Kategoriat
Yleinen

Verkasalon tuulivoimapuiston osayleiskaava

Ylivieskan Verkasalon tuulivoimapuiston osayleiskaava vireille sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtäville

Ylivieskan teknisten palveluiden lautakunta on päättänyt asettaa nähtäville Verkasalon tuulivoimayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman kokouksessaan 27.9.2022 § 3. Hanke sijoittuu kolmen kunnan (Kalajoki, Alavieska ja Ylivieska) alueelle, Kalajoen Rautiosta noin 3 kilometriä itään, Ylivieskan keskustasta noin 7 kilometriä länteen ja Alavieskan keskustasta noin 7 kilometriä etelään. Kaava-alueen koko on noin 650 hehtaaria.

Kaavoituksen tavoitteena on mahdollistaa Ylivieskan kuntaan noin 5–8 tuulivoimalan ja niihin liittyvien huoltoteiden, maakaapeleiden ja sähköaseman rakentaminen laatimalla MRL 77 a §:n mukainen oikeusvaikutteinen yleiskaava, jota voidaan käyttää suoraan tuulivoimalan rakennusluvan myöntämisen perusteena.

Ylivieskan Verkasalon tuulivoimapuiston osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on nähtävillä 5.10.–7.11.2022 välisen ajan kaavoitushankkeen verkkosivuilla osoitteessa www.ylivieska.fi/verkasalo/ Aineisto on nähtävillä myös Ylivieskan kaupungintalolla osoitteessa Kyöstintie 4 ja Ylivieskan kaupunginkirjastolla osoitteessa Kyöstintie 4.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa koskevat kirjalliset mielipiteet tulee jättää viimeistään 7.11.2022 joko sähköisesti osoitteeseen kaavoitus@ylivieska.fi tai postitse osoitteeseen Ylivieskan kaupunki / kaavoitus Riitta Konu-Vierimaa, Kyöstintie 4, 84100 Ylivieska. Pyydämme merkitsemään mielipiteeseen selkeästi, mitä osallistumis- ja arviointisuunnitelman kohtaa kommentti koskee.

Hankkeesta järjestetään tiistaina 18.10.2022 klo 17.00–19.00 yleisötilaisuus, jossa esitellään OAS ja YVA-ohjelma, Ylivieskan kaupungintalolla valtuustosalissa osoitteessa Kyöstintie 4. Tilaisuuden kahvitarjoilu alkaa klo 16.30. Yleisötilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden välityksellä. Ohjeet ja linkki tilaisuuteen osallistumiseksi tulevat hankkeen verkkosivulle www.ylivieska.fi/verkasalo/

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Ylivieskan kaupunki:

kaupunginarkkitehti Risto Suikkari p. 044 4294 232, risto.suikkari@ylivieska.fi

kaavoitusinsinööri Esa Taka-Eilola, p. 044 4294 370, esa.taka-eilola@ylivieska.fi

Kaavakonsultti FCG Oy:

Arja Sippola, p. 044 748 0315, arja.sippola@fcg.fi

Erika Brusila, p. 041 731 3542, erika.brusila@fcg.fi

Hankkeesta vastaava Winda Energy Oy:

Aino Huotari, p. 044 776 5014, aino.huotari@winda.fi

Osallistu Verkasalon tiedotus ja keskustelutilaisuuteen linkistä: Click here to join the meeting

Ennen tapahtumaa:

– Tarkista, että internetyhteys toimii.
– Käytä Google Chrome -selainta, jos sinulla ei ole Teams-sovellusta.
– Tarkista tarvittaessa tietokoneen ääni- ja videoasetukset.
– Kirjaudu tilaisuuteen joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä, jotta puheenvuoroja jaettaessa puheenvuoron anto onnistuu helpommin.

Tapahtuman kulku:

– Tapahtuman alkupuolisko koostuu hankkeen esittelystä. Tämän osion ajan yleisön mikit pidetään mykistettyinä.
– Tapahtuman loppuosa on varattu kysymyksille. Pyydä halutessasi puheenvuoroa käyttämällä ”Nosta käsi”-painiketta. Kun saat puheenvuoron, voit avata mikkisi. Muun ajan pidäthän mikkisi suljettuna.
– Kysymyksiä voi lähettää koko tapahtuman ajan myös kirjallisesti viestikenttään kirjoittamalla. Myös kirjallisiin kysymyksiin vastataan tilaisuuden loppupuolella.Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare