Kategoriat
Yleinen

Riverdale Rollers tekee Ylivieskaa tunnetuksi roller derby -kentillä

Käyntikorttina hyvä meininki ja joukkuehenki

Roller derby rantautui Suomeen toistakymmentä vuotta sitten, ja tänä päivänä sitä pelataan ympäri maata – myös Ylivieskan seudulla. Riverdale Rollers erottuu kuitenkin joukosta, sillä se on ainoa isojen kaupunkien ulkopuolelta tuleva joukkue.

Tällä hetkellä Riverdale Rollers kokoaa pelaajia Ylivieskan lisäksi Nivalasta, Oulaisista, Haapavedeltä ja Alavieskasta. Joukkueeseen mahtuu monen ikäisiä ja monenlaisista urheilutaustoista ponnistavia ihmisiä.

Joukkueen taustayhteisön eli Jokilaaksojen Rullaajat ry:n puheenjohtaja Kaisa-Elina Korhonen ja sihteeri Reetta Ängeslevä toteavat, että Riverdale Rollersin ehdoton vahvuus on hyvä joukkuehenki. Se näkyy myös otteluissa.

– Viime kaudella olimme useimmiten altavastaajia, mutta saimme kaikkialla yleisön meidän puolellemme sinnikyydellä, hyvällä fiiliksellä ja porukkahengellä, Ängeslevä sanoo.

Riverdale Rollers pelasi viime kaudella korkeimmalla tasolla eli SM-sarjassa. Nyt sarjataso on vaihtunut ykkösdivisioonaan, sillä joukkueessa on paljon uusia pelaajia.

– Tavoitteena on jatkaa pelaamista vähintään yhtä hyvällä meiningillä ja kehittyä sekä joukkueena että yksilöinä. Harjoituksissa treenataan tosissaan, mutta huumori on vahvasti läsnä. Porukassa on syntynyt myös hyviä ystävyyssuhteita, Korhonen kertoo.

Roller derby on joukkuelaji, jossa pelaajat luistelevat nelirenkaisilla rullaluistimilla ovaalinmuotoista rataa. Viisihenkisissä joukkueissa pisteidentekijät eli jammerit yrittävät ohittaa vastapuolen pelaajia. Muiden pelaajien tehtävä on estää vastapuolen etenijää ja samalla auttaa omaansa. Kyse on kontaktilajista, mutta pelaaminen vaatii myös hyvää tekniikkaa ja taktista osaamista.

– Tämä on hyvin monipuolinen laji, ja joukkueessa on tarjolla monenlaisia rooleja. Itse innostuin roller derbystä juuri siksi, että siinä jokainen voi löytää oman paikkansa ja olla osa joukkuetta jo aloittelijanakin, Ängeslevä toteaa.

Riverdale Rollersin taustavoimiin kuuluu Ylivieskan kaupunki, joka on myöntänyt seuralle sponsoritukea. Pienelle seuralle tuella on iso merkitys, sillä sen ansiosta pelaajamaksut voidaan pitää kohtuullisina ja uusia harrastajia on helpompaa houkutella mukaan.

– Kaupungin kanssa teimme hyvää yhteistyötä myös viime keväänä, kun täällä järjestettiin roller derbyn SM-semifinaalit ja -finaalit. Tapahtuma onnistui loistavasti, ja Ylivieska tuli lajiväelle tutuksi, Korhonen kertoo.

Mikä on sponsorointituki?

Ylivieskan kaupunki tekee sponsorointiyhteistyötä paikallisten urheilijoiden, seurojen, joukkueiden ja ryhmien kanssa. Sponsoroinnin lähtökohtana on yhteistyökumppanin tuoma valtakunnallinen positiivinen julkisuus Ylivieskan kaupungille.

Sponsoroitava taho voi olla esimerkiksi valtakunnan tasolla menestyvä urheilujoukkue tai yksilöurheilija. Ylivieskan kaupungin voimassa olevat sponsorointisopimukset tuodaan esille Ylivieskan kaupungin internetsivuilla. Sponsorointiyhteistyökumppani sitoutuu sopimuksessa tuomaan esille Ylivieskan kaupungin brändiä. Tämän lisäksi sponsoriyhteistyökumppanilta edellytetään tapauskohtaisesti määritettyä yhteistyötä.

Ylivieskan kaupungin sponsorointitukihaku on auki 15.1.2024 saakka Kunta-akkunassa.


Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare