Kategoriat
Kirjasto Yleinen

Ylivieskan kirjasto lisää omatoimilehtisalin aukioloaikaa

Ylivieskan kirjasto laajentaa omatoimilehtisalin aukioloaikoja joulukuun alusta yli kymmenellä viikkotunnilla. Jatkossa lehtiä pääsee lukemaan ja lainaamaan joka päivä klo 7–20. Kirjaston normaalien aukioloaikojen ulkopuolella lehtilukusaliin kirjaudutaan takapihan puoleisesta ovesta Joki-kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Asiakkaat voivat hyödyntää lisääntyvää itsepalveluaikaa myös juhlapyhinä, kunhan pin-koodi on liitetty asiakastietoihin kirjastossa etukäteen. Omatoimilehtisaliin pääsee samalla pin-koodilla, jolla kirjaudutaan Joki-verkkokirjastoon ja lainataan e-aineistoa.

Ylivieskan lehtilukusali avattiin omatoimikäytölle lokakuussa 2019. Se on parissa vuodessa löytänyt vakikäyttäjänsä, vaikka korona-aikana omatoimikäyttö on jouduttu välillä sulkemaankin. Keskimäärin omatoimilehtisaliin kirjautuu kuukausittain 140 kävijää. Suosituimmat ajat ovat olleet aamuisin klo 8–12.

Omatoimikäyttö sujuu hyvin

Omatoimikäyttö on Ylivieskassa sujunut ongelmitta, eikä väärinkäytöksiä ole ilmaantunut. Asiakkaille halutaankin kiitokseksi tarjota entistä enemmän aukioloaikaa.

Lehtilukusalissa on tarjolla päivän lehtien ja lainattavien aikakauslehtien lisäksi pokkareita sekä pieni valikoima uutuuksia ja lastenkirjoja. Tilasta löytyvät myös tietokone e-lehtien lukemista varten, wifi sekä työskentelypisteet.

Keväällä Joki-kirjastot ottivat käyttöön yhteiset omatoimikirjaston säännöt. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat kaikissa Joki-kirjastoissa huoltajan suostumuksen omatoimikirjastojen käyttöön. Suostumus on annettava kirjaston asiakaspalvelussa henkilökohtaisesti. Lupa on kirjastokohtainen.

Jokaisen on kirjauduttava sisään omalla kirjastokortilla ja huolehdittava, ettei samalla ovenavauksella tule sisään muita. Lehtilukusalissa on tallentava kameravalvonta.

Nouda varauksesi vaikka joulunpyhinä

Viikonloppuisin (talvisin lauantaista klo 15 sunnuntaihin klo 20) ja juhlapyhinä pääkirjaston ollessa suljettuna omatoimilehtisalista voi noutaa varatun aineiston. Lehtisalin lainausautomaatti vaatii pin-koodin. Lainausautomaatilla voi myös uusia lainat ja tarvittaessa tarkistaa varaustensa noutonumeron. Jokaisella asiakkaalla on henkilökohtainen numero, jonka avulla varaukset löytyvät hyllystä. Numero kerrotaan aina noutoilmoituksessa, jonka kirjasto lähettää saapuneista varauksista.

Joulu ja vuodenvaihde kirjastossa

Ylivieskan pääkirjasto on avoinna ma, ti, to ja pe klo 12–20, ke klo 10–18 ja la klo 10–15. Itsenäisyyspäivänä 6.12. kirjasto on omatoimilehtisalia lukuun ottamatta suljettu, samoin jouluna 24.–26.12., uutenavuotena 31.12.–1.1. ja loppiaisena 6.1. Jouluaatonaattona 23.12. ja loppiaisaattona 5.1. kirjasto palvelee klo 10–15. Kirjastoauto Tarinatoukka ei liikennöi koulujen joululoman aikana 20.12.-7.1.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare