Puhdistus- ja ruokapalvelut

Hyvinvointia edistävien aterioiden tuottaminen, yleisen viihtyvyyden luominen ja kiinteistöjen arvon ja kunnon ylläpitäminen.

Ruokapalvelut

Ruokapalveluiden toiminta-ajatuksena on laadukkaiden, ravitsemuksellisesti täysipainoisten ja asiakkaiden hyvinvointia edistävien aterioiden tuottaminen.

Ylivieskan ruokapalvelut tarjoaa päivittäin noin 3300 ateriaa, jotka valmistetaan kahdessa valmistuskeittiössä ja toimitetaan n. 25:een jakelukeittiöön.

Vilja keskuskeittiö valmistaa päivän kaikkia aterioita asiakkaiden tarpeen mukaan. Aterioita tehdään kouluille, päiväkodeille, palveluasuntoihin, koteihin (kotipalveluateriat) ja kaupungin työpaikkaruokailuun. Terveyskeskuksen keittiö valmistaa ateriat osastoille ja henkilöstöruokailuun.

Keskuskeittiö Vilja valmistui vuonna 2019.

Kouluruokailu

Koululaisille tarjottu ateria sisältää pääruoan, salaatin, leivän, ravintorasvan ja ruokajuoman.

Kouluruokailussa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset ruoanvalmistuksessa, ruokalistasuunnittelussa ja elintarvikehankinnoissa. Kouluateria tukee koululaisen hyvinvointia ja vahvistaa terveyttä edistäviä ruokatottumuksia.

Erityisruokavaliot

Ruokapalvelut valmistaa kaikki oppilaiden tarvitsemat lääkärin- tai terveydenhoitajan todistukseen perustuvat erityisruokavaliot sekä uskonnollisista ja eettisistä syistä rajoitetut ruokavaliot.

Muutokset tulee ilmoittaa välittömästi.

Vanhempien toivotaan ilmoittavan lasten poissaoloista myös koulun keittiöön, jos lapsella on hyvin yksilöllinen erityisruokavalio.

Dieettikokki puh 044-4294 414.

Välipala

Jokirannan koulu tarjoaa maksullisen välipalan. Välipalan tarkoitus on täydentää koululounasta ja antaa energiaa iltapäivän opiskeluun.

Välipala tarjotaan koulun ruokasalissa klo 13.20 alkavalla välitunnilla.

Välipalalista löytyy Wilmasta. Välipaloihin voi tulla muutoksia. Hinnat vaihtelevat 0,20-1,50 euron välillä.

Välipala maksetaan välipalakortilla, jonka arvo on 10 €. Kortissa on 14 kpl 0,50 euron ja 15 kpl 0,20 euron arvoista ruutua, joita ”ruksitaan” tuotteiden mukaan.

Välipala antaa energiaa iltapäivän opiskeluun.

Päiväkotiruokailu

Yhteinen ruokahetki on osa lasten päiväohjelmaa. Päiväkodeissa tarjotaan perusruokaa puhtaista, kotimaisista raaka-aineista lähialueen tuotteita suosien.

Ylivieskan ruokapalvelut tarjoaa n. 330:lle päivähoidossa olevalle lapselle ateriat: aamupalan, lounaan ja välipalan. Vuorohoidossa oleville lapsille tarjotaan myös päivällinen ja iltapala. Lounas ja välipala valmistetaan Vilja keskuskeittiössä, josta ne toimitetaan päiväkoteihin.

Päiväkotiruokailun tavoitteena on turvata lapselle riittävät ja tasapainoiset ateriat sekä ohjata lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Päiväkotiruokailussa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset ruoanvalmistuksessa, ruokalistasuunnittelussa ja elintarvikehankinnoissa.

Erityisruokavaliot

Ruokapalvelut valmistaa kaikki lasten tarvitsemat lääkärin- tai terveydenhoitajan todistukseen perustuvat erityisruokavaliot sekä uskonnollisista ja eettisistä syistä rajoitetut ruokavaliot.

Muutokset tulee ilmoittaa välittömästi. Vanhempien toivotaan ilmoittavan lasten poissaoloista myös päiväkodin keittiöön, jos lapsella on hyvin yksilöllinen erityisruokavalio.

Dieettikokki puh. 044-4294 414.

Ikäihmisten ruokailu

Vilja keskuskeittiö valmistaa päivittäin n. 600 ateriaa vanhusten ruokailuun: aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Ateriat toimitetaan palvelutaloihin, erityisryhmien palveluasuntoihin ja annospakattuina kotipalveluaterioina koteihin.

Ruokalista noudattaa 5 viikon kiertävää listaa. Ruokavalio koostetaan vanhuksille tutuista ruoista ja valmistuksessa otetaan huomioon rakenne ja maustaminen.

Annospakatut kotipalveluateriat

Ateriat valmistetaan Vilja keskuskeittiössä, joista yksityinen kuljetuspalvelu toimittaa ne asiakkaiden koteihin.

Asiakas voi valita kuinka monta ateriaa viikossa hän haluaa ateriapalvelun kautta.
Arkipäivien ateriat toimitetaan asiakkaalle päivittäin kuumina ja viikonlopun ateriat perjantain aterian yhteydessä kylminä. Juhlapyhien ateriat toimitetaan kylminä viimeisenä, ennen pyhää olevana arkipäivänä.
Asiakkaan yksilölliset tarpeet ja toiveet otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon ateriaa koottaessa. Erityisruokavalioiden tarjoamisen perusteena ovat terveydelliset ja eettiset syyt.

Palvelua anotaan ateriapalveluhakemuksella kotihoidosta Peruspalvelukuntayhtymä Kallion sivuilta.

Puhdistuspalvelut

Puhdistuspalvelut tuottavat teknisesti ja toiminnallisesti laadukkaita palveluja asiakkaille.

Puhdistuspalveluilla luodaan ja ylläpidetään kiinteistöjen arvoa, kuntoa ja osaltaan vaikutetaan siihen, että tilat ovat käyttäjilleen terveelliset, turvalliset ja miellyttävät. Tavoitteena on taloudellinen ja tarkoituksenmukainen puhtaustaso erityyppisissä kiinteistöissä.

Keskeisimmät tehtävät ovat ylläpito- ja perussiivouspalvelut. Palvelun laadun tulee vastata tilojen käyttötarkoitusta ja siellä olevan toiminnan vaatimaa puhtaus- ja hygieniatasoa.

Siivottavia kohteita ovat mm. koulut, päiväkodit, virastot, kirjasto, pelastuslaitos ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallion käyttämät tilat, kuten terveyskeskus ja palvelutalot. Siivottavaa pinta-alaa on noin 60 000 m2.

Yhteystiedot

Kangasoja Eija
palvelujohtaja
044 4883 465
Puhdistus- ja ruokapalvelut

Harju Satu
palveluesimies / puhdistuspalvelut
044 4294 270
Puhdistus- ja ruokapalvelut

Säisä Marjukka
palveluesimies / ruokapalvelut
044 4294 407
Puhdistus- ja ruokapalvelut

Jaakkonen Jaana
palveluesimies / terveyskeskus
044 4294 258
Puhdistus- ja ruokapalvelut

Muut yhteystiedot

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@ylivieska.fi

Ruokalistat

Koulujen ruokalista

Päiväkotien ruokalista

Puhdistuspalvelut vaikuttavat osaltaan siihen, että tilat ovat käyttäjilleen terveelliset, turvalliset ja viihtyisät.