Kansallispukunäytös

la 24.09.2022 • 12:00

Kansallispukunäytös

Tapahtuman kuvaus:

Kansallispukunäytös 29.1.2022 Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa on siirretty vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Uusi esityspäivä on 24.9.2022. Aiemman esityksen liput käyvät uudella päivämärällä ilman toimenpiteitä. Jos uusi päivämäärä ei sovi, lipuista voi vaatia hyvitystä 5.3.2022 mennessä.

Hyvitykseen liittyvät tiedot ja ohjeet löytyvät osoitteesta https://www.ylivieska.fi/vapaa-ajan-palvelut/akustiikka/akustiikan-lipunmyynti/#peruuntuvat

Näytöksessä esitellään useita kymmeniä suomalaisia kansallispukuja, joita saapuu esittelemään Suomen käsityön museon alaisuudessa toimivan Suomen kansallispukukeskuksen konsultti Taina Kangas.
Kolmituntisen näytöksen kattaus on monipuolinen käsittäen myös Kaustisen Nuorisoseura Ottosten kansantanssiesityksen sekä kansanmusiikkiyhtye Bordunan live-musiikkia! Näytöksen väliajalla on mahdollisuus ruokailla sekä tutustua työnäytöksiin muun muassa pitsinnypläyksestä ja tykkimyssyn sekä supikkaiden valmistuksesta.

Paikan päällä myös alan tuotemyyntiä kuten kotimaisia, ainutlaatuisia Iisakki Järvenpään puukkotehtaan puukkoja, helavöitä ja -koruja, kaninkarvalakkeja sekä Taidetalo Soveron kansallispukuaiheisia korvakoruja!
Näytökseen odotetaan runsaasti alan harrastajia ja ammattilaisia ja se on oivallinen mahdollisuus tulla tuulettamaan pukuaan, tutustumaan ja ihastumaan kansallispukuihin, mutta myös oppimaan niiden valmistuksesta ja historiasta!

Näytöksessä esiteltäviä pukuja on kerätty kutsumalla yleisesti kansallispukujen omistajia osallistumaan mukaan. Ilmoittautumisia otettiin vastaan elokuun loppuun asti Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura ry:n kautta.

Yhteistyössä Suomen kansallispukukeskuksen ja Ylivieskan kaupungin kanssa järjestettävään kansallispukunäytökseen on saatu avustusta Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahastolta. Näytöstä tukemassa myös muita alan toimijoita sekä paikallisia tahoja.

Näytöksen väliajalla on tarjolla ruokailumahdollisuus, mikä tulee huomioida lippuja ostaessa Lippu.fi -palvelun kautta. Valittavissa on lohikeittolounas ja kasviskeittolounas. Lounas varattavissa 11.9. saakka. Väliajalla myynnissä on myös kahvia ja leivonnaista.

Lippujen hinnat:

  • Lippu 13,50 €. Keittolounaalla 24,50 €.
  • Alle 13-vuotiaat 7,50 €. Keittolounaalla 12,50 €.
  • Vähintään 10 hengen ryhmät 11,50 € / hlö. Keittolounaalla 22,50 € / hlö. Ryhmäliput vain Akustiikasta.

Tapahtuman tiedot


Liput:
7,50 - 24,50 €. Katso tarkemmin esittelytekstin alalaidasta.

Järjestäjä:
Keski-Pohjanmaan Nuorisoseura

Linkit:
Osta liput

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare