Kokkolan Nuorisosoittokunta – Uutta Suomalaista Puhallinmusiikkia

to 17.03.2022 • 18:00

Kokkolan Nuorisosoittokunta - Uutta Suomalaista Puhallinmusiikkia

Tapahtuman kuvaus:

Uutta suomalaista puhallinmusiikkia
Jussi Lampelan sävellyskonsertti

Kokkolan nuorisosoittokunta, solisteinaan sopraano Mari Palo sekä trumpetisti Jukka Eskola

Näissä konserteissa kuultavat kappaleet ovat syntyneet ajatuksesta käyttää hyväksi paikallista osaamista ja antaa nuorille soittajille mahdollisuus työskennellä alusta lähtien uuden materiaalin parissa. Kappaleet ovat syntyneet vuoden 2019 aikana Taiteen edistämiskeskuksen apurahan turvin. Kappaleissa on kuultavissa vaikutteita sekä klassisesta musiikista että jazzmusiikista, ja esimerkiksi Jukka Eskolan tausta jazzmuusikkona mahdollistaa musiikkiin myös täysin improvisoituja jaksoja. Kappaleet hyödyntävät puhallinorkesterin resursseja kattavasti, ja myös orkesterin omat soittajat pääsevät esittelemään osaamistaan.

Suurin osa laulukappaleiden teksteistä on amerikkalaisen runoilijan Emily Dickinsonin käsialaa. Dickinsonin tekstien aiheet ovat tänäkin päivänä ajankohtaisia, ja käsittelevät usein aihettaan humoristisin sanankääntein.

Jussi Lampela (s. 1972) on helsinkiläislähtöinen, syksystä 2017 lähtien Kokkolassa asuva
säveltäjä/sovittaja, jonka päätyönä ovat erilaiset musiikin sovitus- ja sävellystyöt
vaihteleville kokoonpanoille konsertteihin, äänilevyille, elokuviin ja televisioon.
Jussi Lampela Nonetin ja trumpetisti Jukka Eskolan yhteislevy Lampela X Eskola
(Ricky-Tick Records 2010) oli ehdolla Vuoden jazzalbumiksi 2010 Emma-gaalassa.

Lampelan tärkeimmistä yhteistyökumppaneista mainittakoon mm. Vantaan viihdeorkesteri, Espoon musiikkiopiston sinfoniaorkesteri (Tapiolan Nuoret Sinfonikot), Umo Helsinki Jazz Orchestra, Oulu All Star Big Band, Jukka Eskolan ja Teppo Mäkysen levytuotannot sekä mm. Pessi Levannon ja Janne Huttusen orkestroijana/sovittajana toimiminen useissa suomalaisissa kokoillan elokuvissa.
Vuosina 2016 ja 2019 Lampelalla oli käytössään Taiteen edistämiskeskuksen myöntämä 1-vuotinen taiteilija-apuraha.

Kokkolan Nuorisosoittokunta toimii Kesi-Pohjanmaan konservatorion yhteydessä ja viikoittain toimintaan osallistuu 160 lasta ja nuorta 4 eri puhallinorkesterissa. Noin 45 soittajan vahvuista A-orkesteria on vuodesta 2002 johtanut Pasi Ojala. Orkesteri konsertoi vuosittain sekä isän- että äitienpäivinä ja tekee säännöllisesti konserttimatkoja ulkomaille. Tilausteokset, yhteistyö alueen kuorojen ja puhallinorkestereiden sekä vierailevien kapellimestareiden kanssa on kiinteä osa toimintakulttuuria. A-orkesteri toimii myös Kokkolan kaupungin edustuskokoonpanona esiintyen kaupungin eri tilaisuuksissa.

Tapahtuman tiedot


Liput:
20 €. Alle 15-vuotiaat 10 €.

Järjestäjä:

Linkit:
Osta liput

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare