Neljä Ruusua – Akustinen unelma

pe 05.04.2024 • 19:00

Neljä Ruusua - Akustinen unelma

Tapahtuman kuvaus:

Neljä Ruusua laajalle Akustinen unelma -kiertueelle keväällä – Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka perjantaina 5.4.2024.

Suomalaisen popmusiikin peruskivi Neljä Ruusua suuntaa keväällä 2024 laajalle akustiselle kiertueelle. Akustinen unelma -nimeä kantava kiertue kattaa yhteensä 19 paikkakuntaa ympäri Suomen. Keikat ovat paluuta yhtyeen 2000-luvun taitteessa tehtyihin hurjan maineen saaneisiin akustisiin Hunningolla baareissa -kiertueiden tunnelmiin.

”Kauan sitten 1980-luvun lopulla halusimme soittaa mahdollisimman paljon keikkoja. Oivalsimme, että mikäli mahduttaisiin mahdottomiinkin mestoihin esiintymään, saisimme maksimoitua soittotapahtumiemme määrän. Soitetaan akustisesti, pienillä kamoilla! Palaute noista keikoista oli pääsääntöisesti ylistävää, jopa siinä määrin että meitä rupesi ärsyttämään. Kaikki puhui aina vaan niistä akustisista keikoista, vielä siinä vaiheessakin kun meidän intressit oli jo aivan toisentyyppisissä ilmaisutavoissa. Kului vuosikymmen, ja mieli rupesikin halajamaan takaisin noihin akustisiin ihmisläheisiin tunnelmiin. Päätimme vuonna 1999 tehdä ”Hunningolla baareissa” -nimisen akustisen kiertueen, jossa soitimme mahdollisimman pienissä ja omalaatuisissa kuppiloissa ympäri Suomen. Se oli niin hauskaa, että teimme seuraavana vuonna jatko-osan, ”Hunningolla baareissa II” -kiertueen. Kylien kuppilat täyttyivät jälleen ääriään myöten viikonpäivistä riippumatta ja meininki oli hurjaa”, Ilkka Alanko muistelee.

Keväällä yhtye suuntaa parinkymmenen vuoden tauon jälkeen akustiselle kiertueelle. Paikat ovat suurentuneet, mutta meininki on pysynyt ja luvassa onkin koko kevät akustista unelmaa.

”Yli kaksikymmentä vuotta on kulunut, ja päätimmekin kesällä -23 soittaa kokeilumielessä pitkästä aikaa yhden akustisen konsertin. Tämä Tuusulan Krapin Pajan keikka tuntui siinä määrin innostavalta, että päätimme vihdoin toteuttaa unelmamme akustisesta kiertueesta ”oikeissa” keikkapaikoissa mukavissa puitteissa. Akustinen Unelma 2024 on käymässä toteen”, Alanko jatkaa

Tapahtuman tiedot


Liput:
43 €.

Järjestäjä:

Linkit:
Osta liput
Tilaa väliaikatarjoilut

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare