: kirjasto@ylivieska.fi

Avoinna 11.5.–30.8.2020

ma, ti, to, pe 12–19
ke 10–18
la–su suljettu

Omatoimilehtisali 1.6. alkaen

ma-pe 8–20
la-su 8–18
pyhäpäivät ja aatot 8-18

Verkkokirjasto

Lainojen uusinta, varaukset, tiedonhaut

E-kirjat logo
Naxos musiikkikirjasto
KirjastoVirma
Pohjoispohjalaista kulttuuriperintöä
Varatuimmat
Katso varatuimmat Tiekön sivuilta
Enni Mustonen: Pukija
Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki