Kategoriat
Liikuntapalvelut Yleinen

Yleisurheilija Peppi Mastokangas kisaa ikäluokkansa kärkijoukossa – kaupungin sponsorointituki kannustaa nuorta urheilijaa

Ylivieskan kaupunki on myöntänyt vuoden 2024 sponsorointitukea kahdelle yksilöurheilijalle ja kahdelle joukkueelle.
Tällä kertaa esittelyssä on Ylivieskan Kuulan 15-vuotias yleisurheilija Peppi Mastokangas.

Peppi Mastokangas toteaa olleensa aina kilpailuhenkinen ja päättäväinen. Ensimmäisiin seurakisoihin hän meni mukaan jo parivuotiaana.

– Muistan, että jo pienenä oli hauskaa päästä kentälle juoksentelemaan. Molemmilla vanhemmilla on yleisurheilutaustaa, ja myös he ovat aina innostaneet minua. 

Iän myötä harjoittelu lisääntyi, ja kilpailuihin suunnattiin kotikenttää kauemmaskin. Piirikilpailuihin Peppi osallistui siitä lähtien, kun ikää riitti. Viime vuonna vuorossa olivat ensimmäiset SM-kisat 14-vuotiaiden sarjassa, ja kotiin tuomisina oli heti kaksi pistesijaa.

– En etukäteen arvannut, että pärjäisin niin hyvin. Oli ihanaa saada heti onnistumisia, ja finaaliin pääsy oli hieno hetki, Peppi kertoo.

Lisää onnistumisia tuli talven hallikisoissa. Tampereella Junior Indoor Games -kisoissa Peppi oli sarjassaan toinen kolmiloikassa, ja kausi päättyi omaan 60 metrin ennätykseen, joka oli neljänneksi paras Suomen tilastossa.

Tällä hetkellä Pepin lajeja ovat pikajuoksu, pituushyppy ja kolmiloikka. Kuluvalla kesäkaudella tavoitteena on saavuttaa hyviä SM-sijoituksia, jatkossa myös mitaleja. Pidemmällä aikavälillä tähtäin on kansainvälisillä kentillä.

– Vahvuuteni on, että minulla on luja tahto mennä kohti omia tavoitteitani. Tiedän, että minulla on myös mahdollisuus saavuttaa niitä. Kun on unelmia, se vie eteenpäin ja antaa halua jatkaa.

Huipulle tähtäävältä urheilijalta vaaditaan pitkäjänteisyyttä ja sinnikästä työntekoa. Pepin mukaan yleisurheilu on siitä hieno laji, että harjoittelu on monipuolista. Siksi sitä jaksaa tehdä päivittäin.

Tärkeää on myös, että ympärillä on kannustavia ihmisiä. Pepillä valmentajana on hänen setänsä Kari Mastokangas, ja omat vanhemmat ovat apuna harjoittelussa. Treenikaverina on usein isoveli Peetu, joka hänkin urheilee SM-tasolla. 

Peppi on yksi viidestä Ylivieskan Kuulan perustaman SM-ryhmän urheilijasta. Hän iloitsee siitä, että omassa seurassa on hyviä kavereita.

– Se on urheilemisen parhaita puolia. Tässä lajissa tutustuu ihmisiin ympäri Suomea.

Ylivieskassa on mainio urheilukenttä, mutta talvikaudella yleisurheilun harjoitteluolosuhteiden perässä pitää matkustaa kauemmas. Lähikuntien lisäksi suuntana on usein Kuortane. Matkustaminen ja leireily vie paitsi aikaa myös rahaa.

– Kaupungin sponsorointituki on hyvä apu leireihin ja varustehankintoihin, Peppi toteaa.

Peppi Mastokankaan saavutuksia:

2024 Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut: kolmiloikka 2., pituus 3., 100 m 5.
2024 Tampere Junior Indoor Games hopeaa (T15 kolmiloikka) 2024
2023 Ylivieskan Kuulan vuoden nuori urheilija sekä yleisurheilun menestynein ja kehittynein tyttö
2023 4 piirinmestaruutta ja kaksi piirinmestaruushopeaa
2023 Kaksi SM-pistesijaa (100 m 8. ja kolmiloikka 7. sija)
2023 Keskipohjanmaan juoksu- ja hyppycupin voitto
2023 Motonet GP:n esikisan voitto Oulussa (T15 100m)
2023 Pika- ja aitajuoksukarnevaaleilla 3. sija (T14 100m)

Teksti ja kuva: Hanna Perkkiö

Mikä sponsorointituki ja miten sitä haetaan?

Ylivieskan kaupunki tekee sponsorointiyhteistyötä paikallisten urheilijoiden, seurojen, joukkueiden ja ryhmien kanssa. Sponsoroinnin lähtökohtana on yhteistyökumppanin tuoma valtakunnallinen positiivinen julkisuus Ylivieskan kaupungille.

Sponsoroitava taho voi olla esimerkiksi valtakunnan tasolla menestyvä urheilujoukkue tai yksilöurheilija. Ylivieskan kaupungin voimassa olevat sponsorointisopimukset tuodaan esille Ylivieskan kaupungin internetsivuilla. Sponsorointiyhteistyökumppani sitoutuu sopimuksessa tuomaan esille Ylivieskan kaupungin brändiä. Tämän lisäksi sponsoriyhteistyökumppanilta edellytetään tapauskohtaisesti määritettyä yhteistyötä.

Sponsorointia tehtäessä kaupunki arvottaa sponsoritarjoukset suhteessa kaupungin markkinoinnin ja muihin tarpeisiin. Koska kyseessä on kahdenvälinen yhteistyö, on sponsoroitavan tarjottava kaupungille vastinetta suhteessa myönnettävään tukeen. Kaupungin kannalta tärkeitä tekijöitä voivat olla:
mm. sponsoroitavan näkyvyys, ammatilliset kyvyt ja tuki, verkostot ja suhdetoiminta. Sponsorointi on kaupunkimarkkinointia, jonka tarkoituksena on tuoda kaupungille myönteistä julkisuutta. Hakijoiden arviointi tapahtuu hakulomakkeen sekä liitteenä toimitettavan vapaamuotoisen hakemuksen pohjalta.

Huomioi, että sponsorituki on yhteistyötä valtakunnan tasolla menestyvän urheilujoukkueen tai urheilijan kanssa, eikä se ole perinteinen kaupungin seuratuki.

Vuoden 2025 sponsorointihaku koskee kesä- ja talvilajeja.
Haku on auki 1.12.2024 – 15.1.2025 välisen ajan.
Hausta ilmoitetaan Ylivieskan kaupungin nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin