Kategoriat
Koronavirus

Kaupunki palauttaa laajan etätyösuosituksen

Koronatilanne on heikentynyt niin koko Pohjois-Pohjanmaan alueella kuin Ylivieskassa. Alueellinen koronakoordinaatiotyöryhmä kokoontui tiistaina ja on antanut omat suosituksensa. Laajennettu johtoryhmä kokoontui tänään päättämään Ylivieskan kaupungin osalta tehtävistä toimenpiteistä.

Alueellisen koronakoordinaatiotyöryhmän suosituksesta Ylivieskan kaupungilla on voimassa seuraavat suositukset 31.12. saakka:

Tapahtumat

Tapahtumajärjestäjiä suositellaan kiinnittämään erityistä huomioita siihen, että osallistujilla on mahdollisuus riittävien turvavälien toteutumiseen. Suositellaan noudatettavaksi hygienia- ja turvallisuusohjetta.

Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)

  • Suositus vailla täyttä rokotussuojaa oleville:

Maskia suositellaan käytettäväksi aina julkisissa sisätiloissa.

  • Suositus koko väestölle riippumatta rokotussuojasta:
    • matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
    • oman harkinnan mukaan julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan (esim. yleisötilaisuudet).
    • joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana.

Etätyö

Kaupunki ottaa käyttöön laajan etätyösuosituksen. Suositus on voimassa 31.12. saakka.

Lievissäkin hengitystieoireissa on syytä hakeutua koronatesteihin. Sairaana pitää jäädä kotiin. Jos koronarokote on vielä saamatta, Peruspalvelukuntayhtymä Kallion sivuilta voit tarkistaa ja varata sähköisesti oman rokotusaikasi. Lue lisää: www.kalliopp.fi/koronarokotukset

Jos tautitilanne heikkenee entisestään, voidaan kuntakohtaisesti tehdä päätöksiä ja tiukennuksia nopeallakin aikataululla.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin