Kategoriat
Asuminen ja ympäristö Yleinen

Verkasalon tuulivoimapuiston osayleiskaava (kaavaluonnos)

Verkasalon tuulivoimapuiston osayleiskaavan valmisteluaineisto (kaavaluonnos) nähtävillä

Ylivieskan kaupungin teknisten palveluiden lautakunta on päättänyt asettaa nähtäville Verkasalon tuulivoimayleiskaavan valmisteluaineiston kokouksessaan 19.12.2023 § 180. Hanke sijoittuu kolmen kunnan (Kalajoki, Alavieska ja Ylivieska) alueelle, Kalajoen Rautiosta noin 3 kilometriä itään, Ylivieskan keskustasta noin 7 kilometriä länteen ja Alavieskan keskustasta noin 7 kilometriä etelään. Kaava-alueen koko on noin 700 hehtaaria. Valmisteluaineisto käsittää kaksi vaihtoehtoista kaavaluonnosta VE1 ja VE2.

Kaavoituksen tavoitteena on mahdollistaa Ylivieskan kaupunkiin 8–9 tuulivoimalan ja niihin liittyvien huoltoteiden, maakaapeleiden ja sähköaseman rakentaminen laatimalla MRL 77 a §:n mukainen oikeusvaikutteinen yleiskaava, jota voidaan käyttää suoraan tuulivoimalan rakennusluvan myöntämisen perusteena.

Ylivieskan Verkasalon tuulivoimapuiston osayleiskaavan valmisteluaineisto on nähtävillä 3.1.2024 – 28.2.2024 välisen ajan kaavoitushankkeen verkkosivuilla osoitteessa: www.ylivieska.fi/verkasalo/ (Valmisteluaineisto nähtävillä alla yhteystietojen ja yleisötilaisuuden osallistumisohjeiden jälkeen). Aineisto on nähtävillä myös Ylivieskan kaupungintalolla osoitteessa Kyöstintie 4 ja Ylivieskan kaupunginkirjastolla osoitteessa Kyöstintie 4.

Osayleiskaavan valmisteluaineistoa koskevat kirjalliset mielipiteet tulee jättää viimeistään 28.2.2024 klo 15:00 mennessä joko sähköisesti osoitteeseen kaavoitus@ylivieska.fi tai postitse osoitteeseen Ylivieskan kaupunki / kaavoitus, Kyöstintie 4, 84100 Ylivieska. Pyydämme merkitsemään mielipiteeseen selkeästi, mitä valmisteluaineiston kohtaa tai kumpaa kaavaluonnosta kommentti koskee.

Hankkeesta järjestetään keskiviikkona 10.1.2024 klo 17:00–19:00 Ylivieskan kaupungintalon (Kyöstintie 4) valtuustosalissa yleisötilaisuus, jossa esitellään osayleiskaavan valmisteluaineisto. Tilaisuuden kahvitarjoilu alkaa klo 16:30. Yleisötilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden välityksellä. Ohjeet tilaisuuteen osallistumiseksi tulevat hankkeen verkkosivulle: https://www.winda.fi/verkasalo-alavieska-kalajoki-ylivieska. Yleisötilaisuuden linkkiosoite julkaistaan myös kunnan kotisivuilla osoitteessa: www.ylivieska.fi/verkasalo/ (Osallistumislinkki ja ohjeet alla yhteystietojen jälkeen).

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Ylivieskan kaupunki:

kaupunginarkkitehti Risto Suikkari p. 044 4294 232, risto.suikkari@ylivieska.fi

kaavoitusinsinööri Esa Taka-Eilola, p. 044 4294 370, esa.taka-eilola@ylivieska.fi

kaavasuunnittelija Antto Lehto, p. 044 4294 577, antto.lehto@ylivieska.fi

Kaavakonsultti FCG Oy:

Arja Sippola, p. 044 748 0315, arja.sippola@fcg.fi

Risto Ala-aho, p. 044 704 6204, risto.ala-aho@fcg.fi

Hankkeesta vastaava Winda Energy Oy:

Edgar Kekkonen, p. 040 168 6937, edgar.kekkonen@winda.fi

— — — — — — — — —

Osallistu Verkasalon tiedotus ja keskustelutilaisuuteen linkistä: Click here to join the meeting

Ennen tapahtumaa:

– Tarkista, että internetyhteys toimii.
– Käytä Google Chrome -selainta, jos sinulla ei ole Teams-sovellusta.
– Tarkista tarvittaessa tietokoneen ääni- ja videoasetukset.
– Kirjaudu tilaisuuteen joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä, jotta puheenvuoroja jaettaessa puheenvuoron anto onnistuu helpommin.

Tapahtuman kulku:

– Tapahtuman alkupuolisko koostuu hankkeen esittelystä. Tämän osion ajan yleisön mikit pidetään mykistettyinä.
– Tapahtuman loppuosa on varattu kysymyksille. Pyydä halutessasi puheenvuoroa käyttämällä ”Nosta käsi”-painiketta. Kun saat puheenvuoron, voit avata mikkisi. Muun ajan pidäthän mikkisi suljettuna.
– Kysymyksiä voi lähettää koko tapahtuman ajan myös kirjallisesti viestikenttään kirjoittamalla. Myös kirjallisiin kysymyksiin vastataan tilaisuuden loppupuolella.

— — — — — — — — —

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare