Reppuretki kansallispuistoon

ke 04.05.2022 • 18:30 - 20:00

Reppuretki kansallispuistoon

Tapahtuman kuvaus:

Eräopas ja retkeilytoimittaja Olli Järvenkylä vierailee keskiviikkona 4.5.2022 klo 18.30 Ylivieskan kirjastossa kertomassa tuoreen kirjansa Reppuretki kansallispuistoon synnystä sekä kansallispuistoista.

Olli Järvenkylä on muun muassa viettänyt 100 päivää Urho Kekkosen kansallispuistossa. Valokuvaaja Tomi Rantanen on muun muassa pyöräillyt kaikkiin kansallispuistoihin yhden kesän aikana

Kokemuksistaan he tekivät kirjan, joka vie Reppuretkelle 41 kansallispuistoon ja Suomen komeimpiin maisemiin. Tuore kirja on kattava kansallispuisto-opas, kokeneen eräoppaan reissutarina sekä näyttävä valokuvakirja samojen kansien välissä.

– Olemme kirjaa tehdessä tutustuneet kansallispuistoihin eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina patikoiden, pyöräillen, meloen, hiihtäen ja lumikengillä. Välillä yhdessä, ajoittain itseksemme omia polkuja tallaten, Olli kertoo.

Luonnossa liikkuminen ja retkeilyn suosio ovat olleet Suomessa ja maailmalla ennennäkemättömässä kasvussa viime vuosina. Erityisesti kansallispuistojen kävijämäärät ovat nousseet vahvasti.

– Esittelemme kirjassa myös hieman uudenlaisia luonnossa liikkumisen muotoja. Toivomme jokaisen lukijan löytävän oman tapansa ja tyylinsä nauttia suomalaisesta luonnosta. Reppuretken tunnuslause onkin, että Elämä on parasta ulkona. Haluamme kannustaa vastuulliseen ja turvalliseen retkeilyyn.

Kohteiden ja eri liikkumismuotojen lisäksi kirjassa esitellään kansallispuistoissa työskenteleviä ihmisiä. Kaikkiaan yli 30 retkeilyn ja luontoalan ammattilaista ja harrastajaa jakaa kirjassa kokemuksiaan ja vinkkejä.

Kirjassa on 432 sivua. Kuvat ja tekstisisältö laajenevat myös kirjan ulkopuolelle videoihin ja podcasteihin QR-koodien avulla. Kirjan tekstit ovat Ollin käsialaa ja valokuvat Tomin ottamia. Kustantaja on Readme.fi.

Tervetuloa kuuntelemaan kokemuksia ja katsomaan kuvia sekä videoita kansallispuistoista!

Tapahtuman tiedot


Liput:

Järjestäjä:
Ylivieskan kaupunginkirjasto

Linkit:

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare