Kategoriat
Asuminen ja ympäristö Yleinen

Vestia tiedottaa: Vestian muovikeräys laajenee

KUNTATIEDOTE 12.11.2020

Vestia Oy:n muovipakkausten erilliskeräys laajenee ensi vuoden alussa Haapajärven, Haapaveden, Kannuksen ja Oulaisten taloyhtiöihin. Ilmoittautuminen keräykseen on käynnissä. Taloyhtiö voi ilmoittautua mukaan milloin vain. Keräysastia toimitetaan taloyhtiöön ja lisätään tyhjennysreitille niin pian kuin mahdollista. Aikaisintaan tyhjennykset alkavat 11.1.2021.

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://webropol.com/s/vestia-muovinkerays tai ottamalla yhteyttä Vestian asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@vestia.fi / (08) 410 8700.

Muovipakkausten keräys on toiminut hyvin Kalajoella, Nivalassa ja Ylivieskassa

Vestia Oy aloitti muovipakkausten erilliskeräyksen Kalajoen, Nivalan ja Ylivieskan taloyhtiöissä helmikuussa 2020. Tällä hetkellä erilliskeräyksessä on mukana 108 taloyhtiötä. Keräys on sujunut hyvin.

Vestialla toivotaan, että mahdollisimman moni taloyhtiö lähtisi mukaan muovipakkausten keräykseen, jotta muovijätteet saataisiin hyötykäyttöön. Myös Kalajoen, Nivalan ja Ylivieskan taloyhtiöitä voi edelleen ilmoittaa mukaan keräykseen.

Oikein lajitellut muovipakkaukset pystytään hyödyntämään

Muovipakkausten keräykseen sopivat kaikki kotitalouksien tyhjät, puhtaat ja kuivat muovipakkaukset, joista on irrotettu kannet sekä korkit. Muovipakkaukset on hyvä pakata läpinäkyvään muovipussiin, jotta jäteautonkuljettajan on helppo tarkastaa jäteastian sisällön laatu.

Kierrätetyistä muovipakkauksista valmistetaan uusiomuovituotteita, joita ovat esimerkiksi muovijätesäkit, -pussit, -putket ja -levyt. Lisäksi muovipakkauksista voidaan tehdä muoviprofiileja, joista valmistetaan esimerkiksi ulkokalusteita, lautoja, aitoja, liikenne- tai meluesteitä sekä laiduntolppia. Noin 25 % kierrätetyistä muovipakkauksista päätyy Suomessa energiapolttoaineeksi kaukolämmön- ja sähköntuotantoon.

Lisätietoja:

asiakaspalvelu / asiakaspalvelu@vestia.fi / (08) 410 8700

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin