Joutsenlaulu – Musikaali Ollista, Jussista ja Yöstä

pe 24.02.2023 • 19:00

Joutsenlaulu - Musikaali Ollista, Jussista ja Yöstä

Tapahtuman kuvaus:

JOUTSENLAULU
Musikaali Ollista, Jussista ja Yöstä

Olli Lindholm oli Yö-yhtyeen laulaja ja säveltäjä sen perustamisesta lähtien aina kuolemaansa asti. Jussi Hakulinen toimi Yössä kosketinsoittajana, laulajana ja erityisesti säveltäjänä. Bändin tarina alkoi, kun Olli ihastui Jussin omintakeiseen musiikkiin, ja heidän ystävyytensä synnytti Yö-yhtyeen Porissa vuonna 1981. Pian perustamisen jälkeen Yö voitti rockin SM-kisojen Porin karsinnat ja sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Yö kohosi Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon vuonna 1983 Jussi Hakulisen säveltämillä kappaleilla Likaiset legendat ja Särkynyt enkeli.

Olli Lindholm arvosti erityisen paljon Hakulista muusikkona ja säveltäjänä. Hakulinen on luonut useita suomalaisia klassikkokappaleita kuten Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Kiitos ja kunnia, Hän tanssii kanssa enkeleiden ja monia muita. Musikaalin kappaleet ovatkin juuri pääosin Jussi Hakulisen säveltämiä.

Yöllä on takanaan useita menestyslevyjä ja se on kiertänyt vuosikymmeniä kaikkialla Suomessa. Yön vaiheet sisältävät paljon onnea ja menestymisen hetkiä, mutta myös pettymyksiä ja surua. Yö kuuluu pitkäaikaisimpiin ja rakastetuimpiin rock-yhtyeisiin Suomessa.

Talvella 2022 sovimme Jussi Hakulisen kanssa Joutsenlaulu-musikaalin tekemisestä. Hän oli todella innoissaan musikaalin syntymisestä ja oli sen hengessä mukana. Olemme äärimmäisen surullisia hänen äkillisestä menehtymisestään. Musikaali on kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin.

Tapahtuman tiedot


Liput:
43 €. Eläkeläiset 39,50 €. Opiskelijat, lapset ja työttömät 32 €. Vähintään 20 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 41 €. Vähintään 40 hengen ryhmät (vain Akustiikasta) 39 €.

Järjestäjä:

Linkit:
Osta liput
Tilaa väliaikatarjoilut

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare