Ylivieskan kouluhankkeet

Rakennamme lapsillemme uusia ja nykyaikaisia opetustiloja

Taustaa

Ylivieskan kaupunginvaltuusto päätti 26.3.2018 jo Suomenkin mittakaavassa suuresta kouluhankkeesta. Hankinnassa on kyse Ylivieskan kaupungin elinkaarihankkeesta, joka kattaa uuden yhtenäiskoulun rakentamisen Taanilan alueelle sekä Jokirannan koulun uudistamisen.

Taanilan alueelle Ouluntien varteen rakennettavaan uuteen yhtenäiskouluun tulee tilat noin 400 oppilaalle. Kaisaniemen alueella Mäntytien ja Visalantien risteyksessä sijaitseva sisäilmaongelmainen Jokirannan koulu korvataan pääosin uudisrakennuksella noin 500 oppilaan kouluksi, mutta tavoitteena on liikuntasalirakennuksen säilyttäminen ja nykyisen keittiön muuttaminen jakelukeittiöksi.

Päätöksenteko

Jakelukeittiön osalta kaupunginhallitus esitti 23.4.2018 kokouksessaan valtuustolle valmistuskeittiön toteuttamista erillishankkeena. Keittiön koko määriteltiin 900 kerrosneliöksi ja tuotantokapasiteetti on noin 4000 annosta. Uusi valmistuskeittiö Vilja otettiin käyttöön alkukeväästä 2020.

20.8.2018 kaupunginhallitus päätti kokouksessaan muuttaa kouluhankkeen toiminnallisia vaatimuksia ja tavoitteita sekä tilaohjelmaa Jokirannan koulun osalta siten, että myös liikuntasali puretaan. Voit lukea asiasta lisää 22.8. julkaistusta tiedotteesta.

Viimeinen neuvottelukierroksen jälkeen kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 25.2.2019 kouluhankkeen toteuttajan. Toteuttajiksi valittiin Skanska Oyj sekä Caverion Suomi Oy. Voit lukea asiasta tiedotteesta 5.3.2019.

Julkaisemme koulujen rakentamisen aikana ajankohtaisia tiedotteita joiden avulla kerromme projektin etenemisestä. Lisäksi päivitämme kuvagalleriaan rakennusajan kuvia.

Kouluhankkeen eteneminen kaupunginvaltuuston päätöksestä 26.3.2018 aina uuden koulun käyttöönottoon elokuussa 2021.
Kouluhankkeen eteneminen

Seuraamme hankkeen etenemistä ihan alusta aina valmistumiseen asti.

Ohjeita vierailijoille

Koronatilanteen vuoksi, vierailuja työmaa-alueille ei sallita. Tilannetta seurataan ja mahdollisista muutoksista käytäntöön tiedotetaan.

Normaalitilanteen ohjeistus

Jos sinä tai edustamasi taho on kiinnostunut vierailemaan kouluhankkeen työmailla, ole aina ennakkoon yhteydessä. Tutustu myös vierailijoiden ohjeeseen.

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Oja Risto
rehtori
040 1917 284
Taanilan koulu

Krook Kari
apulaisrehtori
044 4294 340
Taanilan koulu

Löytynoja Leena
tekninen johtaja
044 4294 237
Tekniset palvelut

Viestintäasioissa:

Savolainen Nina
henkilöstöpäällikkö
044 4294 242
Hallintopalvelut

Ajankohtaiset tiedotteet

Lue kouluhankkeen ajankohtaiset tiedotteet

Ohjeet vierailijoille

Koronatilanteen vuoksi, vierailuja työmaa-alueille ei sallita. Tilannetta seurataan ja mahdollisista muutoksista käytäntöön tiedotetaan.

Tutustu vierailijaohjeeseen

Viestintäohje

Tutustu kouluhankkeen viestintäohjeeseen

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko mielessäsi kysymys koskien rakennushanketta? Voit lähettää kysymyksiä vielä kysymyslomakkeen kautta

Voit myös tarkastaa, onko siihen jo mahdollisesti vastattu.
Vastaukset asukkaiden kysymyksiin

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare