Ei Kategoriat

MLL:n tukihenkilötoiminnan koulutus

to 16.02.2023 • 17:30 - 20:00
Puuhkalan museo, Puuhkalantie 6

Tapahtuman kuvaus:

Tule mukaan uusien MLL:n tukihenkilötoiminnan vapaaehtoisten koulutukseen Ylivieskassa!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Pohjois-Pohjanmaan piiri etsii uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä Perhekummeiksi lapsiperheille, Aikuiskavereiksi lapsille ja nuorille sekä Ystäviksi maahan muuttaneille naisille. Mukaan kaivataan hyväsydämisiä aikuisia, joilla on vuodeksi aikaa ja halua tukea perhettä, lasta tai maahanmuuttajanaista arkisen yhdessäolon kautta pari kertaa kuussa muutaman tunnin ajan. Lähde rohkeasti mukaan auttamaan, toiminta antaa iloa jokaiselle.

***

Perhekummeja kaipaavat perheet ovat tavallisia lapsiperheitä. Toisinaan yllättävissä elämäntilanteissa voi tavalliselta kanssaihmiseltä saatu apu auttaa parhaiten. Perhekummitoiminnan avulla tuetaan perheitä ajoissa ja ehkäistään arjen haasteiden kasautuminen.

***

Aikuiskavereita haetaan 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka esimerkiksi kokevat yksinäisyyttä tai haasteita elämässään. Useat lapset odottavat tälläkin hetkellä itselleen kaveritukihenkilöä, jonka kanssa voisi esimerkiksi harrastaa liikuntaa tai käydä vaikka kirjastossa tai elokuvissa. Kaveritukihenkilöstä lapsi saa elämäänsä luotettavan aikuisen, jolle kertoa arjestaan ja ehkä myös mieltä painavista asioista.

***

Lähistöllä asuvia ystäviä kaipaavat maahanmuuttajanaiset. Ysävän kanssa voi viettää aikaa, tutustua toisten kulttuureihin ja harjoitella suomen puhumista. Leikkipuistoon, uimahalliin tai vaikkapa ruokakauppaan lähteminen voi olla huomattavasti helpompaa sellaisen ystävän kanssa, joka omalla esimerkillään näyttää, miten erilaisissa tilanteissa toimitaan.

***

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa olettärkeä.fi / https://www.olettarkea.fi/kalenteri/tukihenkilotoiminnan-koulutus-ylivieska/

Lisätietoja:
Jenni Kallio, jenni.kallio(at)mll.fi, p. 045 6922229

Tapahtuman tiedot


Liput:
-

Järjestäjä:
MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri

Linkit:
Ilmoittaudu mukaan tästä!

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare