Kategoriat
Liikuntapalvelut Yleinen

Kaupungin sponsorointituki vauhdittaa Kasperin matkaa snowcrossin SM-sarjassa

Ylivieskan kaupunki on myöntänyt vuoden 2024 sponsorointitukea kahdelle yksilöurheilijalle ja kahdelle joukkueelle.
Ensimmäisenä esittelyssä on SM-tason snowcross-kuljettaja Kasperi Hämäläinen.

Snowcross on moottorikelkkalaji, jossa riittää vauhtia ja näyttävyyttä. Lajin suosio on kasvussa, ja SM-sarjassa kisataan kauden mittaan eri puolilla Suomea. Tänä talvena yksi osakilpailu ajettiin Nivalan Pyssymäen uudella radalla.

SM-tason snowcross-kuljettajia löytyy muutamia myös lähialueelta. Yksi heistä on 23-vuotias ylivieskalainen Kasperi Hämäläinen, joka ajaa kolmatta kauttaan Suomen toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Snowcrossissa häntä kiehtoo ennen kaikkea vauhti ja jännitys.

– Kilpailuissa ajetaan kovaa radalla ja tehdään isoja näyttäviä hyppyjä. Samalla pitää tiedostaa riskit ja omat rajat ja pystyä hallitsemaan kelkkaa. Valttia on se, että järki on päässä ja tietää mitä tekee.

Nuorempana Kasperi harrasti motocrossia ja kilpaili sen parissa useita vuosia. Snowcrossista hän kiinnostui ensimmäisen kerran jo pienenä Jani-isän ajaessa kilpaa. Innostus heräsi uudestaan sen jälkeen, kun tiet kävivät yksiin lajin moninkertaisen suomenmestarin Taru Kylmälän kanssa.

– Päätin laittaa haaveet toteutumaan ja ryhdyin itsekin ajamaan. Kilpailuhenkisenä hommasin heti kelkan ja lisenssin, ja siinähän ei voinut kuin alkaa treenata, Kasperi kertoo.

Ensimmäisen kautensa Kasperi ajoi vuonna 2021 kansallisessa Sport-luokassa, jossa vauhti riitti yhteistuloksissa neljänneksi. Sen jälkeen hän on ajanut SM-sarjaa Pro Lite -luokassa, josta tavoitteena on nousta jatkossa ylimpään eli Pro-luokkaan.

– Sen eteen tehdään töitä koko ajan, ja joka talvi on puskettu eteenpäin. Vielä on silti matkaa siihen, että pystyy antamaan kaiken mitä kärkitasolla kilpaileminen vaatii.

Tänä talvena Kasperi on yltänyt kilpailuerissä jo kymmenen joukkoon, parhaimmillaan kakkossijalle. Huhtikuussa on vuorossa viimeinen SM-osakilpailuviikonloppu, ja haaveena on päästä loppukeväästä ajamaan vielä Itävallassa kansainvälisen Superliigan osakilpailussa.

Kasperi tekee tällä hetkellä täyttä työpäivää perheen LVI-yrityksessä, mutta kaikki liikenevä vapaa-aika kuluu snowcrossin parissa. Oma perhe on luonnollisesti taustatukena, ja välikautta pitävä Taru on apuna kisoissa.

Menestyväksi kuljettajaksi ei tulla pelkästään kotirataa kiertämällä. Nivalan jälkeen lähimmät snowcross-radat ovat Oulussa, Kuopiossa ja Seinäjoella, joten matkustamista riittää.

– On tärkeää käydä harjoittelemassa erilaisilla radoilla, jotta saa kehitystä ja oppia ajamiseen ja kelkan säätöihin, Kasperi toteaa.

Moottoriurheilu kilpatasolla vaatii paitsi aikaa ja omistautumista, myös merkittävää taloudellista satsausta. Kasperi on kerännyt taakseen myös sponsoreita, ja tälle vuodelle hän sai yhdeksi tukijakseen Ylivieskan kaupungin.

– Kaupungin sponsorointituki auttaa kattamaan kilpailemiseen liittyviä maksuja ja matkakuluja. Yhteistyö tuo näkyvyyttä molemmille osapuolille, ja on hienoa, että tukea annetaan myös pienelle lajille ja moottoriurheilulle ylipäätään.

Mikä on sponsorointituki ja miten sitä haetaan?

Ylivieskan kaupunki tekee sponsorointiyhteistyötä paikallisten urheilijoiden,
seurojen, joukkueiden ja ryhmien kanssa
. Sponsoroinnin lähtökohtana on
yhteistyökumppanin tuoma valtakunnallinen positiivinen julkisuus Ylivieskan
kaupungille.

Sponsoroitava taho voi olla esimerkiksi valtakunnan tasolla menestyvä urheilujoukkue tai yksilöurheilija. Ylivieskan kaupungin voimassa olevat sponsorointisopimukset tuodaan esille Ylivieskan kaupungin internetsivuilla. Sponsorointiyhteistyökumppani sitoutuu sopimuksessa tuomaan esille Ylivieskan kaupungin brändiä. Tämän lisäksi sponsoriyhteistyökumppanilta edellytetään tapauskohtaisesti määritettyä yhteistyötä.

Sponsorointia tehtäessä kaupunki arvottaa sponsoritarjoukset suhteessa kaupungin markkinoinnin ja muihin tarpeisiin. Koska kyseessä on kahdenvälinen yhteistyö, on sponsoroitavan tarjottava kaupungille vastinetta suhteessa myönnettävään tukeen. Kaupungin kannalta tärkeitä tekijöitä voivat olla mm. sponsoroitavan näkyvyys, ammatilliset kyvyt ja tuki, verkostot ja suhdetoiminta. Sponsorointi on kaupunkimarkkinointia, jonka tarkoituksena on tuoda kaupungille myönteistä julkisuutta. Hakijoiden arviointi tapahtuu hakulomakkeen sekä liitteenä toimitettavan vapaamuotoisen hakemuksen pohjalta.

Huomioi, että sponsorointituki on yhteistyötä valtakunnan tasolla menestyvän urheilujoukkueen tai urheilijan kanssa, eikä se ole perinteinen kaupungin seuratuki!

Sponsorisumma yhteistyökumppanille on maksimissaan 1500e.

Vuoden 2025 sponsorointitukihaku on auki 1.12.2024-15.1.2025 välisen ajan. Haku tapahtuu Kunta-akkunan kautta.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin