Timmi Tilavarausohjelmiston saavutettavuus

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Ylivieskan kaupungin käytössä olevaa TIMMI Tilavarausohjelmistoa ja se on laadittu 4.10.2021. Seloste on laadittu itsearviointina järjestelmätoimittajan toimesta.

Sivustoa koskeva EU:n saavutettavuusdirektiivi eli laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta edellyttää, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä tarkoittaa, että sivuston on täytettävä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palvelu ei tällä hetkellä täytä kriittisiä saavutettavuusvaatimuksia. Saavutettava versio palvelusta on kehitteillä.

Ei-saavutettava sisältö

TIMMI Tilavarausohjelmiston kalenterinäkymä on visuaalisuutensa vuoksi heikosti saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmilla. Kaikki kalenterin toiminnallisuudet eli varaustilanteen tarkastelu, varauksen luominen, varaushakemuksen jättäminen ja varauksen peruminen ovat kuitenkin saavutettavasti käytettävissä olevilla toiminnoilla: Päivän varaukset, Vapaan ajan haku ja Oma asiointi.

Kolmannen osapuolen verkkopalvelut

Saavutettavuus taataan vain ohjelmiston sisäisissä toiminnoissa. Mikäli verkkosivulta siirrytään kolmannen osapuolen verkkopalveluihin, esimerkiksi tunnistautumis- ja maksupalveluihin, ei näiden verkkopalveluiden saavutettavuutta voida taata.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit lähettää huomiot saavutettavuuspuutteesta Ylivieskan kaupungin palautekanavalla. Kirjoita yhteydenoton aiheeksi Tilavarausohjelmisto ja kohteeksi saavutettavuus sekä viestiksi kuvaus puutteesta ja yhteystietosi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta palautekanavalla. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare